Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- VEGA néven új tápszéria érkezik a Chieftectől
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA® driverek topikja
- Dell notebook topic
- ZIDOO médialejátszók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz Teasüti #4185 üzenetére
Thingiverse.com-on van egy Ultimate box maker nevű openscad-es dobozkeszítő script.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
HUresz
tag
válasz Teasüti #4227 üzenetére
Szia!
Amikor en vasaroltam ... a Tevo Tarantulara esett a valasztas, 200 dolcsi korul mozgott, es ar/ertek + a hatalmas kozosseg, upgrade-elhetoseg stb, miatt.
Akkor meg nem volt pl: Creality3D CR -10
Lehet a mai eszemmel mar egy ilyet vennek (vagy meginkabb egy Tevo Deltat )
Azt a penzt amivel a CR 10 dragabb mar kb belekoltottem ... es a Cr-10 tenyleg jo. 400 dolcsi korul van.
Szerintem 1kis ugyeskedes a szeletelovel, es mindenfele tuning nelkul kivalo minosegben tudsz majd nyomtatni.
Amikor megvettem ... leginkabb hobbinak szantam a dolgot, de ido kozben rajottem mennyire sokmindent meg lehet vele oldani a hetkoznapokban es a meloban is. A gondolkodasmodomra is kihatott. Ha most felmerul egy problema, akkor egesz hamar vegigtancoltatom a lehetosegeket a fejemben .... hogy talan nyomtatni is lehetne valamit.
-
HUresz
tag
válasz Teasüti #4233 üzenetére
Burkolasnak vannak elonyei foleg az ABS alapanyagnal ... Pontositok ... ABS-nek szerintem felesleges addig nekifutni mig nincs bezarva a nyomtato.
DE!
Se a PLA se a PETG nem koveteli meg ... ezekkel a filamentekkel nyugodtan dolgozhatsz "nyitottan".
Valoszinuleg a gyartok is hasonloan gondolkodnak, ha valaki megis belevag akkor majd maga beburkolja.
Amugy a satras megoldas nagyon az alja a dolognak. A legtobben kis szekrenykebe pakoljak ... plexis, ajtos megoldasokkal. Itt a forumon is vannak tobben, akik pl a "LACK" asztalos IKEAS megoldast hasznaljak.Az enyem egy kiszuperalt, uveges tv szekrenykeben van ... de igy csondesebb es ABS-t is nyomtattam mar.
400 dolcsi relativ. Nalunk a cegnel volt olyan .... hogy 1 kis muanyag darab elrepedt ami egy preciz muszert tartott. Ez a kis koztes betet 320 euro + adok. (egyedi ipari cucc ... amugy semmi extra)....
A ceg meg is rendelte ... a varhato beerkezese az alkatresznek legjobb esetben 1 het ... tipikusan 2 ... addig nem dolgozik az automata ... nem kis veszteseg.
Te azt mondod holnapra kesz .... akkor hamar osszejon az ara.
Amugy ezt csak pelda ... az iparban felhaboritoan dragan merik a hasonlo akatreszeket.
Bergyartassal ugyanez a szitu ... 1-2 het .... sot meg rosszabb ... van hogy kigondolok 1 alkatreszt ... vagy epp csak megprobalok egy torott darabot modellezni ... ez a darab mar lehet kisse kopott, vagy epp serult is. Nem mindig tudom es nem mindig lehet pontosan levenni a mereteket ... ilyenkor legyartom a darabot, neha csak 1 reszet ... hogy lassam jo lesz-e. Majd modositas ha kell ... A bergyartonak magyarazhatod hogy majdnem jo ... kulodm a kovi verziot ... csinaljatok meg meg1x ... ezt rajzoltad ezt kapodNyilvan csak te tudhatod mire van szukseged. Ez a 3d dolog azert neha igenyel idegeket
-
izisz
senior tag
válasz Teasüti #4240 üzenetére
Neeem, jpg-t max kontúrrajzoláshoz tudod használni 3d tervezőben, abból nem tudsz 3d modellt kihúzni (vagy én még nem láttam olyan szoftot, ami tud). Illetve 3 irányú jpg-vel mondjuk már komolyabb rajzokat is viszonylag könnyen lehet megrajzolni 3d-ben, de magát a képet akkor se tudod kihúzni 3d-be.
Arra gondoltam, hogy ugye tudod a nyákod méreteit. Meg a különböző csatlakozásokat rajta, alkatrészméreteket, stb.
Na ezt a nyákot nagyjából megrajzolod egy 3d tervezőben (nem kell halálpontosnak lennie, csak nagyjából).
Majd ezt a 3d modellt használod, hogy köré tervezz egy dobozt, ízlésed szerint.
A hozzávetőleges nyákmodell lesz a minta, hol legyenek furatok, kivágások, stb. a dobozon.
Így érted? -
spidersoft
senior tag
válasz Teasüti #4262 üzenetére
Egy sebtében összedobott másolat csomó tervezési hibával meg anyagspórolással. Bővebben erre.
-
spidersoft
senior tag
válasz Teasüti #4266 üzenetére
Filamentérzékelés (kifogyott-e), dupla Z orsó (az alapban csak egy oldalon van), ha áramszünet van, leállítja a fűtést és kimenti EEPROM-ba a pozíciót, így mikor visszajön az áram, tudja folytatni, ahol abbahagyta (elvileg...). Viszont létezik belőlük 500x500x500-as verzió is, az mégdrágább
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz Teasüti #4266 üzenetére
Friss CR-10 tulajként mondom, hogy 15 perc alatt beüzemelhető.
Nem akartam elkapkodni, volt 20 is.
Utána toltam neki, mint Dezső az anyjának, aztán a topikban látom van ilyen hogy kalibráció, meg hasonlók... mondom watafakk?
Annyit akarok csak kihozni a mondanivalómból, hogy jóval kevesebb dolgod van mint egy Kit esetében és ha jobban érdekel a téma utána is ráérsz beleásni magad, ha van időd.
Persze az Anet és Tevo tulajokat irigylem, mert ők a szopóágon indítottak és minden apró-cseprő hibán keresztül tanultak valamit, így ha előjön egy gond már tudják hova nyúljanak.
Emiatt vettem egy Tarantulát, amit ha nem használok ki eladok, de a tűzkeresztségen át akarok esni, ahogy a többiek is. + tapasztalat gyűjtés.Ajánlott cuccokat, tartalék alkatrészeket szerezd be (filléres tételek), viszont nagy megkönnyebbülés ha van és behal egy fűtőpatron, mint nálam és várhattam volna 2-3 hetet, mire megjön a tartalék. (ez esetben 5db fűtőpatron került alin 1500Ft-ba)
Szerencsémre Saccco kisegített...Rendelést viszont vagy most ejtsd meg, vagy október vége után, mert ünnepek jönnek és az a +1 hónap nem kevés.
-
Saccco
nagyúr
válasz Teasüti #4278 üzenetére
Devil Design starter pack 6x0,33kg ~10-12eft szállítva.
Segítőkész tagok vannak itt.
Link nem maradt le?[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
atus72
őstag
válasz Teasüti #4283 üzenetére
Féreérted, nem a teljes darabot kell kinyomtatni hanem ha használsz egy új filamentet (més szín) és a tökéletességre törekedsz akkor nyomtatsz egy próbanyomatot például egy temp tower és akkor látni fogod, hogy melyik az ideális hőmérséklet.
Amúgy általánosságban igaz, hogy lassan szebben lehet nyomtatni, ha ez is szempont.
Nem hülyeség a bérnyomtatás de FDM printereknél az hogy jóminőség az teljesen szubjektív, szerintem -
Saccco
nagyúr
válasz Teasüti #4283 üzenetére
Nekem mindegyik PLA-m szépen igazodik 205°C-on.
Nincs itt művészet, csak tartja magát az állítás, hogy nem való mindenkinek ez az egész.
Szerk.:
Akkor kell bogarászni, ha nagyon alázni akarod a fél-1 milliós gépeket egy kit-tel.[ Szerkesztve ]
-
layerke
aktív tag
válasz Teasüti #4286 üzenetére
Tömszelencéhez milyen anyagot választanátok szigetelőnek?
Bármilyen gumitömítés megfelel, gyári, ne nyomtass.A munkadarab Z felbontása lesz egyben a mérettűrése is?
Ezt a kérdést nem értem teljesen, kérlek tedd fel máshogy.Kis méretű alkatrészekhez érdemes utómegmunkálásban gondolkodni, semmint mondjuk apró lyukakat beletervezni az alkatrészbe? Teszem azt ha 1,8mm-es vezetékre szeretnék illeszteni egy belső átmérőt, némi rugalmasságot feltételezve, akkor jobban járok, ha tömörnek nyomtatom és magam fúrom ki?
Nyugodtan tervezhetsz 1,8mm-es lyukat, ha jó a nyomtatód, akkor szép lesz a lyuk, nem kell fúrogatni, pont ez a 3d nyomtatás lényege.Illetve lehetséges nyomtatni külön szigetelést a projekt doboz peremére?
Lehetséges, az egyik alkalmas anyag a ninjaflex fantázianevű gumiszerű alapanyag.A fentebb linkelt példában milyen anyagból csinálták a tömítést?
Jó kérdés, nem említik, de valamilyen gumiszerű nyomtatható alapanyagból, mint az előzőben említett.szerk: a másik, mekkora a minimum falvastagság dobozokhoz, ami azért kellően szilárd? 1 mm mehet? 1,5 mm?
Fúvókaátmérőtől függően úgy kell megválasztani, hogy szép tömörre töltse ki az oldalfalakat is. Ebbe nem tudok egyértelműen segíteni, példával szemléltetném. Ha 0,4-es fúvókád van, az kb 0,45 szélesen nyomja ki az anyagot. Ha 1mm az oldalfal, akkor a 2x0,45-ös szélesség miatt két vékony falad lesz és nem egy vastag. Ezt kiküszöbölendő vagy legyen a 0,43-0,45 egész többszöröse a fal vastagsága vagy csak simán 1,5mm és akkor jó lesz[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Teasüti #4286 üzenetére
A munkadarab Z felbontása lesz egyben a mérettűrése is?
Szerintem nem, de egy 0,2-es pontosság nem rossz egy akármilyen nyomtatónak sem.Kis méretű alkatrészekhez érdemes utómegmunkálásban gondolkodni, semmint mondjuk apró lyukakat beletervezni az alkatrészbe?
Nem, mert ott nem lesz fal, csak alsó és felső, belül üres. Úgy érdemes, hogy felfúrod a megfelelő méretre, de itt is inkább tizedekre gondolj.Illetve lehetséges nyomtatni külön szigetelést a projekt doboz peremére?
Ha annyira szigetelni akarsz, akkor használj rendes szigetelőt.a másik, mekkora a minimum falvastagság dobozokhoz, ami azért kellően szilárd? 1 mm mehet? 1,5 mm?
A minimum falvastagság a nozzle átmérője. A nozzle átmérője általában 0,4mm, ennek többszörösében érdemes gondolkodni. Az egyik legnépszerűbb Pi dobozra nézz rá: [link], ennek szerintem van 2mm is a falvastagsága.(#4288) izisz:
Egy szilikon zokni megoldaná talán a dolgot.(#4290) janek69:
Én komplett gcode-ot szedtem le, simán végigment.(#4292) layerke:
Hú de sokáig írtam a hsz-t.[ Szerkesztve ]
-
janek69
senior tag
válasz Teasüti #4320 üzenetére
Én is holtjátékra tippelek.Gondolom a motoron nem kottyan a szíj kereke azt észrevennéd.Azt is el tudom képzelni,hogy kicsit szorosan jár az y tengely és mikor irányt vált kicsit megnyúlik a szíj,enged a feszítés, meghajlik az az elem,amiben a feszítő van .... Csak ötletelek,de hátha rátalálsz.
-
spidersoft
senior tag
válasz Teasüti #4329 üzenetére
a nyomtató G kódokat hajt végre, arra megy, amerre a program mondja, ilyen téren maga a hardver nem intelligens -- igazából akár lehetne is olyan, hogy a torony nem követi a tárgy magasságát, csak azt le kéne programozni. gondolom feltételezett, hogy legalább egy színváltás van minden rétegen...
(#4328) janek69: a nyomtatószál úgy látom, hogy minden esetben PETG (glikoltartalmú), viszont a palackot nem tudom, hogy milyen lehet...
Wanhao i3: ma elkészült az első nyomtatás saját modell alapján: X irányban 13 helyett 13,1mm, Y-ban 14,7 helyett 14,8mm, míg Z-ben 10 helyett 10,2mm lett a kinyomtatott tárgy, a benne lévő furat ø4mm helyett 3,5 lett. Kicsit majd kell játszani az értékekkel, nem kalibráltam rajta semmit... ahhoz képest nem tartom túl rossznak. a nyomat a géphez adott ABS-ből készült, 0,2mm rétegvastagsággal, 230°C-os dűznivel, 50°C-os asztalon (ez másnál magasabb szokott lenni, elfelejtettem feljebb venni). Mivel nem volt itthon se hajlakk, se aceton, se PVA ragasztó (vagy filamentdarab), így a rögzítést faragasztóval oldottam meg... [1] - [2]
Ha már itt tartunk: hogy szoktatok 3d nyomtatott cuccokat fotózni? Valahogy nem akar ráállni a kamera, tökmás színt gondol valósnak, ha vakuzok, akkor az meg valahogy "belevilágít" a tárgyba, és nem látszik jól a felülete... ez a tárgy a valóságban pl. lila (elég lehetetlen szín, gondolom ebből volt felesleg a boltnak ).
[ Szerkesztve ]
-
layerke
aktív tag
válasz Teasüti #4331 üzenetére
Alapesetben csak felfelé közlekedik a fej, de pl a Simplify3D legújabb kiadásában már lefelé is mehet, ha szükséges (pl több tárgy nyomtatásánál egy 100 rétegűt befejez és egy másik 80 rétegűt, amit az 50. rétegnél félbehagyott, visszamegy befejezni).
Van a szoftverben olyan, hogy álljon ki szerszámot cserélni, így igaz, csak filament cserének hívja, beállíthatod, hogy hova álljon ki és mit csináljon mennyi ideig és ha elkezded folytatni, akkor hogyan folytassa (pl előmelegítés, előtolás, fejtisztítás).
Nyilván tudni kell mekkora a fej és minden dimenziója a nyomtatónak, hogy mikor hova lehet vezényelni a fejet, de megoldható.A 3D nyomtatók szoftvereiben is jó sok mindent meg lehet oldani, hasonlóan mint a taskerben
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
-
fape
senior tag
válasz Teasüti #4363 üzenetére
Nem a mobilosra, hanem pl Ciclop diy 3d scanner-re.
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Saccco
nagyúr
válasz Teasüti #4454 üzenetére
Lehet szüneteltetni, de a cél nem az, hogy a gép órákig álljon.
Amíg nem alapanyagot váltasz, vagyis nem akarsz ABS-t nyomtatni a PLA tetejére, addig nem lesz belőle gond.
A hosszú szünettel az is gond, hogy munkadarab felválik az asztalról, ha az kihűl. (ABS deformálódik is rossz tapadás esetén, a PLA simán elengedi az asztalt, ha lehűl.)Olyan nincs, hogy kifogyott és várakozik, legalábbis a legtöbb esetben. A gép nem tudja, hogy mi történik körülötte, csak követi a gcode-ot.
-
blountex
senior tag
válasz Teasüti #8191 üzenetére
Ilyen kész tárgyak esetén mondanám azt, hogy rohadtul jól jönne egy 3D scanner, mert alapból ezt nem egyszerű lemodellezni. Ugyan ez a probléma a többponton levő íves dolgokkal is nem beszélve arról, hogy ha passzolnia kell valahova annak a dolognak. Sajnos ilyen kész tárgyak nem igen szoktak előfordulni, általában törött, vagy saját modellezés van.
Megoldás az van, de nem egyszerű.
Lefotózod a modellt szemből, oldalról és alulról.
Photoshopba berakod és a fotókból csinálsz drawing sketchet.
Ezt berakod pl: a Fusion 360ba és szépen megrajzolod, így többnyire pontos lesz.Anno 3DS Maxban így rajzolgattam meg a modelleket, de csináltam Inventorban is hasonlót.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Teasüti #8191 üzenetére
alap kérdés: milyen upgradeket eszközöltél rajta?
ps. "30$ 3d scanner"
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Saccco
nagyúr
válasz Teasüti #8199 üzenetére
Tolómérő?
Rajzold körbe és scanneld be. Arra rajzolj.
Nyomtass egy alaplapot belőle és hasonlítsd össze. Trial&error.Minek a mije ez? Nem lehet venni?
[ Szerkesztve ]
-
izisz
senior tag
válasz Teasüti #8206 üzenetére
Jah, bowden esetén nem csodálom. Nálam direkt drive van és DD petg cseppet sem szőrösödik. 225-230 fok, 0.8mm retract táv, 70mm/s sebességgel.
Viszont azt észrevettem, hogy nagyon nem mindegy, milyen tárgyhűtő kivezetés van fent.
Hónapokig a gyári prusa fan duct volt fent (az mk2-höz való), szemernyi pókháló sem volt.
Majd nem túl rég váltottam egy olyanra, ami 2 irányból hűt, no itt néha előfordul némi hajszálosodás, de inkább csak a rövid távú mozgásoknál, hosszúnál itt sem.
Ebből azt gondolom, hogy a levegő iránya és ereje is befolyásolja a pókhálósodást. -
trialkornel
tag
válasz Teasüti #8208 üzenetére
K. Isti te vagy az?? Nem is tudtam hogy te is nyomtatsz.
Amúgy én is gondolkozok mindenféle scannelési megoldáson mert nekem egy mindenfelé íves felnikupakom van amit le kéne gyártanom de nagyon sz*pó a modellezése. Kinect-tel akarok próbálkozni hátha használható eredményt produkál.
Az ilyen aprólékos cuccokat mint ez a lámpabura elég nehéz szőrösödés nélkül nyomtatni.
[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
válasz Teasüti #8195 üzenetére
Praktikus tanács?
Mivel ilyet elég ritkán csinálok, ezért nem tudom mennyire 100%ban megbízható módszer, de eddig nekem ez többnyire bevált.
Ennek ellenére érdemes tolómérővel is rámérni.
Ha érdekel ez a módszer segítek benne.(#8213) Imy
Nos, akkor nem csak én küzdök ezzel a problémával
Valaki írta hogy szürke 2kg PET-G DD filamentje is van, nekem is, csak 1kg-ban, de elég szöszölős bowden gépen.... Sőt a Gembird Nylon is tud szöszölni.Van egy olyan érzésem, hogy bowden géppel nem lehet bizonyos filamenteket olyan jól nyomtatni mint direkt drive-val és ugyan ez fordítva.
-
kulu22
aktív tag
válasz Teasüti #8241 üzenetére
Van egy olyanom is (kínai szintén), egyenlőre ez csak ilyen kísérleti jelleggel megy nálam. Igazából semmi olyat nem nyomtatok ami indokolná a dual kiépítést, csak tapasztalatszerzés a cél. Ennél ugye macera a sok nagyon hosszú (50mm) retract váltáskor. Igazából arra számítottam, hogy viharos gyorsasággal eltömődik majd az egész, de a kb. 26 órás nyomtatást simán kibírta. Curában nem találtam ehhez való beállítást, az S3D viszont alapból tudja, sőt ott van saját script lehetőség tool change-re is.
Ha csak egy szálat használok, úgy viselkedik mint egy normál fej, a melt zone centikkel a közös pont után van. Ez tetszik benne, és az is hogy elég kompakt, egy fúvóka, egy fűtő patron, egy thermisztor - ami persze limitálja is a felhasználást, nyílván elsősorban több szín esetén működik megfelelően. Bár scriptelve itt is lehet a hőfokkal játszani.
A chimera típusnál arra leszek majd kíváncsi, hogy hogyan sikerül elejét venni az Izisz által is emlegetett anyagfolyásnak, nyilván egy minimális retract és visszahűtés segít benne. Meg ugye ott van a cyclops, amikor akár egyszerre is tolhatod be a két anyagot.
Egyenlőre egyik verziót sem látom befutónak, talán nem véletlen, hogy mindegyik élő formátum a maga előnyeivel és hátrányaival. -
Saccco
nagyúr
válasz Teasüti #8316 üzenetére
Igen, a nyomtatott műanyag fogaskerekek tudnak szép hangokat kiadni. Az OpenRC Truggy-mnak is ilyesmi hangja van.
Korábban nyomtattam egy Ursa Bear-t is, ott sem a műanyag fogaskerék tört el, hanem széttépte a csapágyat.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
izisz
senior tag
válasz Teasüti #8338 üzenetére
Teljesen pontos furatokat nem lehet nyomtatni - ez főként azért van, mert a kör nem kör, hanem közelítő poligon és a poligon. Ahogy nőnek a furat méretek, ez a poligon hatás egyre elhanyagolhatóbbá válik (pl. egész más egy M3-as furat mint egy M8 mondjuk)
Megközelítőleg pontosakat - szerintem - 3 módon tudsz (ezek tetszőleges kombinációja):
- a lehető legpontosabbra kalibrálod az extrúder adagolást -> bármily csekély over extrusion hatással van a
méretekre
- a falak nyomtatási sorrendje számít, kivülről-befelé vagy belülről-kifelé (ez általában választható a slicerben)
* belülről-kifelé haladva, mivel először a legbelső "kört" rakja le, ezért csökken a pontatlanság, cserébe az
overhanges részek nyomtatása problémásabb lehet
* kivülről-befelé haladva, a húrkák minimális mértékű átlapolása miatt mire a belső kört rakja az anyagfölösleg
miatt plusz pontatlanság adódhat
- tervezéskor már odafigyelsz, hogy megfelelő mértékű toleranciával rajzolsz. Kitapasztalod, hogy mennyit
"csal" a nyomtatód (ez ugye még két teljesen egyforma nyomtatónál sem feltétlen egyforma érték) és annyival
nagyobbra tervezed a furatot.Én pl. általában 0.2mm-el szoktam nagyobbra csinálni a furatot rajzban. De M3-nál van, hogy 0.5-el, helyzetfüggő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Dolce Gusto
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- DIGI internet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Motoros topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Nem száguld az EV-ipar, a gyárakat és állásokat féltik a britek
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest