Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz PROTRON #52558 üzenetére

Q1900B lap az nem DC-s, de van Q1900DC, az viszont már az. Szerintem nem ér annyival többet, nincs 3 ezres egy 180W-os picopsu.

Van itthon Q1900B lapom 8GB ram társaságában egy 2TB-os vinyóra backupol a fő szerveremről, minden nap hajnali 2:00-2:15-ig van csak bekapcsolva, így az sincs agyonhasználva, viszont ahhoz képest, hogy 20-22-ért vettem újonnan, elég korrekt, még egy netezős asztali gépnek is elmegy, és tényleg nem kell rá borda, ez nem a megsülős fajta....

A fő szerverben egy i7-6700 szalad, jellemzően folyamatos 0% kihasználtsággal, 16GB RAM társaságában, egy 6TB-os vinyóval a házban, és érzésre a kettő között alig van eltérés, holott amúgy nagységrendekkel másabb kategória az i7-es gép, és annyira meggyőző a kis Q1900-as, hogy gondoltam is már szokszor, eladom, és a Q1900-as lesz a fő szerver, de annyira nem vagyok kisegítve az árával, úgyhogy marad így, ha az asztali gépekkel lenne valami, csak előhúzom, és lehet használni....

Valóban nem nagyon van alternatíva újban, szépen elszálltak az itx árak is, de használtban nem ezt látom, i3-6100 15K, az i7-6700 40-50K, ez is kevesebb, mint egy éve, mikor nekem ez szerver lett jó másfél éve, akkor is 55-60K körül mentek, most meg megy lejjeb, szerintem ez így renden van.

Bár ezt a lopott dolgot nem vágom, hogy derül ki ilyesmi, gondolom a terméken nem látszik, áron alul meg nem igazán van fent semmi, nem is nagyon szoktam olyan dolgot venni, amiben benne lehet, hogy lopott. :D Épp tegnap vettem egy 240-es sandisk SSD-t, 4988Ft volt, szerintem nem volt lopott. :D

Új hozzászólás Aktív témák