Hirdetés
Aktív témák
-
M.Ildiko
tag
Nem látom a Főnix tvt a mostani csatornák között.
https://mindigtv.hu/premium/tv/technikai-informaciok-1/csatornakiosztas-1/ -
-
válasz
M.Ildiko #20940 üzenetére
Ki - Be kapcsolás megvolt. Nincs változás.
Mindent újrahangolni nem akarok, már belaktam sorbarendeztem a csatornákat. Kézi hangolásnál ugyanaz van beállítva mint a többin: 8K mód, 8M sáv, automatikus védelem. Erősség 93%, minőség 98%. 554000. Más nem állítható. "Nincs csatorna!" hibaüzenetet jelenít meg. Nálatok nincs gond?Mivel nincs más földfelszini tv (DVB-T) topik ezért írtam ide.
-
azbest
félisten
válasz
gregory91 #20942 üzenetére
részemről nem gond, hogy itt tette fel, mert dvb-t. Csak arra gondoltam, hogy nem a mindigtv muxok része, nem számít, hogy a mindigtv csatornák jönnek-e, mert attól teljesen független. Szerintem az adótornyot sem az AH üzemeltetti. A helyi városi tévéknél 1 frekin, qpsk modulációval, (sajnos) csak egyetlen csatornát adhatnak az nmhh előírása miatt., nagyon minimális teljesítménnyel.
A prime boxos újraindítás / újrahangolás persze működhet. Egyébként valaki kérdezett hasonlót netboard mindigtv topicjában is. Lehet, hogy műszaki hibájuk van.
-
azbest
félisten
Azért ez nem így működik. Ne abból indulj ki, hogy neked kell egy külön eszköz, meg külön hátárrétrár a felvételhez. Központilag egyszer veszik fel és aki előfizet rá, az vissza tudja nézni.
A mindigo oldalán lévő előfizetéssel a boxon is valsz visszanézhetővé válik, valamelyik 500as csatornán. Rájöttek arra, hogy van aki fizetne is érte, nem hogy ingyen használná a visszanézést.
Doky586: az városi tévé, teljesen független a mindigtv-től. Szóval a weblapjukon, facebook oldalukon nézd meg írnak-e valamit.
-
Budapesten nálam eltűnt a Fonix TV. Tudtok róla valamit?
Eddig a 554 MHz-en volt, ott van most is a térerő, de se kép se hang. -
Bozek
nagyúr
válasz
Jester01 #20936 üzenetére
De, azzal még mindig jobban járnak, ha te felveszed magadnak, és nem nekik kell külön tárhelyet fizetni (vagy külön szervert fenntartani) azért, hogy vissza tudd nézni. Olcsóbb megoldás.
Jó, a Spíler Extra nem az övék, de ott amúgy is csak a sportot lehet visszanézni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
brazos #20934 üzenetére
A Spíler-ek esetében ott a Spíler Extra, fizess elő MindigTV GO-n. Az nekik nem üzlet, ha visszanézhető a box-al is.
A Telekomnál is van visszanézési és felvételi lehetőség, pénzért. Mondjuk ott az azért elég gáz, hogy csak addig tudod megnézni a felvételeidet, amíg fizetsz, ha lemondod, akkor már nem mennek. Nálunk szerencsére Tarr van, aki nem kódol, nem konvertál. Még a Digi, ami ilyen, de az errefelé nem elérhető.
-
brazos
senior tag
válasz
Jester01 #20933 üzenetére
Ne keseredj el. holnaptól meg majd a maradék csatornákon is megszűnik a visszanézhetőség, sőt a felvételi lehetőség is, ez az új tend, vagy megszokod,(ha bírod) vagy megszöksz tőlük. Mondjuk nagyon nincs is hova menni, mert gyakorlatilag az összes honi szolgáltató ezt csinálja újabban, lásd Tré-kom és a többi szennyláda cég.
-
fezsoo
aktív tag
Sziasztok.
Lehet valahol jó áron CA modult venni?
-
féldekás
aktív tag
válasz
azbest #20924 üzenetére
Nos, sikerült beállítani, Pécs felé kellett rakni, Csávoly használhatatlan volt.
82-86%-os jelerősséget értem el vele padláson belül, teszteljük egy ideig, és ha nem lesz megfelelő, akkor gondolom egy Synaps AHD310 is megfelelő lesz, ha ez a lepke is befogja ilyen erősségen, vagy inkább egy Triax Digi 343? -
azbest
félisten
válasz
ph2012 #20928 üzenetére
ez nagyon a helyi viszonyoktól függ... ha van csepeli lokál topic esetleg ott kérdezd meg a szomszédokat.
Azért nézd meg, hogy onnan merre néz az antenna, mert ha pont szembe lenne vele egy sokemeletes ház, az ronthatja a vételt erősen
Meg az is, ha nem a te oldaladon, hanem a másik oldalon van a torony
nincs központi antenna? Vagy felhasználták kábeltévéhez a kábelezést?
-
ph2012
senior tag
Sziasztok.
Megkérdeztem a Mindig ügyfélszolgálatot és a címem alapján kültéri antennára lenne szükségem. Csepeli panellakás 4. emelete a cím. Mennyiért vállalja szakember a kültéri antenna szerelést, plusz mennyibe kerül egy kültéri erősítős antenna? Láttam máshol kültéri antennát és nem tetszett, hogy az ablak párkányra volt felrögzítve. Nem tetszik mert a szobából belülről látni az antennát. Tudnak olyan antennát szeret amit a 4. emeleti panel lakásom ablaka alá a falra fúrnak fel és az ablakból ha kinézek akkor nem zavarja a kilátást?
Köszi a választ. -
féldekás
aktív tag
válasz
azbest #20924 üzenetére
Ebben a cikkben jól lehúzták a lepkéket.
Ha ez az antenna nem válik be, akkor vagy az általad ajánlott synaps ahd 310 lesz, aminél kis nyereséget írnak, vagy a Triax Digi 343, ez nagy nyereségű, igaz ez 8k.
Meglátom mit tudok belőle kihozni.
Nem szeretnék minden második hétvégén antennát szerelni. -
féldekás
aktív tag
válasz
azbest #20924 üzenetére
Érthető, köszi, kíváncsi leszek, hogy sikerül, 1 hét múlva megcsinálom.
Remélhetőleg jó lesz és nem kell kültérre tenni.
Ha Csávoly felől fogja a jelet, akkor elég nagyon max. 6-8m koax, ha a másik irányból kell, akkor ott végig kell mennie az egész házon a koaxnak.
Mindegy, veszek 10m-t és lesz ami lesz, meg új csatlakozókat. -
azbest
félisten
válasz
féldekás #20923 üzenetére
amerről a műanyag doboz van rajta, az néz az adótorony felé. Teljesen egyenesen állljon, ne olyan döntötten mint most
Nálunk évtizedekig cseréptető alatt volt antenna, csak a fémre csere itt teljesen körbeárnyékolta, azért tettük ki. Neked a deszka oldal még jó lehet, csak ferdén és a padlás közepén nem túl ideálisA műanyagdoboz kinyitható, meg is tudod nézni, hogy mi van benne. Csak ilyen pattintós, karmos zárja van valószínűleg. De esélyes, hogy nem erősítő és akkor nem kell tápfeladás. Ha nem f csati áll ki belőe, hanem a kábel megy bele, akkor egyébként is ki kell nyitnod kábelcserekor.
-
féldekás
aktív tag
válasz
azbest #20922 üzenetére
Remélem, hogy ez az új Philips 32PFS6805 TV tudja az erősítést, és nem kell mókolni vele. Az újabb TV-k szokták tudni?
Eddig működött egy régebbi mindig TV box-szal, úgy ahogy, nem hinném, hogy blokkolta a jelet, mert akkor semmi nem jött volna be.
Az nem gond, hogy a parabola konzolja kicsi ahhoz, hogy mindkét felfogató rajta legyen a csövön? Csak a felső részt tudnám felfogatni.
Így ahogy áll most, ez rendben van? Amerre hajlik a pereme az legyen az adótorony fele ugye?
Valszeg veszek új koaxot, csavaros f csatit, meg apa dugós f csatit a tv bemenethez. Gégecsőnek van értelme a kültéri részeken vagy ne menjek ennyire bele, csak gyorskötözőzzem?
Ui: Megpróbálom, igen az fából van, ezen gondolkodtam én is. Köszi! Átteszem először Csávoly fele és próbálkozgatok, ha sehogy nem jön össze, akkor meg kirakom. -
azbest
félisten
válasz
féldekás #20921 üzenetére
na ezt hívják nagy lepkének. Gondolom gyárilag szimmetrizáló van benne a kis műanyag házban. Azt azért érdemes leelenőrizni, mert az erősítő táp nélkül blokkolja a jelet. Ha mégis kéne később erősítő, akkor be lehet cserélni a szimmetrizálót olyasmire (tápellátást biztosítani kell feladóval ha erősítős és ha a tévé nem tudja). De alapból ha erősítés nélkül jól megy, nem kell erősíteni.
Azt gondolom tudod, hogy a lepkét így állítva kell, a földre merőlegesen felszerelni. Lapjával nézzen arrafelé, amerre az adótorony van.
Nálam is egy parabolának állított oszlop tetejére lett feltéve. Én szentest célzom szegedről és faluról kb hasonló távolságból az ellenkező irányból.
A linkelt táblázat szerint pécs kisebb vagy hasonló teljesítményekkel adja a multiplexet. A pécsi A az 40kW, a csávolyi meg 66. Ettől még bejöhet, de a távolsággal talán négyzetesen csökken a jeszint, szóval lényegesen kisebb lehet a jel pécsről. Ki kell próbálni. Meg nem ismerem a terepet, hogy ott milyen, de térképen síknak tűnik.
A padlás két vége fából van ahogy látom. Próbáld ki esetleg először, hogy ott rendesen függőlegesen felállítva, közvetlenül a deszkafalhoz téve belül, ott irányba állítva - ha nagyjából arrafelé kilátni a torony felé - nem lesz -e jobb a vétel. Hátha nem kell kitenni.
-
féldekás
aktív tag
válasz
azbest #20916 üzenetére
Nos, vannak fotóim.
A parabola antenna konzolját gondoltam felhasználni a másik antennához, de a parabola antenna konzoljának a cső része elég kicsi, nem lehetne jól felfogatni jól ezt az antennát sztem. Illetve nem kör alakú a bilics, ha jól látom.
Most pécs fele néz a beltéri antenna. A mindigtv oldalán is Pécs van feltüntetve nekem első lehetőségként, Csávoly csak a második, de én úgy látom, hogy Csávoly célszerűbb(amúgy 30km, míg Pécs 50km légvonalban.)
A 3. képen látható üres műanyag sapka mellé tudna menni a beltéri antenna, és elforgatva Csávoly fele. -
brazos
senior tag
válasz
féldekás #20917 üzenetére
Philips 32PFS6805
beépített tv tunerek=DVB-T/T2/T2-HD/C/S/S2
HEVC támogatás: Igen
MPEG támogatás: MPEG2, MPEG4
Egyéb csatlakozások:
Általános interfész plusz (CI+)
Ethernet-LAN RJ-45
Műholdas csatlakozó
Fejhallgató-kimenet
F típusú antenna
Digitális audiokimenet (optikai)
SzervizcsatlakozóNyaralóba több, mint elég.
-
féldekás
aktív tag
válasz
azbest #20916 üzenetére
Köszönöm
Neked is brazos.
Végül nem ez a TV lett, hanem egy jobb típus újracsomagoltan, ennek is tudnia kell, amit fent írtál.
Philips 32PFS6805
Lehet nem is kell semmit venni, max. a koaxot cserélem, ha már kicsit átalakítok.
Majd még kérnék kis segítséget, mert nem tudom pontosan, hogy miként tudom felfúrni a ház oldalára, asszem lambéria van ott, ahova feltenné., Valami konzol kéne, meg facsavar.
Parabola konzolom van, de az gondolom nem alkalmas ilyen antennákhoz, meg az cseppet ízléstelen.
Az ilyen sima egyenes vagy lepke kültéri antennákhoz picike konzol is megteszi.
Mégegyszer köszönöm, mostmár tisztábban látok a kérdésben. -
azbest
félisten
válasz
féldekás #20912 üzenetére
a szülőfalumban 50km-ről sima erősítő nélküli kislepkével bejön szentes, ami másfélszer akkora teljesítménnyel sugároz, mint a tőled 20km-re lévő csávoly, ha jól látom. Szóval most szerintem leginkább a fémtető zavarhat be.
Mi a kertben egy oszlop tetejére tettük az antennát, kb 2m magasra. Nálunk is fém tető lett, ami teljesen leárnyékolta, azért kellett kitenni. Persze földközelben az irányban lévő szomszéd elektromos fűkaszája be tud zavarni, azt nem szereti. Meg néha tud kockásodni, akár elhaladó jármű gyújtása miatt. Magasabbra téve kevésbé lenne érzékeny ezekre a zavarokra.
Szóval nem egy atomtudomány ez, szerintem bármelyik közepes szintű antenna jó lehet nálad erősítő nélkül is. A lepke kevésbé irány érzékeny, cserébe több felől felszedhet zajt is. Sok antennába meg utólag is betehető erősítő. Én is utólag vettem, hogy ha legközelebb arra járok, akkor beszerelem a kislepjébe ezt [link] . Első körben lehet a kókány antennát érdemes kitenni valahová, mégha ideiglensen is és akkor látod, hogy ha azzal is jól megy, akkor nagy baj nem lehet másikkal sem.
Én valószínűleg egy ilyennel próbálkoznék ott [link] Nem túl drága, passzívan is elég jó jelszíntje van a leírás szerint. De persze garantálni nem tudom, hogy biztosan az -e a tuti oda.
De simán lehet, hogy a mostani is teljesen jó lenne, csak ki kéne venni a tető alól. -
brazos
senior tag
válasz
féldekás #20912 üzenetére
A jelzett, venni kívánt tv típus:LG 32LK510BPLD (HD Ready)
alapból képes az ingyenes mindigtv adásokat fogni, nem kell hozzá se dekóder, sem CI adapter. Csak egy jó kültéri antenna.
A beépített tv tuner=DVB-T2/C/S2, tv felbontás=HD ready (1366 × 768 px)
Ebbe a kiszemelt LG tv-be amúgy még a régi CI modul való, de ezt csak akkor kell esetleg megvenni, (ingyen nem adják, csak pénzért) ha még esetleg sikerül egy régi, még regisztrálható használt előfizetői kártyát szerezned kéz alatt, használtan, újonnan az előfizetéses csatornák véteéhez a mindigtv-től már csak kártyanélküli settop boxot, illetve kártya nélküli CI+ modult lehet venni előfizetéssel együtt. A kiszemelt LG tévébe meg nem biztos, hogy működne az újabb fajta CI+ modul, ezért azt nem javallott ehhez a tévéhez megvenni. -
-
féldekás
aktív tag
válasz
azbest #20911 üzenetére
Köszi.
A csávolyi gerincadó torony lenne szerintem a jó megoldás, nem a pécsi(terepviszony problémás lehet).
Fém lemezes a tető sajnos, úgyhogy ki kell raknom majd, de lehet másik kell, akkor meg nem szarakodnék a jelenlegivel.
Itt a térképen a kék + jel, ahol vagyok, a csávolyi torony légvonalban 30km-re van. Ide indokolt lenne lecserélni az antennát? A régi az össze-vissza állós villa, régi házakon látni ilyet, de nem tudom mekkora. Ha már antenna áthelyezés, akkor a koaxot fixen kicserélem újra, ha csávoly fele nézne, akkor csak pár m koax kell a TV-től.
Dekóder kell, vagy CI+ modullal is tudom fogni az ingyenes adókat? Ilyen CI modult előfizetés nélkül is adnak? mert nem fizetnék ki rá+ fél évi prémiumot. -
azbest
félisten
válasz
gregory91 #20910 üzenetére
A földi digitális sugárzáshoz nem parabola antenna kell.
#20907 féldekás
megnézni térképen, hogy melyik adótorony az, ami ott elérhető. Abban az irányban van-e terepakadály, hegyek, épületek. A mindigtv oldalán van táblázat arról, hogy milyen teljesítménnyel sugároznak a tornyok. [link]
Ha fém lemezes a tető, akkor az árnyékolja, olyankor nem jó padlásra tenni antennát.Aztán a körülményektől függően a megfelelő irányba fordított antenna. Antennából is van sokfajta, árban is nagy különbségekkel. Ha nagyon messze van az adó, akkor erősítős antennára lehet szükség. Ha a tévé nem tud tápot adni neki, akkor egy kis tápfeladó adapter is kell a kábelre.
-
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Nyaralóban tavaly tönkrement a mindigTV box, kuka lett.
Idén vennék egy új TV-t: LG 32LK510BPLD
CI modulos.
Az ingyenes mindigTV lenne csak.
Régebben nem volt tökéletes az adás, a padláson van fent egy régebbi antenna és ott forgattuk össze vissza. Kisebb akadások voltak benne.
Mire lenne szükségem, hogy idén összehozzam normálisan a dolgokat?
Megnéztem az ajánlott forgatási irányt is.
Beírtam a címet, ezt adta ki:
Előre is köszönöm a segítséget! -
Jester01
veterán
válasz
szabonagyur #20903 üzenetére
Ha már F1 ... biztos valami hülye jogi akadálya van, de hát az M4 ráadásul tök ingyenes és ha akarom rögzíthetem is. A mindigo-ban viszont nem lehet utólag megnézni
F1-től függetlenül is elég bosszantó, hogy nem lehet előre tudni, hogy valamit majd meg tudsz-e nézni később vagy nem, mert műsoronként változik. Szerintem csak olyan szerződést lett volna szabad kötni hogy a teljes csatorna visszanézhető vagy nem. Úgy kiszámíthatóbb lenne.
-
azbest
félisten
Vettem fel videót prime boxról a bekapcsoltástól némi kapcsolgatásig. Eléggé szétszórt lett a kapcsolgatás, mert keveset használom és most csodálkoztam rá némelyik változásra. Nameg most sikerült nagy nehezen megtalálni hogy tudok rögzíteni hdmi-ről a 9 dolcsis capture donglevel
https://www.youtube.com/watch?v=6sRNeeo1cfAKicsit megzavart, hogy valamiért eltűnt pár csatorna, a végefelé indítok egy csatornakeresést és akkor előjönnek.
Az is zavaró volt, hogy a legutóbbi frissítés óta úgy tűnik, hogy a sima antennás csatornáknál eltűnt a korábbi műsorok visszanézése (nincs információ feliratok). Azoknál tűnik ez így, amelyekből streaming változat felkerült az 500 feletti csatornákra. A streaming változaton viszont ott a korábbi műsorok visszanézése is. Amíg nem volt külön élő streaming változat, addig az antennás előzményeinél váltott át a korábbi streamjére.
Az rtl klubnál váltottam oda-vissza az antennás sd műsor és a 720p streaming műsor közt, azért elég látványos a különbség minőségben a streaing javára.
Amúgy a mindigo oldalon vannak részletesebb infók arról, hogy milyen streaming csatornák milyen csomaggal érhetőek el. A felhasználási felételek oldalon felsorolás is van, a jobb minőséget hd -val jelölik (720p)
https://mindigtvgo.hu/termsEzt amúgy egy netboardos érdeklődőnek vettem fel, csak gondoltam ide is beteszem.
-
azbest
félisten
válasz
szabonagyur #20903 üzenetére
A chromecast támogatásnál nem nagyon lehet különbség, mert nem a képernyőt tükrözi, hanem a streamet közvetlenül a chromecast játsza le. A telefonos app vagy a pécén a chrome böngésző is jól kezelheti ezt.
-
azbest
félisten
válasz
szabonagyur #20900 üzenetére
lehet az még a sima közszolgálatis volt, később jelent meg az a frissítés, amivel már előfizetős csatornákat el lehet érni. Azt lehet nem készítették el windowsra. Végülis ott a böngészős, csak azt a hülye kényszeres teljes képernyő módot vennék ki belőle.
#20901 krystman
nálam 401-es számmal megvan a helyi adó. Tudtommal mindenütt ugyanúgy qpsk-ban sugároznak és valsz h264-ben. Talán gyenge a jel és a prime boxnak kevésbé érzékeny a vevője. -
krystman
őstag
Az mitől lehet, hogy az új Prime dekóder a helyi tv-ét nem tudja befogni, hiába próbálom manuálisan ráhangolni, még a régi Wayteq beltéri gond nélkül behozza.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest