Aktív témák
-
athomi
veterán
válasz
MZsoltee #4271 üzenetére
Nem olyan off ez, meg lehet ezt beszélni, persze az azonnali VGA-sba jobb lenne, de ha már itt vagytok...
Simán jobb a Satalkerben és a TDU-ben a 8600GT és a benne lévő kakóról se feledkezzünk meg. A jövőben előnye valószínűleg nőni fog. AA és AF bekapcsolásakor azonban egyértelműen látszik, hogy nem bírja szegény. Kérdés kinek mire van igény és hogy a jövőben mennyire csökken a különbség ezeket beállítva.
Én egyelőre csak annyit tudnék kijelenteni, hogy aki x1950pro tulaj az ne váltson 8600-ra, de az már messze nem biztos, hogy egy 8600GT-vel nem járnánk most jobban, mint egy 1950pro-val.
[Szerkesztve] -
nemesis?
tag
válasz
MZsoltee #3993 üzenetére
Szerintem Augusztus végére már a 8800GTS 320MB-os karik 40-50k között lesznek , vagy lehet hogy 40k alatt,úgyhogy azzal jól járnál, vagy esetleg HD2900XT. Vélhetően azis lemegy olyan 50K környékére.(vagy alá) fene se tudja, kitudja még mivel drukkolnak itt elő a gyártók
-
square
csendes tag
válasz
MZsoltee #3885 üzenetére
Köszike szépen a választ.
Viszont sztem a 4600+ -os nem tudná kihajtani sem az x1950xt-t sem a 8600GTS-t. A C2D procik viszont sztem ki tudnák. Vagy ha nem jól gondolom akkor sorry. Viszont azzal nemigazán vok tisztában hogy mondjuk 2 7900GS-t ki tudna-e. Pláne az hogy a régi lapot, procit, RAM-ot és VGA-t 50000 körül adom el, szal legalább 1 hónapig nem lenne gépem ha egy 8800 GTS-re akarok beruházni, ráadásul ahhoz kellene egy bika proci is (5000+ felett stem), a 2 VGA-t viszont 2 részletben meg tudnám venni. Persze most hogy így mondod teljes mértékben egyetértek veled, csak hát ezek a mocskos anyagiak
A másik meg hogy azt sem vágom hogy 2 db 7900GS felér-e egy 8800GTS-el. -
square
csendes tag
válasz
MZsoltee #3873 üzenetére
Nos nekem most egy Abit NF-7 em van amiben egy AMD Sempron 2800+ van valamint egy 1GB/400-as Hynix RAM-om van és egy GF 5200-as 256MB-os videokarim. De ez több mint 2 éves konfig, és úgy érzem rendesen itt az ideje az újításnak.
Az ugyanazon proci és RAM alatt a 4600+ -ost és az új RAM- ot értettem nem azt ami most van a gépembe.
Mondjuk van bennem AMD részrehajlás de Intel vonalon is nézelődtem ahol viszont én is az AB9 pro-t vagy AW9D-t néztem, mondjuk jó lenne ha SLI-t támogatná akkor viszont az AB9-et kilőhetem, ahhoz pedig vagy E4300 vagy E4400 esetleg E6300.
A RAM nem lenne fontos most annyira hisz jövőhónapban amellé az 1GB mellé még kerülne legalább ugyanennyi. De most úgy akarom kihozni anyagilag hogy jusson is maradjon is.
Most olyan 100-110K-t tudnék rászánni.
És ehhez mekkora táp kellene? Mert egy 400W-os Mercury-m van -
Alpachino
veterán
-
barnam_
nagyúr
válasz
MZsoltee #3537 üzenetére
Most nem tudom, hogy PCI-E vagy AGP-s kártya kell neki, de ha PCI-E, akkor ne vegyen 256 MB-osat, mert annyiért 128 MB-s 7600GS GDDR3-at, 2-4e FT-al többért pedig 256 MB-osat kapni. Szóval PCI-E-ből csak 128 MB-os 7300GT GDDR3-at.
De ha AGP-s kell neki, akkor meg a 256 MB-os a jó választás, mert az újabb játékokban 1280x1024-ben kevés a 128 MB.
Ja és 1GB ram mindenképpen kell, 512-vel nem nagyon lehet már játszani.
[Szerkesztve] -
Alpachino
veterán
válasz
MZsoltee #3512 üzenetére
Ez a teszt szintén olyan mint a többi, vagyis a ref. órajelű 450/1320MHz-es 7900GS van benne összevetve az x1950pro-val, amt tudjuk, hogy kikap az ATI-tól.
Itt egy teszt az 540/1500MHz-es Zalmanos Galaxyról ( ami ritkaság) csak viszonyítás és tisztánláttás képpen.
[link] A saját tesztjeim is kb. ezt bizonyítják.
Pl.[link]
[link] -
Alpachino
veterán
válasz
MZsoltee #3501 üzenetére
Kicsit ''nehéz'' megérteni, de azért mégegyszer elmondom, hát ha....
A 7900GS Galaxy Super a maga 600/1600MHZ-es GYÁRI ALAPÓRAJELÉVEL, már nem fontos tuningolni ( és Vmodolni) ahhoz hogy hozza az x1950pro teljesítményét.
''(shaderek...ezek az elterjedőben lévő játékok és ezek az 1950pro malmára hajtják a vizet)''
Mondj egy-két játékot az Oblivion-non kívűl, amelyben az x1950pro előnye behozhatatlan a fenn nevezett GS-el. -
djtoomi
addikt
válasz
MZsoltee #3495 üzenetére
10 év gari azért kéne mert ha eladom PH!-n 2 év múlva akkor már nemn garis,nem tetszik,és a maradék 8 év gari Galaxyval szemben még egy ezresbe sem kerül!Amúgy X1950pro-t azért nem vennék Gianni-tól(Gianni kedvenc árusom vele semmi bajom)mert 35.900 és még vagy 2k a posta,és ha iPonról rendelek akkor a többivel eggyütt nem lessz plussz posta,igy meg dupla posta,meg akkor felhúznám azt a 10%-ot hogy X1950pro legyen belőle.Asus-t semmiképp nem vannék maximum alaplapban csak,ellenszenves nálam az Asus,ha Ati csak Sapphire vagy HIS,Nvidia:Galaxy,eVGA
Na akkor?
-
Termi16
őstag
válasz
MZsoltee #3498 üzenetére
No problem, ezért vagyunk itt többen
Az 1950-es asusokról én is sok jót olvastam, azoknak tényleg hatékony és viszonylag halk a hűtésük.
Azt viszont ne felejtsük el, hogy az a super 7900gs alapból 30%-os tuninggal jön ki, így én azt tudom mondani, hogy legalább olyan jó-ha nem jobb- mint az 1950pro. Ezt tapasztalatból mondom, mert annó az én 7900gs-em is 600/800-on ment, és bizony sokkal gyorsabb volt mint alapon. -
szandro
senior tag
válasz
MZsoltee #3438 üzenetére
Ezek a lehetőségeim vannak:
Gainward 8800GTS 320MB - 3 év garancia Online ár:71.590.-Ft
Gainward 8800GTS 320MB Golden Sample - 3 év garancia Online ár:74.620.-Ft
Leadtek 8800GTS 320MB 500/1600Mhz - 2 év garancia Online ár:71.480.-Ft
Gigabyte 8800GTS 320MB - 3 év garancia Online ár:75.130.-Ft
Nos?
[Szerkesztve] -
Sh4rKy
senior tag
-
Alpachino
veterán
válasz
MZsoltee #2511 üzenetére
Az egészséges vita az építő jellegű !
Nem kell túl bonyolítani a választ, mert elbizonytalanítjuk a kérdezőt.
Ő nagyon korrekt módon leírta, hogy mik a lehetőségei, szerintem erre kell ill. kellett volna válaszolni. Én azért ajánlottam első körben is, miután megnéztem a linkelt bolt termékeit a 7600GT-t.
Ha lett volna AGP-s x1650XT, azt ajánlottam volna. -
Alpachino
veterán
válasz
MZsoltee #2506 üzenetére
Ezt a tesztet, már legalább 1000X láttuk, és el is hisszük, hogy az x1650xt gyorsabb a 7600GT-től. De, ha figyelmesebben olvasol, akkor láthatod, hogy a fórumtársunk által megadott üzletben( www.chipland.hu ) nincs x1650xt. Tehát értelem szerűen hülyeség ajálgatni olyat ami nem megvásárolható az adott helyen.
Természetesen, ha van rá módja és egy kis + pénze, akkor x1650xT. -
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
-
-
Pancsermeste
őstag
-
Alpachino
veterán
válasz
MZsoltee #2201 üzenetére
Bizonyára nem tudod, hogy az általad linkelt üzlet VGA/árai /képei,nem egyeznek sok helyen.
PL. nézd meg ezt[link] egy deka említést nem tesz a zalmanról ami a karin van.
Vagy ezt:[link] Ez meg egy MSI.
Ráadásul az árak is néhol elírásra kerültek.
Tehát vásárlás előtt, pontos leírás után, nem árt ha konkrétan rákérdezel az adott termék árára. -
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest