-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plokijuma
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresek VGA-t:
CPU : Intel i5-4670k (3.40GHz)
Mainboard : Z87-G45
RAM : 2x4 GB DDR3 (1600MHz)
Táp : FSP raider 650Leginkább játékokhoz és 3D szerkesztő programokhoz (modellezés/renderelés)
Viszonylag elterjedtebb, időt álló típusra lenne szükségem, hogy esetleg 1-2 év múlva is könnyen tudjam bővíteni a rendszert egy hozzávett, másik példánnyal (crossfire / SLI).Elsőkörben 50k-60k körül árban körül gondolkodok.
(A topic végét gyorsan átfutva, első ránézésre R9 270X tűnik befutónak.)
(De használt VGA-k sincsenek teljesen kizárva.)Mit tudnátok ajánlani a fenti szempontok alapján?
-
addikt
válasz marquuard #43892 üzenetére
Jelenleg 2GB VRAM full HD-ban mindenhova elég. Azt nem tudom, hogy 2 év múlva hogyan fog festeni a helyzet, de most csak azért nem vennék meg egy lassabb, de 3+ giga VRAM-mal szerelt kártyát, mert TALÁN pár év múlva nem lesz elég a 2GB VRAM és a RAM-ba is fog kis részben dolgozni a játék.
Az interfész-szélesség pedig 1db szempont a sok közül, ami meghatározza a kártya összteljesítményét. Csak erre nem szabad alapozni a vásárlást.
Az MSI mellett szól továbbá:
- hatékony, halk hűtés
- 3 év garancia -
marquuard
veterán
Sziasztok.
Melyiket vegyem?
-MSI GTX770 Gaming
-Sapphire R9 280X Vapor-X.Melyik időtállóbb? Én úgy gondolom, hogy 3GB és 384bit hosszútávra jobb, de tesztek szerint GTX770 erősebb.
PSN ID: marquuard
-
őstag
Full HD. Amúgy árnyalt a kép nagyon, mert ezt elég nehéz eladni, mert már nem kapni és senki nem tudja hova tenni teljesítményben. Igazából 34-ért hirdetem, még nem sürgős eladnom, de nem is jelentkezett senki.
Szóval a kérdés az, hogy megéri-e eladni 30-ért vagy nem mert nem lennék sokkal előrébb egy 50e VGA-val.
Vagy ha igen mire érdemes, hogy érezzem is, hogy gyorsúltam.gtamate2: Igazából GTX 760 Gigabytot 60ért tudnék szerezni, megéri-e a +30e a váltásért?
Na meg nyitott vagyok Radeonra is, mert ott a Mantle meg szereti a BF is amit tolok, meg ott kell leginkább a vas.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyik VGA-t érdemes megvenni a következő szintnek ami érezhető gyorsulást hozna a konyhára. Full HD főleg BF3 BF4. Jelenleg GTX 650Ti Boost 1GB dolgozik i3 4130 társaságában, de később lehetséges valami i5.
Kössz a válaszokat! -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz BomiBoogie #43882 üzenetére
Nem kell Egy jó 550-es táp akármilyen egykártyás rendszert kiszolgál.
A proci meg kapásból alig fogyaszt.Hogy megnyugodj: Anno amikor a húzott phenom 2 x4-el hajtottam egy darabig a húzott 670-est. Akkor a proci 1.45v-ot kapott. Ezt így lazán vitte az 500-as Aurum. Pedig gondolhatod,hogy megugrott a cpu fogyasztás.
Hálózat felöl cry3-om alatt 300W vagy ez felett mértem.
[ Szerkesztve ]
-
xmaas
őstag
válasz anytime #43863 üzenetére
dugjal csak 2 szazas szoget a konektorban es kapaszkodj belejuk erosen majd sikerulni fog atlepni a 250W fogyasztast is
BomiBoogie Eleg boven a 550 W mivel gondolom nem akarsz 2 kartyas rendszert epiteni ennel erosebb tapot csak akkor erdemes bepakolni a gepben
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz BomiBoogie #43876 üzenetére
Tehát, akkor elég az 550w. Kérdés? Nincs
Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
-
Grave_444
nagyúr
válasz Béres István #43871 üzenetére
Megéri az árát az R9 270X.
A GTX750Ti is jó vétel, annyival gyengébb amennyivel olcsóbb.
Bár 35-40 között aprón 7850-et kapni,ami jobb nála.[ Szerkesztve ]
-
Béres István
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég új alapokra helyeztem a gépem, sajnos akkor pénzhiány miatt a videokártya cseréje lemaradt.
Jelenlegi konfigom föbb paraméterei:
- ASUS M5A97 Evo R2.0 alaplap
- AMD-FX6300 processzor
- 2x4GB Kingston HyperX DDR3-1600
- Chieftec CTG-550-80PMaradt hozzá egy GeForce 9600GT videokari, most ezt szeretném lecserélni.
Árban kb.50-60K-ig szertnék elmenni.Amit néztem:
- ASUS GeForce GTX 750Ti 2GB kb.40-45K
- Sapphire Radeon R9 270X kb.50-55KElsösorban filmre, kis játékra (FPS-t nem igazán tolok, de egy-egy szebb RPG-nek jó volna szépen futni) kellene 1920x1080 felbontáson.
A kérdésem, hogy a Radeon megéri-e a plusz pént, a konfigom ki tudja-e használni?
Ha más ötlet van azt is várom szeretettel.Mindenkinek elöre is köszönöm a választ.
-
lethos
tag
sziasztok!
Kinéztem magamnak a Geforce GTX 750ti videókártyát.
Tudnátok abban segíteni, hogy melyik gyártótól vegyem ezt meg?
-ASUS, EVGA, GAINWARD, GIGABYTE, MSI, PALIT, ZOTACElőre is köszi a segítséget.
-
anytime
őstag
válasz BomiBoogie #43865 üzenetére
Milyen szornyeteget akarsz Te? Netan ket VGA-n is gondolkodol?
-
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
Melyik a legmagasabb teljesítményű passzív hűtésű nVidia kártya most? Persze olyanra gondolok, ami nem főzi meg magát a passzivitás oltárán.
Köszönöm!
-
anytime
őstag
válasz BomiBoogie #43859 üzenetére
250 - 260W-nal tobbet meg nem tudtam kiszedni a halozatbol (fogyimerovel), igaz, az enyem nem tuningvas, de azert ha K-s lenne a rendszer, akkor sem enne meg a duplajat
Szoval, untig eleg amit kineztel, raadasul az egyagas tap a 12V-on, nekem is pont ez volt a platinum elott.[ Szerkesztve ]
-
kisGAS
csendes tag
Sziasztok!
Felújítom a gépem, és videokártyával bajban vagyok. Nagyon tetszene egy R9 270x, de 50k-t nem tudok rászánni. Mit érdemes 30k körül megvenni?
A gép: ASROCK Z87M Pro4, i5-4670K, 8gb 1600-as ram, 430 w-os táp
Új, számlás beszerzés jöhet csak szóba.
Köszönöm a segítséget.
-
h1mpi
félisten
-
lovas001
aktív tag
Hát lehet végül az lesz 270X re váltanék csak még sajnáltam rá a pénzt. Azért köszönöm
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
h1mpi
félisten
-
edari
őstag
Sziasztok
Csak a teljesítményt figyelembe véve melyik a jobb?
Gtx 660 vagy hd7850?
Nem tudok dönteni -
lovas001
aktív tag
Szerintetek mekkora teljesítmény növekedés érhető el egy ha egy giga 6850 oc mellé tennék még 1 et?Egy x4 980 mellé menne ami jelenleg 4,2 -n megy stabilan.
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Akkor itt kérdezem meg, a tápos topik el van havazva.
4670K és GTX 760 HAWK mellé elég egy XFX 550-es táp (nyilván tuning lenne), vagy inkább váltsak 650-esre? -
gorgo
őstag
válasz BomiBoogie #43819 üzenetére
Hali!
Jó ideje nem játszom így nincs is dedikált GPU a vasban,csak egy integrált HD 3000. Most azonban meginogtam egy játék miatt. Javasolt konfignak a köv. karit írják: GeForce GT 545 DDR3
Mivel egyáltalán nem vagyok tisztában 5 éve a GPU-kal, így segítséget kérek. E helyett kellene valami ami teljesítményben legalább ennyit tud, viszont néma PC-m van, amit szeretnék továbbra is némán üzemeltetni (Oké, mikor játszok, lesz némi hangja, nem baj). Tehát passzív hűtésű valamilyen nvidia karit tudnátok ajánlani? (van azért a házban 2 házhűrő venti, hűtés tehát van!) Nem kell űber teljesítmény, nagyobb lehet persze, de legyen halk, kis fogyasztással! Esetleg ha Photoshop ki tudja használni a GPU egyes funkcióit nem baj, azzal dolgozom olykor...
THX!
A jelenlegi konfig: i5 2500K tuning nélkül, 8Gb ram, minőségi táp. Mint mondottam, nem játszom, csak egy frissen kijövő régi nagy kedvenc folytatása miatt gondolkodom dedikált vga-ban. Értelem szerűen nem akarok rá sokat szánni. Nem vagyok tisztában az árakkal, de 35k-ért ha nem adnak akkor sztem nem veszek semmit."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
high5
újonc
Sziasztok,
Egy alap videokártyára lenne szükségem, 4770k proci beépített vgaja volt eddig használva, viszont ezzel gondok vannak: jelenleg prímán visz egy 27es dellt és egy 24es samsung monitor, de ehelyett egy 30as samsungot 2560*1600-ban szeretnék használni, ez viszont nem sikerült, csak 1200*800ban hajlandó a cpu vinni. Remélem egy video kárya megoldja a gondot.
Milyen kártyát lenne érdemes venni? pci-e 16x os slot van, meg pci is, játék nem lesz rajta, csak munkára lesz használva! előre is köszi a segítséget!
-
Béres István
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég új alapokra helyeztem a gépem, sajnos akkor pénzhiány miatt a videokártya cseréje lemaradt.
Jelenlegi konfigom föbb paraméterei:
- ASUS M5A97 Evo R2.0 alaplap
- AMD-FX6300 processzor
- 2x4GB Kingston HyperX DDR3-1600
- Chieftec CTG-550-80PMaradt hozzá egy GeForce 9600GT videokari, most ezt szeretném lecserélni.
Árban kb.50-60K-ig szertnék elmenni.Amit néztem:
- ASUS GeForce GTX 750Ti 2GB kb.40-45K
- Sapphire Radeon R9 270X kb.50-55KElsösorban filmre, kis játékra (FPS-t nem igazán tolok, de egy-egy szebb RPG-nek jó volna szépen futni) kellene 1920x1080 felbontáson.
A kérdésem, hogy a Radeon megéri-e a plusz pént, a konfigom ki tudja-e használni?
Ha más ötlet van azt is várom szeretettel.Mindenkinek elöre is köszönöm a választ.
[ Szerkesztve ]
-
-
TBT
addikt
válasz emperorka #43831 üzenetére
Csak 1 ilyen leírást találtam, de még ez is friss.
Viszont még szerintem is brutálisan sok az R9 280 ára. A múltkor Ipon-ban volt 1 db ASUS R9 280X (nem Top) változat 89 000 Ft-ért, ahhoz képest fail, hogy a sima R9 280-at 85-88 000 Ft-ért dobálják.
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
Csaby25
őstag
válasz Sondi1986 #43838 üzenetére
Elnezest a 280x miatt
Film lejatszasnal is fontos a vram sebessege?
Mert ugyebar nagy game-eles ugysem lesz egy P4-es procival
Ujonnan erdemes gyengebbet(olcsobbat) venni, vagy szerinted ez a minimum?
Koszi![ Szerkesztve ]
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
emperorka
tag
válasz TaylorXIII #43837 üzenetére
Igen,280-ast írtam valóban,bár szerintem óriási különbségek azért nincsenek a 280x között csakúgy mint a 270x se sokkal erősebb a sima 270-nél.Mindenesetre sokkalom egyenlőre az árát.
-
Sondi1986
addikt
-
Andrsaint
csendes tag
Sziasztok! Egy x4 760k-s quad procihoz és 8gb 1866mhz ramhoz milyen vga ajánlott játékra? Ati és Nvidia oldalon?
-
Sondi1986
addikt
SAPPHIRE 11230-00-40G R9 280 3GB GDDR5 Dual-X OC Boost
SAPPHIRE 11230-00-20G R9 280 3GB GDDR5 Dual-X OC ez is megérkezett.[ Szerkesztve ]
-
Sondi1986
addikt
válasz Csaby25 #43828 üzenetére
XFX HD-657X-ZDF2 HD6570 2GB DDR3
De inkább használtan nézzél hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Milyen PCI-E-es, videokartyat ajanlotok egy P4 3 Ghz proci melle full hd videok(beleertve youtube) lejatszasara?
Koszi!A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
lethos
tag
Sziasztok!
Milyen VGA karit ajánlatok?
mire használom:
- Maya (3d modellezés, renderelés)
- adobe programok
- filmnézés FULL HD
- kis game...max 50eFt
Válaszaitokat előre is köszi!
-
Sondi1986
addikt
válasz BomiBoogie #43814 üzenetére
Techpowerup nv orientált játékokat tesz bele a tesztjébe.
-
Coyot
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, talán ezt a topicot többen olvassák.
1. Jelenleg egy Sapphire Ultimate 7750 es vga-m van, ez a gyárilag passzív verzió. Minden 3d-s nyúzás - legyen az fél perc akár - után standby-ba megy a monitor gép nem válaszol távoli asztalon sem. Reset segít csak.
Namost az első kérdés hogy megdöglött-e a vga-m? - jatek közben akár órákat is elven nem fagy nem lassul, néha aprókat szemetel mintha memória hiba lenne, de az évek óta megvan. Ez a kikapcsolós jelenség azóta van mióta lapot+procit cseréltem. Előtte sosem kapcsolt ki a monitor.
2. Mivel valószínű hogy haldoklik milyen vga-t ajánlatok ami erősebb és hasonlóan keveset fogyaszt mint a 7750? Amit én láttam az az nvidia gtx750ti a maga 60W-val elég kellemes lehet és mehet passzívan valami böszme hűtővel. A kérdés milyen hűtőt érdemes rárakni + van e hasonló alacsony fogyasztású és teljesítményű vga most az ujak között?
köszönöm
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
gorgo
őstag
Hali!
Jó ideje nem játszom így nincs is dedikált GPU a vasban,csak egy integrál HD 3000. Most azonban meginogtam egy játék miatt. Javasolt konfignak a köv. karit írják: GeForce GT 545 DDR3
Mivel egyáltalán nem vagyok tisztában 5 éve a GPU-kal, így segítséget kérek. E helyett kellene valami ami teljesítményben legalább ennyit tud, viszont néma PC-m van, amit szeretnék továbbra is némán üzemeltetni (Oké, mikor játszok, lesz némi hangja, nem baj). Tehát passzív hűtésű valamilyen nvidia karit tudnátok ajánlani? (van azért a házban 2 házhűrő venti, hűtés tehát van!) Nem kell űber teljesítmény, nagyobb lehet persze, de legyen halk, kis fogyasztással! Esetleg ha Photoshop ki tudja használni a GPU egyes funkcióit nem baj, azzal dolgozom olykor...
THX![ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
ST05
őstag
válasz Superhun #43815 üzenetére
annyira alapon a 7970 (925Mhz) nem elképzelhetetlen, a 760 meg boostol "világgá" akár 1100 felett is lehetett, ( ott azért meglódulnak a chipek ghz felett)
a ghz edition 7970 már mindjárt 107% a 760 hoz képest, márpedig a 7970 egy példát mondjak nekem alapfeszen ment 1200-t is... OK hogy nvidia-s a techpowerup, és persze hogy a 7970 erősebb valóban, de szvsz nem olyan rossz az a lista ha a dolgok mögé nézünk[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz BomiBoogie #43814 üzenetére
Nem erősebb. Techpowerup hírhedten Nvdiás.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Érdekesek ezek a táblázatok.
A 760 HAWK erősebb lenne, mint egy alap 7970? -
SirAlo
aktív tag
válasz B.Á.L.!.N.T #43811 üzenetére
Nekem power limit sincs valamiert afterburnerbe, nekem nem zart hanem egyaltalan nincs benne, GTX 760 kartya
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz B.Á.L.!.N.T #43811 üzenetére
Esetleg neten érdemes utánaolvasni, nekem volt egy MSI 7850-em, aminél nem lehetett feszt állítani, de volt vmi moddolt régebbi Afterburner, ami engedte, a memóriájét ugyan nem, de legalább az alapot igen.
[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
válasz B.Á.L.!.N.T #43809 üzenetére
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
rostiron
őstag
válasz TaylorXIII #43806 üzenetére
Én csak arra keresem a választ, hogy ez egyedi eset, és csak az enyém ilyen, vagy ezen a típuson nem lehet.
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
rostiron
őstag
válasz BomiBoogie #43804 üzenetére
Szia.
Amivel még próbáltam a trixx, ott ugyan az látszólag állítom, de a gyakorlatba az alapot kapja.
Afterburner-ba nem tudom mit kell beállítani, hogy a fesz csúszkája aktív legyen. Az Unlock voltage-t hiába pipálom be.Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- rtx 2060/super videókártyát keresek
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest