- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában...
- Fájlformátumok a gyakorlatban: ProRes, H.265, AV1
- "3D-s" hővezető csövekkel jön a Cooler Master legfrissebb CPU-hűtője
- Olcsóbb fajtájúnak ígérkező Team Group SSD a PCI Express 5.0-s halmazban
- Több memóriát kapott az RTX PRO 5000 új kiadása
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
válasz
Crabface
üzenetére
Komolyan nem értem ezeket a vízszintes tégla dizájnokat, ráadásul vizezik is... nem csípom.
Ha fentre teszik a radit, akkor a táp a radiba fúj bele. Ha alulra akkor meg a földet fújja 2 centiről. Esetleg meg lehet fordítani és akkor a táp fújja a földet (gratulálok).
Mennyi gógyi kell ahhoz, hogy egy gyártó elforgassa 90°-al a vízszintes tengely mentén és csináljon belőle egy tornyot inkább? Ha megelégszik a rövid VGA-val még talán riser se kéne. A radi mehetne előre vagy oldalra, a táp meg hátra és akkor nem kéne azon rugózni, hogyan nem akad össze a kettő.
-
HookR
addikt
válasz
Crabface
üzenetére
Felhasználói szemszögből nézve tetszik az Ikea szellemiséget idéző lapraszereltség, hogy a csomagolás milyen kevés helyet foglal és mintegy építőkészletből magadnak kell összerakni.
Ugyanakkor gyártási szempontból meg (amerikai módra) pont az ellenkezője. Érdekes lenne látni, hogy a kiindulásul szolgáló alumínium tömbök (pl. 10mm vastag lemez) milyen nagy százaléka esik le forgácsként egy-egy alkotóelem CNC-megmunkálása során
. A Mini-ITX-es köbcenti-vadászat már csak ilyen, valami kompromisszumot mindenképp kell kötni. Anyagtakarékossági és megmunkálás-minimalizálási szempontból nálam a Loque Ghost S1 az etalon, ahol nagyrészt egyedi, rajzos extrudált alu profilokra építkeztek (ott a gazdaságos szériagyártás miatti minimum mennyiség a kompromisszum). Látszik, hogy azt svédek tervezték.
Persze a végfelhasználót ez nem kell, hogy érdekelje. Számára a lényeg, hogy a ház jó minőségben és lehetőleg minél alacsonyabb áron töltse be a funkcióját.Házkonstrukciós szempontból szemlélve akadnak rajta érdekes megoldások. Tetszik, hogy a burkolatok variálásával fejre állítható, így a házventilátorok kerülhetnek alulra és felülre egyaránt. Utóbbi a szellőzés szempontjából szerencsésebb (ám az árát ennek is meg kellett fizetni: se elől, se felül nincs USB port és a bekapcsológomb is a hátfalra költözött).
Az oldalsó lemezek perforációjának, relatív nyitottságának aránya ellenben már nem annyira szimpatikus. Értem, hogy így porszűrőnek is lehet nevezni, de gyanús, hogy az elég tisztesen lefojtja a közvetlen mellé kerülő ventilátorok szellőzését. -
lionskull
tag
válasz
Crabface
üzenetére
Köszönöm, ahogy látom aprón van pont egy eladó sorban, szerintem megkeresem az eladót, hűtés nélkül mennyi az annyi, ez a legegyszerűbb megoldás.
Közben persze a lehetséges jelöltek kutatást még nem fejeztem be egészen, szóba jött az Alyibai S6(normális teszt, ilyesmi nem ártana, nem találok, gyártó honlapja szűkszavú, ráadásul mint támadó webhely jön fel), Jonsbo RM2. Jonsbo-t még újonnan leginkább C2-t látok, az inkább kocka. Realan D3/D5 még a jelölt, több szellőzés, kicsit kocka jellege van, de lehet el tudnám viselni. -
Archttila
veterán
válasz
Crabface
üzenetére
Crabface
nem lehet alulra vagy felülre bármilyen vékony ventit rakni a tophat nélkül?
De, bár a slim venti (ott) nem elég hatékony. [link]
Seep
Szerintem vedd le a mostani kartyadrol a ventiket es tegyel ra ket 120mm noctuat ugy hogy kifele szivjon. Jobb lesz hidd el.
Ez is eszembe jutott, lévén én már egyszer csináltam egy hasonlót amikor NCASE-em volt. Emlékszem miután elkészültem vele és elindítottam a Haeven benchet, egyszerűen nem akartam elhinni amit hallok/látok

Magamat idézemMost ennyi ventivel a fedélzeten IDLE állapotban is teljes a csend, az pedig már csak hab a tortán, hogy a gépben LOAD alatt mindegy egyes hőmérséklet 5-össel kezdődik
és ezt a lehető legnagyobb csendben sikerült elérni úgy, hogy a VGA soha nem megy 2050 MHz alá. Szerintem 12.5 literen ez nagyon szép!Lehet teszek vele egy próbát, bár nem tudom ez a lyukacsos oldallap mennyire fogná vissza a kifelé áramló meleg levegőt. Ki kellene próbálni.
Redditen van olyan user, aki saját bracket-et nyomtat a Noctuaknak
Strezi
Mit vettél?
nálad mindig késnek a cuccok 
-
hegegabi80
addikt
válasz
Crabface
üzenetére
Áh annyira nem muszáj visszarakni, zotac amúgy is hajlamos hangos lenni ha folyamatosan megy a ventije.
Igen az A40 ritka, én az oldalukon szoktam nézni, karácsony előtt talán volt is, de mire ideért volna még a szállítás is annyi lett volna mint maga a ház. Na de jól néz ki ez az A50 is. -
-
hegegabi80
addikt
-
-
kisza25
félisten
válasz
Crabface
üzenetére
Bf alatt maxon megy mind a kettő, az már 185W, de ez amúgy egy ryzen 2600 1600 bőrben.
70+ fokok repkednek egy matx házban, mini itx-ben meg csak több lesz
AxBattler: a h100- ba belemegy az atx tápom, amit linkeltél ahhoz tápot is cserélnem kell.
A h100- ba fentre szerintem bele tudok rakni egy ventit. Meg az a 40cm-es magasság sem túl vonzó, amúgy eredet árához képest jó áron van, ha sfx tápom lenne már venném is, de még azt is cseréljem le
Amúgy a h100- ba előre belemegy szerintem 2db 12-es, de ezt mindjárt megnézem -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Crabface
üzenetére
1650 LP.
Hát, 80 fok felett van a vga, terhelés mellett, és hiába bentről szív a táp, ez sajnos kevés.
Folyamatos terhelés mellett ez miatt a proci is szépen melegszik. Oké, hogy 2 darab 40-es venti van a vga-n, de ez akkor is nagyon sok, szerintem.AxBattler: Elméletileg kényelmesen el fog férni, legalább szellős lesz.
-
törölt tag
válasz
Crabface
üzenetére
Ezek az apró házak 1070-ig bezárólag képesek optimálisan működni. 1080ti custom ahhoz hogy kifussa magát - a TDP legyen a korlátozó ne a GPU hőmérséklete - legalább egy 120mm-es 1200-1500-at forgó ventilátorra kell számolni úgy hogy a levegő belépő/áramlási/kilépő keresztmetszete lehetőleg ne legyen kisebb mint a ventilátor keresztmetszetének a 70-80%-a.
Erre kellene törekedni, vagy visszaváltani egy alacsonyabb TDP-s kártyára. -
törölt tag
válasz
Crabface
üzenetére
Nem. Hiába van az oldalán teli rács 1db slim 80mm-es ventilátor felel a szellőzést, pont alatta fordul át az alaplapról a VGA felé a riser kábel és a kilépőoldalán meg 5mm-re a fedlapba ütközik a légáram.
U1+ -ba van lehetőség 80x25-ös ventilátort szerelni a hátlapra, szerintem azzal együtt életképesebb mint a K.R. megoldása.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB (MC9E4MG/A) Ezüst - MAGYAR - 77 Ciklus - Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

. A Mini-ITX-es köbcenti-vadászat már csak ilyen, valami kompromisszumot mindenképp kell kötni. Anyagtakarékossági és megmunkálás-minimalizálási szempontból nálam a Loque Ghost S1 az etalon, ahol nagyrészt egyedi, rajzos extrudált alu profilokra építkeztek (ott a gazdaságos szériagyártás miatti minimum mennyiség a kompromisszum). Látszik, hogy azt svédek tervezték.

nálad mindig késnek a cuccok
Folyamatos terhelés mellett ez miatt a proci is szépen melegszik. Oké, hogy 2 darab 40-es venti van a vga-n, de ez akkor is nagyon sok, szerintem.