- Milyen egeret válasszak?
- Home server / házi szerver építése
- Logitech szerviz
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mini PC
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
#58077 sasNAXO
+1.
Ahogy írod, ha PWM-re állítod, akkor az alaplap a pwm alapon akarja a 3 pin-es ventit is szabályozni, ezért nem fogja jól vezérelni.
Ezen a szinten különbség van aközött hogy valamit szabályozol vagy vezérelsz, noha a laikusok számára a két szó "felcserélhető"-nek tűnik. Irányítástechnikai hülyeségek...Ha az alaplap tud "DC" opciót, akkor az van arra szánva ahogy írod, hogy 3 pin-es ventinek tudd a fordulatszámát vezérelni.
#58076 Rick4
Én még 99-ben p166-ossal kezdtem, aztán pentium-2 400 (amivel kapcsolatban át lettünk verve, mert a celeron 733-as proci amivel eredetileg kértük a PC-t épp behalt összeszerelés után, ezért rábeszéltek minket a készleten lévő p2-400-asra, egy geforce 2-essel), majd egy belépő asus alaplapban celeron 1700, végül egy komolyabb asus alaplapban egy celeron 2400-as.
Szal én is szép lassan lépkedtem felfele.
Amúgy mind a kettő asus lap kereken a 4. szülinapja utáni 1 héten adta meg magát.
Azóta nem is csodálkozom semmilyen asus gixeren.Bár a 2400-as esetében épp dual boxban futott 3 kliens a lineage 2 játékhoz, ami mellett épp solidedgeben CNC marási program házit akartam leszimulálni amikor megtudtam hogy ez az alaplap is füsttel működött...mármint a kondik a CPU körül elpukkantak, meg egyebek...reménykedtem egy tápcserében, de hát bilibe lógott a kezem.
Azóta egy AM+-os Asus alaplap, ami csak netezős gépben van, azon is elpukkantak a kondik egy része, ami miatt csak 4-5. bekapcsolási kísérletre sikerül képet adnia. Mármint egyébként bekapcsolódik, jön a windows xp login szignál, csak kép nincs mert a PCIe slotnál lévő kondik elpukkantak.A mostani MSI x299 pro alaplapomon nem is merek biost frissíteni, nehogy a működő rendszert elszúrjam...pedig járna neki a kényeztetés, mert azért volt ott egy mikrokód változtatás a 10940x porickkal kapcsolatban, amivel használom.
Valszeg ha frissítenék, akkor utána picit jobban tudná kezelni a proci kapacitást, volna értelme felraknom az Intel extreme tuningot(jelenleg nem akar futni) és valszeg az autocad tényleg a legerősebb proci magon futna, nem pedig random valamelyiken, mert jelenleg tudom hogy teljesítményt vesztek.
Annak a proginak 1 magon kell a legmagasabb elérhető órajel, ami mellett a többi magon tudna futni a winfos, de valamiért folyton megakasztják egymást a folyamatok. Valszeg bios frissítés és teljes rendszer újratelepítés utána az IET is tudna futni, ami most nem akar.
De amúgy az MSI szoftveres részlegével nem vagyok kibékülve, a Dragon centerben nagyon bíztam hogy 1 helyen tudom az összes vacak RGB-t ki kapcsolni, meg beállítani az összes venti profilt, ehelyett folyton lefagy a program
Az alaplapon nuku RGB nincs, csak egy "oké" fehér led.
De a venti profilok egyébként úgy zajlanak ahogy anno beállítottam, csak nem tudom átállítani, mert le van fagyva a progi.Az RGB meg eleve nem képes a többi gyártó alkatrészeit kezelni...külön kell az Adata ramokhoz elindítanom az adata RGB-jét, hogy kikapcsolhassam, amit utána lelövök de megjegyzi a beállítást...hogy 5-6 ki-be kapcsolással később megint elfelejtse.
A VGA-val már nem is próbálkozom...
-
sasNAXO
aktív tag
PWM-es 4 pines Noctua (és régen is volt ilyen, mert ez már a második ilyen lapom, akkor azt hittem a venti a ludas). Pont hogy PWM-re állítva DC módon kezelte és ugye akkor más hangja van a feszültség változtatások miatt. Lehet ha DC-re állítom, akkor PWM-ként kezeli, nem próbáltam ki.
Lényeg, hogy automatán kellett hagyni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Robotporszívók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen egeret válasszak?
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 32 Gb KIT Bontatlan. Új!!!!!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte X870 Aorus Elite Wifi7 - Hajlott PIN + 1 érdekesség - Garis! - Jegelve fkaresz fórumtársnak
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest