- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Metis EVO: 49k HUF... csak elkötelezetteknek / rajongóknak!
-
Metis EVO már kapható Caseking-nél, Metis Plus árának duplájáért... hát, szerintem ennyiért nem lesz slágertermék idehaza.
-
Inter-Tech SC-2100 - gyári oldal
Kompakt otthoni HTPC / NAS ház, hot-swap HDD fiókokkal, zárható előlappal.
Simán el tudnám képzelni Athlon 200GE konfiggal.Inter-Tech S-703 - gyári oldal
Variáció Chieftec BS-10G-re, ha valakinek nem bejövős a szürke, erősen plasztik hatású előlap. Azt nem értem, hogy egyik gyártónál 1x3.5", másiknál 2x3.5" szerepel a meghajtó helyeknél, holott mindkét ház belseje megegyezik. -
Szerelős videjó a Metis EVO-ról... fenntartom, hogy simán jobb ház, mint a legtöbb "nagy" ITX (250D, Core V1, Suppressor F1, stb.), de valszeg' nekem is fölösleges lesz. Jöhet mégis a Plus.
A fehér Metis Plus burkolata vajon ugyanolyan szálcsiszolt hatású, mint az ezüst és fekete változatoké, vagy inkább matt? Nekem az utóbbinak tűnik...
-
-
válasz
Grave_444 #46832 üzenetére
+ (#46833) HookR
Ja, a 27*27cm-be koppra beférne egy mATX deszka is, csak akkor hol maradnak a ventik, kábelcsatornák, stb.
Valóban kicsit nagyobb, mint a korábbi Metis... szerintem nem a Plus helyére, hanem mellé érkezik: azoknak, akik csak egy picivel többet szeretnének mindenből: hűtés, meghajtók, stb.(#46834) Seep
Senki nem erőlteti, sőt - én legfeljebb ATX házakba raknék vizet.
Egyébként néhány elvetemült már eddig is bekanalazta a kompakt vizet a sima Metis-be, akinek ez a bogara, csinálja!(#46836) Grave444
Nyilván az igényekhez kell házat választani. -
Raijintek Metis EVO - gyári oldal
Mit mondjak, elsőre eléggé meggyőzött, jó hogy nem ugrottam bele egy Metis Plus-ba a moddolt Metis-em helyett.Újdonságok:
- elöl akár 200mm-es venti is belefér;
- gyak. csak széltében "hízott" egy jó 10cm-t;
- külön HDD bracket, 2x 3.5" + 2x 2.5" meghajtó;
- ATX és SFX tápot is fogad, átalakítót gyárilag mellékelnek;
- teljes edzett üveg oldallap.Ami kevésbé tetszett:
- nincs előlapi 3.5mm-es jack;
- porszűrőket nem láttam;
- a mostanában megjelent, ITX házakba tervezett rövid, de husibb, 2.5 - 3 PCIE slot széles VGA-k lehet, hogy nem férnek be, csak 2 slot-nyi hely lett kialakítva, közvetlenül a tetőlap alatt. -
válasz
#25954560 #46742 üzenetére
És ahogy nézem, ingyenes a szállítás Deutche Post-al. Not bad.
Kár, hogy most nagyon x@r a Forint.
A DC-ATX egység, külső kocka nélkül, SFX+ATX brackettel együtt így €64-re jön ki, ami 20k HUF-nál is több, plusz vehetek idehaza hozzá notitöltőt... nos azt hiszem ezt meghagyom a puristáknak. -
Chieftec BT-06B-250VS - gyári oldal
Jót tett neki a frissítés, ésszerűbb lett a belső elrendezése, de kár volt lecserélni a régi 350W-os tápot (SFX-350BS). A Metis Plus-t mindenesetre nem taszítja le a trónról. -
válasz
hegegabi80 #46430 üzenetére
+ (#46429) Ispy
Én is gyártottam bele, de ettől még a gyári jobban tetszene.Egyébként az eredeti kérdés még mindig áll, azaz be tudom szerelni a felső 120mm-es ventilátort, ha a felső rekeszben is benne van egy 3.5" HDD?
Képek alapján nem, max. egy 92mm-esnek lenne hely, ha fel lehetne fogatni. -
válasz
flashpointer #46326 üzenetére
Grats!
Bár elsőre azt hittem, APU van a képen... -
-
válasz
hegegabi80 #46199 üzenetére
El tudom képzelni, hogy így jobb a légáramlás, de akkor inkább a DVI-t kukázzák, ha már az volt a második slot helyén a 1050Ti-n:
Egyébként ha megfigyeled, a két kártyán eltérő méretű, és máshogy helyezkedik el a borda.
-
-
MSI GTX 1650 4GT LP - gyári oldal / Guru3D hír / TPU hír
Ismerős dizájn, de a DVI-t nem értem, DP-t terveztem volna a HDMI mellé. -
A festett belső ablakos kialakításra utal, amit lájkolnék!
Kérdés, hogy milyen táppal adják... én inkább arra lennék kíváncsi, hogy milyen/mennyi meghajtót lehet bele pakolni, mert ugyan a BS-10G elég kafa lett, de ebből a szempontból nem jobb a szintén baró BU-12B-nél.
Mondjuk ez a BT-utód is inkább az SFX táp és a jobb VGA-támogatással tud többet a BU-12B-nél.
Utóbbiról tesztek:
TwekPC - Chieftec BU 12B Mini-ITX-Gehäuse mit Netzteil im Test
benchmark.pl - Chieftec Uni BU-12B - test of mini case for home and office -
No, ez már tetszik, és az U1 Plus árából kiindulva nem kell majd széttörni a malacperselyt. Külön tetszik, hogy az alsó és fölső rácsokon kívül nincs más nyílás, így a légáram teljesen egyértelmű.
Csak azt nem értem, miért nem csinálták meg legalább 3 PCIE slot-osra? Az új, ITX méretű RTX GeForce-ok sok esetben igénylik ezt a szélességet, illetve szükség szerint alulra is mehetne így egy 140mm-es ventilátor.
Már látom magam előtt, hogy az elvetemültebbje 30mm-es, rezgéscsillapítós HiFi lábakat fog az aljára moddolni, a vázon kívülre meg mehet a második nagyventi...
Hopsz, ez nem is rossz ötlet! -
Raijintek Metis Cube - Computerbase.de
Elvileg egy 200mm-es venti belefér, akárcsak a CM Mastercase H100-ba.
Most örülök, hogy nem vettem a moddolt Metis mellé egy Metis Plus-t is! -
FYI: Zotac GTX 1650 LP
Zotac: Erstes Low-Profile-Design für die GeForce GTX 1650 -
Corsair VS450 im Test: Kleines ATX-Netzteil für Systemintegratoren
125mm mély, kompakt ATX tápegység, 120mm-es venivel. ITX rendszerekbe hasznos lehetne, de a kábelei túl hosszúak, így részemről passz, maradnak a jobb ár/érték arányú SFX tápok. -
Guru3D Review ~ Zotac Gaming GeForce GTX 1650 4G
Alacsony fordulat, terhelés alatt sem megy 60C fok föl a hőmérséklet, nincs tápcsati, 1050Ti-nél 10-30%-al nagyobb teljesítmény, és még alakulni fog az újabb driverekkel... szóval teljesen jó kis budget kompakt kártya.
Szvsz korrekt frissítés, remélem az árazással sem lőnek mellé/fölé. -
válasz
hegegabi80 #45603 üzenetére
Hosszú távra inkább az 500-as NVMe-t céloznám be (szintén apróról), megfelelő hűtéssel: EK Water Blocks, vagy Akasa A-M2HS01
-
ASRock DeskMini A300 - SFF Network Review
Ha értelmes áron jön, akkor nagyon jó kis kocka gépet lehet belőle kihozni; Athlon 200-assal szerintem a gyári cooler is megbirkózik, szóval arra sem kell költeni.Mondjuk azt nem értem, hogy külön a lapot magát miért nem értékesítik?
Több gyártó is kijött már a maga STX házával (Akasa Cypher, Silverstone Vital, stb.), lehetne kombinálni a dolgokat. -
Scythe Big Shuriken 3 érkezik!
Ahogy nézem, jobb lett a borda kialakítása, zsúfolt lapoknál sem ütközik bele dolgokba... persze ITX rendszerekbe még így is LP RAM kit-et vennék.
Mondjuk a hátrafelé nyúló kialakítás nem feltétlenül jó, sok zsufi házban ott van a 120mm-es venti. -
-
G-Unique Arch Deamon Mini-ITX PSU
Nem rossz, de a HDPlex pico még mindig jobbnak tűnik. -
válasz
hegegabi80 #45200 üzenetére
Antec ISK110 VESA-U3
Picit drága, de minőségi vas, amihez már gyárilag adják a paneltápot, és a külső adaptert... szóval megéri. -
Asus RTX 2060 TUF
204mm-es hosszával tökéletes lesz ITX konfigokba, remélem GTX1160 is érkezni fog hasonló hűtéssel! -
válasz
hegegabi80 #45137 üzenetére
Miután összecsavaroztam a házat, megint stabil lett, szóval ettől nem kell félni...
-
válasz
hegegabi80 #45129 üzenetére
SFX táp, Trolee-féle átalakítóval.
Az alaplapi tálcáról kivágtam azt a kitüremkedést (ettől mondjuk kicsit instabil lett a fémlap), és rácsavaroztam egy megvágott [1x 3.5" -> 2x 2.5"] átalakítót, benne a merevlemezekkel. Így akár még 2db 3.5-ös HDD is beférne, ha kivenném a felső ventilátort, és a VGA-t lecserélném valami 1 slot-os LP modellre. -
válasz
hegegabi80 #45123 üzenetére
2db 2.5"-os HDD-t szereltem oda, a táp mögé, pedig nekem is a Classic változat van. Átlag felhasználás mellett 30-32 fokosak, folyamatos terhelés mellett mennek fel 34 fok körülre... bár én a táp fölé vágtam egy 120mm-es ventihelyet, lásd régebbi kép:
-
Corsair vs. Silverstone im Test: Zwei SFX-Platinum-Netzteile, einmal passiv gekühlt
Kár, hogy nem lett félpasszív az új SF450; nem tudom, miért hagyták el ezt a fícsört...
-
MSI GeForce RTX 2070 AERO ITX 8GB GDDR6 beárazva ~ 185k HUF
Nem tűnik túlárazottnak, teljesítményével arányosan kerül többe a GTX 1070-nél.
-
Sokan vártak erre: ASRock A300M-STX
-
Pont a minap volt témázás: LC Power LC-1510mi
Picivel nagyobban ott az LC-1350mi, vagy ha nem akarsz szórakozni pico tápokkal, akkor Chieftec Flyer sorozat (gyárilag adott TFX táppal), esetleg a klasszikus HTPC Silverstone ML05, ML06(-E), ML09 - utóbbiakba SFX táp megy, de az kapható olcsón.Bár ehhez le kellene cserélned a procid, egy 35W-os, T jelű változatra.
Továbbá procihűtő csere sem elkerülhető, pl. ID-cooling IS-40v3, Alpenföhn Silvretta, Cooltek ITX30, Noctua NH-L9i, Raijintek Zelos, SILVERSTONE Argon AR05, vagy az Akasa-nak vannak normális, olcsó, alacsony hűtői.(#44501) Duracellm...
Az meg a másik.(#44502) chef69
Windows 10 topik téma összefoglaló a barátod.Egyébként itt egy lépésről lépésre útmutató, a Media Creation Tool-t pedig itt tudod letölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- AliExpress tapasztalatok
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest