- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- XL-esre gyúrta magát a Fractal Design tágas háza
- Mi a labubu? – és pár fontos dolog, amire idén rágugliztál
- Olyan erőre tettek szert a böngészők, ami átformálhatja a piacot
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toldy
őstag
Rákerestem, de nem találtam.
Asus P8H67-I Deluxe lap már fent van a honlapon. Nagyon csábbító a szandi, de inkább ssd kéne. ( pedig egy ilyen lap egy i7-2600/8gb ram/gtx 580
) -
toldy
őstag
Nem azért mondtam, inkább nekem szólt, hisz ha már annyi energiát feccöltem abba hogy megtanuljak egy nyelvet akkor azt használni is kéne, vagy nem.

_BM_: pontosan ez a lényeg az amd-nek hogy ne atomot vegyél. Én úgy saccolom hogy 20-50k közt lesznek gyártótól/felszereltségtől függően. Én is gondolkodok egyen, de én arra várok hogy valaki kiadjon egy olyan lapot amin táp is van.
-
toldy
őstag
Találtam 2 db lengyel tesztet hátha valaki jut velük valamire.
- SFF gép építése ( pl chifi, lianli, cfi ház) Ez korrektül össze van szedve házak, lapok, készmegoldások.
- J&W Minix H55-HD i Minix 890GX-USB3 -
toldy
őstag
válasz
user137
üzenetére
Mondtam hogy pocsék hetem van, a baj nem jár egyedül. Tudom nem mentség a saját anyanyelvem nem ismeretére, de ilyenkor nem működik az agyam ( és explorert használok)

Lord TakedaIgen arról a házról van szó. Azt nem tudom hol kapható, csak a hírt linkeltem hogy ott volt a CES-en. Lehet éppen ezért volt ott, hogy ezentúl nem csak japánban lesz, nem tudom.
Mercutio_Lehet nemsokára bővül a lista.

-
toldy
őstag
Én meg azt mondom hogy ne legyen benne.

Egyébként komolyan, hiszen ilyen kicsi masinákat akarunk kivitelezni akkor egy noti odd megöli az egészet, hiszen az plusz kábelezés ( esetleg plusz átalakító is) valamint a sok kábel miatt a szellőzést/zajt is nehezebb megoldani, sokat is foglal illetve esetlegesen a panel/pico tápot se szükséges teljesen kihasználni. Manapság elég jól megvan az ember odd nélkül ha meg időnként szüksége van rá akkor egy esatas vagy usb3as meghajtó bőven elegendő, már nem is csúnyák illetve elég sok háztartásba már van/lesz netbook,tablet. azokhoz is jóljön. Ha meg htpc-t akarsz belőle csinálni akkor meg normál odd javallot a BL miatt, szerintem.
-
toldy
őstag
Amennyiben mindent eladok akkor kipótolnám és 200ból vennék egy Samsung XL2270HD és egy Dell Inspiron M301z ( vag esetleg egy HP G62-t)
Aztán ha minden ok a késöbbiekben és szükségem lesz egy normál gépre vagy htpc-re akkor viszont csak itx jöhet szóba.
-
toldy
őstag
Hülye vagyok abba benne is van a M-atx lap, attól még érdekes.
CséZé: nekem is "tetszik" a lap, egyébként az ott a háttérbe szerintem egy normál h67-itx wifi.
Annyira nem tudom mi legyen most azon agyalok hogy leépítek, vagy akár mindent el is adok és veszek egy notit. Persze nem zárkózom el az itx-től csak eyenlőre szüneteltetem a témát.
-
toldy
őstag
Nem kell félni itt vagyok, figyelem én a dolgokat.
Ha már erre járok akkor két érdekesség
-Zotac h67 itx lap integrált GF GT430al
-Új ITX ház a silverstonetól ( bár valami nem okés van egy olyan érzésem hogy nagyobb lap is belefér
) -
toldy
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Igazán olcsó AMD-s lap az van ( bár a lapon csak pci-e 1x van)
, illetve az asus-se anyira drága ( külföldön) szal inkább inportőri/eladói a kérdés ( egyébként jó lett a frizurád
) -
toldy
őstag
Uhh, rég voltam ezen az oldalon, akkor még nem voltak ezek a házak. sajnos nem találtam semmi ilyen infót ( bár némrég egy srác szigapurban egy itx 2 házaról mutogatta a képeket, lehet innen van neki is). Kell nekik írni, ha más nem arra válaszolnak.
Jut eszembe ha végül rendelsz tőlik ilyen házat, szólnál, nem biztos lehet én is beneveznék egy itx2 házra, vagy egy itx6/7 re még nem tudom

-
toldy
őstag
azért mert általában draft-n es wifi-k vannak rajta ( 300mb/s) és több antennával jobb a jelerőség és/vagy gyorsabb az adatforgalom. Persze ennek a kiaknázásához olyan internet hozzáférés kell de egy 60/20as net felett ( nem tudom van-e ilyen de valahol itt a határ) már elkél a n-s wifi. ( ezt így tudom, gondolom hogy ez mennyire valós azt nem tudom, bár kipróbáltam a routert 1 és 3 antennával és bizony volt különbség mind jeleerőség mind stabilitásban is)
áh, addig írtam...
-
toldy
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Abu úgy tájékoztatot ( úgy tudja) hogy ezek a lapok 200 és 400 $ közti áron jönnek, hazai viszonylatba ezt én 20és 50k közti árra becsülöm márkától és felszereltségtől függően. Szerintem 1-2 hét múlva már megérkeznek hozzánk is.
Eddig ilyen amd-s htpc gép amiről tudok az a zotac z-box. -
toldy
őstag
Teljesítményben szerintem a CULV-s zotac ion lapokkal van egy szinten csak fejlettebb és alacsonyabb fogyasztás. Egyébként 4x1 sávot tud ha jól értem a ph hírt, de ha megnézed a közeli képeket akkor a giga csak x1ig van drótozva de az asuson viszont végig az msi-n sincs végig drótozva. Egyébként az asuson miaz a túllógás a hűtőn hátrafele?
-
toldy
őstag
válasz
szponzor
üzenetére
Én eddig 33 275 Ft-ért találtam i3-2100 ( dobozos, normálgaris, bár egyenlőre nincs raktáron). A i5-2300 viszont elég necces a 49 706Ft árával, de egyébként a legdrágább i7-2600k is megállt 100k alat "csupán" 86 350 Ft.
No egyébként ma kijön a legkisebb Fusion a Bobcat alapon nyugvó zacate és ontario szal majd az is meg kell nézni ( bár ezek az atom/culv/alacsonfogyasztású cuccok elen indulnak).
-
toldy
őstag
válasz
user137
üzenetére
Azért annyira nem írnám le az NV-t, hiszen elég sok 8400gs/GT210 és hasonlók fogy és ezeken tudna fogni az erősebbik IGP, a kisebb pedig a 4250/90 szinten van.
De őszintén ott lesz az i3-2100T ami 35w tdp, inkább lenne 40w de akkor egy 5450/gt210 szintű igp lenne benne, én egyből neveznék is egyre.

-
toldy
őstag
válasz
user137
üzenetére
Jaja, nekem is nagyon tetszik, főleg a fogyasztás/teljesítmény miatt mostmár csak a lapok kellenek.
Amit viszont nagyon nem értek hogy miért a k ( tuning procikba) kellett az 5450 szinten lévő erősebb igp-t rakni. Hiszen ha az lenne az alap akkor igen csak pluszt adna az egésznek. ( és még az amd/nvidia-t is megszorontgathatná). -
toldy
őstag
Hát igen, utóbbi időben valóban jó lapjaik vannak megfelelő minőség és ár. Titkon 20e alatti árat remélek ( 16-18k) de biztos hogy olyan 24-26k lesz, és az asrock is olcsóbb lesz mint a többi így az is 26-30k valószínüsítek míg az asus 35k alatt nem lesz szerintem. De majd kiderül. Mondjuk egy 35w i3-2100T-vel elég jó kis konfigot össze lehetne rakni hiszen valjuk be irodákba, htpc-nek, gyereknek bőven jó egy olyan kétmagos proci egy amd szintü igp-vel és egy 60w táp eléglenne az egész konfignak ezzel jelentős helyet/anyagot/energiát lehetne spórolni.
-
toldy
őstag
Hogy az a su... Az msi lapnak a hátulján van mini pci-e slot is. Ez azért szerintem sokat javít a megítélésén a szememben ( főleg hogy megint ezen agyalok hogy kell-e nekem ilyen erős grafika)
-
toldy
őstag
Na megint én, örülök ennek az intel sandybridge-nek ehhez elég sok alaplap lesz elérhető végre úgy tűnik megmozdult valami, talán az árakra és a ház kínálatra is jó hatással lesz.
És ezaz végre jó az elrendezés Foxconn H67s ( HookR ha volt szólj, én nem találtam) -
toldy
őstag
Srácok, egy hiánypótló tesztre bukkantam, végre Anatec ISK 100 review.
-
toldy
őstag
A helyzet az hogy most számolva ( ismert boltból) H55N-USB3 ( 25 362) + i3-540 ( 26 780) + 2x2gb ram 1,5v ( 12 137) ez így 64 279Ft a ram az maradhat mert 1,5v, aproci számolhatunk 33k akkor ha lesz lap 25k alatt akkor simen jó minden ( és az az msi alaplap szerintem lesz 25k alatt) akkor "megéri".
( öszinte leszek, szerintem a mostani i3 is drága ennyiért) ha 60 alatt lenne akkor minden ok lenne, csak hát a forint
.)Ja itt egy teszt mit is tud az SB i3-ban lévő igp. Szerintem nem rossz. Az amd megvan.
-
toldy
őstag
Attól függ mit akarsz kihozni belőle, de sikerül elérni a célod akkor viszont nagyon megszereted és függő leszel.

Elivleg az SB-be a igp két féle lesz 6unitos ( gondolom i3 és társaiba) és 12 unitos ( i5-i7) a tesztben szerepel az amd 4250ese és a 12 unitos van, ha felezük az intel eredményeket akkor kb a mostani amd szintjét kapjuk kisebb fogyasztás, melegedés mellett.Geree: megnéztem pár youtube videót 800x600 minden minimumom a játszhatóság határán fut, a muti esélytelen, a gond az hogy imádom azt az optimalizálattam, rosszul megírt bugos sz*rt.

zodo, van intel i3 hd graphics is, de nézd meg lejjebb intel igp 733 mhz hejett 1040
Néztem vantage tesztet is az intelre, 300 pontot kaptam 
-
toldy
őstag
Nem tudom hogy milyen programokat használsz, Igazat megvalva a játékokat leszámítva nekem tökéletesen elegendő volt a proci vga is ( windows, net, film, zenehalgatás, flash játék, windows játék, officolás , töltögetés hasonlók, lényegében játékokkon kívül mindent elvisz), januárban jön a sandy bridge úgy tűnik az i3-2100 33k lesz ami szerintem a mostani i3-560at megszorongatja, szerintem de ha a proci rész nem javul, amit kétlek akkor is egy i3-530 szint, de a mostanitól elvileg jóval erősebb vga rész lesz benne így ha a mosta igp nem elég de nem bisztos hogy kell egy 5570 kaliber akkor szerintem jó választás, arról nem is beszélve hogy a mostani i3-540nak a tdp-je 72w amíg az újnak 65w. Ha pl az asrock lap 30k alatt lesz akkor szerintem egy asrock lap, isk100, i3-2100, 3-4gb ram, egy ssd nagyon jó alapgépet fog képviselni.
-
toldy
őstag
Körbe néztem ház ügyileg, ha nem kell vga akkor van 23k ért az antec isk 100 ( legalábis BandIT nál a listán) szerintem az egész korrekt, 90w táp van benne 2db 2,5" és jó szellőzés. Bevallom most én is elcsábultam.
Ezt nem hiszem el, tudjátok milyen nehéz lemondani a gta-ról ?! Tényleg csak az tart vissza

-
toldy
őstag
természetesen ez csak akkor jó ha 120w táppal van, különben valóban felejtős.
A terv az az hogy a mostani athlon ( vagy i3) procik teljesítménye + 5450/5570 vga teljesítmény egy chippen belül ( kevesebb hő termelés, kisebb hely igéy, egyszerűb hűtés, és kisebb fogyasztás), de csak tavasszal jönnek így nem éri meg megvárni.
-
toldy
őstag
én most csupán a gyári tdp-kkel számoltam amik terhelés mellet jelentkezhetnek, természetesen ezeket mind lehet faragni, nekem is 100w alattt vagyok jóval pedig egy gts 450 van a gépbe és normál táp ( természetesen idle, netezés, filmezés, zene, letöltés közben vagyok 100w alatt). Most megint majdnem elgurult a gyógyszerem hogy mindent el , de vígül józanon átgondolva marad ( sőt még ssd is lesz a gépbe).
Miért drága? hiszen az anzec 20k és ahhoz külön az új 120w táp szerintem simán meg lesz 15k körül, és akkor még szerintem kényelmesebb is ez. esetleg ilyen elvárások mellett ha megvárod az amd LIano ( bobcat) lapjait? bár az lehet csak tavasszal jön az meg soké van.
-
toldy
őstag
a 120w az kell ( mind belső mind külső részről) a proci 73w tdp ( cpu+igp, utóbbit nem használod, az lejön, illetve a cput kicsit alulfeszeled és a 60w se éri el) ha lehet akkor inkább az intel gyári lapját vedd mert a giga ( csak az alaplap) kb 10w al többet fogyaszt. ( zotacot, ecs-t nem tudom) a vga az ha jól emlékszem 45w? Gyári dolkokkal számolva 130w jön ki kb mer hát a hdd/ssd és ram is fogyaszt) alulfeszelsz stb simán elviszi.
egyébként antec helyet én EZT javaslom kérdezd meg engusztól hogy ebben van-e 120w táp, ha igen akkor simány jó vétel mer jobban szellőzik szerintem nem nagyobb az antecnél és normális az elrendezése valamint van pci hely is. Kis plusz róla.
-
toldy
őstag
Én a helyedben megvárnám, a kezdő ár az attól tartok én is hogy erős lesz, a tudsz várni január végéig akkor addigra szerintem normalizálódhat a helyzet, ha drága lesz vagy nem lesz olyan jó akkor pedig ugyan úg ymegvan a lehetőség 1156/AM3 lapot venni.
Elvileg jön asrock lap is az árban biztos nem lesz elszállva ( legalábis a többihez képest?) és egy új i3 proci is szerientem ~30k lesz ( ami már elérheti egy mostani 2magos i5 teljesítményét) 63w tdp és mostanitól erőseb igp. Ha 65 alatt elérhető lesz egy 1155 konfig ( pl asrock lap/i3 proc/ és 4gb ddr3) akkor szerintem megéri.
Egyébként ha mostani árakat nézünk (bolti) akkor 4gb ram 12k, i3-540 26k, giga lap 25k= 63k vagy amd lap 35k proc 15k 4gb ram 12k= 62k ( jó ezek kb árak, de nagyából megálják a helyüket).
-
toldy
őstag
Tuning lesz, szándékozól, illetve mennyire "sűrgős"? Mert nem lesz tuning és nam olyan hogy holnapra kell a gép akkor januárban jön a SB ( új foglalat, is ) és ahogy nézegettük vannak elég szimpatikus lapok is. Valamint azzal jobban megoldható mundjuk egy 2-3 év múlva esedékes prociváltás és hasnló ( mivel kb akkor lesz újabb váltás).
-
toldy
őstag
Sajnos itthon elég nehéz ilyen lapokat találni, egyébként a kérdés az lenne hogy mekkra fogyasztásra törekszel illetve lesz-e vga kártya a gépben, mert ha elég az igp akkor az amd-t javaslom, de ha minden féle képpen lesz benne akár egy 5450/gt220 stb akkor pedig intelt javaslom. a fejlesztés pedig "tök mindegy" mert most úgy jön jövőre az intelnek és az amd-nek is új maisntream proci/chipset család ami nem lesz kompatibilis a korábbi generációval.
-
toldy
őstag
Magáról a gépről illetve a tápról benne kéne kép, mert elvileg ( bocs feljebb elírtam) flex atx táp kell bele akkor az beszerezhető, csak körbe kell nézni, esetleg náluk rákérdezni. A jelenlegi táp hány wattos? mert ha max 25kból kihozható egy flex táp és a lap akkor szerintem megéri ebbe invesztálni, ha több akkor már inkább másik gép.
-
toldy
őstag
öh, félre érthető voltam, írtad hogy cserénél max egy 10est szánnál rá, én azt a lapot javasoltam, hogy a te helyedben kicserélném a lapot. És ez nem drága zsír új és belemegy ( elvileg) valamint modernebb is.
Egyébként így elmondásod alapján, tápot is próbáltál másikat, az is okozhat ilyen gondokat.
-
toldy
őstag
Szia, a deszka így néz ki? Jelenleg hány memória modul van benne és videókártyát használsz-e?
Ha ez a lap akkor én kicserélném egy Foxconn G41S-K lapra, nem drága és vadi új. -
toldy
őstag
De ez még nem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hogy valamit mindig el kell rontani, tökjó kölcséghatékony márkás lap, jó elrendezés, de most meg pcie x16 nincs.
-
toldy
őstag
válasz
Pista0001
üzenetére
korábban olvastam ezeket, mert sokan voltak akik beleraktak ilyen i7-ket és feltolták és megy benne 4,4- 4,6 ghzket is csak nagyon sok lap volt ami elfüstölt, ettől függetlenűl jó kis lapnak tartom és teszik, föleg az elrendezése miatt, ha nem 40k akkor ezt vettem volna giga helyett
, csak így alakult. Az korlátozás nem tudom hogy hogyan és miben nyílvánul meg, csupán olvastam, személyes tapasztalatom ( sajnos, egyenlőre) nincs a lappal. -
toldy
őstag
válasz
tome.jr
üzenetére
Szerintem az úgy jó lesz, ezeknél a prociknál valami 4ghz körül határ van így a 3,6 minden további nélkül menni fog ( még a 3,8 is szerintem). A ház az jó, de milyen hűtést akarsz rá? Én valamely corsair hydrot javaslom, esetleg egy saját összeállítású vizet, és milyen kártyával is, 570 kaliber? Ha igen akkor lehet egy silverstone 450w sfx is elég lenne és ezzel nyernél némi helyet ( ez hűtés miatt előnyös).
-
toldy
őstag
tome.jr, ha jól emlékszem tőled van a i3-530am, nagyon jó a proc

Egyébként a dfi lap jó kis lap csak az a gond kicsit alúl van méretezve pár dolog ( itt forumba vissza keresel már vólt róla szó) a lényeg hogy a 2 magos i3-i5 mennek 4 ghz felé ( 4,2/4,4) ha jól emlékszem 200 vagy 220 bclk ig enged a lap míg 4 magos i5 és i7 ek csak 180- 200 bclk ig vannak engedve. -
toldy
őstag
válasz
Sir Psycho
üzenetére
Van itthon egy FSC amilo LI1705 noti amiben egy celeron m430 és 1,5gb ram mellet egy s3 ( via) igp van, nos 1280x800on tökéletesen elegendő aro futt win7en, filmek nem akadnak, GTA VC meg hasonlók elfutnak rajta, a lapon egy sokkalta újabb igp van szerintem megfelelő, egy intel 950től sőt merem állítani a 4500tól is jobb.
-
toldy
őstag
Mennyibe lenne az asrock?
Ha elég a k-s proci akkor integrált lapot javaslom, ha normál procit szeretnél akkor én inkább az asus lapját venném
, egy 45w procival, 1 ram modul és ssd-vel picikét alul feszelve egy odd-vel lenne kb 80-100w a full load ( igp+cpu) fogasztás, így van elegendő tartalék a tápban, ez esetben bőven jók vagyunk. -
toldy
őstag
Újabb két itx lap a zotactól, ráadásúl AMD-s Integrált M880G-ITX Wifi és normál 880G-ITX Wifi.
-
toldy
őstag
Akkor hogy legyen egy kis élet, bedobom a J&W Minix 890GX-USB3 tesztet.
Illetve szerintem a hétvégén csinálok egy új képsorozatot.
-
toldy
őstag
Srácok kész a gép, kellemesen halk és számomra elegndő a teljeítménye, ( azért néztem egy maxot mit tud).

Illetve a proci ment 4,57 ghzen is.
Majd he lesz időm megint csinálok egy képsorozatot valamint fogyasztást is mérek.
-
toldy
őstag
Meg van a hiba oka,
Nem fogjátok elhinni, azt tudtam hogy a porszűrő hangosítja a ventit, és fogja a légáramot, de hogy ennyire.
És az, porszűrő nélkül oldallappal nem megy 50-52 fok fölé, porszűrővel pedig 58-60 fokis megvolt, ráadásul így nem pörgeti annyira a ventit, kicsit kisebb fordulaton üzemel. -
toldy
őstag
válasz
Sir Psycho
üzenetére
sajnos énse találtam.
Közben itt egy G41S-K unbox video.
-
toldy
őstag
nos, a helyzet az hogy nem vált be, oldallap nélkül még kicsikét melegebb is mint vele, ötlet? A borda megfogható, kellemesen meleg.
Sir Psycho: jónak tűnik,sőt jobb mint a másik, de nem találtam itthon.
-
toldy
őstag
válasz
Iginotus
üzenetére
Amennyiben nem vár el tőle sokat, gondlok itt náhány extra szolgáltatásra illetve OC-ra akkor a foxconn ipari lapjait tekintve szerintem jó választás, ha úgy lenne pénzem én is vennék egyet, csak azért. Bár van egy kis gond, ehhez 1slottos vga-kell ( legalábis a alzatok felöli fém vég nem lehet annál több, mert ez az alsó slot-ban van. ( remélem sikerült érthetően megfogalmaznom).
pill, szóval ilyen kártya nem jó a foxconn+q08 párosba, csak ilyen jó ( amennyiben van hely lefele még). -
toldy
őstag
Azért tartok kicsit a táp lentről szívjon dologtól mert ha bekerül egy gts450 akkor lesz némi proci-gpu tuning ezesetben a táp rendesen használva lesz, és nem akarom hogy mondjuk 85-90% kihasználtság mellet még a proci hőt is az szívja. Jelenleg két venti van a gépben, egy a tápban és egy 12cm elöl, ahogyan a képen is van, így hosszában átfúj a lammellák közt illetve az egész lapon, olyan mint egy szélcsatorna.
Megnézem az hogy megint leveszem az oldalát, lehet hogy mivel zárva a vége ez a gond és nem távozik oldalra a levegő, estére megnézem, majd úgy is jelentkezem.
-
toldy
őstag
értem, skacok, köszi, a borda szépen megmunkált felülető, a proci is illetve úgy vélem rendesen rajta van, ugyanis nem mozog a borda a lapon, ötlet hogy mi lehet a gond hiszen venti ugyan úgy fúj, távolság ugyan annyi és nem lóg be semmi.

Nem a tápventi hanem a táp megfordításán gondolkodom, jelenleg fentről( kintről) szivja a levegőt, fordítva a bordáról, pont mint egy két "túlméretes" éppenbeférő hűtőről (pl genin?)
-
toldy
őstag
No, van kis gond, ha megjön a kártya akkor szét kell szednem és újra kell pasztáznom, úgytűnik keveset raktam rá és megszárad(t) ezért alkalomról-alkalomra melegebb pár fokkal.
Egy kérdés, a hatékönyabb hő elvezetéshez szerintetek érdemes lenne megfordítani a tápot, hogy a bordáról szívjon?
-
toldy
őstag
válasz
kisza25
üzenetére
A 6850-nek 127w a tdp-je illetve a táp tartosan le tud adni akár 340w is
( teszteben olvastam, el is hiszem, de inkább nem próbálom ki) í max fogy konnektorbol 250w lesz szerintem ( némi tuningal).Megjött a csomag. az új cpu hűtő ( scythe samurai zz) és az új noisblocker pwm venti. iszonyat halk a gép ráadásul korábban a proci 22x133@0,975v fölment 58 fokig és hangos is volt, most szép halk és csak 50fok LinX alatt. pár kép.
A héten meglesz az új kártya is ( asus gts450) jó leszek megint.
-
toldy
őstag
De pailt gts 450 Lp viszont van, igaz átlag egy 10essel drágább mint egy sima 5670. Igaz ehhez kell legalább 250w táp és ezesetben is a tuningnak lőttek.
-
toldy
őstag
pát napja biosban turkáltam és az lett az eredmény hogy bekapcsoláskor minden felpörgöt ahogyan kell majd egyszer csak leáll ( még post képernyő elött) mintha lekapcsoltam volna. Bios reset után mindne helyre állt. Esetleg nem tudsz szerezni egy bekapcsoló gombot ( régi gépházból) vagy csak rádugod a bekapcslót ( nem szereled ki), lehet akkár az is hogy csavarhúzóval csak össze érinted majd elveszed ( nekem van egy bekapcsolóm egy régi házból direkt ezért hogy ha asztalon van a gép meg hasonlók miatt).
-
toldy
őstag
Nézzétek csak mit találtam.
És itthon is beszerezhető, tudom nem itx hanem dtx, de örvendetes akkor is. Mielöt szóba jönne hogy mely házakba szerelhető , sg05/06/q11/q08 biztosan fogadja. -
toldy
őstag
-
toldy
őstag
Lenne kis problémám, próbálgattam beállításokat és odáig fajult hogy bios reset lett a vége. Ez hagyám, azóta ahányszor bekapcslolom a gépet ki írja hogy sata hdd van, de ide mód van beállítva átállítom ahci-ra, igen/nem. Ha AHCI-ra állítom akkor a windows boot közben kifagy ( kékhalálozik) ha nem akkor meg bejön ez. Van ötlet hogy mit állítsak, korábben ez nem jött be.
Másik, nem tudok tuingolni akármit próbálok nem indul a gép, a pl et6 beállítom az 1es profilt ( ami pl 3,08? ghz) már akkor sem jó.

-
toldy
őstag
válasz
Pista0001
üzenetére
Szerintem teljesen mindegy hogy milyen tápos a gép, ha nem a táp szívja ról akkor szerelhető rá venti ami fújja ( így szerintem jobb is). Személyes tapasztalatom nincs vele, de külföldi teszteken és forumon meg vannak vele elégedve így nem hiszem hogy rossz lenne. Szerintem athlon ii x4/phenom ii x2/ i3-i5 procikkal gond nélkül megbírkózik. Szerintem jó ár érte.
( ha pár napal hamarabb szólsz még az is lehet bevállaltam volna, de már késő)
-
toldy
őstag
válasz
Pista0001
üzenetére
Wow, jó lett nagyon, tetszetős. Főleg a harisnyzás miatt irigykedem ( egyszer én is eljutok oda hogy rászánjam magam).

neverless: A q11 szerintem jóválasztás ( úgy vélem htpc lesz így esztétikus is).

-A q11-ben nem 2 hanem 4 hdd fér, 2db 2,5" és 2db 3,5" úgyhogy nem kell félni.
- Igen ott oldalt szív be, annyira nem hatékony mint frontálisan de az sg06 is ilyen elven működik és nem panaszkodnakrá, illetve erre sem panaszkodnak külföldön így szerintem vállalható.
- ventilátorra most íg ynincs ötletem, de ha ott van az ember elött és látja akkor szerintem biztos beugrik valami.
- igen az a lyuk ott marad, nincs takaró hozzá, de szerintem nem nagy kunszt vágni/vágatni oda egy plexi/alu/acél lemezt. -
toldy
őstag
Majd jövőhéten ismerkedek, hétvégén elutazom. Majd én is újrahúzom a rendszert az a biztos. de halkabb mint a régi ( pedig ugyan úgy gyári hűtő van benne)
zodo, én most a Scythe Samurai ZZ néztem ki magamnak.
-
toldy
őstag
Az hadjám, ma elvóltam a ramokért, nagyon zsír lett a gép.

Már mist halkabb ( és pár dologban erősebb jobb) pedig még kell a vga és cpu hűtőt is akarok venni.
Szóval egy windows alatt amit cseréltem,
9300 itx/q8200/5770/ddr2 -> 9300itx/e1400/nvidia igp/ddr2 -> h55n/i3-530/intel igp/ ddr3 és a windowsom él és virul.
Most jelenleg proci alapon@ bios 1,0v, igp 1,2v mást nem piszkáltam. Érdekes hogy a proci alapfeszen gyárihűtő 100% load 58-60 fok míg 1v gyárihűtő 100% load 52-53 fok max.
Eddig nagyon tetszik, hétvégén nem leszek, jövőhéten megismerkedek vele közelebről.
-
toldy
őstag
Hasonlót néztem én is , csak it aprón.
feel 302 9k
d510mo 16,5k
Ventit még nem néztem de az 1-2 és annyi ( lehet van is itthon). Még gondolkodom rajta, de kezdek afelé hajolni hogy inkább adok hozzá és veszek egy netbookot ( az kisebb, és ha kell hordozható is). A mostani tartalék konfig helyett nézelődtem, ami van ( és nincs használva). -
toldy
őstag
Srácok tudnátok segíteni kicsit, érdekelne
- egy ház amibe belefér egy 3,5" hdd minél kisebb, paneltáp max 15k
- lap+proc max 20k (ez értendően atomos lap) a gép felhasználása net,fil,office,zene letöltés.Ki mit ajánlana? ( jöhet apróról is)
-
toldy
őstag
Én örülök neki hogy foglalkozol vele, majd fényképeket az élőről is. Te legalább valóban csinálod, tervezed ( én a fejben lévővel tovább soha nem jutok). Tisztelem kitartásod.
De hogy a házhoz is szóljak, most nem tudok, szerintem ( konkrét méreteket , hogy mi mihez képest holvan nem tudom) nélkül nincs semmi ammi szerintem nem jó.

-
toldy
őstag
No, délután megyek a lapért meg a wifiért.
De messze van az a kedd 
-
-
toldy
őstag
Nos kezdem,
- lap jóválasztás
- proci jó
- kingstone ram szerintem jó
-9500 gt szerintem oké
- Fsp táp rendbenAmivel gondok lehetnek
- a hűtő nem tartom valószínűnek hogy maradéktalanul elférne a lapon ( cpu helye miatt) és biztos hogy nem fér be a q08ba ( a 85mm magasság még az sg05be sem fér, 82mm)
-Nem tudom hogy dvd illetve hdd hány darabot illetve mekkorát akarsz ( 2,5" vs 3,5") de ha elegendő akkor a pcq 11 is jó választás lehet ( kicsit magasabb a cpu hely) kisebb ház illetve 5e olcsóbb. A q11 gtx 460 is befér vagy bármi kb 24 centi hosszig. -
toldy
őstag
Sajnos annyim nincs hogy megvegyem az újat és ráérjek eladni utána a régit. A lapot meg nem vitték el( egyenlőre) így a vga-t holnap elviszik. Ezzel lesz annyi pénz a lap/ram/wifi megvegyem. És majd ha elvitték a ramokat/lapot akkor veszek egy MSI gts 450et, úgy is kiakartam próbálni az nv-t. A 460hoz sajnos kén egy táp is hosszútávon de az meg 22k plusz, ami nem fér bele. A ramokat én is ősembertől veszem, kedden megyek értük ( elvileg).
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX B550-E GAMING Wifi
- G.Skill Ripjaws M5 RGB DDR5-6400 CL32 típusú memória 2 32GB(64GB) Kit.
- Asus TUF B450M Plus II használt eladó.
- Új, bontatlan Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Vengeance Grey EXPO - 10 év bolti garival!
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2X16GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Beast White EXPO - 10 év bolti gari!
- Foligain Minoxidil 2 db flakon (2 havi adag)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- AKCIÓ! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

)

)
Néztem vantage tesztet is az intelre, 300 pontot kaptam
Nem fogjátok elhinni, azt tudtam hogy a porszűrő hangosítja a ventit, és fogja a légáramot, de hogy ennyire.

És itthon is