Hirdetés
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - OLED TV topic
 - Vezetékes FEJhallgatók
 - Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
 - Monitor hiba topik
 - Milyen billentyűzetet vegyek?
 - Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
 - Orion, Videoton erősítők, hangsugárzók
 - Házimozi belépő szinten

- 

PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router

Új hozzászólás Aktív témák
- 

And
veterán
Tehát azt mondod, hogy a szomszéd gépéről (?) lekérve az elérhető hálózatok listáját, azon rajta van a te hálózatod neve is (vagyis az SSID-d)? Mert a számítógépek nem lehetnek ám rajta, fogalmilag sem. Ha ez a helyzet, akkor tiltsd le az SSID-broadcast funkciót, és ne felejtsd el elmenteni utána a beállításokat a router webfelületén.
"De ha csak én tudom akkor más biztos nem fog kapcsolódni."
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Oké, egy szimpla felhasználó nem fogja kihalászni a forgalomból, de ehhez nem kell túl nagy önképzés, és simán megtehető. Méghozzá kódolatlanul, hiszen az SSID az alkalmazott kulcsolástól függetlenül mindig sima szövegként rohangál az éterben pl. akkor, amikor a kliensek felkapcsolódnak a rejtett SSID-jű routerre.
Mindegy, mert mint írtam, az SSID elrejtése meg a MAC-szűrés egyszerűen bohóckodás, ha a hálózatunkat védeni akarjuk. Kulcsold le (na jó, ne WEP-pel
 ), és utána akár világgá is kürtölheted az SSID-t..
#8903: Ilyeneket ne
. Igenis, van védelem a 'profik' ellen, mint említettem. A mai legerősebb titkosítási eljárások megtörése (hosszú kulcs esetén) nem profizmus kérdése, hanem lehetetlenség.
"Hiába van kikapcsolva az SSID broadcast, a router és gépek közötti forgalomból is el lehet lopni a jelszót, sajnos."
Ez meg simán nem igaz. A jelszó természetesen 'nincs benne' a rádiós forgalomban. Addig rendben, hogy a WEP törése nem túl bonyolult, de azért az sem 'vérpistikés' szintet takar ám, és én sem a WEP-ről írtam azt, amit.
Mod. #8906:
"Nekem a WPA-PSK van beállítva hálózat hitelesítésnek és TKIP adattitkosításnak."
Ha a TKIP kulcsolást AES-re cseréled, és baromi hosszú a kulcsod, ma még biztonságban érezheted magad. A TKIP már sebezhető (persze ez sem csak úgy hipp-hopp, hogy lefuttatom a cracktkip.exe-t
, és löki a kulcsot, ahhoz azért kicsit több kell), de az AES nem. 
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- iPhone topik
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Assetto Corsa Rally
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
 - Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
 - Arc Raiders
 - Suzuki topik
 - Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
 - További aktív témák...

- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
 - iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
 - Bomba ár! Dell Latitude 5491 - i7-8850H I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
 - Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), és utána akár világgá is kürtölheted az SSID-t..
. Igenis, van védelem a 'profik' ellen, mint említettem. A mai legerősebb titkosítási eljárások megtörése (hosszú kulcs esetén) nem profizmus kérdése, hanem lehetetlenség.
, és löki a kulcsot, ahhoz azért kicsit több kell), de az AES nem.