- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shifty01
aktív tag
Hi!
Azt szeretném kérdezni, hogy ez a HDD mennyire jó?
ST3000NC002
SSD mellé menne uj konfigba.
Nem fizetnék érte, hanem 1 fölöslegessé vált telefonra cserélném el, csak nem ismerem a cuccost.
3TBos változat lenne. -
Shifty01
aktív tag
válasz lajtika #44305 üzenetére
A Green tényleg nem a legjobb a piacon, de komolyabb hdd-k már tovább birják.
A green még éppen a belépő szint.Azt sem kell készpénznek venni, hogy sokan azt mondják halnak a Seagatek hamar.
Persze hogy hamarabb halnak ha olcsóbb tipusokat hasonlitanak össze 2-3x drágább konkurenciával.A green nem ajánlott itt.
-
Shifty01
aktív tag
Egyiknél a gyakorlatit irtam a másiknál meg a specifikáció szerintit. Elnéztem kicsit.
-
Shifty01
aktív tag
válasz King Unique #44291 üzenetére
Onnan, hogy az USB3al jött a SS. Nélküle tényleg csak annyi amennyit irtál.
A Sata3-nál a 600-at elnéztem.[ Szerkesztve ]
-
Shifty01
aktív tag
válasz BomiBoogie #44286 üzenetére
USB 3 5Gbit/s 625 MB/s
Sata 3 6Gb/s 600MB/sSzvsz Sata jobb.(ez a 25 különbség nem számottevő)
Sehol nem használja ki egyiket se a hdd.
[ Szerkesztve ]
-
Shifty01
aktív tag
válasz Polllen #44277 üzenetére
Purple
WD Purple storage is tested and recommended for use in surveillance and security systems up to 8 bays and optimized for 32 HD cameras. For additional surveillance capacity, look at WD datacenter hard drives. WD Purple is not recommended for use in NAS environments, please consider using WD Red hard drives for desktop RAID and NAS environments or WD datacenter hard drives for rackmount or large RAID configurations.Ergo nem átlag felhasználóknak csinálták.
Red
Specifically designed and tested for small office and home office, 1-5 bay NAS systems, small media servers and PCs with RAID.Külső rackbe tényleg a Red lesz a jó választás.
A többiek meg nézzenek szét a piacon nem csak 2-3 tipus létezik.
[ Szerkesztve ]
-
Shifty01
aktív tag
válasz Dtomka #44273 üzenetére
Firmware update volt, ami elvileg megoldja, nem tudom mennyit segit mert 2TB-st rendeltem és még nekem se jött meg, csak olvastam forumokon. Forumokon van aki panaszkdik még update után is van aki meg azt mondta megoldódott... Ezért vettem ink a 2TB-set.
Bici
Firmware update megoldotta a fejparkolást is.A Red-et nyomatja itt mindenki. Akárki akármit akar. RED RED RED
Kicsit vicces már. Van más is a piacon. 5400 hdd-t elvből nem veszek. Elegem volt a notebookból amiben az volt.[ Szerkesztve ]
-
Shifty01
aktív tag
Kicsit elfogultak egyesek a Red mellett
-
Shifty01
aktív tag
válasz Eduardo89 #44210 üzenetére
Mire kell az SSD ha nem játékra és más programokra? Azt most nem fogom kifejteni több okból sem.
Maradjunk annyiban, hogy nekem elég a 120 GB, de nem lesz rajta játék max 1db. Hogy mire kell a többi hely? Az az én magánügyem.A kérdésemre már válaszoltál és köszönöm is nagyon (SSHD-val kapcs. én ugy hittem, hogy minden progi/jatek betöltési ideje jobb a hdd-nél, de köszi a felvilágositást.
Viszont kérlek ne probáld rám tukmálni az 5400es Red-et mikor leszögeztem, hogy 7200-es kell.
-
Shifty01
aktív tag
válasz Shifty01 #44206 üzenetére
Na ezt jol megfogalmaztam ....
Igy akartam
1db lesz., tehát nincs szükségem NAS-ra.
Gumi felfogatóval lesz rögzitve.(Vibrálás ellen)
HDD hűtésem van tehát nem aggodom a vibrálásért sem pedig a hőmérséklet miatt.Játékok gyorsabban töltenek 1 7200esen mint 1 5400-esen. Jobb elérési idők. MI egymás. Hangilag meg ugyis ellesz nyomva más komponensek által. Ha pedig mégse nyomnák el számomra sosem volt irritáló 1 felpörgő hdd hangja. A vibrálás más tészta mert az tényleg zavaró, de mint mondtam gumival lesz felfogatva. (Zalman Z11 Plus HF1)
Arra voltam alapvetően kiváncsi, hogy megérie az SSD + SSHD vagy elég az SSD + HDD.
Ha esetleg van jobb azoknál amiket linkeltem(ugyan abban az árkategoriában 20k 2TB, 15k 1TB 7200-es akkor már érdekel a dolog, de mindaddig amig 5400-est mondogatjátok
addig engem személy szerint nem érint, mivel nekem nem csak tárolásra kell, haenm használatra is. Ha tárolásra kéne akkor megint mást vennék. Játszani 1 120Gbos ssd-n nem fogok mert lesz rajta OP és másra lesz használva a maradék hely. Tehát kellene 1 relative gyors cucc, ami nem tölti a pályákat az idők végezetéig. -
Shifty01
aktív tag
válasz Eduardo89 #44204 üzenetére
1db lesz.
Gumi felfogatóval lesz rögzitve, tehát nincs szükségem NAS-ra.
HDD hűtésem van tehát nem aggodom a vibrálásért sem pedig a hőmérséklet miatt.Játékok gyorsabban töltenek 1 7200esen mint 1 5400-esen. Jobb elérési idők. MI egymás. Hangilag meg ugyis ellesz nyomva más komponensek által. Ha pedig mégse nyomnák el számomra sosem volt irritáló 1 felpörgő hdd hangja. A vibrálás más tészta mert az tényleg zavaró, de mint mondtam gumival lesz felfogatva. (Zalman Z11 Plus HF1)
-
Shifty01
aktív tag
Sziasztok szerintetek, mi lenne a jobb választás?
SSD + HDD vagy SSD + SSHD?
SSD-n futna a rendszer a másikon pedig film zene játék.
Samsung 840 EVo 120gb lenne az SSDHDD-ben ezt néztem ki:
http://ipon.hu/webshop/product/seagate_barracuda_2tb_7200rpm_64mb_sata3_st2000dm001/197183http://ipon.hu/webshop/product/seagate_barracuda_1tb_7200rpm_64mb_sata3_st1000dm003/191381
SSHD pedig ez lenne:
http://ipon.hu/webshop/product/seagate_desktop_sshd_1tb_7200rpm_64mb_sata3_st1000dx001/508492Tesztek alapján mindegyik jó a maga kategoriájában, viszont nem tudom, melyik felelne meg legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
Shifty01
aktív tag
HI!
Otthoni használatra nem rendszermeghajtónak(ssd-n lesz az OS) keresek 1 tartós megbizható gyors nem tul hangos hdd-t. Mint mindenki szeretném én is olcsóbban megúszni, de a megbizhatóság és a tartósság van előrébb nálam.
1Tb-os kellene.
Amit eddig kinéztem az ez:
[link]
Nagyon jó áron van a WD red és Black-hez képest. 4-5ezrerel drágább a WD.
Nem tudom, hogy ez msot miért ilyen olcsó. Tesztekben nagyon jókat mondanak róla, de itt mindenki WD-t ajánlgat.
Most akkor ez jó, vagy nem?
Nem szeretném 7200 alá adni, mivel nekem a sebesség eléggé mérvadó pont. Elvileg nem is olyan borzasztó hangos ez a barracuda.
Tehát az lenne a kérdésem, hogy nyugodtan vehetem ezt
[link]
vagy jobban megéri a felárat a WD?
Nagyon sok tesztben dicsérik ezt a típust(seagate) mind olvasási és irási és elérési időben is, mivel egy tányéros hdd.
1év Gari
Nem találtam ilyen olcsón ilyen jót. Gyanús ez nekem...Most akkor ez jó vagy nem ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital