- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mini-ITX
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- SONY LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
Silverstone ML04 és ML05 teszt
Ha már itt tartunk, hadd kérdezzem meg: nem tudtok olyan HDD keretet, amibe 2 db 3,5" merevlemezt tudok rakni és belefér a linkelt ML05-be a táp és a gyári HDD keret helyére? Próbáltam szilikon kerettel, de túl közel vannak egymáshoz és bemelegítik egymást a vinyók.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Andrewhouse #20913 üzenetére
Szia!
Nekem volt ilyen tápom, Chieftec BT02-es házzal kaptam. Ez egy elég régi táp, a hatékonysága 70% körül van, melegszik és terhelés alatt nagyon hangos. Ha belefér a keretbe, én egy újabb tápot javasolnék. Persze, ha fejhallgatóval játszol, akkor mindegy.
-
Osibaa
senior tag
Szia!
A 48W csak pillanatnyi csúcs volt, inkább 40-41W körül tetőzött a fogyasztás. Ezt inkább a tápegység választás miatt néztem és írtam. Az is rátehetett erre egy lapáttal, hogy 1,7V-ot kellett adni a jó öreg Kingston moduljaimnak az 1600-as órajelhez. Majd megnézem ez mennyit jelent, ha visszaveszem az órajelet és a feszültséget.
A proci feszültségét nem néztem, hogy lehet-e állítani, majd megnézem este.#20890 Goose-T
Valóban, viszont ilyen memória volt itthon a fiókban.
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Nekem is összeállt a HTPC konfig Kabini alapokon. Teljesítmény adatokat már láttatok, gondoltam megosztok fogyasztási adatokat is.
A konfigom:
ASRock AM1H-ITX alaplap (ASMedia SATA3 vezérlő letiltva, minden más eszköz engedélyezve)
AMD Athlon 5350
2 x 1 GB Kingston HyperX DDR3-1600 @ 1,7V
2 TB WD Green
1 db USB infra vevő
1 db CPU cooler silent módban
80W-os PicoPSU táppal hajtvaidle: 18,08W
PCMark07 / video transcoding: 41,64W
3DMark13 / demo: 39,45W
Torrent kliens + FTP szerver + XBMC idle: 19,92W
Torrent kliens + FTP szerver + XBMC 1080p film: 24,35W
legmagasabb pillanatnyi fogyasztás: 48,70WMaga a felhasználói élmény pedig sokkal-sokkal jobb, mint a korábbi ION+Atom gépnél, számottevően gyorsabb és reszponzívabb annál.
-
Osibaa
senior tag
válasz
ShinjiNo #20844 üzenetére
Szia!
Ebbe a házba "Thin Mini-ITX" szabványú lapot lehet rakni, amit linkeltél, az normál Mini-ITX. A normálnak magasabb a hátlapja, ahol a csatlakozók vannak, és maga az alaplap is (álló memória modulok, magasabb hűtőbordák, stb.). Emiatt nem lesz jó ez a lap ebbe a házba.
-
Osibaa
senior tag
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Megtaláltam a tökéletes HTPC lapot: Asrock AM1H-ITX
Van valakinek infója, mikor jönnek ki ezek az AM1-es lapok és milyen CPU hűtőjük lesz?
-
Osibaa
senior tag
Ez fura. Nekem kettő HTPC-t és egy NAS-t hűt Scythe Mini Kaze venti, egyik se ciripel. Javaslom kapcsold ki a venti feszültség szabályozást a lapon, teljes fordulaton is hangtalannak kell lennie ennek a ventinek.
A FSP250-50SAV táp TFX szabványú. A CFI-A8989B-be pedig SFX szabványú illik.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Kingcold #11419 üzenetére
6670-esből az XFX árul 1 slotosat. Volt olyanom, jóféle, de GDDR3-as, ami visszafogja nagyon a karit. 7750-eset javaslom inkább 1 slotosban, GDDR5-tel, több gyártó is árul ilyet (VTX3D, Powercolor, Club3D), így befér Lian-Li ház helyett a jóval olcsóbb Chieftec BT02-esbe is. Drágább a vidikari, olcsóbb a ház, de cserébe a teljesítmény is nagyobb, szerintem ez jobb választás.
Alaplapban én is arra szavazok, amiket Pista0001 írt.
-
Osibaa
senior tag
-
Osibaa
senior tag
válasz
FlekkeN #11008 üzenetére
Szia!
SATA és IDE csatoló egyszerre tudtommal csak az Atom procis lapokon van mini-ITX méretben, ezeknek viszont nincsen digitális videó kimenete, illetve a teljesítményük is karcsú. Számomra a micro-ATX lap tűnik befutónak.
"Viszont a táp mATX esetben is ugyan az mint mITX esetében?"
A táp az táp, mindegyik ugyanazt tudja: 220V-ot átalakítani 12V, 5V, 3,3V ágakra. Méretben és teljesítményben van különbség ezek között, pl. ATX alaplapra is kapcsolhatsz picoPSU tápot, nincs akadálya.
-
Osibaa
senior tag
Nincs ott űr, csak noti komponenseket szeretnél látni asztali gépben, tök más piac. Voltak ilyen próbálkozások, de nem lettek túl sikeresek, szűk a célközönség.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Goose-T #10647 üzenetére
Szia!
Eléggé zárt a ház, javaslom használd ki a 2 db venti helyet és pumpálj hűvös levegőt a házba. (Nagyobb proci hűtő felszerelése szerintem továbbra is a házban tartja a meleget, sokat nem javít a helyzeten.) Ilyen hűtő lehet például a Scythe Mini Kaze.
A 32 bites Win7 csak 4 GB memóriát tud megcímezni, amiből lejön a GPU és bármilyen más eszköz által használt RAM mennyisége. Előbbin 64 bites oprendszerrel, utóbbin némi BIOS turkálással tudsz változtatni. A GPU-nak elég 256 MB is a rendszer memóriából, ha csak videókat játszol le és nem "játszol".
-
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #10438 üzenetére
Én pedig a Shuttle XPC SH61R4 barebone-nal szemezek.
H61, USB3, normál ODD, 2x3,5" HDD, 250W táp, elfér benne 2 slotos videókártya és a ház mini-ITX kompatibilis, ha később fejlesztené az ember. (Nekem csak az eSATA hiányzik róla a külső vinyóm miatt.) Ez is 60k most.
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Az LGA1155-ös lapoknál van valamilyen ismert különbség a különböző gyártók lapjai között, ami a speckókból nem jön le (pl. gyenge BIOS, sípoló venti szabályozás, eSATA cuccokat csak újraindítás után ismer fel, ...). A Sapphire lapok ár-funkcionalitás szempontjából jónak tűnnek, mégis főleg Asrock-ot látok itt feltűnni.
-
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #9902 üzenetére
Szia!
Ez inkább a HTPC topikba illik, nem is olyan rég volt ott téma.
Az IrDA vevők, amire Te gondolsz, tudtommal nem használhatók távirányítóval, nem erre szolgálnak. Egy PC-s távkapcsot kell venned és azt kiváltani a Harmony-val. Mivel a PC távkapcsnak csak a vevője kell, ezért a helyedben az egyik legolcsóbbat választanám, amivel a Harmony jól együttműködik - nem mind ilyen.
Én egy ilyen PC-s távkapcsot vettem, majd erre állítottam be a Harmony-t. Ennek több verziója van, ami az apróban is kapható, de nem mindegyiket komálja a Harmony (tapasztaltam), amit a linkelt boltban árulnak viszont jó. Ha ennél a távkapcsnál maradsz, priviben megírom hogyan kell beállítani a Harmony-t.
További PC-s távkapcsok: [link]
-
Osibaa
senior tag
válasz
tvse1995 #9825 üzenetére
Szia!
Ugyan nekem aktív hűtéses Brazosom van egy csupa lyuk házban, de így is meleg a gép. Amikor melegedésről beszélünk, akkor gondolj kérlek a procin kívül a chipsetre, RAM-ra, tápra és merevlemezekre is, mindegyik igényli valamilyen szinten a hűtést.
Ahogy zodo írta, én is a halk léghűtésre esküszöm (14 dBA-s Scythe ventiket használok), semmint a teljesen passzív megoldásokra.
-
Osibaa
senior tag
Kérdéses, hogy melyikünk nézi hülyének a srácot... én, aki felhívta a figyelmét, hogy árban és fogyasztásban nem tud versenyezni a célhardverekkel, vagy Te, aki azt gondolja, hogy nem tudja megvédeni magát és ki kell állnod az igazáért. Emellett úgy tűnik csak Te vagy ideges, szerintem túlreagálod a dolgot.
Nem kívánok továbbiakban vitatkozni, mert nem itt van a helye, priviben szívesen beszélgetek Veled - miután lehiggadtál.
felora: )
Közben eszembe jutott, hogy a Jetway-nek is vannak lapjai, amin van több mini-PCI foglalat, illetve 2-4 db LAN port.
-
-
Osibaa
senior tag
válasz
Boolash #9587 üzenetére
Igen, csak az USB3-ban van különbség a két Asrock lap között.
A Brazos lapot én egy Universal M350 házba tettem, mert az volt az elvárásom, hogy fel lehessen szerelni a TV hátuljára. Sok jó mini-ITX ház van, inkább az a kérdés Neked mire van szükséged (fekvő / álló, szín, HDD mérete és száma, ODD mérete, bővítő kártya hely, stb)? A topiklakók ebben (is) tudnak segíteni.
USB távirányító alatt azokra gondoltam, amikhez van egy USB-s infra vevő + a távirányító, ez a tipikus felállás. Van sok MCE kompatibilis távkapcs, vannak az óccó kínai darabok és vannak a spécibb megoldások; itt is attól függ mire van igényed. Példák: MCE, kínai óccó, spéci
Én az óccó kínai változatot vettem, mert van Logitech Harmony univerzális távirányítóm, ezt használom, a kínainak lényegében csak az USB-s infra vevője kellett. -
Osibaa
senior tag
válasz
Boolash #9572 üzenetére
Nézd, a HD tartalmak lejátszása teljesen független a CPU teljesítményétől egy modern konfig esetében, ezt a GPU intézi. A Brazosban pedig UVD3-as motor van, ami minden elterjedt formátumot kezel, a BD25 és BD50-et is.
A 3D lejátszás már más tészta, ahhoz kell a HD3D támogatás és a HDMI 1.4, ami a Brazosban nincs meg. Viszonyításképp az AMD Llano-ban és Core i procikban ez megvan, Pentiumokban típusa válogatja.
A Brazos teljesítményére visszatérve, így néz ki letöltés közben, a videólejátszás pedig nem sokat dob rajta, mivel a nagyját a GPU végzi, csak a DTS/DD hangot kell dekódolni a procinak, ami nem nagy kaland. Ahol érezhető lassulás van, az a filmek indítása, 2-3 másodpercig töltöget mielőtt beindul, utána már teljesen folyamatos a videó.Nekem is Asrock E350M1 van, semmi gondom nincs vele. Én nem raktam bele SSD-t, mert éjjel-nappal megy, nem használnám ki a magasabb sebességet (nincs se bootolás, se program indítás). Távirányító létezik ehhez a laphoz spéci Asrock, ami közvetlenül az alaplapra küldi a jelet, nem USB-re, mint a többi MCE típus - ilyet Mo-on boltban még nem láttam, ha külföldről rendelsz, érdekelne engem is.
Én most sima USB-set használok hozzá, ezzel sincs gondom.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Boolash #9566 üzenetére
14 Mbps-es BD25 film lejátszása DXVA nélkül 35-42%-ban terheli meg a 2100 MHz-es i3-as procim. Gondoltam viszonyításképp megteszi.
Brazos konfigom is van itthon, eddig kb. 200 db filmet (főleg 1080p) néztem meg rajta, egyiknél sem volt gond a lejátszással, bízhatnál egy kicsit benne.
-
Osibaa
senior tag
Szia!
Javaslom egy alkalmasabb topikban kérdezd meg ezt, pl. Scythe tulajok topicja
-
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan procihűtőről, ami chipset hűtő felfogatással rendelkezik, de komolyabb, mint egy normál chipset hűtő? Az Atom, Brazos, VIA X2 procik elterjedésével hátha megjelent már valami érdekes megoldás...
-
Osibaa
senior tag
Nekem van itthon ION, Brazos és Sandy Bridge is... a három közül még mindig az ION játsza le a "legsimábban" a filmeket! A Brazoson döcögősen indulnak, utána már jók (gondolom az egycsatis memória a gond), a Sandy-n pedig a DXVA-s lejátszás minősége kritikán aluli (pixeles, szétesik a kép, stb). Ergó hiába régi az ION, ha még mindig az a legjobb szvsz. erre a célra.
-
Osibaa
senior tag
Összeraktam tegnap a gépet, még a telepítés tart, így a konfigról tapasztalataim nincsenek. Inkább az összeszerelésről tudok írni, okozott pár meglepetést a Chieftec BT-02B házikó...
Meglepve tapasztaltam, hogy ezt a házat alapvetően álló helyzetre tervezték, noha a képeken fektetve szerepel: a bal oldala nincs feketére festve, azon vannak a talpak, "alól" viszont nincsenek. A ház a képeken tágasnak tűnik, de nem az, mindennek pontosan megvan a helye, minden méretre van szabva. A magassága miatt minden csatlakozót be kell dugni az alaplap beszerelése előtt, mert utána nehéz benyúlni és célozni (takar a saját kezed). A tápegység kábelei neccesen érték el a csatlakozót az Asus M4A88T-I lapon, illetve a SATA csatlakozók is távol esnek a merevlemeztől, inkább az Intel alaplapok fura elrendezése áll közelebb ehhez a házhoz. A tápegység hűtésének zaját még nem néztem meg, mert egyelőre sok venti van leszabályozás nélkül benne és nem tudom elkülöníteni melyik hangos, melyik nem.
Optikai meghajtót nem terveztem belerakni, de kíváncsiságból kipróbáltam azt is: a rögzítése trükkös, egyszerű kis műanyag, mégis biztosan tartja. Az AMD Athlon II-höz adott gyári hűtő és az optikai meghajtó között kb. 1 cm rés van, így akár hűtőcsere nélkül is beférne, jól kalkuláltak a Chieftec-nél.
A ház minősége alapvetően jó, de van pár csiszolatlan felület, ami lerántotta a bőrt a kezemről (utólag dugtam be az alaplapi csatlakozókat).Terveztem képeket csinálni, de kiderült, hogy a fényképezőm "megromlott", mikor elraktam még jó volt, most pedig nem.
-
Osibaa
senior tag
Alakul a gépecske, megjött az első szállítmány.
Az árak viszont brutálisan mozognak: 1-2 napon belül a GPU 12,5K -> 16K, az alaplap 21K -> 28K (végül 20K-ért vettem
), a CPU 13,5K volt, most pedig már nem is kapható. Nemtom mi van most a piacon.
Szóval van Asus M4A88T-I Deluxe alaplap, Chieftec BT-02B ház és pár apróság. Ha valakinek valamit mérni vagy próbálni kell, most szóljatok, még mindenhez hozzáférek.
-
Osibaa
senior tag
köszi
zodo:
Int. VGA-t én keveslem hozzá 40 SP-vel, míg a Radeon 6570-es 400 SP-vel magasabb órajelen 12.500 Ft.
Brazos nekem van itthon, de azzal én nem mernék játszani, szerintem nem arra teremtetett 1 csatornás memória vezérlővel és lassú procival. De lehet teszek egy próbát a WOW-val, mielőtt beruházok.
Köszi srácok!
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy konfigon, nézzetek rá légyszi. WOW-ozni szeretnék rajta és minél olcsóbban szeretném megúszni, mert csak átmenetileg kell (eszünkbe jutott, hogy visszanézünk a WOW-ba 1-2 hónapig).
Tervezett konfig:
Ház Chieftec BT-02B
Alaplap Asus M4A88T-I Deluxe
CPU AMD Athlon II X2 250e (3 GHz, 45W TDP)
RAM 2 GB DDR3-1333 SO-DIMM
GPU Asus Radeon 6570 1 GB DDR3Ez így 68K-ból jönne ki. Mi a véleményetek? Van jobb ötletetek?
-
Osibaa
senior tag
válasz
ballington #7520 üzenetére
Szia!
Egyet értek az előttem szólókkal, ha külső HDD-t használsz, akkor WDTV Live is jó erre a célra (és lényegesen olcsóbb), ha pedig PC-vel oldod meg, akkor Brazos lapra érdemes építkezni XBMC-vel. A PC-t szerintem akkor éri meg választani, ha ki is használod annak az előnyeit: tudsz vele torrentezni, fájl és média szerverként használni, stb.
Az USB sebességét kérdezted még... a BD filmek 30-40 Mbps-esek, ennyit az USB 2.0 is át tud vinni. -
Osibaa
senior tag
válasz
blackmoto #7292 üzenetére
Hali!
Az Ipon oldalon ott a link a gyártó honlapjára, ahol van több fotó is: [link]. Egyébként ez egy új ház, mostanában jelent meg, ezért kevés róla az infó. Nekem LC-1320mi van, minőségben elég gyenge, ezért ilyen olcsók ezek. Ha teheted inkább másik házat válassz, pl. Antec ISK-300, Gigabyte MIB T5140, vagy Modecom Feel 302.
Az Asrock Brazos lapjától sem kell félni, nekem semmi problémám nincs vele. A gyári berregőt kicseréltem 14 dBA-s Scythe ventire, így max fordulaton sincs hangja. (Nomeg az Asrock-on van eSATA, amit én használok is.)
-
Osibaa
senior tag
Super alacsony hűtő Intel procikhoz: [link]
-
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #7127 üzenetére
Ezt nézted? 250W Seasonic
A Computermode-ban pedig van BeQuiet arany árban. -
Osibaa
senior tag
válasz
bigdaddy3 #6711 üzenetére
Hali!
Rendben van a lap, a venti Asrock szokás szerint kicsit hangos, de az cserélhető.
Az 1600-as RAM belemegy, de csak 1333-on fog menni. Mi érdekel még?Szerk: ebben a topikban sok szó esett már erről a lapról
-
Osibaa
senior tag
Ha nem számít mennyit költesz RAM-ra, akkor miért érdekel a gép fogyasztása? Ellentmondásnak érzem...
Az 5 lemezes Synology NAS-ban 1 GB RAM van, pedig ők tudják mit csinálnak. Mikor én építettem 2 lemezes NAS-t, abban 512 MB RAM volt és tökéletesen működött vele. 8 GB RAM nemtom mihez kell, én virtuális szervert futtatok 2 GB RAM-os gépen is.
-
Osibaa
senior tag
Szia!
Nem jó bele a mITX alaplap; ugyan a csavarhelyek jó helyen vannak, de a szabvány mITX-hez képest a hátlapi panel kisebb és a kártyahelyek rossz helyre esnek, tapasztalat.
Ez a videó konvertálás dolog nemtom mennyire gyakori nálad, de a P4-es teljesítményét egy AMD E-350-es is túlszárnyalja, szvsz. már inkább arra vagy erősebbre építkezz (itt nem az Atomra gondolok).
-
Osibaa
senior tag
válasz
HeavyToys #6012 üzenetére
Kitépi a haját, ha Atom procival photoshopolni fog.
#6018 norbi1:
A330ION teljesítménye (ilyenem van):
- netezni jó, office-ra jó, egyszerűbb HD filmet nézni jó (GPU csinálja)
- ha egy HD film mellett 7.1 hang van, attól már ki tud feküdni (nem bírja kikódolni a hangot a proci), ha animált felirat van a film mellett, attól is kifekszik
- kimegyek cigizni, míg kicsomagol egy 5 GB-os RAR filmet
- memóriakezelésben az ION elvileg 2 csatornás, de lényegében 1 csatornás sebességet tud (állítólag a GPU eszi meg a sávszélt) -
Osibaa
senior tag
Hopp mit találtam, érdekes: Popcorn Hour mini-ITX alaplap
-
Osibaa
senior tag
-
Osibaa
senior tag
Az is volt nekem, jó kis kuckó.
Ami tetszett benne, hogy jó az elősztása, asztali DVD és HDD fér bele és minőségi FSP paneltáp jár hozzá. Ami nem tetszett benne, hogy szélesebb, mint 43 cm (tipikus házimozi méret), a szellőzése nem túl jó ennek sem (kicsik a rácsok, nincs egyértelmű szellőzési útvonal), az előlapját pici mágnes tartja a helyén (nem "patent"), illetve a tetején nagyon erősen látszik a por. De összességében nekem tetszett. -
Osibaa
senior tag
Szia!
Nekem LC-Power 1320mi házam van, a minősége nem túl jó (pl. tápcsati mindig ki akar esni, nem kaptam hozzá lábakat), de alapvetően nincs vele gond, a tápja is megfelelően működik.
Ha most vennék hasonló méretű/elrendezésű házat, akkor én Modecom Feel 202-t vennék, most az is 10-11K (régebben 17K körül volt), nagyobb a paneltápja, nagyobb a rács a tetején és oldalra is lehet ventit szerelni, ami pl. a merevlemezt hűti. -
Osibaa
senior tag
válasz
stratova #5537 üzenetére
Ilyesmire gondolsz? [link]
Hardver:
- Gigabyte MIB T5140 ház, 60W FSP passzív táp
- Asrock A330ION lap, Atom proci
- 2 GB DDR3 RAM
- 1 TB 3,5" HDD (még 1 befér)
- normál 5,25" ODD
- 14 dBA-s Scythe venti a CPU-ra és a merevlemez hűtésére
- noname távirányítóSzoftver:
- Win7 OS
- XBMC
- utorrent kliens + WebUI
- TightVNC szerver -
Osibaa
senior tag
A Feel 202 tényleg 10K most. A 302-től csak a kinézetében különbözik. Korábban egy árban voltak, de ennek most valamiért lement az ára, lehet kivezetik, nemtom.
A táp paramétereit nem ismerem, gugli biztosan segít.
Többen is használják Atomhoz, az Atom Klub topikban talász róla képeket is. Jó párosítás az Asrock laphoz, csendes és hatékony hűtést lehet ezekkel összehozni barkácsolás nélkül is.
-
Osibaa
senior tag
A hűtésen kicsit variálnék:
- 5 cm-es Scythe venti stornó
- feszszabályzó stornó- 2 db Scythe Mini Kaze 4 cm venti 2x1,4K CM (14 dbA)
- Zalman MC-1 elosztó 0,7K CM (nincs az alaplapon ennyi dugasz a ventiknek)Szumma: 34.600 Ft
A hűtés is jó így, a 10 cm-es hűti a passzív alaplapot, a 2 db 4 cm-es pedig a HDD-t, mindegyik venti 14 dbA-s.
-
Osibaa
senior tag
válasz
kisza25 #4542 üzenetére
Ezt ugye Te sem gondoltad komolyan, hogy egy kétmagos Atom D510 semmivel sem lenne gyorsabb egy 7 éves egymagos Athlonnál?
Mégha egy Athlon X2 4000+ procihoz viszonyítanád...
gyuratzf: ennyi alkalmazásnál én inkább a 768 MB memóriát érzem kevésnek, gondolom használta a gép rendesen a virtuális memóriát és kerregett a merevlemez folyamatosan.
A konfigra visszatérve a kétmagos Atom 2 GB RAM-mal biztosan gyorsabb lenne a mostani gépnél, de ha biztosra akarsz menni, akkor a Pentium a jó választás, abban bőségesen van potenciál ehhez a felhasználáshoz. RAM-ot a helyedben 1x2 GB Kingstont vennék, hogy később könnyen bővíteni lehessen. -
Osibaa
senior tag
válasz
gyuratzf #4539 üzenetére
Szia!
Amilyen feladatokat leírtál, azok nem tűnnek erőforrás igényesnek, az FPU-t is kevéssé terhelik, így szerintem a kétmagos Atom jó választás, illetve a Flash játékokba az ATI kártya hardveresen besegít.
A Pentium teljesítménye természetesen jóval nagyobb az Atoménál, de ezzel együtt a fogyasztása is, illetve komolyabb hűtést igényel. Ez szintén jó konfig, ha az Atom teljesítményét nem érzed elegendőnek.
Milyen gépet használtok most erre a célra és azt miben érzitek kevésnek? Gondolok itt a mindennapi munkára is, illetve az esetenként (pl. zárási, adóbevallási, beszámoló készítési időszakban) megnövekedett feladatokra is.
-
Osibaa
senior tag
Igen, láttam. De ez ugyanolyan, mint sok más mini-ITX ház (slim ODD, slim HDD, kis teljesítményű panel táp), erre nem izgultam rá.
A T5140 viszont egyedi, mert 2 db 3,5" HDD fér bele (ventivel hűtve), emellett normál ODD-t fogad és fekvő kivitel, ami sok embernek elvárás. Desktop kivitelben sztem ez a legjobb mITX ház.
-
Osibaa
senior tag
Nagyon leegyszerűsítve az a különbség, hogy kicsit tovább tart megkeresned az adatot a memóriában (késleltetés), de utána már gyorsabban tudod onnan kiolvasni (órajel). Tehát ha egy adattömeget ki akarsz olvasni, akkor az első bájtot lassabban kapod meg, de a többi már gyorsabban érkezik.
-
Osibaa
senior tag
válasz
kisza25 #4427 üzenetére
Ha van sebességben különbség, ha nincs, az 1333-as akkor is csak 1333-as és árban a különbség pl. IPON-ban kerek 0 Ft. (Ha a legolcsóbb boltokat nézem árgépen, akkor is 275 Ft a különbség.) Árulni pedig csak jobb 1333-asat, ha bővítene 2 GB-ról 4-re, vagy ha DIMM-es lapra váltana, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Subaru topik
- World of Tanks - MMO
- Energiaital topic
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest