Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- VEGA néven új tápszéria érkezik a Chieftectől
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA® driverek topikja
- Dell notebook topic
- ZIDOO médialejátszók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
freemanone
addikt
Üdv mindenkinek!
Teljesen új vagyok a nyomtatás terén, de azért már jópár dolgot sikerült létrehozni a géphez kapott ajándék devlis design pla-vel. Illetve már egy bő fél éve ásom magamat a témába egyre mélyebben.
Próbálkoznék viszont flex filament-el is és a kérdés jelenleg filament beszerzésre vonatkozna.
Honnan és mit érdemes?
Egy Craftbot 3-al "szórakozok" és kb két hónapja foglalkozok vele, de azért pár érdekességet már sikerült összehozni. Thingiverse, egyelőre a dolgok forrása és próbálgatom mit tud a gép. Rengeteg kidobott elkezdett modell összegyűlt már, de azért akad sikeres is.
T-rex csontváz (makerbot eredeti modell, később láttam, hogy van "könnyebben" nyomtatható fixed verzió is, azért én elszenvedtem vele, vagy 60 órám van benne), Kobayashi Fidget Cube - Fat Hinge (1,5 órát szórakoztam craftware-ben a support szerkezettel, hogy könnyen törhető legyen, mert már 2 modell teljesen össze"ragadva" jött ki, első dual-head printem), gear spinner, gearcube, tripod gimbalhoz 1/4"-es csavarral, stb apróságok.
Szóval a lényeg az, hogy bár teljesen új vagyok, elég sokat segít a jó gép a tanulásban, viszont gőzöm sincs, honnan tudnék jól nyomtatható flex és pla+ avagy mostanság hallok a "prusament"-ről, van itthon ezeknek jó "forrása"? Vagy inkább kintről érdemes rendelni ilyeneket?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz freemanone #9569 üzenetére
szóval akkor flex filamentel és pla+-al avagy az új prusament-el nincs tapasztalata senkinek és nincs ezekre jó magyar beszerzési hely?
-
-
freemanone
addikt
Semmi gond, csak nem értettem a dolgot.
Egyelőre van bőven mivel kísérletezni, a gép mellé ajándékba volt 10 tekercs DD külömböző színekben.
PETG-re kíváncsi leszek, tervben van nálam is, akár PLA helyett. Egyelőre kipróbálok minél több mindent.
Viszont rendeltem egy "galaxy black prusament"-et és egy "Flexfill 98A Traffic black"-et. Azokra nagyon kíváncsi leszek.[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
Köszi mindkettőtöknek!
Nem mintha gondom lenne a nyomtatott cuccok minőségével (mondom ezt kezdő szemmel), de egyre jobban hajt a kíváncsiság, hogy "mi hajtja".
Vajon ez a craftbot3-nál az FMS-el (filament monitoring system) történhet meg? Mert erre vonatkozóan beállítási lehetőséget nem találok. Ezt viszont kalibráltam és ilyenkor X mennyiségű anyagot tol ki, az FMS pedig egy rotary sensor, amivel a filement flow-t ellenőrzi és elakadásnál meg is próbál rajta segíteni avagy küld egy email-t ha úgy érzi nem sikerül magától. -
freemanone
addikt
válasz norbert1998 #9864 üzenetére
Ha esetleg nem akarod sütögetni és ráér, akkor simán silicagel mellett, zacskóban is kiszárad pár hét alatt. CB3-hoz kapott gyári filamentem is ilyen volt és többször sikeresen eltömítettem vele a nozzle-t mire rájöttem mi a gond.
[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
Találtam egy rettenet jó programot, amivel hibás mesh-eket lehet fixelni hozzáértés nélkül, kvázi gombnyomásra, így gondoltam megosztom.
Steam-en jelenleg nagyon jó áron lehet hozzájutni limitált ideig.
A zöld a javítás utáni slice, amíg a másik az előtte lévő állapotot mutatja: [kép] (16MB > 48MB lett az STL)
A program neve pedig Cur3D.
A nyomtató mellé ez az eddigi legjobb beruházás amit csak találtam! Ráadásul nem csak a maker license olcsó most.(ha esetleg ilyesfajta reklám nem fér bele a topicba, elnézést érte, törölhető a post)
[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz gerleimarci #9982 üzenetére
Feltöltöttem ide mind a kettőt: [link]
-
freemanone
addikt
válasz bigrob #10193 üzenetére
Én tervezek ilyet nyomtatni, YT-n van egy RCLifeON nevezetű csatorna, ott nyomja a srác őket, elég sokat és mindet PLA-ből. Azon kívül elég sokat foglalkoztam ledszalagokkal is és kizártnak tartom hogy annyi hőt tudjon generálni, ami problémát okozna.
Konnektorba dugásra meg azt tudnám javasolni, hogy 5V-os szalagokat vegyél és akkor egy jobb usb-s (telefon/tablet)töltő elég lehet.[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz DrojDtroll #10203 üzenetére
Nekem ez direct drive-os extruder-rel is gond, de én ezt egyszerűen 100mm "skirt" nyomtatással megoldom.
-
freemanone
addikt
Pont ugyanígy álltam a dologhoz én is, bár azért a lego készletet is összeraknám, ha muszáj lenne, de semmi kedvem nem volt annyit szórakozni vele.
Craftbot-ot tudom ajánlani én is, főleg ebben az ársávban. Miután az ismerkedési fázison átestem vele, azóta már egy 32órás print-et is készítettem vele épp néhány napja.
A slicer pofon egyszerű és ha valamivel elakadtam, a support mindig készséges volt. Valamint nemtudom számít-e, van akinek igen, van magyar nyelv is. -
freemanone
addikt
válasz Sanyaaa26 #10567 üzenetére
hát én rendeltem volna, de a végére kiderült, hogy a szállítási költség így nem okés:
1db UK warehouse item - 21€
1db EU warehouse item - 8€
3db International (Hong Kong) Warehouse item - 14€szóval ha rendel is valaki, akkor erre oda kell figyalni, mert írja, hogy melyiknél milyen összegre vagy az ingyenes szállítástól, de ami nekem kéne, az nincs így egyben itt, pedig nagyon jó áron vannak a cuccok.
(#10569) Mr.Csizmás: na igen, az meg a másik szépsége.
[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz Sanyaaa26 #10676 üzenetére
Craftbot3-al 1,4"-es csavart nyomtattam, 0,2-vel és ugyan nem a legszebb, de tökéletesen becsavarodott a gimbal aljába, viszont egy icipicit játtszós az első pár fordulatnál. Nyomtatam még ilyet 0,1-el is, az már viszont szemmel nézve is menetnek láttszik, és siklik ahogy kell neki.
-
freemanone
addikt
válasz energy4ever #11236 üzenetére
Craftbotnál a gyártó is ezt ajánlja pedig. A kapton fóliát azzal takarítom és olyankor mindig baromi jó a tapadása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Dolce Gusto
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- DIGI internet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Motoros topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Nem száguld az EV-ipar, a gyárakat és állásokat féltik a britek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest