- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- BIOS-t frissítenél? Jól gondold át!
- Milyen joysticket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
G3220-at néztem ki Intel-től egy Giga H81N, vagy B85N lappal, de lehet hogy maradok inkább Trinity vonalon, csak nem tudom hogy paneltáp elbírná. Ez még eldől, megvárom az AM1 tesztet, lehet hogy az a teljesítmény is elég lesz.
Igazából arra lennék kiváncsi, hogy hogyan tudnék paneltápot rögzíteni normál ps/2-es tápra kialakított házban? Van ehhez valami bracket, vagy felfogató?
És olyankor mi lesz a normál táp nyílásával? Ott ki-be mászkálhatnak a hörcsögök a jó kis melegbe? -
törölt tag
Athlon 5350 - ASROCK AM1B - ITX Unboxing / Mini Bench
A kicsomizós videón látszik a kíváncsian várt parányi gyári hűtés, fogyasztási adatok, stb.
-
kovsol
titán
Egy ilyen AM1 -es proci gondolom leveri a notimban lévő C2D T5750 + hd3470 256MB párost. IGP biztos jobb, mint a régi radeon, mert abban még csak 40 számoló egység van, és az se gcn. Gondom CPU erőben is lemossa már a 4 maggal, de lassabb nem lesz.
Szerintetek? -
kovsol
titán
válasz
#03969024 #20641 üzenetére
25W TDP besorolást kapott mind a négy érkező AM1 -es proci. De mivel a legnagyobb 4 mag 2050Mhz + HD8400 amiben 128 gcn számoló egység@600 Mhz van is belefér ebbe, akkor várhatóan a többi ennél jóval kevesebbel is beérné. Na meg ugye a TDP nem egyenlő a valós fogyasztással.
Gondolom az IGP teszi ki a legnagyobb részét ennek, de az nem teker mindig maxon, és az órajelet is vissza tudja venni ilyenkor. -
HookR
addikt
"Mini-PCIe foglalat
Igaz ugyan, hogy kényelmes, de a mini-PCI-e csatlakozó sok mindenre nem használható, például palacsintasütésre sem, de még így is hasznos, például csatlakoztatható kiegészítő tárolóeszközt vagy WiFi kártyát is." - AM1H-ITX magyar oldal
-
radi8tor
MODERÁTOR
Európai webshopokban már kapható ASRock AM1H-ITX (90-MXGT70-A0UAYZ) alaplapja 47 EUR kezdőáron.
Remélem hamarosan itthon is elérhető lesz. -
kovsol
titán
Nekem mondjuk itt hever a fiókban egy 4GB-os DDR3-1600 modul amit bele tudok rakni az AM1 -be, míg az intel megoldásához vennem kell laptop ramot. Nekem a laptop ramos megoldás nem szimpi, mert később ha felszámolom a gépet a normál ramokat még át tudom pakolni tuti máshova.
Az a másik érdekes kérdés, hogy a FM1 -es proci mennyire lesz melegedős majd. Mehet-e majd passzívban.
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #20564 üzenetére
A másik topciban épp erről vitatkozunk, hogy mi mennyire éri meg.
J1900 24k-ból megvan, cpu erő ugyanaz, gpu-ban kb. fele, kétharmada.A körítés dönt szvsz.
- 24p-t még mindig nem tudjuk jó-e Bay Trailen.
- Fogyasztásban egyértelműen a Bay Trail jobb.
- Értelmes lapot viszont még nem láttam rájuk. 1db usb3, 2db sata mindegyiken.
- J1800 2 maggal szerintem felejtős, bár elég a célra, én ennyit már nem spórolnék, J1900-ból meg csak 1db lapot láttam eddig.
- Ha az Asrock AM1 lapot nézem, akkor plusszban ott a beépített DC-DC táp nagy előnye. Helyben, de árban is sokat dob rajta.
- AM1 BGA helyett: Beema talán belemegy majd, nem kell kukázni. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Osibaa #20352 üzenetére
Úgy nézem március 28-ra várható ez a lap: ASROCK AM1H-ITX
Szóval áprilisban már itthon is biztos lehet kapni. 15000 Ft nem rossz ár érte. -
törölt tag
Lenne egy elvi kérdésem. Hamarosan megjelenik az Asrock AM1H-ITX lap, aminek a tápellátását egy külső adapterről tervezem. Egy Athlon 5350 kerül bele, plusz egy SSD és egy HDD. A külső táp lehetősége miatt a lapon található SATA Power Connector. Jól gondolom, hogy ezt egy Y SATA táp elosztó kábellel bővítve el kell bírjon az említett 2 HDD-vel? Egy 19V/60 vagy 90W adaptert tervezek.
-
kovsol
titán
Most látom van AM1 -es proci már forgalomban. [link] (vagyis hamarosan lesz)
Viszont alaplapot még nem látok hozzá listázva.(#20470) radi8tor1 jaja, furcsáltam is, mert úgy olvastam április 9. a megjelenése.
-
HookR
addikt
Napokban nem voltam gépközelben. Időközben akadt néhány érdekesség, nem csak a Cebit kapcsán:
Gigabyte GA-B85N-WIFI hivatalos oldal - [link]
=================================
MSI B85I Gaming hivatalos oldal - [link]
Biostar AM1MH hivatalos oldal - [link]
- AM1
- 170 x 191 mm (mini-ITX és mini-DTX között félúton. Számos mini-ITX kuckóba befér.)=================================
Silverstone SX600-G - tomshardware.de
600W-os moduláris SFX táp.
Enermax ECA1010 újabb képek - cowcotland.com
Immáron kerekített előlappal, és végre fény derült a belső kialakításra is.
Silverstone Argon AR04 hivatalos oldal - [link]
Review - eteknix.comThin Mini-ITX hűtő
Silverstone low-profile ventilátorok - [kép]
A kisebbik talán FW121 névre hallgat. Ami fura, mert korábbi kiállításon még FW122 szerepelt a névtábláján.
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Megtaláltam a tökéletes HTPC lapot: Asrock AM1H-ITX
Van valakinek infója, mikor jönnek ki ezek az AM1-es lapok és milyen CPU hűtőjük lesz?
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #20302 üzenetére
Meg azt sem ártana lassan megtudni, hogy milyen hűtést lehet AM1 foglaltra rakni. Eddig nem találtam se képet, se szabványleírást.
A rendelkezésre álló képek alapján a furatközéppontok távolsága 60x60mm(-es négyzet átellenes sarkainak megfelelőek), míg a keep out zone mérete 80x80mm. -
kovsol
titán
válasz
Ruszki #20283 üzenetére
Nekem ez az AM1 felkeltette az érdeklődésemet. Olyan gépre lenne szükségem amivel tudok netezni, filmezni, youtube, mondjuk pár kis gépigényes játék elmegy rajta pl Age of Empires 2 HD, Hearthstone, warcraft3 akkor az már elég. Keveset fogyasszon, mert előfordulhat, hogy egész nap mennie kell.
-
HookR
addikt
válasz
mrbig25 #20279 üzenetére
Jaja, nagyon szimpatikus kis deszka, de nem pusztán csak a 19V-os DC csatlakozó miatt!
- 2 helyett 4db SATA csati (külön vezérlővel)
- mini-PCIe slot (Ez mondjuk az MSI AM1I-n is van)
- DisplayPort, HDMI, DVI, D-SUB csatlakozó ("In case you have to connect four different types of monitors all at once")
- USB3 csatlakozó a nyákon előlapi kivezetéshez (külön vezérlővel). -
Goose-T
veterán
válasz
Ruszki #20270 üzenetére
Szerintem mindenképpen nézz alacsonyabb memóriákat, meg egyébként az a Cooler Master GeminII M4 nem egy nagy szám amúgy sem. Nekem volt egy rövid ideig, de nagyon csirke volt, ezért lecseréltem egy Scythe Big Shuriken 2-re, az viszont rendesen odaver.
Más:
Az ASRock is piacra dobott két AM1-es ITX lapot.
AM1H-ITX:
AM1B-ITX:
-
HookR
addikt
Silverstone ML07 - cowcotland.com
=======================================
MSI AM1I Újabb képek - techreport.com
=======================================
(#19291) Kornl23: Bár az ASRock mini-ITX lapjai (Z77-ig bezárólag) a legszerencsétlenebbek ilyen szempontból, azért akad néhány szóba jöhető példány. Pl:
- Cooler Master GeminII S524 (Ha lecseréled a gyári ventit max 20mm magasra)
- Silverstone NT06-Pro
- Thermalright AXP-200
- Xigmatek Cobra (Gumibakos rögzítésű 25mm magas ventivel 102mm magas)
- CoolerMaster Vortex Plus
- Scythe Samurai ZZ
- Prolimatech Samuel 17
- Xigmatek Janus
- Thermalright AXP-100Na meg persze vannak ezeknél kisebbek is, csak feltételeztem, hogy nem véletlenül írtad a max 100mm-es magasságot.
-
HookR
addikt
MSI A88XI és MSI AM1I videón is - youtube
Gondolom a ürge nem sokkal a bemutató előtt ismerkedhetett meg a lapokkal, mert 'AM11'-ként hivatkozik a másodikra. Az MSI eddigi elnevezési gyakorlata alapján vélhetően ő mondja rosszul.
=========================================
-
HookR
addikt
MSI A88XI és MSI AM1I - [kép]
Előbbi FM2+ foglalattal felvértezett lap Kaveri-hez, utóbbi FS1b foglalatos deszka Kabini-hez.===========================================
(#19241) ST05: Pontosan mik az igények a házzal kapcsolatban és milyen konfigot szeretnél belerakni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Macska topik
- Videó stream letöltése
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest