- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen alaplapot vegyek?
- RAM topik
Aktív témák
-
Killer01
őstag
Sziasztok, jelentős gépújjítás közepén vagyok, kéne némi segítség.
A kiszemelt konfig alapja: Abit AB9 deszka, c2d 6400 proc. 2x1 giga 800 Mhz DDR2-es mem.
ehhez kellene valami elfogadható vidkari. Viszont nagyon sok pénzem már nincs rá, kb. max. 35 rugóból jó lenne kigazdálkodni / ez tényleg a maximum, ha lehet szeretném olcsóbban megúszni /. Tudom hogy ennyi pénzért nem kapok a konfig többi részéhez passzoló vidkarit, de jelenleg inkább a vidkarin spórolok mint a többi cuccon. Aztán 1 év múlva megy bele valami hozzáillőbb, de akkor már nem a procin és a memórián szeretnék gondolkodni.
Személyszerint az Nvidia megoldásai érdekelnének jobban, mindig ilyen kariim voltak és meg voltam elégedve velük. Viszont a 8xxx széria alsó-közép részéről nem sok jót olvastam, a 7600GS/GT meg nem tudom megéri-e az árát.
És /hogy még bonyolultabb legyen az élet/ a hütési megoldások is fontos tényezők, szeretnék a gép mellett aludni is -
Speed®
titán
Én ezt tudom, és remélem te is tudod, hogy poénból ''szóltam rád''.
Ellenben ha valaki megfelelően tájékozoztt, mellőzhető a személyes tapasztalat szerintem. Mert ha mások személyes tapasztalatait összevetve jut a véleményéhez, akkor az gyakran többet ér, mint bármely ''teszt''. Persze nem árt ha mások tapasztalataiból ki tudja szűrni az elfogultság okozta megnyílvánulásokat -
Alpachino
veterán
Nem, dehogy ! Mi biztosan nem vennénk egy játék miatt karit.
Én csak a tapasztalataimat mondtam el amit a környezetemben látok és hallok, hogy aki pl. idáig húzta a VGA vásárlását az most könnyebben beadja a derekát egy ilyen játék megjelenése után. Ezért is hoztam fel ezt konkrét példának.
A következö ilyen ''kártyacserés idöszak'' szerintem a crysis lesz. -
Retekegér
MODERÁTOR
-
Telefunen
őstag
Fuzik aggálya a memópárnák utáni leszedés -erre én épp az XT topic-ban kaptam válaszul hogy mélyhűtő. Ettől még 100% kompatibilis (hisz ha a 6 év gart nem véletlenül adják akkor sohasem kell leszedni róla
, dondragonka hsz.-eit nem találom...
(egyébként ha megnézed az AC oldalát akkor láthatod hogy tényleg az x1950pro-hoz készül külön VRM hűtő -mert az ahogyan a rev2-es x1900gt is- már más nyákot használ ahol nem mosfetek végzik a feszültségszabályzást, a többi X1800/X1900-es kari VRM-jei is baromira melegednek, de ez nem okoz zavart (ehh, az XL-emen ezek a mosfetek volt hogy 90 fokosak voltak mégsem volt gond), ezért nem is hűti őket a refhűtés (míg az x1950PRO, x1900gt rev2-ét igen)
-
Telefunen
őstag
Az x1950PRO kompatibilis verzió készült el, az X1800/X1900(X1950XT/XTX) régi VRM-jeit a refhűtés sem hűti mert nem is kell -tehát azzal eddig is 100% kompatibilis volt az accelero.
A tápcsati valós probléma, de az csak az x1950xtx-el áll fent, és kiküszöbölhető.
Az ASUS is refhűtéses, nemértem az mitől lenne jobb. -
Alpachino
veterán
Én is örültem neki, hogy végre látható volt az 512MB-os x1950pro teljesítménye, és ezt Gaboman fórumtársunk közzétette.
Hiába a tuning az x1950pro- nál nem sokat számít ezt a karira vonatkozó topicban mondták, nem csak én állítom.
De mint látható az 7900GS szépen elpáholja az x1950pro-t a játék teszt alapján, még gyári emelt alapórajelen is. Igaz ehhez zalmanos Galaxy7900GS kell. -
Speed®
titán
2.6 ghz-en futó
Olyan nincs, csak 2.6GHzre húzott2.4GHzig mennek az egymagosak alapon ugye 3800+ 512k és 4000+ 1M cacheel. Na jó, ott az FX-55 2.6GHzen..
Személyszerint 1950Pro mellé egy 2.75GHzen járatott 3700+ SD procit tartok ideálisnak, vagy egy 2.5GHzen tolt X2 3800+t. Persze AMD vonalon. Intel oldalról egy 4GHz körüli Cedar Mill, vagy egy 3.5 körüli D820, netán vmi ócska 3Gre tolt C2D is megteszi
Devdi
6600GT akárhogy csűrik csavarják..játékra ma már belépőszint. 8/3pipe 128bit..
Leginkább a 7300GTkel küzd vállvetve, de a DDR3mas példányok már erősebbek.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Xbox Ultimate előfizetések
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest