Aktív témák
-
patyik75
tag
Hi.
szeretnák érdeklődni hogy jó választás lenne-e a kártya.
SAPPHIRE HD4870 512MB Sapphire Edition Lite PCIE 51e huf
ismeritek a karit? hűtés ,zaj stb.. -
Nom4d
csendes tag
Sziasztok!
Napok óta két vga között vacilálok.
Szerintetek melyik lenne a jobb vétel?Bár picit olcsónak találom a gtx260-at ebben a webshoppan.Lehet hogy valótlan ár?
Amúgy most egy X2 6000-es cpu-m van,de hamarosan egy 920-as phenomra teszek szert.
A monitorom 1680 x 1050 max felbontású.
Ha már AMD proci akkor maradjak a radeonnál?Köszönöm előre is.
-
Tomate
veterán
válasz VaniliásRönk #26187 üzenetére
Igen
-
Apone33
őstag
hy all
Segítséget szeretnék kérni abban hogy milyen kártyát vegyek pci-e-st? Nem kell nagy kártya hugom-nak kellene kisebb játékok futtatására 1280-ban. pl cod2 gta san andreas nfs carbon stb.
Ait v Nvidia sztem mindegy Milyen kártyákat ajánlanátok max 20 ft-ig?Előre is köszönöm
Play Hard!!!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz elfelejtette #26182 üzenetére
A natív felbontás az LCD valós felbontása, amennyi képpont/pixel van a panelen, nagyobb felbontást nem lehet beállítani, kisebbet meg nem érdemes, mert ronda.
Az 1280x1024 meg sajnos nem 4:3-as arány, hanem 5:4-es, amit néhány játék egészen a közelmúltig nem ismert."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Egy nóném tápra én nyugodt szívvel nem mernék működő gépet rábízni, max levélnehezéknek használnám. Egy Fsp 300PNR kb. 4-5k, ennyit szerintem neked is megér az, hogy biztonságban tudod a géped. A gagyi táppal a tuningot is felejtsd el, mert instabillá válhat a gép, és rosszabb esetben hazavághatja az egész cuccodat. És utólag már hiába sopánkodik az ember, hogy csak jobb lett volna kiadni azt az 5k-t egy értelmes tápra...
A 9600GT erősebb, mint a 4670, kb. 10-15%-kal. Viszont annyival drágább is, tehát az ár/érték arányuk azonos. Azt vedd, amelyikre van pénzed.
A natív felbontás pedig LCD-knél azt jelenti, hogy az adott monitor maximális felbontását használod. Pl. 19"Wide LCD-k natív felbontása 1440X900. A 4:3-as modelleké pedig 1280X1024.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
dawil
tag
Kösz a véleményeket Bartucc és Isc! A tápom noname 420W-os, egyelőre nem tervezek semmit fejleszteni ezen, talán a procit húzni. Bár egy LCD monitor már elkelne. Tényleg a monitoroknál mit jelent az hogy "natív" felbontás? Amúgy én azért gondoltam a 4670-re, mert az eddigi véleményekből az jött le, hogy ez nem fogyaszt annyit, így nem is melegszik annyit, nem kell neki külön tápcsat., és nem is olyan baromi nagy. Viszont ami a vgaspeed.hu-n volt összehasonlító teszt, abban meg a 9600 nyerő. Egyébként a Zotac megbízható márka és csendes rajta a hűtés?
Összecsukható babakocsimat szétnyithatóra cserélném!
-
dawil
tag
Kösz a véleményeket Bartucc és Isc! A tápom noname 420W-os, egyelőre nem tervezek semmit fejleszteni ezen, talán a procit húzni. Bár egy LCD monitor már elkelne. Tényleg a monitoroknál mit jelent az hogy "natív" felbontás? Amúgy én azért gondoltam a 4670-re, mert az eddigi véleményekből az jött le, hogy ez nem fogyaszt annyit, így nem is melegszik annyit, nem kell neki külön tápcsat., és nem is olyan baromi nagy. Viszont ami a vgaspeed.hu-n volt összehasonlító teszt, abban meg a 9600 nyerő. Egyébként a Zotac megbízható márka és csendes rajta a hűtés?
-
bartucc
addikt
válasz rAY.BAN #26177 üzenetére
Ja, mostmár értem, növelni akarod esetleg a fordulatszámot, bocsi, félreértettelek
Max 2000, de lehet ennyi sem, mondjuk AGP árakat nem tudom pontosan.(inkább PCI-expres-ben üzletelek, ha üzletelek vga téren) 3kért láttam már Fx5500-öt is, az azért erősebb jóval, de mondjuk egy 9550 is jó vétel 3-4kért.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Csámborgó
csendes tag
hello
ezért a kártyáért mennyit adjak max?
Radeon 9250 Atl. 64bit 128MB
http://net-run.hu/shop_ordered/4338/shop_pic/BB10623.jpgBENQ TFT monitor elfüstölve eladó. :)
-
bartucc
addikt
-
lsc
nagyúr
Amennyiben nem tuningolod a procit egy 4650-nél erősebbet felesleges venni, az alacsony felbontás miatt proci limited lesz. 4650-et kapni 18 körül, 1024-es felbontásra bőven elég . A tápod milyen, mondjuk a 9600-hoz sem kell túl erős, de egy 300-as noname kevés lehet .
Az élet kegyetlen .
-
bartucc
addikt
Hát erre a felbontással, ezzel a procival egy 4670 is elég lenne.
De mivel elhanyagolható az árkülönbözet, mindenképp 9600-ot, tovább ki fog tartani, ha nagyobb procit veszel akkor is. A PCI ex. 2.0 az 1.0-val visszafele teljesen kompatibilis, szval minden gond nélkül menni fog.Szval részemről határozottan a 9600GT
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
dawil
tag
Sziasztok!
Egyébként én is tanácsot szeretnék kérni, hiába is olvasgattam át a legutóbbi 450-500 hozzászólást ebben a topicban. Szóval van nekem egy Gigabyte M61PM-S2 -es alaplapom integrált 6100-as vga karival. Ebbe keresek egy normális vga-t. A lapban most van egy Athlon 64 X2 4000+ (2100 Mhz) Brisbane proc és egy 2GB-os DDR2-es Kingmax memória. Xp-t (32bit) használok és főleg 1024x768-ban futtatnám a játékokat (CRT monitor). Már egy fórumon ajánlottak nekem egy 4670-es kártyát, az 512 gddr4-es Sapphire-t [link], ami jó is lenne, DE. A lapom a leírás szerint csak pci-e x16-os kártyát tud fogadni (szóval nem 2.0-s), az említett 4670-es viszont pci e 2.0-s. Így is tökéletesen működne? Valamint nem lenne összeakadás az integrálttal, mert ahogy néztem a biosban, nem lehet egyenesen letiltani azt, csak ha a lap úgy érzékeli, hogy van kártya a pci-e foglalatban, akkor azt részesíti előnyben. Vagy inkább egy 9600gt-t halásszak ki [link]?
Kösz a tanácsokat, válaszokat, minden egyebet!
-
bartucc
addikt
válasz Bikerider #26160 üzenetére
Egyikkel se éreznél nagy javulást a 8600-hoz képest, és egyátalán nem lennének időtállóbbak. Inkább azt mondanám hogy egy 3850-et olcsón, annál jobb még mindig nincs, a 4650-et simán odaveri.
rAY.BAN: tökmind1, ha referencia mindkettő, a sapphire az olcsóbb szvsz, azzal jársz jobban. Tudtommal a toxic hangos eléggé, de a referenciával nem volt nagyon gond, mondjuk a rajta lévő hűtés épphogy elég (ha lejjebb veszed, sztem túlmelegszik a kártya, fagyni fog stb...), azt nem piszkálnám, inkább cserélném.
dawil: ahogy VaniliásRönk mondja... A boltok tömve vannak codegennel és társaival, szval azt fogják adni a hozzá nem értő júzerek, nem a 350-es pnr-t, ami legalább olyan erős mint egy 450-es coda, na meg nem fog magával vinni mindent....
[ Szerkesztve ]
-
rAY.BAN
tag
válasz Milka 78 #26168 üzenetére
Egyébként a Sapphire 4850-en a ventilától sebessége állítható? Mert hallottam ilyet is , hogy nem...
Egyébként most komoly gondba vagyok, mert nemtom h megéri-e az a plusz 10 ezer ez 4870-ért... egyszerűen nem tudom... a tesztekből nem jön le egyértelműen, hogy annyival jobb lenne... -
dawil
tag
válasz elfelejtette #26158 üzenetére
Vazzeg! Nos akkor valójában tehát ezek szerint ha egy ilyen konfig "csak" ennyit fogyaszt, akkor minek árulnak 500-600 vagy még több W-os tápokat? az egész csak győzikevakítás? Na jó persze szerverekbe, vagy ahol több tucat vinyo lehet, vagy crossfire or Sli...
DE egy kicsit bánt hogy egyes boltokban ha vki rákérdez, hogy ehhez vagy ahhoz a vkártáyhoz elég-e egy pl 400 W-os táp, azt felelik: jobb lenne egy 450W-osÖsszecsukható babakocsimat szétnyithatóra cserélném!
-
Milka 78
nagyúr
válasz rAY.BAN #26167 üzenetére
A sappi nem feccöl bele annyit a reklámba és ezért alá tud menni árban ja és nem kaptam olyan csili vili dobozt sem hozzá,de kit érdekel.Húúú...jó drága lett a toxic.Én még 40 pénzért szereztem azaz meghalt a Giga kártyám és ezt kértem helyette.Jó csere volt Szerintem azt vedd ami szimpatikusabb.Mind a kettőhöz jár gari,nagy baj nem lehet!
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
-
Bikerider
aktív tag
válasz elfelejtette #26158 üzenetére
Hi
Koszonom a HELPET mind a ketotoknek
Gondolom HD3650 256 sokkal idotalobb mind 9500GT 256
Ha mar az olcso VGA kell.
[ Szerkesztve ]
-
D80
tag
Mennyire számít hogy 512Mb vagy 1Gb?
mert akkor ez se rossz:
http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=14907 -
elfelejtette
veterán
válasz Bikerider #26155 üzenetére
PH! teszt E8400-as procival:
Ezek hálózat felől mért értékek, kéretik levonni belőle a tesztben használt táp vesztesége (kb. 20%).
A kapott értéknek a 80-90%-át a 12V-os ágon kell leadnia a tápnak, a 350PNF 300W-ot tud 12V-on.
Üdv.
MOD. Kép csere kisebb modellek tesztjére.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Bikerider
aktív tag
Hi
FSP-PNF 350W -os tap milyen VGA -t birna el?PL:3650,4650,4670,3850,3870,9600GT,ehez hasonlot.
G31,E1400,2Gb,8600GT,Samu750,Fsp 350.
Tudom hogy csak netre kellene nekem,de iteletnapig szeretnem hasznalni.
Az integralt,8600GT nem valami idotallo szerintem.
No meg eleg jo aron vinnek el a 8600GT -t -
rAY.BAN
tag
Egyébként ha már így, akkor a Gigabyte 4870 jobb, mint a Sapphire-s?
-
sid.:Rc211v
őstag
szia ..szerintem hanyagold a pixmániát..én is sok negativumot hallottam róluk(még nem vettem ott semmit) de ha garanciára kerülne a sor (ne adj isten) akkor tuti "szivnál" inkább megbizhatóbb helyről vedd a 4870-et lehet kicsit többe kerül de megéri hogy "nyugottan aludj" Vagy akár itt az aprón is ki lehet fogni jót csak elöbb ellenörizd az eladót hogy ne hogy bukta legyen..pl : [link]
A bazárosoknál is szét nézhetsz ők nagyon korrektek és jó áron van a protékájuk..üdvrAY.BAN Nagy vonalakba 20-25%-kal gyorsabb a 70-es.. felbontás függő is .. ált 1680-ig elég a 4850 is szvsz..
[ Szerkesztve ]
<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ASUS ROG XG27ACDNG OLED 360Hz /
-
rAY.BAN
tag
Ez olyan kérdésem lenne, hogy egy Sapphire 4850 és egy 4870 között mennyi a teljesítmény különbség? Megéri azt a plusz 11 ezer forintot?
-
D80
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 4870-es videókártyát, sokat nézelődtem a neten, és a Pixmániánál találtam egy érdekeset:
PIXMANIA Radeon HD 4870 - 1 GB GDDR5 - PCI-Express 52.010.-
olyan mintha gyári ATI lenne, legalábbis a hűtése...
A cégnél nem tudnak semmilyen infót adni, csak ami a honlapon van, viszont ha nem tetszik, 8 napon belül visszaveszik...
Mindenesetre elég jónak tűnik, csak tartok tőle kicsit, fórumokon hallottam rosszat a PIXmania-ról.
Van valakinek ilyen kártyája, vagy tud ezzel kapcsolatban valamit? -
thunder1991
tag
Köszönöm szépen a választ !!!
Üdvandi -
fagy53
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz thunder1991 #26147 üzenetére
Az X2-nél vagy megy a CrossFire, vagy nem, ha nem akkor a HD4830 min. másfélszer gyorsabb, arról nem beszélve, hogy az X2 kétszer annyit zabál.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
thunder1991
tag
Hy mindenki !!!
Segítségeteket kérem
Most 2db. VGA előtt állok Sapphire HD3870X2 és egy Sapphire HD4830
Meiket érdemes megvenni??
Ügye a HD4830-as újjabb de,csak 2 GPU-s a HD3870X2-es nem,érdemes megvenni a HD3870X2-est a HD4830-as helyett -
ClaydovE
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszives: Mennyit érhet most egy használt (már nem garanciális) 8800gtx ultra kártya?
Üdvözlettel: ClaydovE
-
-
Szab02
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mire lenne érdemes lecserélni egy 8500gt-t az adott konfigba minimális költségek mellett.. ?( És mondjuk ha a proci q8600 vagy valami c2d lenne?)
Előre is köszönöm a válaszokat!
http://www.panoramio.com/user/szab02
-
fagy53
nagyúr
Bocs, de ez tetszett nagyon. A 8600GT-re sokan panaszkodtak annakidején, hogy melegedős fajta, a konkurrens 2600XT ennél jobb hatásfokon üzemelt, a passzív 86GT mellé kell egy kieg venti az biztos. Nem tudom milyen felbontású monitort használ, de nekem a múltkor egy S3 Virge is tökéletesen megfelelt a böngészésre és 500Ft-ba került. Jó lesz az még VGA bios elhalálozása esetén is.
Ma valaki még az orromra fog koppintani, az biztos!
Ezt is ma kaptam....[ Szerkesztve ]
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Melyik lenne nyerobb 8600GT 256 Silent V. Inno3D 7900GT 512 ?
8600GT-5e
7900GT-8e -
joi29
őstag
-Ha lesz rajta HDMI kimenet akkor szinte mindegy, mert az olyan szabvány
amin keresztül digitális jel formájában jut el a videó jel a TV-ig.
-Viszont ha nem lesz rajta akkor annak ellenére hogy az utóbbi időben
a Geforce kártyák S-video kimenete sokat javult, nos ennek ellenére én egy
Radeon HD4550-et javasolnék.
-Többek között azért is mert teljes körű HD videó gyorsítással rendelkezik UVD2,
valamint alacsony fogyasztása mellet ráadásként még a PowerPlay™-nek
köszönhetően, 2D alatt visszaveszi a gpu és bizonyos típusoknál még a memória
órajelét is.[ Szerkesztve ]
-
L3on!d4$
tag
válasz hunter2006 #26114 üzenetére
Volt mát több Sapphire-om és eddig megvoltam velük elégedve.
Itt van pl ez: [link]
Egy picit jobb hűtéssel és gddr4-es memo-val(pár ezerrel drágább is): [link]
Bár szerintem az első is jó választás.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
-
hunter2006
tag
Sziasztok! Vennek egy HD4670 videokartyat, csak nem tudom milyen markajut. Megtudnatok mondani, hogy melyik megbizhatobb? Nem is akarom a legdragabbat, de azert legyen vmi hutese, mert a hazam nem valami szellos. Koszi!
-
Beep
csendes tag
mostanában egy ideje nem figyelem a piacot ezért fordulok hozzátok egy kis segítségért:
kisebb fejlesztést hajtok végre a gépemben és ez a vga kártyát is érintené.
Jelenleg Abit AB9 Pro,c2d processzor van, hdd-ből mindig kevés van, memóriát nem bővítek hanem cserélek 2*2GB a többi dolog megfelelő a videókártya kivételével.
Jelenleg galaxy 7300gt van ami bőven kielégíti az igényeim.
Nem játszom a gépen és nem is munkaeszközöm hanem sok filmet nézek.
Következő beruházásként viszont egy lcd tv-t szeretnék vásárolni
Ezért merült fel a kérdés, hogy milyen vga-t vásároljak.
Asus nVidia-kat nézegetem és nem tudom, hogy mennyire létfontosságú pl a HDMI csatlakozó megléte.
Pénzben nem szeretnék nagyon elszállni mert nincs rá akkora keret és nem is nagyon hiszem, hogy egy csúcskategóriás vga-ra lenne szükségem.
Maximum 20-25e lenne rá.
A cél csak az lcd tv tökéletes kezelése megfelelő felbontásban hd filmek (720p,1080)Melyiket válasszam?
[ Szerkesztve ]
-
MikiASD
tag
ezek közül meik a legjobb?
http://vgaspeed.hu/graph.php?page=1&mode=compare&p2=adaiacabgH&p3=alacacabhq&p4=akadacabhq&p5=abajacabdX -
MikiASD
tag
nagyon szépen köszönöm (L)
-
MmDorian
őstag
-
InVeRiX
csendes tag
válasz MikiASD #26101 üzenetére
a RAM-ot elírtad, 800Mhz akart az lenni.
Egyébként van ilyen topic is asszem, ahol segítenek neked összerakni egy komplett PC-ét, keress rá a keresőben.
Elől járóban annyit, hogy Giga vagy Asus P35 deszka, E5200 proci, és vagy 9800GT, vagy ATI 4830 legyen az alapja. Én az ATI-t a Te esetedben javasolnám, mert egy az, hogy kicsit talán gyorsabb is, és nem kicsit olcsóbb is mint a 9800GT. A 4830-at, ha elcsíped 29K környékén, akkor még bele is férsz a 120K-ós plafonba.
Pszíííít, még újonc vagyok.
-
MikiASD
tag
hy!
120e foriintból milyen configot lehet kihozni lehetőleg játékra kellene előre is köszi és bocs h ide irok
asszem intel proci
gigabyte lap
a ház m1
jó táp
nvidia vagy ati m1
a ram jó legyen elég 80 mhz-s
ha lehetne összeálitanátok nekem egy ilyesmi configot low vagy ok :SS
mégegyszer b h ide irok
előre is köszi