- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Philips LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen házat vegyek?
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Milyen monitort vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- MILC felhasználók szakmai topikja
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
zed1983 #43989 üzenetére
Vagy ha van 3D-nyomtatós ismerős, ő is meg tudja oldani...
-
imibogyo
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #43670 üzenetére
Nem a leges legkisebb, de a CR 1080 is elég kicsi a maga ~32,65 L-es űrtartalmával. Pár napig egy ilyenben lakott az 4770k + GTX780 párosom és nem voltak csapnivalóak a hőfokok, legalábbis együtt lehetett velük élni. A te leírásodból pedig amúgy sem az jön le, hogy egy csillagromboló gépet szeretnél összehozni...
Ha ez (vagy a TT) nem tetszik, akkor a legegyszerűbb a csináld magad útvonal, mert a gyártók nem igazán vannak ráállva a "nagy alaplap kicsi házban" koncepcióra.
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim #43017 üzenetére
A 3DS-hez képest ez a program gyerekjáték... Pár délután alatt elsajátíthatóak az alapok és akkor már nagyon sokat mondtam, mivel van "előismereted"... A legtöbb hardver modellem a 3D Warehouse-ból van összevadászva, de rengeteget magam terveztem meg. Ha minden megvan letölthető formában a warehouse-ban, akkor lényegében csak X, Y, Z mozgatásokra van szükséged az elrendezéshez és nagyon minimális saját modellezésre. Gyere át a megfelelő topikba ott szívesen segítünk, az első hozzászólásban találsz 2 alap oktató videót is a program használatához amiket én készítettem.
(#43016) vtomi2 basszus pedig még meg is néztem...
-
imibogyo
veterán
válasz
vtomi2 #43012 üzenetére
Jó mondjuk én magamnak készíteném...
-
imibogyo
veterán
válasz
vtomi2 #43009 üzenetére
Én is jó ideje szemezek azzal a LianLi házzal, de végül valahogy sosem szántam rá magam. Apróbb módosításokkal tökéletes lenne nekem, de ha meg már így gondolkodom, hogy azonnal menne a sarokcsiszoló alá, akkor akár meg is építhetem magamnak töredék áron (még ha evidens módon nem is ilyen minőségben, bár ez csak rászánt idő kérdése).
-
-
imibogyo
veterán
válasz
cinemazealot #42602 üzenetére
A dVGA bordája gyári (gyárilag passzív a 750Ti - Palit KalmX). A processzor borda pedig elvileg egy elő-szériás (tehát nem szériában gyártott) Alpenföhn Gotthard (legalábbis én ilyen információk birtokában kaptam itt a PH-n). Itt még a szériában gyártott bordával ellentétben egyben vannak a lamellák.
-
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80 #42598 üzenetére
Egy Fractal Core1000 volt mellette, mert az előző gépem abban lakott. Egyébként volt benne dVGA is egy rövid ideig az eladása előtt, csak az már nem lett lefotózva. A későbbi gépemben (és még most is) használt passzív 750Ti-je volt benne egy-két hétig.
-
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80 #42592 üzenetére
U2-m volt, nagyon szerettem.
-
imibogyo
veterán
válasz
kisza25 #42386 üzenetére
Mondjuk ez az első "sima" rács, ez marha drága számtech boltokban. Én nem régen vettem feketére eloxált 12 cm-es ventihez valót egy készülő modomhoz, vettem vagy 15-20 darabot és ~170 Ft volt darabja...
Szerk.: meg is van 175 Ft volt...
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim #42208 üzenetére
Igen, ezt így lehet méretre venni. Amúgy nagyon hasonló ez a rácsos elrendezés arra, amit én csináltam nem is olyan régen. Ennek a tetejére én is szűrőt + fekete rácsot tettem volna a tulaj helyében...
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #42101 üzenetére
Nem klón, csak "Clean"...
Viccet félretéve szerintem is pontosan ez a linkelt példány az, csak valaki sallangmentesítette (ami amúgy nagyon jól is áll neki).
-
imibogyo
veterán
válasz
#25954560 #42089 üzenetére
minel inkabb keszre szerelt megoldas kene
Gyorsan válaszolni akartam neked, de gyorsan vissza is szívtam amikor ezt a részt olvastam ... Egyébként elég egyszerű DIY megoldani a dolgot egy villanyszerelési- vagy elektronikai boltnak az igénybevételével (HEStore-ban mindent kapni fillérekért, még talán komplett gombokat is, de ezt nem tudom)... Előlapi kivezetésként találhatsz itthon jó pár boltban, de ezek legtöbbje az USB/hang kivezetésekre koncentrál, bekapcsológombos elvétve szokott lenni...
-
imibogyo
veterán
válasz
gaben1117 #42049 üzenetére
A QC5000-ból gyárilag is volt passzív megoldás, tehát olyan nagyon durva borda nem kellhet rá... Egy Arctic M1 szerintem bőven elviszi és olyan 3.000 Ft környéke. A felfogatást viszont neked kell kiokoskodni (fekete gyors-kötöző pl. nekem bevált ilyen szituációban és még csak nem is feltűnő szemre), mert FT3-ra nem találni hűtőt, pláne nem passzívat.
Bár ezt a négy lyukat nem nagy szám lemérni és átfúrni az Arctic hűtőbe, vagy egy egyedi lefogatóba mondjuk. Viszont ha nem is cseréled ki a hűt egy pontos lyukközéppontos mérést készítenél nekem az FT3-as foglalatról? Mert készítek egy nagy összefoglalót, amiben minden fontosabb foglalat lyukkiosztása szerepel és ez még hiányzik nekem.
-
imibogyo
veterán
A hűtés nem zavar, mert úgyis passzív lesz.
A mostani G1820 + 750Ti + 180W paneltáp kombó is teljesen passzív....
Mire van a sarokcsiszoló és egy új alutömb, ha nem erre...Intel pedig most alapból kiesik a választási körből. Van egy 4790k-s gépem, de most AMD vonalra lennék kíváncsi ebben a méretosztályban (főleg az erősebb IGP miatt). Még ez QC5000 még szimpatikus is lenne, de szerintem (melóban vagyok, szóval teszteket nem néztem) jóval lassabb lehet, mint az A68-as lap procija.
A J3455-ös lapok közül is szemeztem egyet magamnak, de csak az LPT port miatt (AMD-ből csak jóval gyengébben van), mert az meg a CNC marógéphez menne.
-
imibogyo
veterán
Tudtok esetleg erről a lapról valami véleményt/tapasztalatot mondani?
Erősen gondolkodom rajta. Nagyon alap feladatai lennének.
Tehát alapvetően egy mini NAS lenne a cél, a legalapvetőbb TV-re streammel (magyarul elindítom számítógépen a filmet a hálózati tárhelyről, szóval semmi KODI és társai), emellett csak egy homokozónak szánt házi szervert kellene max. kiszolgálnia, ad-hoc jelleggel...Szóval sem komoly stream, sem egyéb HTPC feladatok, sem durva tartalomszolgáltatás nem lenne, csak egy sima NAS, amire a családi fotókat, filmeket, egyéb fontosabb adatokat backupolnám felfelé (és persze visszafelé elérhetővé is tenném ezeket a hálózaton), hogy egy esetleges géphalálnál az ne vigyen mindent magával az örök adatmezőkre, mert jelenleg a mobilrackem (és benne a backup 3TB-os lemezem) halála óta ez lenne a helyzet...
Netes tesztek alapján nem tűnik rossznak, egy-két videóban még játszottak is rajta (bár ez nekem nem szempont), szóval jónak tűnik relatíve alacsony fogyasztással (25W TDP), csak hátha valaki tud zsigerből valami "huhh ezt meg ne vedd, mert az A68-as deszkákra rengetegen panaszkodnak a szar feszültségszabályozás miatt", vagy ilyesmi jellegű dolgot, amit én nem olvastam.
Csak AMD fronton gondolkodom, van felesleges 8GB DDR3 memóriám és ez 22.000 Ft-ért lehetne az enyém (már ha valaki alternatívát szeretne helyette ajánlani).
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim #41768 üzenetére
Az is egy megoldás, de szerintem elég sokat elmond a munka "összetettségéről", hogy én le sem ültem megtervezni, meg G-kódot generálgatni a saját CNC marómhoz, hanem inkább megcsináltam manuálisan. Szerintem mire eljutottam volna egyáltalán a szerszámpálya generálásához már készen is voltam.
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim #41755 üzenetére
Gyárilag fehér volt a ház és én végeztem minden átalakítást. Bimetál lyukfúró használtam hozzá egy egyszerű fúrógéppel és végül (bár túl sok sérülés nem érte a házat, mert maszkoltam mindent gazdagon) újrafestettem az egészet.
A méreteket netről szedtem, de nem titok. A csavarok lyukközéppontjai 12-es venti esetén 105x105 mm-re vannak egymástól (5-ös lyukak), a lyukfúróból pedig egy 114 mm-est választottam (nem 100%-os minden egyes ventihez némelyikhez jobb lenne a 115-118 mm-es tartomány), viszont ideálisan "kicsi" a fúrt átmérő, vagyis épp csak annyival kisebb, mint ami kellene, hogy biztosan ne legyen baj egyik gyártó ventijével sem...
Itt van két elég gagyi kép telefonnal munka közben, de ezek nagyon csalókák, egyáltalán nem tojás alakúak a lyukak, csak ennyit torzít a kamera. Természetesen itt még festés előtti állapotokról beszélünk. Látható, hogy úgy 1,5-2 mm kellene még ahhoz az átmérőben, hogy 100%-osan a venti függőleges "falával" fussanak a lyukak élei, de mivel úgyis megy még általában ezekre valamilyen rács, vagy szűrő, így azért nem gáz (1500 RPM-es ventikkel próbálva pedig "susogást" sem okoznak)...
Esztergán, azért jobban lehet ezt igazítani (linkeltem már többször is), de a Metis teteje egyrészről nem fért volna rá, másrészt meghalt az esztergám főorsója, úgy meg elég nehéz dolgozni vele.
-
imibogyo
veterán
Így van. Én is most fejeztem be egyet.
Nagyon jó anyagú ház, jó vele dolgozni... -
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #41581 üzenetére
Csinálni sem nagy szám, anno csináltam vagy húszat.... Lényegében egy fúróval, egy kézi lombfűrésszel és pár darab csiszolópapírral/reszelővel kivitelezhető, nem kell hozzá egy komplett műhely...
Amúgy meg nem esel ki innen.
Én is itt vagyok még aztán miben lakik a gépem... -
imibogyo
veterán
Sokat lemodellezek, de sok megtalálható neten is. Várunk szeretettel ebben a topikban. Ha pedig csak egy két ötlet érdekel, akkor innen is válogathatsz (legtöbbjét megtalálod a topikban is linkelgetve, természetesen a 3d-s tervek mappa tartalmára gondolok)...
-
imibogyo
veterán
Anno én is belekezdtem egy ITX-torony tervbe, bár nekem az egy ventivel átszellőztetés volt a végcél...
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #41471 üzenetére
Ehhez a projekthez vettem két darab "egymenetes" bi-metál körkivágót. Ez a két méret (114 mm, valamint 127 mm + egy ezekhez való befogószár) egy lépésben megoldja a 120-as és a 140-es ventiknek a kör kivágását.
Ezeket előtte mindig esztergán, vagy fúró + dekopír + multigép kombóval kellett megoldani (a mostanitól jóval körülményesebben).
-
imibogyo
veterán
válasz
patomi #41463 üzenetére
Szép lett. Tetszik...
(#41464) AxBattler:
Ezt kb. egy órája fejeztem be az egyik topiktársnak, és lényegében egy fúró lett hozzá használva, meg persze csiszoló/reszelő (nem ez a végleges állapot természetesen, még újra is lett festve, csak már nem csináltam sztárfotókat, mert teljesen hulla lettem így is estére, szóval ez egy régebbi állapot).Tehát CNC nélkül is van élet és anélkül is lehet szép munkát csinálni. A saját gépem persze egy "kicsit" más szintű gép, mint amit patomi linkelt, de azért tény, hogy nekem is sokszor könnyebb pár gombot megnyomni bizonyos munkáknál (mert mondjuk addig tudok mást csinálni), ha pedig elkészülök a fém vázzal és a golyós-orsós kihajtással, akkor jóval gyorsabban is mehet majd a munka és lehet én is átszokok a CNC-zésre. De addig egy csomó munkát gyorsabban megcsinálok kézzel, mint mire egyáltalán létrehoznám a G-kódot...
(#41467) radi8tor:
Ne panaszkodj, szerintem nagyon is rendben van a kuckód akárki csinálta...Amúgy meg legközelebb olyat kell kérni...
-
imibogyo
veterán
válasz
szzimo53 #41450 üzenetére
Legdurvább esetben akaszt rá az ember egy csendes ventit és kész (akár egy új dobozolásban). 2000 Ft-ért én még akkor is megvenném, ha épp nem is kellene...
(#41451) &rew:
Egyetértek, jó ötletek. De ahogy mondtad, én valószínűleg akkor is a LED tápegységet venném, már csak a szellőzése miatt is, mint egy zárt házú tápot (mondjuk nem tudom az Xbox-é milyen kialakítású még nem volt hozzá szerencsém és most telefonról nincs is huzalmam kikeresni).
-
imibogyo
veterán
válasz
szzimo53 #41444 üzenetére
Egy fórumtárstól vettem, de a külföldi oldalakon bőven lehet találni. Most nem tudok keresgélni neked, mert egy őskövület gépen vagyok (ma eladtam a procimat és várom az i7-et), de ha majd nem találsz, akkor holnap visszatérhetünk rá.
Xbox tápegység szerintem sem arra való, hogy egy 7/24-es gépet meghajtson, én maradnék akkor már inkább egy egészségesen túlméretezett LED tápegységnél.
Linkeltem a gépem mért fogyasztási és hőmérsékleti adatait, és bár azért hosszabb játék alatt felkúsztak a hőmérsékletek rendesen, de szerintem még a "belefér" kategóriában mozogtak az értékek.
Én is csak koca játékos vagyok, de engem ez a konfig kiszolgált:
- Intel Celeron G1820
- 8 GB Corsair memória
- Palit Nvidia GTX 750Ti KalmX
- 120-as Samsung SSD + 3 TB merevlemezJátszani szinte kizárólag Skyrimmel játszom FHD-ben és maximális részletesség mellett (sőt még grafikai modokat is használok). Elég szépen vitte a gép (mondjuk én nem használtam semmilyen élsimítást, mert az már sok volt neki, de azon kívül teljesen élvezhető volt).
-
imibogyo
veterán
válasz
szzimo53 #41441 üzenetére
Bár nem pico, de én a gép passzív táplálását egy 180W-os paneltáppal és 240W-os LED tápegységgel oldottam meg. Az alapszabályok ugyanazok pico esetén is.
1. Igen, bírnia kell (de lehet érzékeny lesz a hőmérsékletre, magyarul 100% passzív konfigban nem biztos, hogy jól fogja magát érezni pl. komolyabb játék alatt). Ezért nekem most már úgy üzemel, hogy 7/24-ben teljesen passzív a gép, de ha játszok a nyári időszakban, akkor két ventit fel tudok kapcsolni.
2. Nekem a GTX 750Ti-ot simán "kihajtja" alaplapon keresztül. Mivel ezeknél (általában a méret miatt) egyben van a 12V-os ág, így molexről is ugyanazt a terhelést kapja a pico, mint ha az alaplapon keresztül "vennéd le róla" a kakaót (legalábbis az enyém ilyen), szóval ugyanolyan terhelést feltételezve, igen molexról is táplálhatod a dVGA-t, bár ha ugyanolyan terhelésről beszélünk (ami van tápcsati nélküli verzióban is), akkor én biztos azt venném. Ettől függetlenül (és megint itt jön a képbe az izmosabb forrás tápegység előnye) én tuti, hogy egy erősebb videokártyát direktbe hajtanék meg a LED tápegységről (amiben még van vagy 100W-nyi tartalék az én esetemben, miközben a paneltápban már messze nem lenne ennyi)...
3. Mivel az AC/DC táp is veszteséggel üzemel (bár nem akarod csúcsra járatni a tápegységet sem), ezért én mindenképp nagyobb teljesítményűt vennék. Ennek az is az előnye, hogy egy tápegység, amit passzívan mondjuk az én esetemben 240W leadására terveztek, az mondjuk ~130W-os terhelésnél "jéghideg lesz". Pluszadott a fenti dVGA upgrade lehetősége.
A gépemet láthatod az adatlapomon, de holnap ugrik majd a majom igazán a vízbe, ugyanis érkezik egy 4790K a rendszerbe... Amúgy jelenleg már nem a fentiként néz ki a konfig, szóval most már "enyhén" OFF-topik vagyok.
Nem az első ilyen megoldásom...
Katt a képre a további képekért... -
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #38328 üzenetére
Valakinek meg pont az tetszik az ipari hatás miatt...
-
imibogyo
veterán
válasz
Buckey #37633 üzenetére
Ez az, hogy kicsi fogyasztású és csendes gépet akartam, erre nem jön össze
Ezt nem értem, hogy miért ne jöhetne össze. Azért mert nagyobb tápot kell beleraknod? Nekem egy 240W-os darab van a gépemben és az is passzív. Nem régen linkeltem a fogyasztási adataimat is, szerintem azok is nagyon korrektek, pedig nekem is van dVGA és játszom is rajta (na jó nem komolyan már, csak amikor a gyerekek mellett odajutok éjszakánként Skyrimozni)...
AMúgy tök jó látni a sok "LED-tápegységes" megoldást... Anno pár éve amikor először osztottam meg itt a PH-n a megoldásomat, kaptam hideget meleget, hogy milyen megoldás ez már. De látom, hogy sokaknak bevált rajtam kívül is...
-
imibogyo
veterán
válasz
t72killer #37614 üzenetére
Én is gondolkodom most egy ilyen megoldásban (mármint nem pont ebben a típusban gondolkodtam, de amúgy nagyon szimpatikus
), hanem egy SFX/ATX átállásban, mert bár nagyon bevált a mostani szett, de azért a házon belüli nem szabványos elhelyezés kényszere nem mindig örömteli... Jó dolog különcködni egy kicsit (ami egyedi háznál nem is okoz gondot), de szinte bármilyen gyári házat vennék, tuti hogy a sarokcsiszolóhoz/Dremelhez kell nyúlnom egy egyszerű tápegység beszereléshez. És ehhez most már 2 gyerek és egyéb elfoglaltságok mellett egyre kevesebb motivációm van...
-
imibogyo
veterán
válasz
tvamos #37599 üzenetére
Nem néztelek hülyének, csak amit leírtál az alapján kódolva volt, hogy nem fog jól működni. Ennyit akartam csak mondani.
Kivncsi lennek, ha neked ott van a szetapp az asztalodon, akkor kiprobaltad volna-e, hogy mit csinal!
Ha láttam volna értelmét, akkor biztosan. Amúgy, mint a linkelt képen és a háza(i)mon is láthatod (saját kép mindegyik) én is buherátor vagyok, nem kicsit, de feleslegesen nem szeretem túráztatni magam, ha tudom (vagy erősen sejtem), hogy mi lesz a végkifejlet.(#37606) lajos75: nálam így alakulnak a fogyasztások a GTX750Ti-vel...
(#37608) t72killer: nekem azt hiszem 20k volt anno a teljes szett és csarébe teljesen passzív minden és ciripelés sincs. Szerintem ennyit megért a dolog. Előtte 3 ATX passzív tápot is használtam, de ezekből 2 erősebben, 1 pedig gyengébben ciripelt. Ezért döntöttem az "egyedi tápegység" megoldás mellett és be is vált...
És én is a beépített táp híve vagyok. Minden ilyen házam így épült, mert szerintem sincs értelme a minimalizálásnak, ha utána meg 5 új "dobozkát" kell pakolgatnom az asztalon...
-
imibogyo
veterán
válasz
tvamos #37587 üzenetére
És ez miért is függne a mini psu hatásfokától? Azt mondtad, hogy 5 A-t tud a tápegységed... Az, ahogy már Patice is leírta 5 A x 12 V = 60 W-os teljesítmény... Azt ugye te sem gondoltad komolyan, hogy ebből egy "jobb hatásfokú mini psu" mondjuk 65 W-ot állít elő? Ha kellett a gépnek akár csak egy pillanatra is a 65, vagy akár 70 W és az nem állt a rendelkezésére, akkor annyi... Nem fog elindulni, vagy ki fog kapcsolni egy bizonyos ponton, ahol is szüksége lenne az extra energiára...
Sajnos amíg nem áll a rendelkezésünkre egy energiamegmaradás törvényét áthágó technológia (ami megoldaná az emberiség számos nagy problémáját), addig sajnos teljesen jól reagált a géped.
Én amúgy egy ilyen kombót használok:
240 W led tápegység + 180 W paneltáp
És természetesen minden más is passzív a gépemben. -
imibogyo
veterán
válasz
Archttila #36799 üzenetére
Na ez nem semmi. Grat hozzá. Anno nekem is volt egy elég "tömött" gépem, de ennyire még az sem volt az.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #36622 üzenetére
Együtt érzek... Én ugyanezért mentem vissza nagyobb méretre, pedig még mindig a kis gépek a szívem csücskei, épp ezért követem a topikot is, de egyelőre élvezem a szívásmentességet, még ha nincs is teljesen befejezve a vas (optikai nem lesz benne, csak úgy ott maradt)....
-
imibogyo
veterán
válasz
cinemazealot #36180 üzenetére
Én anno pont ezért döntöttem 12V-os paneltáp mellett 12V-os táppal párosítva, mert én is hasonlókat olvastam. Azt nem tudom, hogy van-e valós alapja a dolognak, mindenesetre nálam minden síri csendben van, pedig én aztán meghallanám ha nem így lenne, mert 100%-ban passzív a gép és itt van mellettem az asztalon nyitott házban. Ja és én is vidéken lakom, nagyon-nagyon csendes (éjszakai) környezetben.
Szerintem az is közrejátszik a cicergés mentes üzememhez, hogy elég jól le van terhelve a tápegység (kb. 60-90%), valamint az is, hogy direkt nem "számítógépes" tápot használok, hanem olyat amiről tudtam, hogy cicergés-mentes lesz bármilyen terheltségi szint mellett is...
Ugyanakkor a cicergés szerintem mindig konfiguráció függő. Anno az agybaj kerülgetett az ITX konfigommal és egy GTX680-al (majd egy 670-el is) annyira "sírtak", de amikor belekerült egy másik tápegység a gépbe Corsair TX850 --> BeQuiet E9 580W, szinte egycsapásra elnémult minden. A vicces a sztoriban az, hogy amikor jött egy 7970 kipróbálásra, akkor pedig az "vinnyogott" ebben a konfigban, de a TX850-et visszatéve pedig az maradt csöndben. Szóval érdemes kipróbálni más "belű" táppal is a gépet, hátha megszünteti, mérsékli a coil whine jelenséget. Volt olyan kártyám is, amit bármivel hajtottam, akkor is cicergett tovább, szóval ez sem egy csodaszer, de érdemes kipróbálni.
-
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #35922 üzenetére
Hát most már amúgy is mindegy, visszatértem (valószínűleg megint csak átmenetileg) ATX-re.
(#35923) AxBattler: tényleg... De egyrészt a fentiek miatt is, másrészt a házvásárlás (mármint lakóház + műhely) vásárlás miatt most 26k is sok. Elvagyok még 1-1,5 évet a toronyházamban, vagy ha végre valahára lenne szabadidőm készíteni egyet, akkor valamilyen egyedi kuckóban...
-
imibogyo
veterán
válasz
customer114 #35760 üzenetére
Csendes , olcsó , 80 mm-es...
Ezek közül 2 tulajdonságot választhatsz.
Vagy olcsó és csendes, de az nem 80 mm-es.
Vagy olcsó és 80 mm-es, de az nem csendes.
Vagy 80 mm-es és csendes, de az meg nem olcsó.Nekem személyesen ezzel a ventilátorral van nagyon jó tapasztalatom, bár az is igaz, hogy én még szabályoztam őket az U.L.N.A toldó használatán túl is (olyan 800-1000 rpm között használtam őket, viszont négyet 2 elöl 2 hátul kiosztásban egy egyedi házban). Nem voltak rosszak, de azért na, ezek csak 80-as ventik. Szóval ha épp kell a luft, akkor hangosak lesznek, vagy leszabályozod őket agyonra, de akkor meg légszállítás alig marad.
-
imibogyo
veterán
+ (#35043) AxBattler
No para. Én az ilyen értelmes eszmecserét soha sem veszek támadásnak, csak nem értettem a dolgot, hogy miért is baj az "egyterűség"... Mert ha egyszer pont az AxBattler által említett kisebb méret a lényeg, akkor azt egy plusz kamra a külön táppal csak még növeli, nem hogy csökkentené és ugye a hőmérsékletekkel sem volt gondom sem így, sem úgy. Persze az AxBattler által említett "minimális méret" már egy valid érv, csak nekem meg az pont nem célom...
De mindegy is, nem mentem el még az ITX vonaltól messzire, de "melós" gépnek (a nagy CNC-hez) most nekem nem ideális. A lézergravírozóhoz viszont tökéletes lesz majd, mert az USB-ről megy. Szóval jövök én még ebbe a topikba...
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #35035 üzenetére
Hát ha te egy GTX 750Ti-os gépet, ami csúcsban akár 150W-ot is felvesz megoldasz ennél kisebb házban teljesen passzívan, akkor OK, de én már próbáltam és nem jártam sikerrel hőfokok terén... A mostani nagyobb méretű házak ugye pont a 750Ti magas bordája miatt kellettek. A kis faház most is fenn van a polcon.
Ez a mostani... ugye csak átmeneti megoldás?
Nem tudom. Most egy darabig dobtam a passzív ITX megoldást, mert a CNC-zés miatt kell a sima PCI + PCI-E foglalat is, valamint a nagyon komoly adatigény miatt az M2 is prioritás volt... De majd ha az anyagi úgy adja ki (nem fogja, mert jövő nyáron házvásárlás a cél), akkor visszatérek még ITX méretre és normális házra, a mostani gép megy kimegy a műhelybe a lézergravírozóhoz). Alternatívaként ezt a házat alakítom át...
A múltkori új passzív ITX tervem pedig a CNC marógép mellé kellene. Nem túl szerencsés egy gépről járatni a két gépet.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #35033 üzenetére
Grats az új elrendezéshez!
A mostani ennél is jobban fog tetszeni...Amíg a passzív tápot a többi alkatrésszel egy térben helyezted el, nem sok értelmét láttam, mivel úgy akár egy SFX tápot is dobhattál volna bele.
Ne haragudj, de nem értem a logikádat (lehet álmos vagyok). Attól, hogy egy légtérben voltak a cuccok miért is lett volna jobb egy "zajgépet" hallgatnom a néma megoldás helyett? Mert még ha a szellőzés lenne az ok érteném, de nem úgy értettem, hogy erre gondolnál... Másrészt mivel a hőmérsékletekkel soha sem volt gondom, így még ez sem valid érv. -
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #35031 üzenetére
Nekem a G1820 is passzív, szóval ha az elmegy, akkor az új generáció is biztosan. És nekem nincs semmi sem visszavéve...
-
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #35028 üzenetére
Tudom, most is azt használok a fő gépemben (G1820).
Csak gondoltam egyszerűbb lenne egy ilyen kis méretű, passzív, az én felhasználásom szemszögéből AIO lap (onboard LPT port), ami ráadásul még kis méretű házban is életképes. De igen, gondolkodtam én is a sima desktop vonalon.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #35026 üzenetére
Persze. Csak azért mondtam ezt, mert ez épp kéznél lenne.
Annyira azért nem pörgök a fogyasztás témán, de azért szeretnék lejjebb menni. Ez az őskövület Athlon X2-es gép 100-110 W-ot eszik alap használat mellett, ehhez képest szerintem bármelyik "modern" géppel minimum a felére le tudok menni, hangban meg aztán pláne, főleg passzív cuccokkal.
-
imibogyo
veterán
válasz
Patice #35020 üzenetére
Kíváncsi vagyok egy ilyen gép milyen teljesítményt tudna CNC-s és nagyon alap 3D-s (Vectric) felhasználásban (esetleg egy kis dVGA-val megtámogatva). Le kellene váltanom lassan az öregedő műhelygépet (Athlon X2 - integrált VGA). Majd persze nézek teszteket, csak most meló...
-
imibogyo
veterán
válasz
lajos75 #34935 üzenetére
Én elsőre szkeptikus voltam. De még a GTX 750Ti-vel is hűs maradt és a szolgáltatott Voltban sem tudtam nagy ingadozást kimérni. Szóval én összességében elégedett vagyok vele. Anno meg is mértem a fogyasztási adatokat. Még egy erősebb CPU szerintem simán belefér, akár egy csökkentett TDP-jű i5-i7-es is.
Mért értékek:
- Stand by - 1-2 W
- Start - 33-73 W
- IDLE - 36-50 W - jellemzően ~38W
- PH - 36-50 W - jellemzően ~45W
- YT /beágyazott és YT oldal is/ - 41-60 W - jellemzően ~50 W
- Skyrim indulás - 52-65 W - menüben álldogálva ~42 W
- Skyrim játék - 85-115 W - jellemzően ~100 W - maximum érték 128 WHőmérsékletek (teljesen passzív üzemben):
- CPU IDLE 40-55 fok 2 heti folyamatos üzem után
- CPU játék alatt maximum 72 fok 2 óra Skyrim után- GPU 45-52 fok IDLE 2 heti folyamatos üzem után
- GPU játék alatt maximum 85 fok 2 óra Skyrim után- Tápegységek lézeres kütyüvel mérve (legmelegebb alkatrészt írom):
- paneltáp (180 W-os) - IDLE 38 fok - játék alatt 49 fok
- LED tápegység (240 W-os) - IDLE 32 fok - játék alatt 53 fok- Alaplap: programból és lézeresen mérve sem volt sehol a borda IDLE 50 fok felett és játék alatt 62 fok felett (kis CPU sokat segít ebben szerintem).
-
imibogyo
veterán
válasz
radi8tor #34926 üzenetére
Ha el tudod rejteni a házban, ahogy én tettem, akkor LED tápegységek között is nézelődhetsz. Én egy 180-as paneltápot hajtok egy 240W-os passzív példányról (maga a gép is teljesen passzív GTX 750Ti társaságában) és semmi bajom nincs vele, hűvös, stabil, "halk", pedig már vagy 1,5 éve megy, lényegében 7/24-ben. És szerintem még csak rosszul sem néz ki.
Bár mondjuk most "költözés" miatt, valahogy így fest a dolog...
Én 7000 Ft környékén vettem innen, most is van ha jól látom 7-9 között több fajta.
-
imibogyo
veterán
válasz
soneec #34890 üzenetére
Nekem van egy elvadult ötletem... Gap-pad-ek az összes adattárolóra és kihasználni, hogy az oldallap fém (ha fém)?
Alternatívaként vékony (1-2 cm-es) aluborda végig a meghajtókra és kis 4 centis ventik (3db elfér ha jól látom) agyonra leszabályozva és a bordára irányítva, hogy hátrafelé hosszirányba átszellőztessék az adattárolókat (azt nem látom, hogy hátrafelé tudna-e így távozni a meleg levegő. A régebbi mobil-rackjeimből szedtem ki ilyen kis ventiket és meglepően csendesek már 10V-ról hajtva is, 8V-tól lefelé pedig lényegében hangtalanok úgy, hogy egy minimálisan elfogadtható levegőmennyiséget azért még megmozgatnak. Ha kicsit a dVGA felé besüllyeszted őket, akkor elférnének szerintem (de ezt csak így képek alapján mondom, nem láttam még élőben ilyen házat...
-
imibogyo
veterán
válasz
mrbig25 #34670 üzenetére
Kíváncsi leszek. Tetszettek az eddigi házaid is, de nehezen jön össze fejben a legömbölyített előlappal a szögletes ventinyílás. Én is terveztem az U2-re anno kivágást, hasonló kör alakút, de azért nem ilyet, inkább olyan megoldás lett volna, mint ezen a CoolCube-on...
-
imibogyo
veterán
válasz
Sebaj Fóbiás #34546 üzenetére
Megmondom őszintén nem néztem. Ha talán éreztem/láttam volna valami laggot, akkor talán nézem azt is, de ilyen soha nem volt, pedig a Skyrim-em egy eléggé agyon-moddolt valami.
Amúgy az U2-t én is csak ajánlani tudom. A linkelt gépeim között láthatod, hogy én is használtam egy ideig és nagyon szerettem. A képek között nem látszódik, de 3 hétig egy GTX670 Mini is volt a házban a 3770k mellett és nem volt gondom a hűtéssel, pedig még a hátsó venti sem volt bekötve. A Mugen2 tolta ott ki a levegőt. Bár az is igaz, hogy a 3,5-es vinyó a GTX670 idején egy külső házban "pihent". De ha nagyon akartam volna be tudtam volna gyömöszölni még azt is az SSD mellé (állítva).
-
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #34527 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Mi itt most gépházépítésről beszélünk. Amit bambano linkelt az is aluváz + konnektorok + csavarok halmaza. Ahhoz mi a fenének kellene védőgázas, vagy egyáltalán akármilyen hegesztés? Aluból egyébként bőven lehet tized-milliméter pontos vázat készíteni (profilból), csak tényleg nem hegeszteni kell és bőven túl kell méretezni a merevítőket és a felhasznált alu mennyiségét. De ez itt már nagyon OFF...
-
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #34525 üzenetére
És ezekhez árakat is néztél? Mármint konnektorokkal meg mindennel együtt. Én egészen más projekt miatt (lézergravírozó váz) keresgéltem alu profilokat és nagyon durva árak vannak. 1 méter 20x20-as (ami lényegében semmire sem jó még) 2200 Ft + kb. 500 Ft / sarok a csatlakozások és akkor még hol vannak a végzárók, derékszög merevítések stb.... Hobbi célra szerintem a nagyon nem-nem kategória.
(#34523) bambano: itthon is megtaláltam. 38.000 Ft, annyiért annyira nem is vészes ha a komplett rendszert nézzük csavarokkal és mindennel együtt. És a 200 mm-es elemek miatt abszolút ITX kompatibilis cumót is lehet belőle építeni.
-
imibogyo
veterán
válasz
bambano #34523 üzenetére
Végülis aki nem túl nagy barkácsoló típus annak jó lehet ez is. Nem ismertem egyébként. De én inkább meghegeszteném magamnak ugyanezt 10-ed áron, a főbb elemeket (alaplapi tálca + táp lemez stb.) pedig kivágnám egy 1000 Ft-os donor házból.
Persze ez én vagyok. És bár nem is "minőségiek" a modjaim úgy mint egy gyári kreálmány, de valahogy mindig nagyobb örömet okoztak, mint bármilyen vásárolt valami.
-
imibogyo
veterán
válasz
Sebaj Fóbiás #34519 üzenetére
Nem kell annyira megijedni a "beszorított" dVGA-tól sem (persze kérdés milyen teljesítményűről van szó)... Nekem a teljesen passzív GTX750Ti is be volt szorítva 5 hónapon át és 76 fok fölé nem ment, még FHD max. beállítású Skyrim-ozás közben sem.
Bár olyan szinten "csalás" amit mondok, hogy az oldallapot nem tudtam visszarakni a 750 behelyezése után (eredetileg dVGA nélkülire terveztem a házat), viszont neki volt tolva a szekrénynek használat közben és az egész gép 100%-ban passzív), tehát sok hűtést így sem kaphatott. Egyedül akkor volt elfektetve a gép amikor kisebb tuninggal próbálkoztam, de akkor sem volt rá szükség komolyabban, csak megnyugtatott. És azt is aláírom, hogy nekem csak egy Celeron G1820 van mellette, tehát éppenséggel nincs kihajtva a lelke a dVGA-nak.
Viszont ha ez így működött nálam teljesen passzívan, akkor egy aktív - félaktív megoldásnak valamivel erősebb konfiggal (i5 + GTX 960 pl.) is el kellene bánnia még bőven az "alig hallható" tartományban megfelelő hűtés mellett.
Meg van a megoldás: tervezz és készíts magadnak házat.
Nálam ez vált be a legjobban. -
imibogyo
veterán
Ilyet használok most már 1,5 éve és semmi bajom vele.
Az egész gép passzív. -
imibogyo
veterán
"Biostar Hi-Fi B150 PIO D4"
Végre. Ilyen elrendezésről beszélek évek óta, hogy milyen jó lenne. Tudom volt már ez egy kicsit régebben is hír (pont te linkelted), de most végre kapható is lesz (persze lehet volt/van már ilyen kapható állapotban másik is, csak én nem figyeltem).Még a 4pin-es csatit kellett volna a 24-es mellé kihozni és akkor még jobb lett volna.
-
imibogyo
veterán
válasz
bambano #34290 üzenetére
Általánosságban igen. Arról nem is beszélve, hogy pl. a már említett játékvizekhez 2-4 venti is kell sok esetben a maximális teljesítményhez, addig egy csúcs léghűtő (mondjuk HR-22) 1 darab és akár még fordulatszámban csökkentett ventivel is képes nagyon hasonló hőmérsékleti eredményeket produkálni. Bár az eredeti kérdésed nem irányult zajra, azért szerintem ez sem mellékes, hogy mondjuk 2 venti + pumpa kontra 1 venti a felállás.
Ha pedig nem csak játékvízben gondolkodsz, akkor határ a csillagos ég. Az én 9x120-as rendszerem anno 9 Kg volt feltöltve, bár ebből csak a "víz" volt kb. 3-4 Kg (liter).
Azóta a szerelési szívások, az ár, a kiépítés általános nehézségei és az ár/teljesítmény mutató miatt csak léghűtéssel operálok, azon belül is a passzívhűtés lett a mániám (természetesen nem nagy teljesítményű gépeken).
-
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #34106 üzenetére
Igen. Én továbbra is azt mondom, mint eddig. Magamtól nem vennék alsó foglalatost, de ha már olyan lapom lenne, akkor használnám az fix.
Na meg olyan SSD-t néznék, aminek csak a "külső" oldalán van csak chip és nem olyat, aminek az alaplap felőli oldala is szerelt, mert azok a fajták viszont tényleg sülhetnek (konkrét tapasztalat nélkül, mondjuk a 256 GB-os Kingstone-om 2 oldalas volt, de Sata-s). Szóval akinek kell a méret, de aggódik a melegedés miatt, az meg van lőve, mert a több chip miatt sokkal több a kétoldalas példány is.
MÁS: aki az SSD-k hűtése miatt aggódik, annak PCIe-re már van megoldás egy riser kártya képében, amit léggel is és vízzel is hűteni. Vagy ha valaki bevállalósabb az megoldhatja egy alaplapi blokk, vagy egy memória blokk segítségével is (2-3k egy ilyen) és ezek abszolút ITX létjogosultságú cuccok lehetnek egy minimális modding kíséretében. Mondjuk én ha ezen törném a fejem tuti a passzív léghűtést választanám, ez nem igényel mást alsó elrendezés esetében sem, csak egy kivágást a tálcán.
(#34110) &rew: én anno a MacPro megközelítéssel éltem, de azóta még nem realizálódott a dolog.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #34032 üzenetére
Igen. Én úgy gondolom, hogy ami 10-20 mérnök szerint belefér, az szerintem is.
sb:
A 2.5" vs M.2-vel nem értem mit akarsz mondani, tök mindegy a tokozás,a lényeg, hogy SATA vagy PCIe az interfész.
Mivel eredetileg arról (is) volt szó, hogy megéri-e az M.2 a "normál" Sata-s SSD-vel szemben és pont azért mert a tokozás mindegy, ezért úgy gondoltam ár összehasonlítás szempontjából szinte irreleváns, hogy miket keresek.Ami még feltűnt: szekvenciális értékeket írsz de a legkevésbé az számít.
Ebből is látszik, hogy valószínűleg más a felhasználásunk, én nagyon megéreztem az PCIe M.2-re váltást anno Sata-sról, pedig átlagusernek tartom magam. Bár én komoly méretű állományokkal (is) "dolgozom". Azt hiszem amikor én vettem akcióban, akkor 3k volt a különbség a Sata-s SSD-hez képest, ennyit a hülyének is megért.(#34048) Iscariah: tiszta sor. Ha kielégít, akkor azt kell használni. Én nem kardoskodom senki igényei ellen, pusztán csak azzal nem értek egyet így kerek-perec kijelentve, hogy nem lehet észrevenni a különbséget a két csatoló között és azzal, hogy mondjuk +3-5k-t ne érne meg az (esetleges) plusz sebesség. De ez persze megint ízlések és pofonok, logikusan én csak a saját szemszögemből tudok beszélni.
-
imibogyo
veterán
Alapvetően egyetértek (bizonyos részekkel), de azért mégsem.
Azzal egyetértek, hogy ez nem mindenkinek fér bele és nem mindenki használná amúgy sem ki ezt a plusz sebességet (bár ez igazából minden hardverrel kapcsolatban elmondható). DE...
meg még elég borsos árú brute force megoldás a PCIe SSD átlagembernek
Miért a 2,5 SSD nem az kb. azonos kategóriát feltételezve?Mert az ok, hogy egy """ gagyi """ 2,5 SSD akár a felébe is kerülhet egy M.2 PCIe-nek, na de a PCIe-es M.2-es sem a legalja az M.2-es SSD-knek, szóval 2,5 SSD-ből se az alsó kategóriához hasonlítsuk már. Mert akkor ha a nyers sebességet nem nézzük, akkor M.2-es SSD-ből is lehet a Sata elvi sebesség csúcsát képviselő példányt venni és akkor nem kell a házban pakolgatni egy plusz eszközt, ami ITX-en bizony nagyon tud számítani.
Egyébként 120 GB-ban nagyjából azonos kategóriát/típust nézve:
Plextor:
2,5-es M6 Pro (330/545) - 25547 Ft
M.2 PCIe (335/770) - 26302 FtDe nézzünk egy nagyobb különbséget (Samsung):
120 GB 2,5-es 850 EVO (520/550) - 24500 Ft
120 GB M.2 PCIe (600/1700) - most 33 848 Ft (de egy hónapja 26.000 Ft volt)
Ok, itt nagyobb a különbség az aktuális árat nézve (~7000 Ft), de egy hónapja meg 1500 Ft volt a különbség, egy átlagosan 2x olyan gyors eszköz esetében.Szóval én nem látom azt, hogy ezek olyan húde nagyon hatalmas különbségek lennének. Ez szerintem nem mérvadó, akkor inkább spórolok rá 2 hónappal többet, de akkor is a jobbat venném meg. Már pedig én a kereseti ranglétra legalján vagyok (közalkalmazott), szóval tudom milyen az amikor sok hónapot kell várni egy-egy vásárlással, de utána jó eséllyel éveken át fogom használni az adott kütyüt, tehát szerintem nem mindegy.
lásd gyk. minden SSD belassul kisebb tartós (értsd 10perces nagyságrend) terhelésre
Épp ezért nem mindegy, hogy 1700 MB/s-ről lassul a felére, vagy 250 MB/s-ről. Amúgy én ezt nem tapasztaltam komolyabban. Kell egy normálisan szellőző ház (ITX-ben sem kivitelezhetetlen), másrészt nem "szabad" alaplap aljára tervezett M2-es foglalatú lapot venni (szigorúan szerintem). És akkor nagy baj nem lehet. -
imibogyo
veterán
válasz
Apollyon #34018 üzenetére
Valahogy engem nem nyűgöz le ez az M.2 csatolós SSD
Nekem most kellett nem régen (1 éve kb.) visszatérnem normál Sata csatolós SSD-re és bizony "ég és föld" a különbség. Aki azt mondja, hogy azt a plusz 100-300 MB/s-et nem lehet észrevenni a mindennapokban az vagy hazudik, vagy csak "böngészésre" használta a gépét, vagy olyan M.2 és Sata SSD párost próbált aminél ez tényleg így van. A Kingstone az nekem sem volt valami fürge (330-as írás 550-es olvasás ezt szinte bármelyik Sata-s SSD is tudja) de az utána következő Predator nagyon durva ugrás volt (600-as írás 1300-as olvasás, amit ki sem tudott szolgálni a lapom teljesen). Én egy-egy komolyabb 3D-s modellnél (ArchiCAD, Sketchup) hatalmas különbséget érzek reszponzivitásban és gördülékenységben a két csatlakozás és megfelelő SSD-k között. Persze alap gépezésnél 0, azaz nulla a különbség, tiszta sor, ahogy az is hogy elég erős gép kell, hogy ki tudd használni az SSD teljes potenciálját.Szerencsére az új lapom (valójában a régi, mert visszatértem ATX-re a PCI csatoló miatt) tud fogadni M.2-es SSD és hamarosan veszek is majd bele. A jelenlegi Sata-s pedig majd megy csak a játékoknak, vagy pedig külső házba USB3-as "pendrive"-nak.
aztán láttam hogy mivel jár a használata, brutális hőfok...
Mit jelent számodra a brutális? Mert mondjuk az, hogy komoly írás közben felmegy 50-70 fokra, az szerintem minden, csak nem brutális (az ennél magasabb hőfokok pedig szerintem szimplán rossz elhelyezés, vagy rossz tervezés következményei). A procid is annyin jár ha izomból terheled, a dVGA meg még a 70-80-at is nyaldossa. És akkor mi van? Komolyan baromira túl van ez a téma lihegve. Ezek az eszközök tervezve vannak ezekre a hőfokokra (igazából sokkal magasabb hőfokot is elviselnek rövid időre), tehát normális házszellőzéssel nem lesz semmi probléma velük. És gondolom nem 7/24-ben fogod izzasztani az SSD-t. Nekem direkt top-flow hűtőm van mondjuk jelenleg passzívan, de amikor volt rajta venti, akkor program szerint nem ment az SSD 48 fok fölé. Ez szerintem tökéletesen elfogadható. -
imibogyo
veterán
Vagy megoldani úgy, mint radi-nak van... Hangban szerintem sokkal többet hozol a venti méretugrással, még egy kisebb bordával számolva is, mint egy szimpla venti cserével ugyanazon méretosztályon belül. Persze ez szigorúan magánvélemény, és egy kicsit elfogult is...
-
imibogyo
veterán
válasz
Grave_444 #33585 üzenetére
Több helyed van benne, mint nekem volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest