Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz Rick4 #58078 üzenetére

#58077 sasNAXO
    +1.
    Ahogy írod, ha PWM-re állítod, akkor az alaplap a pwm alapon akarja a 3 pin-es ventit is szabályozni, ezért nem fogja jól vezérelni.
    Ezen a szinten különbség van aközött hogy valamit szabályozol vagy vezérelsz, noha a laikusok számára a két szó "felcserélhető"-nek tűnik. Irányítástechnikai hülyeségek...

Ha az alaplap tud "DC" opciót, akkor az van arra szánva ahogy írod, hogy 3 pin-es ventinek tudd a fordulatszámát vezérelni.

#58076 Rick4
    Én még 99-ben p166-ossal kezdtem, aztán pentium-2 400 (amivel kapcsolatban át lettünk verve, mert a celeron 733-as proci amivel eredetileg kértük a PC-t épp behalt összeszerelés után, ezért rábeszéltek minket a készleten lévő p2-400-asra, egy geforce 2-essel), majd egy belépő asus alaplapban celeron 1700, végül egy komolyabb asus alaplapban egy celeron 2400-as.
    Szal én is szép lassan lépkedtem felfele.
    Amúgy mind a kettő asus lap kereken a 4. szülinapja utáni 1 héten adta meg magát. :D
    Azóta nem is csodálkozom semmilyen asus gixeren. :D

Bár a 2400-as esetében épp dual boxban futott 3 kliens a lineage 2 játékhoz, ami mellett épp solidedgeben CNC marási program házit akartam leszimulálni amikor megtudtam hogy ez az alaplap is füsttel működött...mármint a kondik a CPU körül elpukkantak, meg egyebek...reménykedtem egy tápcserében, de hát bilibe lógott a kezem.
    Azóta egy AM+-os Asus alaplap, ami csak netezős gépben van, azon is elpukkantak a kondik egy része, ami miatt csak 4-5. bekapcsolási kísérletre sikerül képet adnia. Mármint egyébként bekapcsolódik, jön a windows xp login szignál, csak kép nincs mert a PCIe slotnál lévő kondik elpukkantak. :D

A mostani MSI x299 pro alaplapomon nem is merek biost frissíteni, nehogy a működő rendszert elszúrjam...pedig járna neki a kényeztetés, mert azért volt ott egy mikrokód változtatás a 10940x porickkal kapcsolatban, amivel használom.
    Valszeg ha frissítenék, akkor utána picit jobban tudná kezelni a proci kapacitást, volna értelme felraknom az Intel extreme tuningot(jelenleg nem akar futni) és valszeg az autocad tényleg a legerősebb proci magon futna, nem pedig random valamelyiken, mert jelenleg tudom hogy teljesítményt vesztek.
    Annak a proginak 1 magon kell a legmagasabb elérhető órajel, ami mellett a többi magon tudna futni a winfos, de valamiért folyton megakasztják egymást a folyamatok. Valszeg bios frissítés és teljes rendszer újratelepítés utána az IET is tudna futni, ami most nem akar. :D
    De amúgy az MSI szoftveres részlegével nem vagyok kibékülve, a Dragon centerben nagyon bíztam hogy 1 helyen tudom az összes vacak RGB-t ki kapcsolni, meg beállítani az összes venti profilt, ehelyett folyton lefagy a program
    Az alaplapon nuku RGB nincs, csak egy "oké" fehér led. :D
    De a venti profilok egyébként úgy zajlanak ahogy anno beállítottam, csak nem tudom átállítani, mert le van fagyva a progi.

Az RGB meg eleve nem képes a többi gyártó alkatrészeit kezelni...külön kell az Adata ramokhoz elindítanom az adata RGB-jét, hogy kikapcsolhassam, amit utána lelövök de megjegyzi a beállítást...hogy 5-6 ki-be kapcsolással később megint elfelejtse.

A VGA-val már nem is próbálkozom...

• sasNAXO

aktív tag

válasz Rick4 #58078 üzenetére

PWM-es 4 pines Noctua (és régen is volt ilyen, mert ez már a második ilyen lapom, akkor azt hittem a venti a ludas). Pont hogy PWM-re állítva DC módon kezelte és ugye akkor más hangja van a feszültség változtatások miatt. Lehet ha DC-re állítom, akkor PWM-ként kezeli, nem próbáltam ki. :D Lényeg, hogy automatán kellett hagyni. :D

Új hozzászólás Aktív témák