- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen hangkártyát vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Plazma TV topic
Aktív témák
-
kovacsroli
senior tag
sziasztok!
elég laikus vagyok a témában ne kövezzetek meg érte kérlek
összejött egy kis pénz és úgy gondoltam hogy a gépbe is kéne ölni egy keveset, bár nem vagyok nagy kocka és sajnálom rá. a mostani konfigom egy 3.0ghz-es pentium prociból, egy asus p4800s-x alaplapból, egy ati radeon 9600 pro kártyából és egy 512 DDR ramból áll. videokártyát és memóriát szeretnék vásárolni de elég bizonytalan vagyok. 512 ramra lenne szükségem ezt meg tudom magamtól is vásárolni, viszont a kártyához egy kis segítségre lenne szükségem. tehát a kérdésem a következő: milyen kártyát érdemes venni kb 15ezer ft-ért? elsődleges szempont a benne található memória mérete? számít-e hogy DDR-es, DDR-2-es vagy 3as? csak sima DDR-est vásárolhatok ha olyan a sima memóriám is? illetve erre az alaplapra /asus p4800s-x/ milyen kártyák szerelhetőek?
ha nagy hülyeséget írtam jelezzétek és elnézést érte
válaszotokat előre is köszönöm, légyszi segítsetek.
üdv:roli
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
bartucc
addikt
válasz Titok Levi #27697 üzenetére
Jahogy
Tetszett, ha megvan akkor vevő lennék rá[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
bartucc
addikt
válasz sasa134 #27690 üzenetére
Ahhoz már érdemes
Titok Levi: nekem a 95GT-vel nem ment maxon 1024-ben a RA 3, szval sztem igen.(1024, 2XAA, és közepes-magas) De ahogy a videót nézem ez nem az, mmint nem Red Alert 4
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
wolf523
csendes tag
Hy all
A Zotac az jó gyártó mert kinéztem egy fasza kártyát zotacban csak nem tom érdemes e zotacot venni? //Ha igen akkor jol lehet oket tuningolni?
Üdv
Élj úgy, hogy a saját világodat éld!
-
Titok Levi
tag
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ehhez a játékhoz vajon milyen vga kellene. Elég lesz a kis 2600xt-m vagy tudnék esetleg venni egy HD3870-et. Csak ezzel akarok játszani, maxon:
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz Gyuri27 #27684 üzenetére
Én is rosszakat hallottam az ügyintézésükről, hanyagolnám, nézz szét a Ph!-veres boltosoknál, olcsón adnak jó cuccokat!
sasa134: milyen felbontásra kellene? A géped kis tuninggal még bőven jó hozzá mondjuk[ Szerkesztve ]
-
sasa134
addikt
sziasztok
van egy 9600GT-m. Vajon érdemes lesz lecserélni egy 4770-es Ati-ra ? Nyilván várnék vele egy kicsit, hogy az ára lejjebb menjen.
köszi
Avanti Roma
-
Gyuri27
félisten
válasz D1Rect #27682 üzenetére
[link], "A rendelés feldolgozása akkor történik, amikor az átutalt összeg megérkezett hozzánk. Ennek átfutási ideje a két bank közötti transzfer időtől függ."
Ez egy többször átvert ph-s bazárosnál müködik. De itt meleg.
[link]. Néhány elégedett vásárló [link].Amd - Radeon - Ryzen
-
kriszbon
őstag
válasz Baboon #27658 üzenetére
Nem tudom hogy (Ilyenre) gondoltál e
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
-
B4MbOo
tag
-
siva
aktív tag
-
Zalaymate
senior tag
Hát ahogy én most átnéztem még egyszer a dolgokat, arra jutottam, hogy Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB változat lesz a végleges, mive ez újonnan 38K és postával is kijön 40K-ból.
A 35K-ért nézett HIS Ice-Q változat meg hiába olcsóbb kicit, ha használt, nekem az új kártya megér ennyit.
Köszönöm a segítségeteket, majd írok, hogy hogy szuperál, hétfőn rendelem a PCX-től. gondolom a héten megjön.
THX a segítséget még egyszer!
(= Zala =)
-
elfelejtette
veterán
válasz vergilx #27664 üzenetére
Melyikben? Az első egymás elleni tesztben lehet. De a HD4830 tesztjében is szerepelt mindkettő, és ott ha jól emléxem az új driverekkel már 4-4 lett az egymás elleni eredményük...
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bartucc
addikt
válasz Zalaymate #27652 üzenetére
A gainward GS nagyon jó, de a HIS a legjobb gyári kártya sztem...
Baboon: sztem 4770-et vegyél, az a legjobb most a kategóriában.
pH érték: csak nem teljesen reális....
[ Szerkesztve ]
-
Baboon
senior tag
Szeruvsztok!
Valaki látott már olyan tesztet ahol egymás mellett versenyzik egy Radeon 3870 / 4670 /4830 ?
Csak mert érdekelne melyik mennyire erős mert naggyából egy árba van márha a 4670-ből a passzívat nézem.''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
pH érték
aktív tag
Pontosan nem tudom melyik topikba valaki belinkelt egy olyan talán német oldalt ahol sorba rendezték a videó kártyákat. Nagyon meggyőző volt szinte minden benne volt még a régi Vodoo, TNT és egyéb kezdeti modellektől a mostaniakig. Valaki meg tudja mondani az oldal címét?
-
Zalaymate
senior tag
Használtan lesz, 38K a Gainward Golden Sample és 35K a HIS ICE-Q.
Nekem az a fő, hogy halk legyen, szenvedni a tuningal meg nem akarok, menjen és kész!
THX a válaszokat!
(= Zala =)
-
lsc
nagyúr
válasz Zalaymate #27649 üzenetére
Akkor vedd azt, én akkor is his-t vennék . Gainward-nak voltak gondjai az elején, engem nem győzött meg . A gyári tuningnak meg ált elég jól megkérik az árát . Ami kimaradt, volt his-em az csndes, gainwardom nem volt . Egyébként nézz teszteket, ott lehet a legjobban összehasonlítani .
Mod bmwsan : 36 körül van sapphire vapor-x, azt is dicsérik és nem kell variálni .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
bmwsan
senior tag
válasz Zalaymate #27649 üzenetére
Azért venne HIS-t mert az nagyobb név és jobb hűtése van... tehát tudod húzni....
HA viszont nincs kedved szenvedni a tuninggal akkor én pedig a Golden Sample-t venném...
3. lehetőség pedig egy Sapphire HD4850
valamilyen komolyabb 10-11K-s hűtővel ezzel viszont szerelgetni kell...Esetleg egy ilyennel
Twin Turbo
vagy egy ilyennel
S1 rev. 2 erre azonban kell egy 12cm vagy két kisebb ventilátor[ Szerkesztve ]
-
Zalaymate
senior tag
THX a válaszokat, a kérdés, hogy HIS ICE-Q, vagy Gainward Golden Sample legyen???
Az bizonytalanít el (Gainwrd mellől) hogy az ICE-Q 256bit-es, míg a Gainward mintha csak 128bit-es lenne!
Erről mi a véleményetek???
[ Szerkesztve ]
(= Zala =)
-
bmwsan
senior tag
-
Zalaymate
senior tag
Hali!
Olvasok teszteket, meg titeket is, és már csak megerősítésre várok!
Szóval most cserélem le a 8800GT-met és helyére egy HD4850-et tervezek, és szeretném hogy megerősítsetek, hogy ez a kártya bőven jó lesz most nekem.
1680x1050-ben játszom, a Procim: Intel E6750 ~3GHz -en!
A lényeg, hogy COD 4 tökéletesen fusson és az újabb játékok se okozzanak nagyobb problémát.
Szerintem ez a kártya elég, igaz, hogy egy 4870-lenne az elegáns megoldás, de hát nincs több pínzem!
Szóval jó lesz ez nekem igaz? (Valami Vapor-X vagy Golden Sample vagy hasonló kiadást keresnék)
(= Zala =)
-
ladisz2
tag
válasz bartucc #27641 üzenetére
Igen gondoltam, hogy azért hosszútávra manapság érdemesebb 1Gb-os kártyát venni. Azért is sötétítettem be azokat, de ha nem tud többet mint a másik 512-es hát akkor marad a
3. XFX GTS250 512MB PCIE -34.535 Ft
(már az ár miatt is jobb, meg ha beüt a direktx 11 úgy is cserélni kell)[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
-
ladisz2
tag
Hello! Jó lenne ha adnátok az alábbiakból két tippet melyik kettő közül válasszak: (CAD+Játékra)
1. MSI N9800GT-T2D512-OC PCIE -32.641 Ft
2. GAINWARD 0155-BLISS 9800GT 1GB PCIE -33.356 Ft
3. XFX GTS250 512MB PCIE -34.535 Ft
4. GIGABYTE N98TOC-1GI 9800GT 1GB PCIE -36.805 Ft
5. GALAXY GTS250 512MB PCIE -37.019 Ft
6. ASUS ENGTS250 HTDI 512MB PCIE -37.093 Ft
7. ASUS EN9800GT HYBRIDPOWER HTDI 1GB PCIE -37.131 Ft
8. ZOTAC ZT-20101-10P GTS250 512MB PCIE -37.287 Ft
Fontos a megbízhatóság, hogy 1-2 év múlva normális árért el lehessen adni, És hogy minnél olcsobb legyen (a 37 már nagyon a felső határ jó lenne 35-ből kihozni) (3850-4770-ig és társai nem érdekelnek csak NV) Ha tudtok jobbat NV-ben ezen az áron várom azt is.
Melyik amúgy a legmegbízhatóbb NV gyártó, vagy az is jó ha megtudom melyik a legrosszabb?
(Alalplapom ASRock A780 GM-Le Proci:AMD Athlon 64 X2 7750 AM2 Ram: 2*2GB Kingmax 1066)
Köszi![ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
Hát az alapos teszt alatt akkor ezt értettem, bár nem igy konkrétan, de pont az jött ki amit akartam. Nem objektív a tesz, nvidiát mutogatja...
fagy53: ezt az oldalt szeretem, mert aránylag jó tesztjeik vannak
MikiASD: 4830 és procituning
[ Szerkesztve ]
-
MikiASD
tag
hy!
videókártyát szeretnék venni játékokra filmnézésre kellene egy 19" lg monitorom van és egy e2180 as procim tehát olyan kellene amit kihajt ez a processzor
25k lenne rá[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz T-unit #27633 üzenetére
Az az igazság, hogy a 4830-at lassan kivonják a forgalomból, de mindenképpen érdemes 4770-et venni inkább, mert korszerűbb GPU van a 4770-en. Full HD-hez meg érdemes megvárni a 1GB-os változatokat. Kérdés azokat majd milyen áron kínálják majd... Nem véletlenül nem engedi az ATi a gyárilag húzott 4770-eket sem forgalmazni (hír) még, mert úgy nagyon a HD4850 nyakán lenne teljesítményben.
bartucc: Azért kicsit fura a teszt a résztvevők oldaláról, mert az 512MB-os 4770-et az 1GB-os GTS 250-el hasonlítja... Jó hogy gyorsabb így FC2-ben pl. Azért ha az a GTS is 512-es lenne nem lenne ekkora különbség az fix. Vagy ott a Tom Clancy's HAWX teszt amiben már GTX 260 216SP-s ellen küldi csatába. Megint marhára nem egy kategória a két vga. Szóval kicsit nV ízű a teszt. Na majd a ph!-s teszt helyre teszi a dolgot.
#nincsbennetarcsi
-
T-unit
őstag
Akárhogy is nézem ez vagy jobb a 4830-nál vagy legalább egyenlő,no és a tuningpotenciál.Kérdésem: mi lesz most 4830-al?Mert bizony nagyon úgy néz ki kár kihagyni a 4770-t szinte azonos áron.Kár h 1gb-os 4830-at nem mutattak nagyfelbontáson,mert az még talán alternatíva lehet amíg nincs 4770-ből 1gb gddr5.Meg ma már ugye a full hd-s tft egyáltalán nem a megfizethetetlen kategória.
üdv.
-
T-unit
őstag
válasz Coolgrey56 #27627 üzenetére
Jó helyen kell nézni,egyelőre ennyi: [link] bár még lehetne faragni árból,de már ígyis jobb vétel 4830nál.
üdv.
-
Krike
aktív tag
válasz bartucc #27626 üzenetére
birozoli és bartucc köszönöm a válaszokat. Nézegettem a hírekben én is a karit, pláne, hogy az esetleges tuningptenciál is nagyobb benne. Azt hiszem, megfogadom a tanácsot, csak megvárom, mire lesz a beszerzési helyemen, mert hitelre tervezem a bővítést (CPU,RAm, VGA).
A lélek Isten üzlete, enyém az Ember
-
Coolgrey56
csendes tag
válasz birozoli7800 #27625 üzenetére
hát iponba 29 ezer de mind1 , azért remélem jól fog muzsikálni
-
lsc
nagyúr
-
Krike
aktív tag
Kis segítséget kérnék.
Jelenleg egy ASUS EAX 1950Pro Karim van 256Mb Ram-al. A proci hozzá egy AMD AM2 X2 4200+. Upgrade-t tervezek, egy AMD 7750 BE kerülne a gépbe, és VGA karit nézek hozzá. Jelenleg a gépet filmnézésre és játékra (BF" és mod-ai) használom egy 19"-os 4:3-as monitoron. Szeretnék majd játszani normális felbontásban a BF heroes, és BF1943 játékokkal is, illetve 1 éven belül 22"-os wide monitor beszerzését is tervezem(nem full HD).
Szerintetek milyen VGA kari lenne az ideális választás ?Előre is köszönöm a válaszokat
Krike
A lélek Isten üzlete, enyém az Ember
-
bartucc
addikt
válasz Coolgrey56 #27620 üzenetére
Nem sok, mivel még nem jelent meg, ha lesz tesztek sorozata, többet tudunk mondani, de nagyon jónak tűnik eddig , és már a boltokban van mindjárt, ha 3-4 hetet tudsz várni, sztem megér annyit!
[ Szerkesztve ]
-
Coolgrey56
csendes tag
Hali a HD 4770-ről mik a vélemények ? Vagy valami másik videó kártyáról ami 20-30 ezrres ( talán kicsivel több ) ártartományban van. Igazából 1280x1024-es felbontásra kéne .
-
bartucc
addikt
válasz Goatman #27613 üzenetére
Egy ddr2-es 7300GT ideális, de egy 5k-s FSP tápot nem sajnálnék bele, mert akkor tuti semminek sem lesz baja később sem, igy viszont nem a legbiztonságosabb a táp.
Solicidium: fagy53 leírta mi a teendőladisz2: tudtommal a CAD-dal nem fog tökéletes működni csak az Nvidia. De ne legyen igazam, de a fórumtémájánál sztem nézz utánna!
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Solicidium #27615 üzenetére
Felesleges olyan órajelű proci mellé 4770-et venned, procilimited lesz.
#nincsbennetarcsi
-
fagy53
nagyúr
válasz Solicidium #27615 üzenetére
Próbáld ki magad! 16x10-ben a 4670-el elfogadható FPS-szel csinálj egy tesztet, használd a Fraps progit az FPS megjelenítéséhez! Aztán vedd vissza a játékban a felbontást a legkisebbre és futtasd le mégegyszer. Ha jóval nagyobb sebesség jön ki másodjára, akkor sokat fog számítani a 4770, ha ugyanannyi vagy alig több akkor nem sokat érsz el a cserével.
-
Solicidium
aktív tag
A baj az, hogy mivel Opti 165-m van, ez a 2,4 ghz a vége alapfeszen. Ninjá-val megy még egy 50mhz-t föfelé. Nem alapfeszen meg nem fogom tuningolni, mert túl forró lenne és a halkság rovására menne. A kérdésem igazából az lenne, hogy 1680*1050-ben ezzel a procival mekkora lenne a különbség egy 4670 és egy 4770 között. Számottevő lenne-e. Megérné-e emiatt váltani. üdv
-
fagy53
nagyúr
válasz Goatman #27613 üzenetére
Ha kapsz valahol használtan egy 7300GT-t, a GDDR2-es memória is elég, de 256MB-os legyen, mert az AGP lassú ha a rendszermemóriát kell használnia mem.túlcsordulás esetén. Nekem hasonló konfig 250W-os táppal ment gond nélkül és én 9600XT-t cseréltem egy ilyen 73GT-re és sokat gyyorsult a gyenge proci ellenére is, persze ez évekkel ezelőtt volt az akkori játékokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Goatman
aktív tag
Üdv!
Milyen AGP-s videokártyát tudnátok ajánlani ebbe a kissé már kiöregedett masinába? A lehető legtöbb kisajtolható (játék)teljesítmény a cél:
Celeron 2,6Ghz (régi P4 kasztrálmány)
2*1 Gb DDR400
ATI 9200SE 64Mb (tőle szabadulnék minél gyorsabban )
HDD,ODD,FDD - mindegyikből 1
280W táp (emiatt nehéz a választás főleg, a segítségetekre van szükségem )A választ előre is köszi!
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
joi29
őstag
-
ladisz2
tag
Hello!
Kb. egy hónapja vmikor. kérdezősködtem itt. A lényeg akkor nekem az jött le vmikor május környékén elég sok új kártya jön ki, szóval érdemes kicsit várni. Az érdekelne lehet e ezzel kapcsolatban tudni vmit.? Lesz e vmi. áresés ilyesmi.? Nekem kb. május közepe -vége felé rendelnek egyet diplomaosztómra.(amilyet mondok kb.35-ig)
Ezeket néztem ki amúgy: http://ipon.hu/?product_id=35167 http://www.ipon.hu/webshop/product/sapphire_hd4830_1gb_pcie/36371 (kicsit drágállom)
Tápom: GIGABYTE Superb 460W
Procim: AMD Athlon 64 X2 7750 2,7Ghz
Tudtok esetleg olyat 35 alatt ami tudja:
DirectX 10.1 támogatás
OpenGL 2.1 támogatás
(seradel model 4.1, ha lehet 1Gb vagy oc-snak jobban örülnék)
Gépet ArchiCAD-re (tudom annak az NV-t ajánlják de nem érdekel annyira inkább a tudás meg legyen), meg GTA 4, COD4-re használnám kb. max 1280x1024-en (vagy akár alatta) normál grafikával.
(Az nem baj ha proci nem hajtja ki (még))
Köszi![ Szerkesztve ]
-
joi29
őstag
válasz D1Rect #27604 üzenetére
-He-he azt nem mondtam hogy nem elég de a 4770 tuningolva simán hozza,
sőt túl is szárnyalja a 4850-est és így már szükségét érzem a nagyobb cpu
teljesítménynek.
-Solicidium Opteron X2 180-ja pedig nem egy Athlon 64 X2 amit egy jobb
hűtővel fellehetne rántani 3Ghz-re, hogy egy szálon futó játék programoknál
egálban legyen a C2D-kel.
-Igaz nem is erre tervezték, mert pl többszálas műveletekben pépé verné az összes
3Ghz alatti C2D-t. -
jones965
Modder
8800 gtx/sli-kontra:
-GTX 285 vagy HD4890 ?Érdemes egyáltalán?
-
joi29
őstag
válasz Solicidium #27602 üzenetére
-A procidat alapfeszen simán felhúzhatod 2.6-ra is és úgy már elégséges
a 4670-edhez.
-A 4770 pedig egy 4830 pepitában ugyanis csak annyiban különbözik tőle,
hogy 40 nm-en gyártották minek következtében nagyobb órajelen képes dolgozni
a gpu, a memória sávszélesség pedig alig csorbult mivel amit elveszít a 128bit-el
azt visszanyeri a GDDR5-el.
-Ja és igen a 4770-hez nem ártana egy 3~4 magos procit beszerezni. -
Solicidium
aktív tag
Üdv! Arra lennék kíváncsi, hogy egy s939-es 2,4-re húzott kétmagos Opteron mennyire elég ahhoz, hogy egy hd4770-ből a hd4670-hoz képest érezhető gyorsulást hozzon a játékokban 1680*1050-ben? Az az igazság, hogy annak tudatában vettem meg a 4670-esem egy hete, hogy jön a 4770, de olyan sok helyen olvastam, hogy a procim úgy sem "hajtana ki" egy ilyen gyors kártyát. De kezdek elbizonytalanodni, hogy jól döntöttem-e. A hűtés némaságát, a fogyasztást és a nyák hosszúságát tekintve mindenképp.