- Milyen videókártyát?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo91
aktív tag
Üdv,
Kellene bővítenem a HDD parkom....
WD green 2TB (pihen)
WD green 3TB (x2) (pihen)
WD purple 3TB (megy)
P300 3TB (megy)
a jelenlegi felállás....Sorozatokkal feltölteném és kb ennyi lenne a szerepe....
Toshiba P300 3.5 3TB 7200rpm 64MB HDWD130UZSVA (23k)
Toshiba P300 3.5 4TB 64MB 5400rpm HDWD240UZSVA (26k)
Western Digital RED 3.5 4TB 5400rpm (WD40EFAX) (33k)
Western Digital Purple 3.5 4TB 5400rpm 64MB (WD40PURZ) (33k)P300 3T -m bő 2 éve teljesít szolgálatot 3 fele osztva. 1 játékok, 2 ide töltök, 3 háttértár, én elégedett vagyok vele abszolút. Kérdés, hogy a 3TB és a 4TB között mi a különbség a 4TB-os ilyen megbízható? Ár/érték szempontjából 26k-ért az lenne a befutó
WD purple..... 3TB-os van, mikor letelt a 2 év garancia elkezdett szektorhibásodni úgy hogy kb 4TB össz adatforgalom volt rajta max. WD RED-et nem ismerem...
Mit ajánlanátok?
(vásárlás után a purple is pihenne, a p300 + ssd és az új hdd ami üzemelne, többi csak adattárolásra van, akkor veszem elő ha kell róla valami) -
gabo91
aktív tag
WD10EARS-om tönkrement, helyette keresek.
2 partíció: játékoknak lenne az egyik fele, másik feléről meg megy a torrentezés/letöltés
Toshiba P300 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 HDWD110UZSVA
Toshiba P300 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 HDWD110UZSVA 13kmásik elképzelés hogy nézek nagyobbat picit, és csinálok egy harmadik partíciót ahova még limlomokat rakot.
(3-3-3TB green meg purple mellette a háttértár, illetve lesz egy 4TB purple is)Az 1tb-osakkról olvastam már, nagyából egy kategória a kettő, viszont erről a kettőről szeretnék véleményt kérni:
2TB 64MB 5400rpm SATA 3 WD20EZRZ 19k 5400rpm nem rezegne úgy mint a 7200
sebességben van e különbség a wd10ezrz-hez képest? játékra/letöltésre mennyire ajánlott?
Toshiba P300 3.5 3TB 7200rpm 64MB SATA3 HDWD130UZSVA 22k ez meg 3tb szinte 2tb áráért. Róla mik a tapasztalatok? Ha a WD20EZRZ tudja hozni a WD10EZEX szintjét vagy a toshiba akkor inkább a nagyobbak közül választanék.
-
gabo91
aktív tag
Sziasztok,
Tanácsot, véleményt szeretnék kérni.
Egy HDD vásárlást terveztem, de úgy alakult hogy 2 lesz belőle.
-1TB WD10EZEX helyett kell vennem valamit.
1/2TB ami szóba jöhet. Két partícióra bontom, az egyikre telepítem a játékokat, másikra pedig letöltök, majd innét szortírozok.
7200rpm volt a mostani, eléggé rezgette a házat, 5400rpm -is jó nekem ha nincs teljesítmény visszaesés. Parkoltatással nem akarok szívni.2,5éves 1TB-os WD10EZEX 2hónapja lement 98%-ra 4hibás szektorral, aztán 2hete lement 84%-ra, 1hete 83%-ra másnapra már 73%... így ment pár napot, majd (2napot pihent a gép) ma bekapcsoltam már csak 25%, folyamatosan romlik már csak 19%
Illetve akarok venni egy 4TB-ost ami csak háttértárként szolgálna (sorozatok mennek rá)
WD30PURX-em van nincs vele bajom, megvagyok vele elégedve, ezért egy WD40PURZ-re gondoltam. -
gabo91
aktív tag
válasz
Zlin50 #51264 üzenetére
Köszi.
purple-t 0-24 használatra tervezték jók az információm? Hibajavítás funkció mit takar? parkolás terén akkor kb mint a blue?
20EARS-al az a bajom, hogy kb 8 másodpercenként hangosan kivágja meg egyből vissza a fejet...
Régi gépnél ment a bootolás pendriveről, ennél viszont nem akar sehogy sem működni... :S összetudnám hozni, tuti 3tb-os green-t vennék...
Hőmérséklet 45C volt már mindegyiknek... nyáron 40fokban régi házat szobaventivel hűtöttem
szellős ház 29-30C az átlag. 40C-og okés szerintem még. -
gabo91
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni...
Szeretnék vagy 3 vagy 4TB -os HDD-t vásárolni. Sorozatok tárolására lenne.
Mit ajánlanátok? Parkolófejes dologgal nem akarok szívni... WD RED és PURPLE? Csak a green esetén van ez a parkoltatás dolog? Mit tudnátok ajánlani?Jelenleg van egy WD 30EZRX-em (amit lassan 3 éves lesz, anno sikerült valahogy beállítani a parkolópályás dolgot...) Van egy WD20EARS (4éves lesz, itt nem sikerült beállítani a parkolást, így egy ideje csak akkor kötöm be ha kell, kevésbé használt dolgokat tárolok rajta...)
Megvagyok velük elégedve.Illetve van egy WD 10EZEX... rendszer van rajta, GREEN-hez képest csalódás...
A 7éves SATAII-es samsung gyorsabban ír/olvas mit ez...
Ha megy a letöltés, és másolnák másik HDD-re konkrétan 15-20 megával másol....néha fura keszerő hangja van. 42nap működés után 2 gyenge szektor 99%-os kondi... -
gabo91
aktív tag
Helo!
WD30EZRX -em van március végén vettem, eddig semmi gond nem volt vele, viszont most egy hete össze vissza parkolgat...
[link]8 nap alatt 7100+ parkolás, előtte 1000hez másfél hónap kellett.
[link]Meghibásodás? Nem állítottam még rajta az értéket, mert eddig jó volt. Esetleg csak rosszul számolja a program...? bár hallom folyamatosan hogy kattog.
-
gabo91
aktív tag
Kicsit off:
Feleslegessé vált (5vinyót mégse tarthatok) hitachni 1tb-os HDD -ért mennyit lehet kérni? 3 vagy 4 éves lesz nyáron nem tudom már pontosan... nem sokat használt, havi 1-2 alkalommal tettem csak be, amíg rámásoltam, vagy le a cuccost.
(HDT721010SLA360 )Van rajta 8 bad szektor, 79% kondíció ( bár remélem, hogy csak a töredezett adatok miatt írja, és majd eltűnik)
10.000Huf? Reális érte? Vagy mit lehet kérni? Ismerősnek lesz, nem akarom át vágni se őt se magamat.Köszi előre is!
-
gabo91
aktív tag
Hali
Vettem egy wd 30EZRX-et.
Kérdésem az lenne formázásnál MRB vagy GPT stílust kell választani? Melyik ajánlott?
Csak tárolásra lesz, egy partícióval.
-
gabo91
aktív tag
válasz
ViZion #35022 üzenetére
Load/Unload cycle count: 44567 184nap 10 óra (üzemóránként 10-11)
WD20EARSilletve a rendszervinyó egy HD403HJ samsung itt viszont nem látom a Load/Unload cycle count-ot. (lehet hogy nem minden típusnál írja) ő 651napos
Ha a felpörgések/leállítások száma jóval magasabb mint a bekapcsolások/leállítások száma
samu 9772 /5187 akkor energiagazdálkodási beállítások végett lekapcsolgatta a vinyót, vagy mitől van?még egy. spin up time értéke állandó, vagy növekedik?
samu 7424
wd 1083elég nagy a különbség...
-
gabo91
aktív tag
Hali
Ha már itt emlegetitek a parkolgatást, kikapcsolását. Mi ez pontosan? Ha nincs használva akkor kikapcsolja a HDD-t a rendszer vagy mit jelent?
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy WD30EZRX-nél írják fordulatra, hogy IntelliPower (5400-7200rpm). Ez mit takar? Terheléstől függően változtatja a fordulatszámot? Élettartamra milyen hatással van, esetleg ki lehet kapcsolni, hogy csak 5400-on pörögjön?
-
gabo91
aktív tag
válasz
Coolmat #34959 üzenetére
Köszönöm válaszod.
Tárolásra kell, nem lesz rajta rendszer.
win 7 64bit-et használok azzal akkor nem lesz gond.
Alaplaptól akkor nem függ csak win-től?És ha már említetted a barátod WD30EZRX-jét akkor mi a véleményed róla?
Olyant szeretnék én is venni.
Van egy WD20EARS-om most lesz két éves, eddig nagyon elégedett vagyok vele. -
gabo91
aktív tag
Üdv.
Szeretnék venni egy WD 3TB Caviar Green-t.
Olvastam hogy 3TB-nál már másfajta formázási eljárás kell, ill. akadhatnak problémák a HDD kezelésével.
Régebbi alaplapom van (MSI K9N NEO V2). Előfordulhat hogy nem fogja látni a teljes méretét/nem tudom megformázni 3TB-ra? Esetleg valahol meglehet ezt nézni, meddig kezeli?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest