Aktív témák
-
total90
veterán
válasz
djtoomi #4986 üzenetére
Azért annyira nem volt a kategória legalja....2x256 DDR400 Dual RAM és 2600+-os Barton(alpjáraton)és a (ASUS volt nekem) 9600XT 1024*768-ba a NFSMW-be csak az árnyékot nem tudtam bekapcsolni vele.Szal annyira nem rossz az....Még a Carbon is 800*600 Med grafon szépen ment vele.
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
djtoomi #4814 üzenetére
igazság szerint egyik megoldással sem jár rosszul, a 8600GT picit gyengébb(bár ez vitatható és van ahol éppen erősebb) kábé annyival olcsóbb is
DE: jól tunningolható ez a 1950pro-ról nem tudom mennire lehet elmondani
kisebb kevesebb áramot fogyaszt és a hűtési megoldások jobbak rajta fényévekkel, tehát halkabb(hány embert hallottam már panaszkodni h milyen zajos az atim)
dehát csak ennek ismeretében vegyen 1950prót
aggregátor: igen az X1950pro erősebb többnyire mint a 8600GT alapon sztem, bár drágább is
[Szerkesztve] -
djtoomi
addikt
válasz
djtoomi #4495 üzenetére
Igen időrendi.Kifelejtettem 7900GS után volt egy 7800GT utána a 7900GT.De mikor megvettem a 7900GT-t a 7800GT után és plussz 15k-ba került és kb 1fps-t dobott a játékok nagy részében mérges lettem és azért lett 7600GST.Meg amugyis minden héten kapok tesztre egy vga-t mikor milyet most pl egy asus stalkeres fajta 8600gts van nálam de nem ezen játszom a saját gépembe meg elég lenne egy 7600gs vagy ilyesmi.Feltettem a hirdetést hogy a 7300gt-t cserélném 7600gs-re kiváncsi vagyok mi lessz a fejleménye.Jut eszembe nem érdekel valakit egy sok garis 7300gt gddr3 128mb zalman agyon tuningolható kártya ami viszi 850/830-at simán?
-
-
Sipi
addikt
válasz
djtoomi #4192 üzenetére
Affene, igen, valamivel tömörebben fogalmaztad meg.
Értem... Azt hiszem, a prociban még van plusz kraft, a desktopot meg 1280x960-ban hajtom, tehát az a legkényelmesebb, ha a játékokat is ebben. Akkor nem kell felbontást váltania a monitornak.
Calibos: a HL2-FC párosítást persze nem úgy értem, hogy itt örökre meg is álltam a fejlődésben. A HL2 fejlődését nézve, az első kiegészítője már gépigényesebb a HL2-nél, úgyhogy jó, ha van némi plusz potenciál a kártyában.
Köszönöm az infókat! Megyek is venni.
P.S.: mielőtt vallásháborút robbantok ki: nincs AGP a gépben, csak PCI-Express. Linux alatt az Ati driverek gyalázatosak, ezért csak nVidia játszik. A Stalkerre pedig még várok, míg ócsóbb lesz.
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
djtoomi #4188 üzenetére
Hű, ez gyors volt, köszönöm! Gondolom, valamivel gyorsabb ez, mint az integrált GF 6100-asom.
A 128MB RAM nem fogja nagyon vissza? Egy árlistán néztem, fura módon a Zalmanosak olcsóbbak a Zalman-menteseknél, sőt, a 256MB-os olcsóbb a 128-nál.
Aszondod, ezzel nem fürdök be? Kicsit már unom, hogy mindig legalább 3 generációval maradok le. FarCry, Half-Life 2 kellene, hogy végre teljes pompájában táruljon elém.
Sipi -
Mozso26
senior tag
válasz
djtoomi #3944 üzenetére
köszi a válaszod
Remélem jobban megéri mint a 8800 gts 320mb mert az már csak 70000 huf.
Lenne még egy kérdésem: az ati ára ugye már nem mehet följebb?Én még soha nem láttam ilyet de szerinted elmozdulhat az ára a 95000ft-rol felfeké?
(Állítolag hétfön még 80k ért lehetett rendelni)
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
djtoomi #3944 üzenetére
Jájj, akkor inkább lentebb viszem azt a határt: 8-14E ft kozott .
Nem kell a legeslegjobb, nem jatszunk mi annyit vele. Inkabb valami erosebb regi, 9600as, 9800as, vagz nem tudom meg mik vannak stb.
Mikor legutoljara erdekeltek a kartyak, akkor jott ki kb a 98mmasJo reg volt, de eddig a jelenlegivel is kibirtuk.
[Szerkesztve] -
MZsoltee
veterán
válasz
djtoomi #3502 üzenetére
Ok a posta pusszal érthető! Atikhoz annyit föleg az x1950es szériához ha beleolvasol a topicjába (épp most készült egy jó összefoglaló), akkor a Sapphire-nek gyenge hangos ref hűtése van.
Érthető valamelyest a garistőrténet, de nekem nem az a fontos hogy 2 év múlva mennyiért tudom eladni hanem az hogy jó a hűtése vagy sem az eVGA se gyárt rossz a hűtöket -
MZsoltee
veterán
válasz
djtoomi #3490 üzenetére
Nah ha csak 2 évig marad a gépben, akkor minek a 10 év gari? A 8600GT ma sem egy csúcs kártya mi lesz vele 2-3 év múlva?! Szóval én a eVGA 8600GT dobnám ki először a listáról! Nah menjünk tovább 7900GS Super nem akarsz komoly tuningot, tehát kuka, ha voltmodolnál azt mondom legyen ő vagy legalábbis nem dobnám ki hamar.
Akkor maradt a galaxy 8600gt meg az x1950gt, de cseréljunk előző hozzászólásomban írtam ganininál Asus x1950pro 35900.
Nem tudom milyen DX10es játékok fognak kijönni aköv 2 évben, de nem hiszem hogy túlsok és szerintem be tudja hozni az x1950pro a hátrányát a 8600gtvel dx10ben. Bár ez csak feltételezés!
Ha nagyon ''félsz'' a DX10 akkor: Galaxy 8600GT CM hűtés
Ha annyira nem félsz aDX10től és a köv 1 évre veszel inkább videókarit és nem a második 1 évre akkor nyugodt szívvel ajánlhatom az X1950 PRO-t ASUSban mivel jó a hűtése! -
Killer01
őstag
válasz
djtoomi #3490 üzenetére
Tulajdonképpen hasonló cipőben jársz mint én, csak nálam nem játszanak az Ati-k. Mielőtt megsértenék bárkit is: Semmi bajom velük, tudom hogy jó karik, csak amennyit én már szívtam az illesztőprogikkal Atinál nincs bizalmam feléjük.
Nálam ez a kérdés:
''Tehát ugy néz ki szűkül a kör, 25-29 rugó egy 7600GT, és 33-34 rugóért mi a jobb: 8600GT vagy 7900GS?''
Az Asusról vannak tapasztalataim, az említett 6600GT-m Asus. Jó volt a gyári hütése nagyjából fél évig. Aztán jöttek a komolyabb FPS-ek, és elég barátságtalan turbina hangja lett gámák alatt + 80-90 fokos volt a GPU / nem a portól, 2-3 havonta géptakarítás van nálam /. Na, akkor jött a Zalman VF700Cu
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
válasz
djtoomi #2587 üzenetére
Az X800GTO ami nálad volt, jelenleg is vígan üzemel ricsi99 gépében, a DMark05 scoreja húzva 59xx
A CoD OpenGL és ''cseppet'' nV optimalizált, helyedben inkább nem hoztam volna fel..ennyi erővel az Ati oldaláról lehet Source motoros játékokat sorolni amiben hülyére picsázza a 76ost
A DX10es 79GT akkor is hülyén hangzik, bárhogy magyarázod
Az X19xxes mondatombál az ''azonos árban'' páros hiányzott, ne kötekedj, értetted így is. Az X1950Xt konkrétan hülyére veri a 7900GTXet. Sőt, AoE3ban pl.az 1900GT is
Az AA+AF+HDR kombó nVnek nem megy csak a 8as sorozattól. ez van.
Alpachino
A mondat megfogalmazása nem tökéletes, azt kellett volna írnom, hogy az 1900XT(X)/1950XT(X) jobb választás. Megfelel? -
Speed®
titán
válasz
djtoomi #2572 üzenetére
Ha tudnád mit beszéltél, akkor nem írnád le...hol élsz te
Ha teljesértékű 12/6os 256/256os GTOról van szó, jobb választás, mint a 76GSTPersze ha ő is 1024ben szeret játszani AA&AF nélkül, akkor jó a 76GST is...Az egyetlen előnye az SM3 támogatás, amihez persze ereje nista..
Namost akkor értékeljük újra a mondatodat..2x/3x erősebb..baromság.
#2576 DX10es 7900GT...jólvan..helyben vagyunk
Utána meg: 7900GTX..nem zavar hogy bármelyik X1900 jobb választás a több shaderegység és a HDR+AA/AF egyidejű használhatósága miatt
Gondolkozz ''Micimackó'', gondolkozz..
elit_hun a legjobbakkal is előfordul
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
djtoomi #2409 üzenetére
Jah, úgy, hogy kifejezésre rákerestem (a G80) topikban, és a kidobott találatokat linkeltem be. (Mivel a legutolsó volt az aktuális hivatkozás, így gondoltam értelmszerű lesz mindekinek.)
Egyébként én is Galaxy párti vagyok: [link].Hiába tudom, hogy a Palit-ot a Gainward gyártja, akkor sem vennék Palit-ot.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
djtoomi #2403 üzenetére
Akkor fussunk neki még egyszer a #2401-nek.
Ne vedd kötöszködésnek én is ezt írtam, hogy mind ref kártya. Tehát a legolcsóbbat érdemes +venni. Ott az első bekezdés végén a verdikt: ''Szóval a legolcsóbbat érdemes megvenni, mert amúgy csak a márkanevet fizeted+.''
Hogy érted, hogy egyszerre több hszt-t jelölök ki? -
athomi
veterán
-
elit_hun
őstag
válasz
djtoomi #1524 üzenetére
LoL, szaél szted kidobnak 40K-lrt egy 7900GTX teljesítményű karit?A parasztvakitásos DX10 miatt bőven elegendő lesz 7600GT-nél 10%-nál erpsebb kari, néttük az egyenletemet(már vagy 5-ödszörre...)
8800GTS: 96 UF+500mhz core=kicsit jobb mint X1950XTX
akkor 64 db UF+350mhz core, kb fele olyan jó (najó, legyen 90%-al) na az X1950XTX-nek a fele kb egy 7600GT/6800ULTRA.
Le is tudtuk a vitát, a 8600-asok lesznek az FX5500-FX5700 megfelelője -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
-
Jazz
veterán
Ááá, minek az. Hidd el, x600Pro tökéletes. 5-10fps szemed hamar hozzászokik.
AA meg nem kell, főleg TFT mellett, digitális csatolás, tüköréles, sokszori AA ér csak valamit, inkább gyönyörködök a pixelpontosságában.
Amúgy ha AA kell, veszel egy jó xar CRT-t és ott a természetes AA.
No de komolyra fordítva: most már linkelek [link]
x1950Pro: 50e
x1650 XT. 35e (Sapphire mind a kettő, aki tud olcsóbbat szóljon)
És lenti levezetésemből következően 1650 tudni fogja ELVILEG 1950 sebességét nagyjából. Vagy nem?
athomi:a második árlista ugyan azt mint az elsőre linkeltem (már ha most egyről beszélünk, 2x2...) Tudom hogy van olcsóbb, de hirtelen ez volt, az egymás közötti viszonyításhoz simán jó.
De mint írtam árlistákkal volt problémám. Örömmel venném a cím ajánlatokat, ahol minden a legolcsóbb, lista nem a cég fantázianeve szerint van, és van mellette rendesen ár is, és minden meg van.
thx
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest