- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Valami baja van a tápomnak
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
D.Dani #52167 üzenetére
mATX is jó, ha az itx neked drága, de nem igazán értem a drágaság fogalmát, hiszen valami akkor lesz valahol drága, ha máshol ugyanaz kevesebe kerül, szóval nem drága, ezek ennyiért vehetőek meg, és van aki megengedheti magának, van aki meg nem, szóval szerintem ne innen közelítsd meg.
Picosu és tápegység akármire dugható, tök lényegtelen a formátum, ugyanolyan a tápcsati minden alaplapon. Persze egy mATX lapot nem biztos hogy olyan házba tudsz majd tenni, amiben nincs kialakított hely egy atx tápnak, szóval szerintem ez se jó vonal, mert a "legkisebb" és szerintem a "halk" kitétel elúszott.A fejlesztés alatt mit értesz? Veszel most egy neked tetsző alalapot- procit- ramot, majd egy év múlva, mikor van bármi ok a cserére, a régit eladod, az újat megveszed. Nem kell ezen olyan sokat gonolkodni.
De szerintem írtam már, kell másik proci, ram, teszteket futtatni, ha a hiba megmarad, akkor a bent lévő alkatrészek valamelyike rossz, ha megszűnik, az épp kivett volt a gond.
-
PROTRON
addikt
válasz
D.Dani #52167 üzenetére
Mindig a pénztárca szab határt annak hogy mit lehet megoldani.
Nekem most mATX HTPC-m lesz a tervezett ITX helyett, de könnyen lehet hogy tégla táppal.
Nagyon egyszerű, az a lényeg hogy pontosan milyen konfigot raksz össze, mert az egy dolog hogy a 120-160-as pico PSU és panel tápok olcsóbbjai csak 1 db 4 tűs cpu csatival rendelkeznek, de vannak drágábbak, 200W de akár 300W feletti terhelhetőséggel amiken már van 8 tűs CPU, továbbá VGA-t is gond nélkül el tudnak látni.
Egyébként ha mATX, akkor a 310-es csipseted kerüld, nagyon sok spóroláson esett át, ezt most tapasztalom.
Szóval megoldható a csendes tápegység, csak tudnod kell a terhelésedet.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- Corsair Vengeance RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, 1 év gari - Eladó!
- ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Csere-Beszámítás! Olcsó számítógép játékra is akár! I3 12100 / GTX 1050Ti / 8GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Honor X6 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest