- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP notebook topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Autós kamerák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hanok
senior tag
Megszállt ma az ördög.
Az asszony egyszer tutira kinyír, még szerencse hogy viszonylag sokat kell rá várni..
Rendeltem ma egy házat a közeli Kínából
Nagyon jókat írnak róla, néztem itt ott vásárlói/reddit véleményeket.
Ez a verzió 9.9 liter 249*249*160mm de sajnos ebbe nem fér bele 250mm-es VGA viszont láttam fent egy videót amiben egy C25-ös modell van pont emiatt. Viszont ezt sehol nem árulják. Mint kiderült belpiacos az a méret, de sikerült a shop-al lebeszélni hogy küldenek egy 25-ös verziót ami 10.3 liter és annyiban tér el hogy hátrafelé 7mm-el nagyobb. 135mm-ig fér bele CPU hűtés. Nagyon izgulok hogy milyen lesz. Ha valakit érdekel van itt egy viszonylag korrekt kis videó, alkatrészekkel, hőmérsékletekkel. [link]
Tavasz végén pedig ha minden igaz jövök a részletekkel is. -
Hanok
senior tag
válasz
zed1983 #61143 üzenetére
Igen, 3 hete pörög nálam ez az alaplap. Szerencsére nincs, konfigomat az adatlapomon láthatod. Én például pont ezért nem vettem ASUS-t több más indok mellett. Amikor a 11. gen inteles platformom akartam cserélni nézegettem ott is az ASUS-t, hasonló volt a helyzet, mondom akkor legyen AMD dettó ugyanezeket olvastam redditen. Nyilván nem általános meg van akinek hangtalan de nem rizikóztam. Egy Asrock H570M-ITX-et váltott ez a lap és ugyanúgy megvagyok vele elégedve mint a mostanival. Hozza azt amit kell, semmi több
Annyi hogy ugye ez nem E-s lap szóval nincs rajta PCI-E 5.0 ha ez szempont a jövőre nézve. Engem azért nem érdekelt mert szerintem az elkövetkezendő években nem lesz olyan teljesítményű VGA ami be is fér a házba, plusz igényelni is fogja azt a sávszélt.
#61141hoffman_: Jaaaa. nekem az X3 nem fér be, SG-13-as ház olyan 26-27cm-ig működik VGA fronton. Én [erre] gondoltam, most sima 4070-ből ez van bent 25cm és vígan befér.
Egyébként baromi csendes, nem bántam meg és még ebben a kis házban is olyan 60-63 fok. Csak kérdés hogy plusz 80-90W hogy viselkedne ezzel a hűtővel, ezen a kis helyen.Amúgy szépen passzol a házba az X3...
Jól mutat, mintha oda tervezték volna.
-
Hanok
senior tag
válasz
zed1983 #61135 üzenetére
A fő eltérés az a felső M.2-es Gen5 + a hűtő nagyobb rajta, nekem ez például jól jött az SN770-et szépen hűvösen tartja nem kellett külön hűtő. Több gyorsabb USB port. Illetve a biosban többet tud elvileg. Redditen még decemberben olvastam hogy az A620-ban nincs sok lehetőség pl. a feszültségek állítására. Aztán lehet azóta változott.
#61136hoffman_ : Teljesen jó...Várjál mert lehet az asszony is hallotta
Ezt csak csendben szabad..
Ez amúgy Inno Dual?
-
Hanok
senior tag
Lehet. bár pont formálisan tette.
Van belőle A620i-is ha gondolod.
#61131HUN_Sector : Jól néz ki, tetszik
#61062Mclovin: Köszönöm, valahol meg is kell állni, nagyjából azon a szinten lett amit szerettem volna.... bár most hogy egy ilyen Inno3d 4070ti Super is beleférne elgondolkodtam
Mennyire főne meg belül minden is
Monjuk a 4k élményen biztos hogy dobna
-
Hanok
senior tag
válasz
Mclovin #61060 üzenetére
Egy próbát megért egy másik venti hátha
Igen egyébként az AIO lehetne a következő lépés de nem nagyon szeretnék váltani, maradnék a léghűtésnél. Igazából nem voltak nagyra törő terveim, csak gondoltam ha már új konfig miért ne optimalizáljak még jobban. Egy kis felárat megér hogy a legjobb megoldást rakjam bele. Szűk már a rés amiben lehet mozogni, valószínű elég jól kisakkoztam anno mi a legjobb variáció. De nem panaszkodom, egy ekkora házban egy ilyen konfig 60 fok körül tartása szerintem bőven felülmúlja a "jó" kifejezést
AIO esetében meg nekem annyit nem ér hogy még a pumpát is hallgassam.
Amit még sok SG13 build esetén láttam, hogy egy slim 92mm-s ventit exhaust 'belógatnak' a táp mellett. - Igen igen ezzel képben vagyok két éve amióta megvan az SG-13 azért kupálódtam sokat, rengeteget változtattam a gépen. Csak ugye eddig az L12S mellé nem fért volna be venti, most még talán bemenne ha elforgatom a hűtőt, de kiszereltem magam az elmúlt időszakban, rápihenek erre a kérdésre. Egyébként van jobb megoldás is a gyors kötözősnél: [link] Alkalom adtán ezt még kipróbálom, plusz itt még van pár mod ami elgondolkodtató..Feltéve ha barmolni akar az ember..
-
-
Hanok
senior tag
válasz
Mclovin #61053 üzenetére
Az a helyzet hogy nekem a tapasztalatom az hogy ez inkább hőfok függő nem terhelés, van amikor már 3-5 perce játszom és akkor kapcsol be. Ha Wattra menne akkor már rögtön az elején forognia kellene. Persze elhiszem hogy ez nem így van szimplán csak tapasztalat.
Közben volt időm mindent is megnézni, meg hosszabban tesztelni. Sajnos amikor eléri az üzemi hőmérsékletet a ház, és rendesen bedurrantanak belül akkor azért ez a 15-ös venti eléggé elfogy valamiért. Valószínűleg ott a kis légrésen már nem tud annyi hideget beszívni hogy érdemben jó legyen, ezért hiába jobb IDLE elég erős pikeok vannak hőmérsékletek terén így mégsem fog maradni a Noctua NF-A15 HS-PWM. Legalábbis nem éri meg megtartani ennyi pénzért.
Átforgattam mindent.
-Első venti befelé fúj, táp marad: Proci kb. 2-3 fok minusz VGA 8-10 fok plusz
-Első venti befelé fúj, táp megfordítva: Proci kb. 3-4 fok minusz VGA 7-8 fok plusz
A VGA eléggé megsínyli ezt a plusz hőmérsékletet itt már 70 fok felett járunk és elég nagy zajjal is szóval ez nem lett opció.Közeben beszereztem egy Noctua NF-A12x25 PWM-et a Phanteks T30 helyére, sajnos azzal sem lett jobb, volt a procin is, hasonlóan a kis légrést megsínylette és hiába toltam neki akár 1300-as fordulaton már nem hűtött hatékonyan.
Szóval a végeredmény hogy maradt minden az eredetiben, talán így a leghatékonyabb.
Ha más fajta VGA lenne bent, vagy rövidebb akkor még lehetne érdekes ez a kérdés de jelenleg exhaustban a legjobb most a ház, és szerintem sokat nyom rajta hogy a kis kiegészítő műanyagokkal valószínűleg létrejön egy kis csatorna ahol szépen tud áramlani a levegő.
-
Hanok
senior tag
válasz
AxBattler #61046 üzenetére
Köszi, mondjuk ennek a ventinek azért van hangja kicsit magasabb fordulaton még lehet hogy nem végleges a helyzet. Tesztelgetem.
Persze tudom, csak ahogy nagyobb dolgok kerülnek bele annál kevesebb lesz a hely, kevésbé tűnik szellősnek, átláthatónak. Ahogy írták is a többiek a platinum az ilyen kábelekkel érkezik, szerintem a lapos sem feltétlen a legjobb ezt legalább össze tudom kötözni és elrendezni. Az atx kábellel ha tudnék mit kezdeni jó lenne de sajnos nélküle nem megy gép és adott helyen van..#61050Mclovin: Köszönöm! Még nem vagyok elégedett, várok az usb elforgatóra de ígérem hogy ha a végleges setup meglesz akkor még majd untatlak titeket pár képpel a füvön
Még ezzel a hűtővel nem fordítottam meg a venti irányát de az a gyanúm hogy mivel a vga közvetlen a venti elé tolja a meleget így csak ráfújná a procira ami szerintem nem a legjobb. De meglesem, ma van egy kis időm.
Nagyon picik a mesh előlapon a lyukak szerintem - Egyébként meglepően érezhető, nincs benne a porszűrő szépen jön ki a meleg de valóban jobb lenne egy másik előlep amin jobban áramolhatna. A Phanteks T30-on felül nyomásra nincs alternatívám...ami halk is..
-
Hanok
senior tag
Ma egy kicsit tovább mentem, ID cooling IS-67 + Noctua NF-A15 HS-PWM
Mondjuk kezd nagyon zsúfolt lenni, de nagyjából hozza azt 900-as fordulaton amit a gyári venti 1100-on, plusz a memória és az ssd hűlt vagy 5 fokot. Sajnos az első venti helyére nem fér be egy ugyanilyen, pedig az volt a terv.. -
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61018 üzenetére
Nagyon jól néz ki!
-
Hanok
senior tag
Lett egy kis időm végre babrálni az összerakással, így a napokban délutánonként szereltem meg tesztelgettem. Azért kihívás volt minden mellett így az intel után ismerkedni ezzel az AMD vonallal de nagyjából ami a tesztek miatt fontos volt azt kimatekoztam. (azt hiszem
)
Kicsit darkos lett szegény, nem dobja fel a Noctua fosbarna színe..
Az USB kivezetést nem tudtam berakni az L-alakú csatival a barom állatja befelé fordította a pöckös felét a csatinakRendelhetek másikat..
És akkor a konklúzió számomra a két hűtő között: Ryzen 7600 / IS-67 vs. L12S
Nem csináltam szintetikus teszteteket mert számomra inkább a hétköznapi használat a fontos, ha nem játszom tegye hűvösen és hangtalanul a dolgát, játékoknál meg elviselhető zaj és hőmérséklet mellett működjön a hosszútáv. Tehát az eredményeim nem reprezentatívak inkább csak tapasztalat.
Procit belőttem manuálisan is a 65W-os határra tuti ami tuti, hiába nem X-es. Minden más korlátozás off.
A VGA nem hozott mást mint a régi konfigba 60-fok környékén mozgott most is.
Noctua NH-L12S a gyári setup-al 900rpm ami az i5-el is volt: 70-74C
ID Cooling IS-67 Gyári venti 1100rpm: 58-60C
ID Cooling IS-67 Gyári venti 900rpm: 60-63C
ID Cooling IS-67 Noctua 15-ös venti 900rpm : 60-63C
ID Cooling IS-67 Noctua 15-ös venti 1100rpm :59-61C
ID Cooling IS-67 Noctua (S12A) 25-ös venti 900rpm: 65-67CSajnos jobb 25-ös ventim nem volt itthon aminek van is rendes nyomása is, úgy látszik a légmennyiség most ide nem volt elég vagy csak a kevesebb légrés nem tetszett neki nem tudom. Az én végső döntésem hogy marad az IS-67, ez számomra elég egyértelmű lett.
A gyári venti egy kicsit hangoska magas fordulaton a Noctuához képest 900-1000-ig elviselhető, itt még majd elgondolkozom hogy egy A12-x15-re lecseréljem vagy se. Kicsit húzós most az ára.Illetve még egy A12x25-re kiváncsi lennék...
Viszont amivel semmit nem tudok kezdeni az az IDLE hőmérséklet..Egyszerűen ha egy kicsit is befűt nem megy 50c alá ami bosszantó, még turkálok majd a neten milyen megoldások lehetnek tjmax 65 -40mv mellett sem történik semmi a hőmérsékletekkel, fixen az 50-60 között mozog terheléstől függően. Illetve ezen a lapon a második SSD-met csak a lap aljára tudom rakni az azért egy 15 fokkal melegebb így mint volt. 35-ről felszaladt 50-re, szegény kicsit klausztrofób lett. Szerintetek létezik bármilyen borda ami befér a lap és a ház közé?
Nyilván még ez is üzemi hőmérséklet csak nem szeretek 5-el kezdődő számokat látni a HWmonitoron IDLE..
Bocsi ha hosszú lett
-
Hanok
senior tag
válasz
Mclovin #60953 üzenetére
Köszönöm! Kicsit fentebb csináltam egy részletesebb leírást hogy milyen apró dolgokat csináltam benne hogy valamennyire letisztult legyen a belső rész, illetve van benne 3D nyomtatott előlapi panel amivel a szellőzés javítható, remélem az újat is sikerül hasonlóan megcsinálni.
-Első venti befelé szív
Ez a ház a próbálkozásaim alapján inkább exhaust, nem tesz neki jót ha befelé megy a levegő mert alig tud hol távozni.(+4-5 fok a CPU és a GPU) Ráadásul a VGA bordájáról egy adag meleg szintén ebbe a térbe távozik így beleraktam a legjobb radiátor ventit ami nagyon szépen átpréseli hangtalanul a meleget az előlapon.
-Táp pedig fordítva lenne
Hőmérsékletet tekintve nem segít, megközelítőleg ugyanazok a hőfokok vannak, plusz én nem szeretem a tápba fújni a meleget, a NH-L12S pedig folyamatosan csak tolja bele...És ez a táp nagyjából fanless még terhelés alatt is. Így kifelé nem szívna semmit. Egyébként az IDcooling hűtőt pont ezért vettem kíváncsi leszek fordított esetben mi a helyzet.
Amúgy az eredeti felállás tudta játékok alatt hogy nagyjából 60-62 fok volt a max mind a GPU mind a CPU esetében. VGA limites esetben meg még alacsonyabb volt. Ott a VGA megállt 55 körül így hogy azonnal elszívta a levegőt az első venti.#60955sff-cucc: Mindenképp
Igen, a legjobb megoldás a Founders lett volna méretben de ugye azt meg lehetetlen beszerezni, meg horror ára is van ha valaki bevállalja kintről. Így maradt ez, vagy ha majd esetleg Superből kijön valami pofásabb vagy hatékonyabb akkor lehet lecserélem.
Persze nem lehet pont ezért tartottam meg mindkét hűtőt. Mivel sokat vártam az IS-67-re éppen elvitték az eredeti félkonfigot így marad majd az AMD-s teszt, de mindenképp megcsinálom. Csak melós lesz -
Hanok
senior tag
Lecsengett a nyaralás ma megjött végre az alaplap is, nagy szenvedés volt vele.. bár jópár shopban kapni de kiderült hogy beszerezni senki nem tudja..igy kb. Január eleje óta csak vártam rá.
De a lényeg hogy minden itt van, lassan elkezdem bepakolni az sg-13-ba. Aztán jöhet a megmérettetés a két hűtő között. Nem mondom hogy azonnal lesz belőle valami mert atomra kell bontani miután beszereltem és ugye annyira sok helyem nem szokott lenni a szerelésnél a házban.
Amit váltott a konfig: Asrock H570M-ITX/I5 11400/16GB DDR4 meg egy régebbi Gen4 SSD.
Ami lett: Asrock B650i Lightning Wifi/ryzen 7600/DDR5 6000 CL30 meg a WD SN770. És hát nem utolsó sorban az IS-67 XT a Noctua helyett.
Amúgy elég korrek kis lapnak tűnik ez, szerintem a fentebb linkelt B760I verziója is egy jó alternatíva lehet majd intel fronton persze megfelelő áron. -
Hanok
senior tag
Biztos nem hűvös és nem is halk de szerintem jelenleg 4070-ből nem nagyon van kisebb. L=201 W=122.3 H=48.4 mm. Ha volt már akkor sorry.
-
Hanok
senior tag
válasz
zolika15 #60772 üzenetére
Szerintem elfér nyilván kell a megfelelő ram alá. IS-67-el kb 2-3mm az előny magasságban.
[B760i AXP-120] -
Hanok
senior tag
válasz
zolika15 #60770 üzenetére
Nyilván az előbbit egy fokkal könnyebb beszerezni most, mondjuk korrekt módon jött az is-67 is nagyon jól becsomagolva hibátlanul csak kicsit várósabb mint az AXP-120. Meg van egy olyan megérzésem hogy ventiben azért nem lesz a csendesség bajnoka.. Talán itt van egy kis előny, fordítva felrakva meg nem is számít mert elfér a hőcső a memória előtt.
-
Hanok
senior tag
válasz
zolika15 #60766 üzenetére
Nem sajna, AliExpress vagy Amazon de azt hiszem az utóbbiban most nem elérhető. Megkérdeztem levélben a három magyar hivatalos forgalmazót hogy várható-e, de mindenhonnan azt a választ kaptam hogy nem. Bár gondolom ez csak idő kérdése viszonylag új hűtőről van szó, nem nagyon tudom elképzelni hogy egy viszonteladó aki a cég termékeinek a 90%-át forgalmazza ne hozasson majd ebből is.
Ha végre megjönnek a cuccaim és találok egy Ryzen 7600-at akkor majd jövök beszámolóval Noctua NH-L12S vs. IS-67#60767flashpointer: Jézus
-
Hanok
senior tag
válasz
zed1983 #60751 üzenetére
Én amikor elkezdtem nézelődni akkor ezt a [videót] vettem alapul, z790-es lapban nem nagyon bántja a ram magasságot és egy elég körberakott deszkáról van szó. Szerintem a nagyja ITX-es inteles lapon is el kell férnie. Eredetileg én is oda szántam..Csak aztán újraterveztem több okból is, így inkább AMD fronton indulok most meg ezzel. A régi 1200-as konfigot váltja majd.
Nem nagyon volt kedvem most lapra 150k-t költeni..
Ez meg a feléből kijön.
-
Hanok
senior tag
Hozott ma a futár egy kis meglepit, korábbra vártam még novemberben rendeltem, de itt a karácsonyi kavalkádban állt vagy 2 hetet a vámon. Csak most meg nincs gépem hogy teszteljem a Noctua NH-L12S-hez képest..szóval tapasztalatokkal csak jövőre tudok jönni
Elég sok itx-re felmegy ahogy nézegettem és talán memória fronton is nagyobb a lehetőség vele, és talán az IS-55-nél jobb is..Már akinek befér…Meglátjuk ha megjönnek az új cuccok..ház SG-13..
-
Hanok
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #60586 üzenetére
Jól néz ki!
Olyat nem lehet hogy én csak a tetejét kérem?
Pont jó a mérete és a belső elrendezése az Silverstone SG-13-hoz képest.
Valami hasonlót ilyen design-al el tudnék képzelni. Főleg hogy 25cm-ig belemegy VGA, a 4070-em is elférne benne.
-
Hanok
senior tag
válasz
coccolino #58883 üzenetére
Sajnos ugyanebben a cipőben jártam csak egy Kioxia XG-7-P vel. PCI-E Gen 4-es brutál gyors de melegedett mint neked a 970. Nagyon zavart hogy az alaplapon találhato dupla M2 SSD "hűtőborda" semennyit nem segített rajta. Aztán megelégeltem és vettem egy ilyet.
Dönthető a hőcső szóval akárhogy variálható és -15fok az ssd-n. Most IDLE 48 fok terhelve olyan 52-53. Sajnos a gyári alaplapi bordával vagy nélküle bőven 70 fok körül járt sokszor. Csak mint alternatíva ha elfér
#58884Crabface : Sajnos igaz, vettem egy másik lassabb SSD-t WD Blue SN570 borda nélkül vígan elvan 40-45 fokon szerintem ezek a "díszítők" csak ezekkel jók minden más esetben csak ront a helyzeten...nem erre a kategóriára van kitalálva.
-
Hanok
senior tag
válasz
Grave_444 #58838 üzenetére
Próbáltam itt a feltöltési limitekbe beleférni nem gondoltam volna hogy ennyire kicsi lesz.
Amúgy sajnos annyira nem acélos ez a VGA hogy a 120hz-es G-synces LG tv-t ki tudjam használni vele..AAA-s játékok azért max beállítással 4k-ban nem mennek 120 FPS felett így azért a proci inkább csak lebzsel ilyenkor.. De kissebb felbontáson természetesen elfogyna. Felrakom teljes méretbe is a képeketTalán így jobb lesz...
#58839sff-cucc : Igen ez egy tudatos döntés volt hogy ott az elszívás az segítsen a VGA-nak és azonnal a házon kívülre termelje a hőt ami jól is sikerült mert elég nagy felület jutott oda. Eléggé leszűkült a típus 4070-ből kevés az ilyen kártya ami befér, ilyen a kialakítása és nem lóg túl ez a része annyira hogy a venti oldalfala kitakarja.
#58841AxBattler : Igen próbáltam az kb. a katasztófával egyenlő hőmérsékletek szempontjából. Valamiért ahogy a proci fújja felfelé a levegőt és megütközik a befelé jövő levegővel elkezd cirkulálni belül. Szerintem azon a kis résen akkor a légáramlás hogy nem fúj már át rajta az első venti.
-
Hanok
senior tag
Most ez csak azért lett dupla hogy ne keveredjenek itt a dolgok mert ahogy ígértem jönnek a "végleges" állapotról a fotók és az infók. 24 fokos lakásban:
i5 11400 @ 63 fok max.
RTX 4070 @ 62 fok max.Természetesen mindkettő alul van feszelve. Venti profil mind a procin mind elöl úgy vannak belőve hogy 1200-as fordulatnál nem forognak többet a kettő között PWM szerint.
Ezek az eredmények valós játék alatt mért adatok, tehát nem stress tesztek viszont szerintem egy Hogwarts Legacy nativ 4k ultrán eléggé megizzasztja itt a dolgokat meg azért alulfeszeléses teszteknél sem kúsztak feljebb ezek az eredmények tehát nagyjából itt megáll minden. Azt hiszem hogy az én igényeimmel ennél izmosabb konfig most nem fér el ebben a kis dobozkában amit ilyen hűvösen és halkan tudnék tartani.(még én magam sem hiszem el mennyire halk még terhelés alatt is) Persze ha az extremitás a cél akkor azért lehetne még fokozni de nem szeretek aggódni hőfokokértÉs akkor pár kép már az új VGA-val és a végleges állapottal:
Miközben írtam és csatoltam a képeket jöttem rá hogy azért egy nf-a12x15 pwm chromax.black.swap venti a dizájn kedvéért még pont hiányozna a proci hűtő alol..
Ahogy az asszony mondaná: "végleges mi?" -
Hanok
senior tag
válasz
Crabface #58824 üzenetére
Nagyon köszi mindenkinek! Igyekeztem hogy igényes is legyen a funkciója mellett.
#58825sff-cucc : Köszönöm. Nem fűti fel vagyis annyira nem ,mint ahogy írod is, ezt a tápot nagyon nehéz mozgásra bírni és a Seasonic volt fordítva benn sokat nem adott hozzá a proci értékeihez de lentebb megosztom hogy hogy alakulnak most a hőmérsékletek.
#58826sasNAXO : Köszi szépen.Természetesen lopott a dolog azért fellelhető pár sablon amit kicsit személyre lehetett még jobban szabni, így azért irányítottabb a levegő útja.
#58830hegegabi80 : Köszi
#58831Grave_444 : Igen van benne pár átgondoltabb rész, de azért az idő ami eltelt az SG-05 óta is segített abban hogy szellősebb és átgondoltabb módon lehessen bele pakolni.
Azért az ITX lap amibe belemegy 2 M2 SSD már rengeteget hoz a konyhára az egyre csak fejlődő tápegység piac meg még inkább. -
Hanok
senior tag
Sziasztok!
Kicsit régen jártam itt, nem mondom hogy a gyorsaság jellemzett az elmúlt időszakban de szépen lassan alakultak ki bennem a gondolatok, apróbb változtatások és újítások. Azt hiszem a sok apróság meghozta a gyümölcsét és sikerült kimaxolnom olyan módon a kis SG-13-at hogy az mégis kezelhető legyen mind zaj és hőfokok tekintetében na meg persze esztétikus maradjon belülről. Aki nem emlékszik a képekre beszúrom ide hogy honnan is indultam másfél éve, küzdve az elemekkel, hőfokokkal, esztétikával. Az alap gondolataim egyébként nem voltak rosszak de nem szeretem ha valami nincs annyira kifejlesztve hogy abban ne találjak egy kis módosítani valót a konfig előnyére.
Első: Amivel kezdtem az egészet hogy bár szuper táp a Seasonic mindig is azt használtam de ránézésre is brutál mennyiséget lefog a CPU szellőzésből felül és hátul is mivel nagyobb mint az SFX méret. Ezt eladtam és vettem egy Corsair SF600 Platiniumot és hozzá rendeltem egy eredeti Silverstone PP08-at, illetve az alaplapi back platet kivettem így a felfelé áramló levegő most már tud hátrafelé is távozni.
Második: Megvettem a leghalkabb 12-es ventit előre ami csak létezik de azzal szembesültem hogy ennek a légszállítása annyi amennyit kb. 3 darab szúnyog csinálna a házban ezért kis kutakodói munka után vettem egy Phanteks T30-at ami a legnagyobb légnyomás mellett a leghalkabb. Bár húzós az ára olyan 13k de mivel csak egy darab kell így nem vaciláltam rajta mégiscsak az összes meleget ez fogja kihúzni a házból.
Harmadik: Gondoltam ez így rendben is van de annyira szellősnek éreztem hogy még mindig nem gondoltam elégségesnek a huzatot ezért az egyik barátommal nyomtattam pár kis műanyagot az elejére 3D nyomtatóval. Szerintem ez sok emberbe nem merül fel de nagyon hasznos kis cucc feltéve hogy 25,5cm-nél kisebb a VGA ami bekerül.
Negyedik: A mindenféle kábel megszüntetése az egyetlen elszívó ventillátor elől. Vettem az alaplapra L alakú USB 3 csatit, le zsugorcsövetzem az összes kábelt ami nem volt és szépen elvezettem mindent egy helyen egyedül az ATX kábelt nem tudtam illetve nem is akartam mert az egyetlen nem tűzveszélyes megoldás nehezen fért volna el a hűtő alatt és nem is nyertem volna akkorát vele.
Tegnap még érkezett egy dolog hozzá amivel gyakorlatilag elértem a maximális szintet ezt egy következő posztban meg is fogom veletek osztani és azt is hogy ez a sok kis fejlesztés mit eredményezett. Remélem sokkal érdekesebb a poszt mint amennyire hosszú. és esetleg adtam ötleteket másnak is
-
Hanok
senior tag
Sikerült tegnap beszerelni a hűtőt, kicsit szöszölős volt eltalálni a jó szöget a hőcsöves résznek de azt gondolom hogy simán megérte. Amit a tesztekben olvastam azt maximálisan hozza. Fixen 50 fok környéke lett a használati hőmérséklet persze folyamatos írással lehet azért 60 fok környékére tornázni (57-58 fok). Viszont nagyon hamar visszamegy 50 re ami azért a fix 62 foknál sokkal jobba.. így talán nem főzi meg magát hosszú távon.
-
Hanok
senior tag
válasz
Mclovin #54200 üzenetére
Mondjuk ez már elég beteg...
Holnap itt a hűtő és kiderül minden már ha sikerül felszerelni.
Többi hőfokkal nem nagyon van baj szerencsére ha ezt megoldom akkor már nyugodtan fekszem le. Fórumokon olvasgattam hogy egy 10 fokot lehet nyerni vele.#54202PROTRON
igen az ssd-nek, mármint annak hőmérsékletének.
gen3 as ssd-k amúgy sem melegednek annyira próbáltam amúgy a gen3 as szlotba is de nem lett jobb, ugyanazokat hozta kb. -
Hanok
senior tag
válasz
PROTRON #54190 üzenetére
Ez csak a foto erejéig volt így, a táp lefelé van ventivel. Mondjuk sokat nem oszt nem szoroz a fanless működése miatt nem sok mindent szív ki csak ha már a vga is beindul.
Igen kipróbáltam úgy is hogy a venti lefele fúj de talán még rosszabb volt mert úgy megváltozhatott a huzat iránya kedvezőtlenebb módon.
Nem tudom mennyit dobna rajta egy sima mezei borda, ami most rajta van az elvileg két m.2 SSD méretű kb 3mm vastag aluminium egy gap-paddal. így most a két ssd-re tervezett hűtő 1 ssd-t kap csak. Viszont ugye abba csavarozom bele ezt a hűtést ami hűti a chipsetet is valamennyire érintkezik a kettő. Simán benne van hogy az melegíti át annyira az egész kócerájt hogy éttől az ssd is túlmelegszik.
Holnap érkezik a másik borda délután már lesz róla valami infóm és nem kell megint visszavinni valami hiba miatt.#54191hszilard666
Köszönöm#54193&rew
Köszönöm fontolóra veszem ha a hétfői variáció nem jön be. -
Hanok
senior tag
válasz
hszilard666 #54128 üzenetére
-
Hanok
senior tag
válasz
PROTRON #54133 üzenetére
Sajnos túl vagyok már mindenen is! Egészen idáig szenvedtem vele.. Volt borda nélkül, alul felül pad-al proci hűtő variálás de semmi jelentős változás. Az egyetlen ami hozott majdnem 10 fok mínuszt az egy 4 cm-es ventillátor.
Viszont az a hangja miatt biztos hogy nem maradhat
Az alap probléma az az hogy a chipset hűtő bordája alatta van és az sem egy langyos darab kvázi fűti alulról. De ahogy mondtad is talán a borda nélküli megoldás a leghűvösebb..
Ami még szintén baj hogy a memória modulok kitakarjak a huzatot, szélárnyékba kerül az egész borda.
Megrendeltem végül ezt:
Hazahozom nagy reményekkel erre az egyik lefogató gyári hibásVisszavittem rendeltem egy másikat hátha de már kezdem feladni a reményt..
Egyébként lehet igazad van és hagyni kellene a fenébe de ránézésre minden olyan szép hűvös idegesít ez a hőfok.
Meg az hogy egy hete atomjaira szedve áll a gép -
Hanok
senior tag
válasz
hszilard666 #54128 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
A hálós verziót vettem gondoltam talán jobban szellőzik így.
relatív jó ár 250 ért vettem itt használtan pár hónapos, szóval majdnem mint az újDe azért bőven meghaladta az ingerküszöbömet ez az összeg is
hoffman_: Lehet tőled kellett volna kérnem egyet
Amúgy meg vagyok vele elégedve egész jól szerelhető kos cucc.
PROTRON: persze, ha eljutok odáig mindenképp szeretnék pár tesztet hőmérsékletek miatt.. de tegnap kicsit elszaladt az idő már nem sok mindenre jutott belőle..
viperabácsi: sokat matekoltam nyilván nem jön ki abból az árból viszont nekem amit erre kellett fordítanom az a vga ára kb. Mert a laptopom ára a többit kb fedezi.Pc-re meg mindenképp szükség van. Sajnos az x-box is csak úgy tuja azt a 60/120 fpst hogy közben folyamatosan alulskálázza a felbontást tehát kompromisszum mindenben van.. Nekem ez most így jobb megoldás főleg hogy játszom vele monitoron is meg tv-n is.
Este dobok fel képeket amint odajutok csak szembesültem egy igen kellemetlen problémával: 4. Gen M2 SSD-t vettem bele ami ugye az alaplapon egy adag hűtőbordával van hűtve de még igy is 60 fok az ssd es tűz forró a borda tehát nem a hőátadással van a gond.. erre valami alternatívát ki kellene találni mert hosszútávon ez megfőzi magát. Csak ugye nem túl sok hely maradt és a memóriák eltakarják ezt a részt az alaplapon tehát még csak meg sem tudom fújni ventivel.. Cryoringnak néztem egy heat pipeos megoldását ami dönthető nem tudom azzal van-e valakinek tapasztalata.
-
Hanok
senior tag
Ezer meg ezer éve nem jártam erre kicsit más volt a prioritás viszont most úgy döntöttem hogy egy x-boxot kiváltó kis kockát szeretnék ami eldöcög a 4k-s tv-n. Házban most nem mertem merészet álmodni még nem találtam olyan igazán jót így maradt egy budget megoldas sg13 személyében. Megvan a mai program..
-
Hanok
senior tag
válasz
AxBattler #23537 üzenetére
Énezt vettem bele. Korrekt módon hűtötte az i3-at az SG05-be. Az elite 120-ba már kicsit gyengébben szerepel de még bőven jó, Burn-el 57C-ig megy fel a legkisebb ventifordulatra leszabályozva, aminek kb. zéró hangja van. De ugye ebbe a házba a hdd tartó eléggé lefogja az első ventit.
-
Hanok
senior tag
válasz
rover45 #22606 üzenetére
Még úgy is hogy ki lett bonva? Mit csinál vele? Úgymond lesz egy használt cucca...Nem kib@szás ez a boltossal? Nem bonyolítottam le még ilyet, nem túl nagy macera? Kicsit könnyebbnek érzem a beletörődést a dologba, igazából csak a táp ami nem szimpi a többi dolog nem érdekelne...Gondolom ezt a tápot nem nagyon lehet elpasszolni itt apróba...
+ bennem van az is hogy lehet hogy kicserélem és ez a kis 8-as venti ugyan olyan hangos lesz egy ST30SF-el is
-
Hanok
senior tag
válasz
Grave_444 #22600 üzenetére
Pedig USB3-as és nem fekete a bele. Elmondásod szerint elkelt már mikor beszéltünk
Ezért rendeltem...
SG-05 USB 3.0 x 2 (SG05B-USB3.0, SG05W-USB3.0 only) és itt a képeken nem fekete a belseje...Kicsit odébb van kép USB3-ról a rácson átnézve ott sem fekete a bele, de végülis ez legyen a legkevesebb, úgy sem azt nézegetem. A táp kicsit jobban zavar, de sajnos ott is csak a 80+-ost írja nem a 80+ Bronze-ot..Tehát a csomag tartalma megfelel a valóságnak...Merlinből van.
Jah...USB3-at rá sem tudom dugni az alaplapra mert nem fér el a hűtő alatt...Mondjuk még ez sem mozgat mert nem használok usb3-as ezközt...
-
-
Hanok
senior tag
Megjött ma az SG-05+300W! Kicsit csalódott vagyok, azt hittem már csak fekete belsejű verzió van belőle...Minőségileg a ház hagy kivetni valót maga után, nem valami szépek az illesztések, esetenként penge éles a lemez benne...De ami a legjobban bosszant (bár ezért is csak magamat okolhatom hogy nem néztem jobban meg) hogy nem ST30SF van benne hanem egy "old school" harisnyázatlan fsp, így aztán a "semi fanless" opció is kilőve, mindezt úgy hogy ezért az árért külön-külön rendelve is áron belül maradtam volna... Cserébe jobb tápot kaptam volna... A gyári venti is szép baleset benne, van valami érdekes hangja, kb olyan mint egy 800 forintos példány...1 pozitívum van a mai napban hogy jó hűvös a rendszer és a táp nem olyan vészesen hangos..Elkezdtem fotózni is de aztán elment a kedvem...
-
Hanok
senior tag
válasz
AxBattler #22560 üzenetére
Annyira nem olcsó példány, mondjuk nekem a solo II volt a 3. antec házam és azt kell mondjam hogy anyagminőségre nagyon jó, nagyon elégedett vagyok a házaikkal..kíváncsi leszek az sg-05-re milyen. Ha egyszer megérkezik.. Ugyanis a futár elhagyta az előző szállítmányt, már hétfőn itt lett volna, de a kapuban derült ki hogy nincs meg a csomag...Úgy hogy most várakozó álláspont...
-
Hanok
senior tag
válasz
#16939776 #22490 üzenetére
Nagyjából meg is van -135mV-nál még nincs gflops veszteség, meglátjuk idle mennyire fogja bírni. Megnéztem Auto beállítással az LLC 5-ösön áll, de azért belőttem fixen 5 -re. kb 2-3 fokot még tudtam nyerni, meglátjuk ez az SG-05-be mennyire lesz majd elég.
(#22491) szacsee : a hw monitor írhat nagyjából valósat akkor, kb 15-20mV-al többet ír mint a cpu-z.
-
Hanok
senior tag
válasz
szacsee #22488 üzenetére
Értem, köszönöm az infot! Jelenleg auto-n van, ránézésre cpu-z szerint üresjáratban 0,778V terhelésnél meg 1.0V. 2 napja van így beállítva eddig üresjáratban ránézésre minden renben, Linx sem problémázott, nem tudom így van-e értelme hozzányúlni. De lehet hogy így auto beállításon is 1-es vagy ilyenkor magához mérten változtatja?
-
Hanok
senior tag
válasz
#16939776 #22486 üzenetére
Jelenleg sikerült úgy belőnöm hogy közvetlenül sehol nem ér hozzá a ramhoz a hűtő. A képen nem kivehető sajnos de egy hangyaf***nyi rés van a memória és a borda között. CPU offset most -0.110-en van, így kap full terhelés alatt 1,0V ot a proci, meg egy minimal droppot. Megnéztem fogyasztásmérővel, 8W-al kevesebb a fogyi full terhelve. Annyira nem sok, többre számítottam... Viszont 4-5 fok minusz.
"Loadline calibrationt" ezzel nem vagyok képben mire jó, nem is bántottam... -
Hanok
senior tag
válasz
AxBattler #22483 üzenetére
Taglaltuk is hogy az axp-200 az már nagyon macerás lenne. Én azt mondom hogy jelenleg ez a megoldás nagyon felhasználó barát, elfér minden kábel, bár szerintem 100W körül már nem lenne elég ez a low beállítás, így a hangja is biztos erősebb lenne...Mondjuk a kevésbé hatékony kupak megoldás Ivy-nél nem annyira mérvadó, egy 65W-os 7600-as amd-t megnéznék vele...
-
Hanok
senior tag
válasz
Steve1207 #22373 üzenetére
Maradt a thermalright. Meg is rendeltem. Annyira nem vészes az sfx táp amúgy, ha azt veszem hogy a jelenlegi konfigomban is Seasonic G-550 van ami nagyjából 30k. A 300-as sfx csak 17k volt amit rendeltem.Az tény hogy Watt/Forintban kicsit drágább de nem sokkal ha sima tápba is minőségi szinten gondolkodik az ember.
-
Hanok
senior tag
válasz
#16939776 #22353 üzenetére
Igen ez a megoldás jónak tűnik, csak az ára egy kicsit borsos, ebben az ár kategóriában elgondolkodtató már egy compact vizes cpu hűtő, és akkor nem kell gondolkodni azon mi hogy fér el...D Akkor meg inkább már visszakanyarodom az AXP-100-hoz, elvileg a gép hangja nem szempont mert másik szobában van, nem nagyon fogom hallani...És a fentebb linkelt pozicionálás alapján minden elfér mellette...
-
Hanok
senior tag
Nagyon nagy király vagy
Ezen matekoztam itt este de nem sikerült rájönnöm hogy állna rajta... Nekem megéri az a plusz 2k felárat ha szerinted kivitelezhető a kábelezés...Mármint hogy a 4 pines is elfér alatta rendedesen. ezzel a nagyobb vassal nem hoszem hogy annyira meg tudna melegedni hogy bármi baja lenne a hozzáérő kábeleknek hosszútávon...Mondjuk a csavarokkal is lehetnek problémák ahogy elnézem...Ezt egyszer berakom, örök darab marad
-
Hanok
senior tag
válasz
#16939776 #22326 üzenetére
Köszönöm!
(#22332) kisza25 Az átalakítósdi nem az Én műfajom, inkább valami kész megoldást keresnék, a lemez minka nem az erősségem
Köszönöm a tippet.
(#22335) HookR Megnéztem őket, ahogy a számokból is adódik a 100-as az egy átlagosan jó hűtő a 200-as lenne az igazi nagyágyú, talán még passzívan is elegendő lehetne. Viszont komolya aggodalom van mögötte, mert szerintem nagyon rálógna a 24 pines csatira és a sata csatlakozókra, nem tudom hogy lehetne kivitelezni, plusz még amit nem értek hogy a 4-pin-es csatit azt hogy fogom alá bevadászni
-
Hanok
senior tag
Meglett a lap Asrock B75M-ITX, az lenne a kérdésem hogy milyen hűtőt lenne érdemes rávarázsolni ami nem lóg bele a pci-e slotba. Olyan 10-12k ig tudok vele elmenni. LittleBig logout cikkét olvasgattam, nézegettem a hűtőket de nem tudom eldönteni melyik lenne a legerősebb hűtő amit még kapni is lehet ebben az árkategóriában..Ugye az AXP-140 pont ezért nem is tud bejönni a képbe.
-
Hanok
senior tag
Tápos topicban túl sok megerősítést nem kaptam és egy picit ide is illik azért.
A két táp közül melyiket érdemes? Az SG-05 be alapból benne van ugye a táp, bequet-el kicsit drágább lenne de pár ezresen nem múlik a dolog...
-
Hanok
senior tag
válasz
AxBattler #22273 üzenetére
Köszönöm az info-t Nvidia oldalon mostanában eléggé elbutultam, nem is olvastam arról hogy ez nem csak laptokoban van. Így már abszolút körvonalazódik a dolog...
(#22271) flashpointer: Igen elgondolkodtató, bár én a 65W-osra gondoltam, ami konfigolható 45W-ra is, igaz ezt még nem lehet kapni..
Szóval olyan mintha nem is lenne. Amúgy létezik ilyen kis házba olyan hűtő amivel az i3 55W-ja elmegy passzívan is akár? Én leragadtam a big shurikennél de nekem az látszólag nem lenne elég...
(#22272) Mercutio_
Ránézek már ezekre a fogyikra.
-
Hanok
senior tag
válasz
AxBattler #22269 üzenetére
Még úgy is hogy ha diszkrét vga van mellette? Kár hogy intel-el nem lehet az megcsinálni hogy alaplapi vga-kimenetről megy a gép és amíg nem kell nagyobb kraft addig lekapcsolja a diszkrétet... Grave444 kolléga sg-05-ösével szemezem jelenleg, viszont nem látom értelmét egy 300w-os tápnak az i3 mellé, még úgy sem ha egy 50-60W-os vga-t mellérakok..
-
Hanok
senior tag
válasz
Goose-T #22267 üzenetére
Nem gamer itx-et akarok...
Számításaim szerint a diszkrét vga-s i3-al is meg kell maradnia 60-70-k nak.
Az amd-s megoldás ránézésre drágábbnak tűnik nekem, viszont arra meg azért hajlok mert van a lehetőség egy kaveri hybrid cf-re. Ugye ott ha nem használod ki lekapcsol a vga, elvileg idle fogyiban talán jobb lehet mint az i3-as megoldás.. -
Hanok
senior tag
Sziasztok!
Idő és kedv hiányában megszbadulok a jelenlegi játékos konfigomtól (lásd profilom). De mivel több szempontból sem tudom elhagyni a pc-t ezért egy egy itx-es rendszeren töröm a fejem.
A fő cél minnél több maradványpénz megtartása a jelenlegi konfigból, másik oldalról pedig egy netezős, mediaszerveres megoldás, amin néh lenne még egy kis játék de semmiképpen sem nagy gép igényű.Az első felvetésem: megmarad a proci, ram a jelenlegi konfigból, alá egy itx-es lap,ház. mellé egy olcsóbb vga (r7 240/250)
Második felvetésem: FM2+-os itx-es rendszer. Itt ugye a még meg nem jelent A10 7600-as ami elsődlegesen a problémát okozza, plusz ugye a memória vásárlással is el lehet szállni.. Ami jelenleg kapható az meg mind 95W-osA ház/táp kérdéssel is kicsit hadilábon állok hogy mit lenne érdemes. SFX vagy esetleg paneltápban gondolkodni. 100-130W fölé nem szeretnék menni, és ugye az lenne a ideálisabb ha idle módban (a gép nagy részét ebben töltené) nagyon keveset fogyasztana.
Kicsit komplex a dolog de bármelyik részhez elfogadnám az építő jellegű ötleteket. Viszonylag própáltam tájékozódni de egy kis megerősítés nem ártana...
-
Hanok
senior tag
válasz
user137 #7319 üzenetére
"impulzusvásárolt" ezt a szót nem szeretem, vagyis inkább nincs jó kihatással a pénztárcámra amikor ilyen rohamok törnek rám...
Aktuális lesz a következő lassan mert kattog az agyam egy szép dobozért a tv alá, valami izmosabb kiépítéssel..De ennek megint csúnya költekezés lesz a vége...
-
Hanok
senior tag
válasz
Evilkiller #7311 üzenetére
K-s proci értelmetlen H-s lapba...Bár árban nincs eltérés nagyon viszont kihasználni egyenlőre nem fogod tudni..
CséZé kollégával mi van? Beszippantotta a 2100T?
-
Hanok
senior tag
Tudodm mire gondolsz, de részemről az a legjobb ha optimális fogyi mellett azért akad némi teljesítmény és ez a technika előrehaladtával egyre jobban optimalizálható..A jelenlegi konfigom teljesítmény szempontjából közelít az elvárásaimhoz, de még így sem fogyaszt elég keveset, és nagyobb helyet is foglal..
van egy elképzelésem HW terén, a kihívás még indíg a csendes kuckó...
-
Hanok
senior tag
Pont tegnap olvasgattam ezt a szösszenetet egyébként a fogyi elég meggyőző, csak azon gondolkoztam hogy egy diszkrét vga mellé már kevéske lehet...Persze ezek csak az Én céljaim, (teljesítmény minnél kevesebb fogyasztás melett csendben) amúgy meg jó választás lenne ha az árát sikerülne mérsékelni kicsit..
-
Hanok
senior tag
válasz
Mattanyahu #6881 üzenetére
Pár hozzászólást kell csak visszaolvasni...De ahogy írtam is még nem elérhető egyik nagykerben sem...
-
Hanok
senior tag
Valamikor néztem már ezt a tesztet de én a legjobban akkor örülnék ha vga nélkül a konfig 50W körül fogyasztana max...Azt nem tudom hogy például down clock merényletet lehet-e végrehajtani rajta..Bár ez már tényleg egy másik topicba tartozik..És az is lehet hogy ennek csak saját magam tudok utána járni...
De leginkább a ház kérdés ami a nagy problémám jelenleg...
-
Hanok
senior tag
válasz
user137 #6862 üzenetére
Árak vannak ahogy írtam de még nem elérhető...Kicsit off de gondolkodóba estem hogy vajon egy i3 2100-at menyire lehetne alulfeszelni..Mármint fogyazstás ügyileg..Nem nagyon találtam még információt erről..2100t itx lappal 4gb rammal 50w-alatt eszik load..Idle 20 körül...Egy review szerint.
-
Hanok
senior tag
Pár nagykerbe megjelent (bár még nem rendelhető) a h67n-usb3-b3 ami eddig nem volt..Talán jövő héten már kiskerbe is elérhető lesz...
Legolcsóbban 21+áfáért láttam.. Kskerbe remélem nem lesz több mint 27...Ramiba 1-3 napot írnak rá az már akár hétfő is lehet..
-
Hanok
senior tag
-
Hanok
senior tag
válasz
user137 #6782 üzenetére
Gondolod nem láttam már?
Jó kis alternatíva bár olyan dilemmában vagyok hogy fogalmam sincs mi legyen...Ami biztos hogy vannak terveim ami úgy néz ki hogy giga h67n-usb3, ramjaim maradnak, i3 2100 ezt alulfeszelve még nem tudom mennyire tudnám leszorítani a fogyit de jó lenne ha 30-40W környékén megállna és akkor ez a része meg is lenne.A VGA még nem tisztázott, lehet hogy marad a mostani de ez már részlet kérdés mert amivel bajban vagyok az a ház. Nagyon fontos lenne hogy csendes legyen minnél apróbb helyen..A hifi polc nem feltétel, viszont egy erősebb itx ami csendben végzi a dolgát az igen...
toldy: Jó kis képek, főleg hogy telefonnal készült..Annyira jó lenne egy ilyen ház vagy az sg-06 de nagyon félek hogy a hangos táp és a vinyó rezonancia megkeserítené az életem...
A Samurai ZZ passzívan üzemel? Csak mert nem látok ventit rajta ami elég pozitív lenne...
-
Hanok
senior tag
Sokat filóztam rajta...Még váltottunk is pm-et ez ügyben lehet még élni fogok az ajánlatoddal hogy meghallgatom mit produkál zaj szinten...Bár Seasonic táp után nem lennék megelégedve a táp ventijével de ha ettől még eltekintek akkor ott van a hdd ami elég sarkalatos pont...A Solo-ban most minden zajtalan még a hdd-is...Én úgy gondolom hogy kompromisszum nélkül nem úszom meg..A Fusion-t legalább be lehetne rakni a tv alá hdd-t fel tudom lógatni úgy hogy ne rezonáljon, viszont olyan bútor ami 40cm-nél szélesebb elég ritka így aztán ez is kieső stádiumba van az elképzeléseim között...
toldy: Bele nem kell már semmi extra 1hdd meg a konfig vga-val de itt a kertesházban nem bírom elviselni a zajokat amikor csak böngészek vagy úgy elvagyok zene nélkül...
-
Hanok
senior tag
Én is valami hasonlóban töröm a fejem....Lassan úgy néz ki hogy a mostani gépemtől meg kell hogy szabaduljak mert nem fog elférni az átalakítás után. Viszont még mindíg bajban vagyok a ház+táp kómbóval kapcsolatban. Egyszerűen nem létezik az a konfig ami itx, diszkrét vga-s és legalább annyira csendes mint a jelenlegi... Pedig giga h67n-usb3 + i3 vagy i5 Sandy pont ideális lenne. A alaplap már csak azért is mert a memóriákat nem kell cserélnem van rajta digit coax ami nekem a hi-fi-hez elengedhetetlen. De nincs mibe rakni...
Egy versenyző van az egy antec fusion de az meg nagyon nagy és nem itx..De ebbe ideálisan el lehet férni, halkan....Csak akkora mint egy atx ház, max vékonyabb...
-
Hanok
senior tag
Aznap amikor hirdette az új b3-at Én is rákérdeztem a h67n-re de nekem is egyből az ugrott be hogy kicsit borsos az ára, mármint valószínüleg ennyi lesz az ára kiskerbe is...De akkor még nem volt elérhető a nagykerbe akkor gondolom azóta változott a dolog. Bár Én még eggyikben sem látom megvásárolható állapotban...
-
Hanok
senior tag
Persze megértelek, mindenki mást preferál Én csak inkább arra reagáltam hogy ha valami akkor az Intel az drága szerintem, és ha valaki olcsóbb most az pedig az AMD minden fronton..Leszámítva a nagyon új termékeket bár az az intel-nél sem olcsó...Nekem sokkal szimpatikusabb egy 88t-i deluxe + x4 kombó...Már biztos nem vennék 2 magosat ha valami időtálló dolgot szeretnék..Valahogy úgy vagyok Én is mint Te, hogy az i3 front-al nem vagyok megelégedve, i5-öt meg azért nem veszek (bár mennyire is szeretném) mert méreg drágán adják..A kettő közötti kompromisszum pedig szerintem az amit írtam...
-
Hanok
senior tag
Akkor is ott van hogy az intel csak 2mag+ht tehát hosszabb távon 3-4-5k pluszt megér egy 4 magos rendszer szerintem...Hiába kerül 6-8kval többe a lap ha olcsóbban veszel bele 4 magot mint az intel-be... Vagy azonos áron 2 magot kapsz AMD nél pedig 4-et....Szvsz intel drága akárhogy számolgatok...De nem kukacoskodni akarok, tegyen mindenki belátása szerint...
-
Hanok
senior tag
Azért nem kell az amd-t túlárazni, az intelt meg alul...
880g itx-et már valamivel 30k-alatt is lehet kapni (új), Nem egyszer van 16-17K-ért 620-as x4 az apróban...Így akkor már mindjárt egál...Legalábbis az intel platformodhoz képest... 620 1,1V-on nekem 45W-nál többet nem nagyon eszik, és igazából x4 vs x2...Kizárt hogy gyorsabb lenne 4 magot kihasználó alkalmazásokban..ha új dolgokról van szó Én 2 magra nem pocsékolnék ennyi pénzt... És nem kell most linkelgetni teszteket, meg nem szeretnék intel vs amd fronton vitát indítani..De ha választani lehet 47k-ért inkább 4 mag..Biztos időtállóbb mint az i3 hosszútávon... -
Hanok
senior tag
Követem már a topicot, csak olvasás szinten egy ideje, természetesen láttam régebben a h.sz.-ed de az előző linkem nem volt véletlen...Sajnos ott kell hogy szüless ahhoz hogy egy ilyen cuccot megtervezz, legyártass..egyébként nagyon közel áll az elképzeléseimhez és respekt a tervezői munka miatt...De tudom hogy ez számomra kivitelezhetetlen lenne így csak hozott anyagokból tudnék dolgozni..Nsk 3480 vagy Sugo 04 az ami szemből kellő képpen tolja a passzív kártyát és a procit is ennél kisebb méretet még nem találtam, és itt akár még egy passzív vas is szóba jöhetne a procira. + lenn még egy variáns a lian-li V-351 de ez relatív hogy kisebb mert térfogatra szerintem egyezhetnek...De ez már enyhén off..
-
Hanok
senior tag
válasz
user137 #5905 üzenetére
Nagy kedvencem ez a ház majdnem tökéletes lenne, de tényleg akkor lenne igazi ha dupla VGA slot lenne még melette...
Zodo kollégával már régebben kitárgyaltuk pm-be hogy feltehetőleg nem találták fel a nekem ideális csendes középkategóriás itx kuckót...egyenlőre a csendességet szem előtt tartva és csak utána a méretet megrekedtem m-atx méretben..
A kis kuckók mindegyikével van bibi, a legnagyobb probléma a passzív vga megfelelő szellőztetése...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SSD kibeszélő
- Interactive Brokers társalgó
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- ASUS PROART Z790-CREATOR WIFI Alaplap
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest