- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HP EliteBook / ZBook topik
- Gaming notebook topik
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spacewalkers
csendes tag
Volt asszem itt a prohardveren is téma az ssd-k élettartama, azt a cikket esetleg olvasd el.
A 2x250 Veloci raid 0-ás sebességét 1db 250es ssdvel simán tudod helyettesíteni (sőt, valsz gyorsabb lesz), márkásabb darabot kell venni.
Itt egy teszt SSD-kről http://ipon.hu/elemzesek/ocz_vertex_450_remek_teljesitmeny_kedvezo_aron/1805/9
(azt meg már nem is említem, hogy mennyi energiát eszik meg a 15k-s winyó, pláne 24/7 használattal) -
spacewalkers
csendes tag
2db 600 Gbos 15k-s SAS winyó darabja 100k+vezérlő, nyilván nem a legalját néztem.
A Raid tömb a sebesség miatt v a redundancia miatt kellene?
A 15k-s winyóra azt mondani hogy nem kopik hát finoman szólva is véleményes. Ha az SSD elhasználódásra gondolsz, ebből is lehet venni SLC-t az milliós írás/olvasás ciklusra van tervezve...
Szerintem vegyél egy pcie-s ssd-t rendszernek (ezt telpítés után leghostolod valahova, ha elszállna a dolog) pl OCZ revodrive + 2 db SSD Raid1ben (redundáns) vagy 2 db SATA3 HDD Raid0-ban (így elvileg 2xes lesz a HDD-k sebessége talán 200 Mb/s kijön)
A fő gond a HDD-vel az, hogy nem lineáris az elérés, az "elején" maximáls és csak egyre romlik a tányér belseje fele. SSDnél nincs ilyen gond, a teljes meghajtó ugyanolyan gyorsan elérhető.
(2 SSD-t raid 0-ba kötni SATA3 csatolón nincs értelme, mert ott már a bussebesség a korlát 2x500Mb/s>600Mb/s)[ Szerkesztve ]
-
spacewalkers
csendes tag
Az uSCSI-320 az nem 160 (320), de ezt nem tetted hozzá (és lusta voltam megnézni mit tud az adapter ).
Nem azt mondom, hogy SATA3 sebességét valaha is merevlemez ki fogja használni, de nem is ez volt a kérdés. "(#38919) Bici" azt kérdezte, hogy SAS v SSD és az SSD-k Raid tömb nélkül is megközelítik a SATA3 bussebességét (a PCIe-sek meg simán 600Mb/s felett tudnak)
2db 15k-s SAS winyó Raid 0-ban tud 300 Mb/s-et ez mondjuk kijön 240k-ból (2 winyó+raid vezérlő)
1db 500Gb SSD SATA3on tudjon csak 300Mb-ot, az megvan 90k-ból
Neki ugye nincs meglévő cucca...
Mindamellett nem tudjuk a felhasználás jellegét, mire kell a sebesség stb, de otthoni körülmények közé szerintem nem érdemes beruházni erre.[ Szerkesztve ]
-
spacewalkers
csendes tag
Ne zavarj össze, de most tényleg a 15k-s winyókat raid 0-ban hasonlítod egy 2.5-ös SATA winyóval?
Ez olyan, mintha Usain Bolt velem futna 100-as sprintet, majd a kommentátor a végén megjegyezné, hogy az eredmény papírforma.
Nem ssd-t akartál írni véletlen?
Btw, SCSI bus 160 Mb/s, SATA-3 600 Mb/s elméleti bus sebesség....
Felsőkategóriás SSD-k 500 Mb/s körül tudnak olvasni, az csak 5x gyorsabb az általad mértnél, úgy, hogy közben nincs vadászgép az asztal alatt.[ Szerkesztve ]
-
spacewalkers
csendes tag
válasz liszi70 #38880 üzenetére
Hm, 86400 sec/nap, akkor 10800 parkolás/nap.
300000/10800 kb 27.7 nap wincs élettartam. Ezt én úgy hívom, hogy gyárilag szar.Most néztem egy videót a wdidle3-es varázslásról, nem tűnik bonyolultnak.
Viszont csak azért nem akarok 1.5x annyit kiadni két redre, mert valamit nem programoztak fel rendesen... -
spacewalkers
csendes tag
Sziasztok!
Kb végignyálaztam ezt és a kapcsolódó fórumot (WD fejparkolás) és most már teljes képzavar van.
A kiszemelt a következő lenne: WD20EZRX (Green)
NASba menne (Raid tömbbe), családi dolgok archiválására, filmek tárolására és elérésére a nasról.
Most mi van ezzel a fejparkolás cuccal, amit vennék gyárilag szar? (vagy csak lehet, hogy szar?)Előre is köszi
S
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- HP EliteBook / ZBook topik
- Gaming notebook topik
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- ÚJ BONTATLANOK GOODRAM CX400 512GB SATA3 (SSDPR-CX400-512)
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL (a Te nevedre kiállítva)! 0 óra, 0 GB! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BONTATLAN! Seagate IronWolf Pro 3.5 10TB 7200rpm 256MB SATA3 ST10000NE0004 HDD!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest