- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci12234
tag
Sziasztok melyik éri meg jobban 2 gtx 970 slibe vagy 1db 980 ??
-
revezehun
tag
Sziasztok!Melyik videókártyát ajánljátok inkább a GV-N970G1 GAMING-4GD vagy a GeForce GTX 970 GAMING 4G-t ?Miben jobb az egyik a másiknál?
Előre is köszönöm!!!
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Ez a GTX 760 mennyire ajánlott? Gondolok itt a hűtésére elsősorban. Mennyire csendes típus ez?
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
A mostani gépem: ASUS Z170 PRO GAMING,Core i5-6600K,SAPPHIRE NITRO R9 380 4G,RAM HyperX 4x8GB 2666MHz,FSP hyper m 600 ,, monitor full hd 60Hz (de ezt lehet lecserélem full hd144Hz vagy 4K)
Gondolkodom egy VGA cserén,. ez a processzor i5-6600K mi a legnagyobb vga amit kitud hajtani?
Eddig csak AMD kártyáim voltak nem tudom hol tart az Nvidia De ez a mostani R9 380 kártyám valahogy nem az igazi... játék alatt: Rise of the Tomb Raider,Far Cry Primal, szép a kép de,.....
Játék rögzítés is kicsit akadozik,. és ha Vegas Pro 13 renderelek és ráhagyom a VGA-ra valahogy nem lehet érezni hogy gyorsabban számolna,,,.
Szerintetek i5-6600K processzorhoz mi a legmegfelelőbb VGA AMD-ben és Nvidia
R9 390X,R9 FURY vagy GTX980 régen azért nem vettem Nvidia mert a CUDA mag kevesebb mint azonos kategóriában egy AMD stream processzor,...
-
nagyúr
válasz Frogged #80188 üzenetére
Pedig ha a ventivel nincs gond amugy, érdemes csak egy pasztázást csinálni, legalábbis nagyságrendekkel olcsóbb.
Nekem is van egy ilyen régi gépen 5770-el és teljesen jól használható még, főleg ha nincs nagy játszás.Igaz, azért az új cuccok jobbak persze, pl a videó rész is sokkal jobb (képminőségileg is).
Amugy persze akkor egy passzív 750/Ti pl megoldás lehet... mert akkor kopó alkatrész sincs ami elromlik.
Vagy pedig egy ASUS Strix, MSI, Giga WF2 szerű hűtővel szerelt.Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Frogged
aktív tag
válasz FollowTheORI #80187 üzenetére
Lassan 7 éves lesz a hőfokok egyre emelkednek rajta és már nem látjuk értelmét újra pasztázni meg hűtő cserével szórakozni (ház csere már volt.) egy új VGA megint kihúzna neki pár évet.
-
nagyúr
-
Frogged
aktív tag
Sziasztok
Faterom gépbe keresek egy uj Vga-t a régi 5770es-ét lassan nyugdijba küldené.
Egy FX 4300as a szük keresztmetszet a gépben amit nem mostanában tervez cserélni igy nagy csodán nem is gondolkozok
egy 2gb-s 750 TI 35K körül vagy egy R7 360 32K lenne a 2 fő célpont.
ár szempontjából és kihasználtság szempontjából is a radeon lenne a nyerő azt még talán kihajtaná a proci fullra.
De a 750 Tiről tudom hogy nem zsákba macska a 360 meg lehet ugyan olyan problémás mint a 260 , 260X-ek voltak.
Sajna nem találam infot itt PH-n sem hogy vajon ez is BS gondokal küzd vagy már normális széria lett.
Van bárkinek tapasztalata vagy bármi infója a 360asokról? -
nagyúr
válasz TechN7ne #80182 üzenetére
Az iway passz... a MagiComp elég régi motoros (10-15 éve vagy még több megvan, csakúgy mint Aqua meg ipon)... szóval azzal szerintem nem lehet gond.
Anno mikor sok sok éve még egyetemre jártam vettem náluk pár dolgot.Egyébként meg fő a bizalom...
Nem lehet mindig mindentől félni.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
TechN7ne
nagyúr
válasz FollowTheORI #80179 üzenetére
Milyen boltok ezek, léteznek egyáltalán?
-
Májkii
senior tag
válasz Lazarus911 #80160 üzenetére
GTX 970-et vagy esetleg 980-at vennék. Ha most tudsz valamivel játszani akkor várnék a Pascal-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Asztii
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy milyen kártyát tudnátok ajánlani, max 50k lenne rá, játékra kéne (GTA V, új Cod-ok, FC Primal) FHD és közepes beállításokkal én megelégednék.Konfig. FX-6300
8 Gb ram 1600 Mhz
Jelenleg egy Sapphire HD 6870 1 Gb karim van... ezt szeretném cserélni.
Lehetőleg új kártyát szeretnék.Előre is köszönöm a segítségeket!
[ Szerkesztve ]
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Le kellene faragnom minim 10k-t egy új gépből, arra gondoltam, hogy az Asus-t választanám a Sapphire helyett, szerintetek jó ötlet?Sapphire R9 390 8GB DDR5 Nitro 11244-01-20G
Asus R9 390 8GB DDR5 STRIX-R9390-DC3OC-8GD5-GAMINGKöszi!
[ Szerkesztve ]
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
tomic
addikt
Köszönöm a segítséget.
Annyit kérdeznék még,hogy egy GTX 760,670 kb egyforma erős egy 950-el? -
4264adam
veterán
Kicsit átlépi a 670-et. Nem lesz vele gond. Bethesda játék. Nem szoktak annyira optimalizálatlan vackok lenni, és most egy FPS-ről van szó nem egy open world típusról. Ha nem vagy az "über grafika megszállotja akkor szépen fog futni"
Az, hogy megéri-e te tudod. Én augusztus óta használok egy 960 4GB-ot nekem meg érte mert szeretem a texture-t High helyett Very High-on használni. Akkor 63k-ért fogtam ki Iponon.
[ Szerkesztve ]
-
BK87
senior tag
-
4264adam
veterán
Várd ki, hogy fog futni vele. GTX760 kicsivel gyengébb a GTX670-től. És az előző specifikációk nem sokat mondanak milyen gép kell az adott játék alá.
Kicsit gondolj bele a gyártó tulajdonosok fejébe is. "Légyszí írjátok már rá, hogy körülbelül ennél erősebb CPU (i7) és csúcs alatti vga kell hozzá. A hozzá nem értők azonnal rohanjanak vásárolni.
Holott egy I5 bőven elég 2GB Vram is legtöbb esetben. Persze nem" All ULTRA"
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
GTX 770 4GB vagy GTX960 4GB-ra cserélném. R9 380X sok gyártó rossz hűtéssel szerelte. Próbálkoztam HD7950 3GB Vram-al és egyre több játékban jobb ha van 3GB+ Vram illetve ezeket általában az Nvidia támogatja.
zombinorbi: Nano kicsit hangosabb lesz mivel kisebb területen lehet lehűteni. 390X-et vennék a csendesség miatt MSI Gaming/ Sapphire Nitro
[ Szerkesztve ]
-
Nixon18
senior tag
Erre valaki?
-
TechN7ne
nagyúr
Egy az egyben sem cserélném el,kb. egy szinten vannak és az Nvidia-n gördülékenyebben mennek a játékok,szóval még neki kéne fizetni.
(#80157) tomic Annyi pénzért 760 nagyon jónak számít,ha megbízható forrás és hibátlan termék én rögtön kapnék rá!
Természetesen belefér,ha egy kártya túl erős az soha nem hátrány.
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Lehet rosszul írtam. Én nem akarok mindenáron 50.e elkölteni.
Használtak is jöhetnek,sőt!
Ezek szerint a procit nem is kellene cserélnünk?Ebben a kategóriában még elmegy?
Amit még találtam a 22 kártyás tesztben az egy gtx 760 2GB lenne.Ezek itt (Ausztriában) kb 30 ft-ért megvásárolhatóak használtan.Ez még beleférne?A GTX 760 kb egyforma erős egy 950-el?
[ Szerkesztve ]
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy szerintetek egy MSI GTX 760 GAMING vga-t megéri lecserélni egy R9 280x re úgy 6000-9000 ft ráfizetéssel (esetleg GTX 770-re/ 960-ra kicsit többért)? Előre is köszönöm segítséget.[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Az öregemnek van egy relatív idősebb gépe. Ezt szeretnénk egy kicsit fejleszteni a lehető legkisebb költségből. A felhasználási terület, az ugye netezésből,irodai munkákból, és a Cod játékok multizásából áll,a régitől a legújabbig.
Nem kell mindent full full maxon vigyen, de ne is a leggagyibb grafikával. Egy Dell 24" monitora van full hd felbontással.
A meglévő gépe: Alaplap: MSI H61-M-P21
Proci: Intel I3 2100
VGA: Radeon HD 5830
Táp,ssd,ház,minden megvan minőségi alkatrészekből. Ezek maradnának is.Alaplapot sem szívesen cserélnénk ha nem muszáj.
Ha ez a proci maradna meg neki, akkor ezzel a felállással egy videókarit kellene cserélni ugye.Mihez elég ez?Pirosaktól ,zöldektől egyaránt jöhet.
drábább variáció amire gondoltam,hogy proci ,videokártya csere kellene.
Amire első sorban gondoltam az egy I5 2400,I5 2500, I5 3300,vagy esetleg egy I5 3470 proci beszerzése.Vagy ha tudtok jobbat,olcsóbban esetleg, akkor szívesen fogadom a véleményeteket.És ehhez egy videókártya.Max új árába számítva,de nyilván használtan beszerezve 50.e kategóriába nézegetnék.Tehát használtan pl egy 950 vagy valami hasonló.Persze ha ez ajánlott.
Szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Melyik lenne a jobb választás egy tuningolt (nem gyári tuning) Sapphire R9 390X (backplate-es) vagy a legolcsóbb R9 Nano.
Sok lenne a különbség fps-ben, mert árban 20000Ft az eltérés.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Szia
GTS450 és 550ti között nincs nagy különbség,sőt a 450 jobb széria mert a 128bit miatt kihasználja a teljes 1GB vram-ot,de az 550ti a 192bit miatt csak 768mb-ot tud kihasználni igazán az 1gb-ból....
Szóval én nem cserélném el a kártyát rá...Régen volt ilyen procim,szerettem.
Támogatja a lapod a magfeloldást és engedi a procid is,könnyen 4 magos Phenom varázsősható belőle,nekem simán ment a 4 mag. -
addikt
Sziasztok,
még 1 kérdésem lenne, ha maradna az i3 amellé elég lenne a 750gtx ti? 1440X900 (ennyia max felbontás), főleg Blade and soul-ra (high-ultra), meg egy két újabb játék (medium-high beállításra). Mert akkor nem vennék most i5-öt se, talán év végén skylekre váltanék hashwellről és 950gtx-nél is jobbat tudnék venni. Elég magasan vannak most az árak, addig hátha mérséklődne az is.kicsit zagyva lett
i3 4160 750gtx-el (így csak 32eFt-t kellene költenem)ki tudom-e húzni év végégéig vagy mindenképp megérné átváltani i5 950gtx(kb 70eFT lenne így)? -
Core2duo6600
veterán
Hello,
Melyik pci-e vga-t érdemes választanom, a cél az, hogy elinduljon a gép, még monitor sem lenne rá kötve, tehát a teljesítménye nem lényeges ellenben a minél kisebb fogyasztás igen, és ezt némán tegye, tehát ne legyen rajta cooler
Adattároló ként funkcionál majdGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Zadia
senior tag
Olyan kérdésem lenne,hogy egy Athlon II X3 450 ki tudna hajtani egy GTX550Ti vga-t?
A jelenlegi GTS450-et szeretném cserélni az egyik itthoni gépben. -
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Egy 7770 után mi lenne jelentős javulás ha a keret 35-40k között van? Akár használtan apróról garival vagy újonnan. Eddig a 750ti biztos voltam,de a 660ti a táblázatokban előrébb van nem is kevéssel. Viszont a 750 ti kevesebbet is fogyaszt ami előny nekem, mert tápot most nem akarok cseréélni. Ebben az árban ha szerencsém van használtan 950-et is ki tudok fogni. Nem tudom melyik legyen Elsősorban CAD-ra kell (renderelés, 3D, poligon) és utána játékra.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Májkii
senior tag
válasz Lazarus911 #80136 üzenetére
Mennyi a keret?
-
Mulder614
csendes tag
Új gépet tervezek venni. 40-ezer környékén milyen kártyát ajánlotok?
gtx750ti vagy inkább valami használtat viszont erősebbet? mondjuk használt AMD-s kártya? -
chester91
senior tag
válasz DR|FTK|NG #80135 üzenetére
Felbontás lévén, hogy egy ősrégi monitora van húgomnak, 1280*1024. Amivel játszik, azok eléggé low kategória, az egyetlen nagyobb igényű az a Minecraft. Jelenleg egy AMD-s gépe van, egy 8600GT-vel, ezzel is elvan, e helyett kapja majd meg az én gépem, amiben jelenleg egy G2020-as van, és ezt a procit cserélném egy i3-2120-ra vagy i5-2400/2500-ra, hogy megbirkózzon komolyabb vga-val is. Házon belül esetleg egy Gigabyte 560-nal tudjuk megspékelni, ami ha minden igaz WFOC. Kérdés, hogy ezt, vagy hasonló kategóriájú vga-t az i3 ki tud-e hajtani, ha nem, mi az, ami elférhet mellé, mert jelenleg egyetlen eladó van, aki értelmes áron adna i5-öt, a többi eltúlzott.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
Lazarus911
aktív tag
Üdv!
Le kell cserélni a vga-m, most volt gépcsere ( 6600k+ maximus ranger 8+ 32 giga ram)
Most egy nvidia 570 em van. Az a problémám hogy kicsit bizonytalan vagyok, mivel olvasom hogy jön a nvidia pascal, és az elég nagy durranás lesz.
Jó döntés szerintetek hogy megvárom, vagy ez azért kicsit távolibb történtet.
Egyébként egy division alá kell a kártya.. Na meg grafikázás, videóvágás, cinema4d stb.. -
chester91
senior tag
Sziasztok!
Egy kicsit más jellegű kérdésem lenne, de erősen kapcsolódik a vga--khoz. Egy i3-2120, valamint egy i5-2400/2500 milyen vga-t tud maximálisan kihajtani anélkül, hogy cpu limitbe ütközne? A jelenlegi gépem menne majd húgomnak, akinek jelenleg még elég gyér vga-ja van, de adott esetben öcsémtől az 560 átkerülhetne hozzá.
Előre is köszönöm a segítő válaszokat.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Intruder A 6 #80130 üzenetére
Mi lett a baja?
-
Májkii
senior tag
válasz Intruder A 6 #80130 üzenetére
Én GTX 980-at vennék abból is ezt.
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudják cserélni gariba a Sapphire 390 Nitro-mat, jelenleg nem elérhető a típus, ezért gondoltam ráfüzetnék egy 390X-re vagy egy GTX 980-ra, mik az ajánlott típusok ezekből?
Olyan 150ezerig mennék el árban.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Johnny Cage #80128 üzenetére
Az ASUS is ugyan olyan kiváló főleg a GTX980 hőtermelésére. 10k-t nem ér meg ezért írta a kolléga ha olyan árban mozog. Ilyenkor olyan (1-2-3ezer) különbségre gondolunk.
-
Johnny Cage
addikt
válasz FollowTheORI #80127 üzenetére
értem. tízessel drágább az MSI, Asushoz +2 játék jár..
-
nagyúr
válasz Johnny Cage #80126 üzenetére
Kicsit jobb a hűtés a boost órajel... főleg ha OC verziókat/beállítást nézed.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Johnny Cage
addikt
válasz FollowTheORI #80119 üzenetére
köszönöm.
"Esetleg ha van közel azonos áron MSI Gaming 4G (nem LE) akkor azt vedd"
ez miben jobb mint az Asus?
-
vendingo
veterán
válasz vendingo #80086 üzenetére
Osztottam szoroztam, nem szeretnék 70 ezerért kártyát venni.
Ajánlanátok valami olcsó normális kártyát, amivel már futna a division? Nem high beállításokra gondolok, de ha mediumon eldöcögne, már boldog lennék.
~45k körül lehet ilyet kapni?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
addikt
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kéni. Kinéztem magamnak a gtx970 4 gb-os kártyát. Ennek a teljesízménye és a használt ára (3 év körüli garanciával) is megtetszett. Viszont érdekelne, hogy szerintetek melyik gyártó kártyáját válasszam. Ebben tudnátok tanácsot adni?
Egyébként a konfiguráció a következő:
Cm silencio 425
Asrock z97x killer
I7-4790k cm evo 212-vel
2x8gb kingston hyperx fury 1866 mhz
FSP Aurum 500w
Kingston 120gb ssd
WD blue 2tb
2 db Dell u2312hmA felhasználás első sorban munka lenne (archicad, 3dsmax, photoshop, illustrator, vegas pro)
Köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Johnny Cage #80116 üzenetére
Ha jól szellőzik a házad relative, akkor meg se fog mukkani.
Esetleg ha van közel azonos áron MSI Gaming 4G (nem LE) akkor azt vedd.
-
addikt
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni.
1440*900 felbontású monitorhoz szeretnék új kártyát venni.
Gigabyte 950gtx 2gb (1 ventis verzió) 43000Ft
Vagy
Gigabyte 750gtx ti 2gb 33000Ft
Elsősorban blade and soul-al játszanék, de mellette megnéznék pár újabb singleplayer játékot is.Megéri ehhez a felbontáshoz a plusz 10k-t a 950gtx vagy elég lenne a 750gtxti is?
I5 4*** proci hajtaná.
Válaszokat előre is köszi. -
4264adam
veterán
válasz Johnny Cage #80116 üzenetére
Az ASUS Strix megfelelően halk lesz. 3db játékkal valóban jó vétel. (24k)
[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
sziasztok,
GTX 980-at keresek, csendes rendszerhez, ezért szempont, hogy - amennyire a lehetőségek engedik - halk legyen.
ezt néztem ki: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Woodcutt3R
tag
Sziasztok!
Egy INTEL Core i3-540 3.06Ghz proci (tapom CHIEFTEC CTG-450-80PB 450W) milyen Radeon kartyat tud kihajtani? Fulldra kellene kozepes beallitassal, jatekra. Amit neztem :
Sapphire R7 370 2GB DDR5 Nitro OC 39e Ft
GIGABYTE GV-R736OC-2GD (rev. 1.0) R7 360 2GB GDDR5 OC PCIE 32e FtAr/ertek aranyban melyik most a legjobb radeon a 30-60e Ft kategoriaban?
Köszönöm -
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Egy Intel i5 650 mellé milyen videó kártyát javasolnátok?
most egy GT440 /1GB/DDR5-ösöm van..valami olyan rézésem van mintha a proci azért valami erősebbet is kitudna hajtani
Segítsetek kérlekPress "F" to pay respects.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz hegegabi80 #80099 üzenetére
2 maggal szaggat a gta 5, oda kell minimum az i3.
-
derive
senior tag
válasz Algatros #80064 üzenetére
110k sok a 390ert, jobb helyen 100ert megvan. A 390mellett szol, hogy olcsobb es hosszu tavon a 8GB RAM idotallobb, a 970 meghasalhat a maga 3.5 GBjevel. Egyebkent en is a Polarisra/Pascalra varok
Mulder: Mire hasznalnad a gepet? Egy i5 melle eleg gyengus a 750, en meg sporolnak egy 960 vagy 380ra. A Chieftech tapnak is nezz utana, mert nem a legmegbizhatobb gyarto.
[ Szerkesztve ]
-
Mulder614
csendes tag
Sziasztok az alábbi konfigot venném
Core i5 4590
Ram 8gb kingston 1866Mhz
Táp Chieftec 500W
Alaplap MB Asus H97ME
A kérdésem az lenne hogy Geforce Gtx 750 ti vga-t vegyek bele vagy annyi pénzért inkább valamilyen amd-s R9 szériás kártyát tegyek bele?
És mit szóltok a konfighoz? Játékhoz kellene. -
Májkii
senior tag
válasz hegegabi80 #80099 üzenetére
inkább az i3+750Ti
-
regener
veterán
válasz Pécsi gyerek #80098 üzenetére
Igen régi le, ez meg fel.
Az alsót szedd le, a felső a sima Catalyst utolsó verziója, míg ezt a bétát frissítgetik még de már ígyis sokkal jobb mint vendingo is írta.Az off topic-ot azért kapcsold be néha hsz elküldése előtt, mert jelenleg énis egy szakmai topikot offolok nem pont ideillő témával.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest