Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mumtaz

    senior tag

    válasz syler123 #42841 üzenetére

    Én nem gondolnám, hogy egy jó szintező szenzorral ez az eltérés akkora gondot okozna.
    Ahol nincs szintezőszenzor ott igen.

    Ender 3 V2-m van Klipperrel. A tárgyasztal nyilván csak a négy sarkában állítható.
    A tárgyasztal közepe és a szélei között a legnagyobb eltérés 0,326mm. Ráadásul független dual Z-m van, tehát nyomtatások és Bed Mesh előtt még azt is szintezi (Z-Tilt). A szintező szenzorom meg BFPTouch, szóval még csak nem is egy gyártott cucc.

    Egyszer kipróbáltam, hogy úgy elállítottam az asztalt - direkt -, hogy 4-5mm eltérés volt az asztalban. Ugyanolyan jól nyomtatott, mint előtte. Bár igaz, hogy ehhez aztán kellett dolgoznia a Z tengely léptetőmotorjainak rendesen, hogy kompenzálja az asztal eltéréseit, de működött. Ha ezt a 4-5mm-t is ki tudta kompenzálni, a 0,3mm már biztos nem okoz gondot. Valamennyi hajlása meg úgyis van az asztalnak már csak a különböző hőmérsékletek miatt is.

    Én úgy vagyok vele, ha már ennyi minden be van építve a szintezéshez, akkor már a rugók és/vagy szilikon hézagolók is okafogyottá váltak. Inkább kontra anyázni kell a csavarokat, egyszer beállítani jól és lefixálni.

    [ Szerkesztve ]

    -=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

Új hozzászólás Aktív témák