- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz gorgo #163454 üzenetére
Yep, alap. 0-255 a jó dinamika. Sőt, asszem a bitmélység is el van állítva, de erre ne vegyél mérget, csekkolni kell.
Deer76@ afterburner az _egyetlen_ tuningprogram legalább 10 éve, mióta megvették kilóra a rivatuner orosz fejlesztőjét. Minden más gagyesz.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
gejala
őstag
válasz gorgo #162331 üzenetére
Ha a CPU nem támogatja PCIe 4.0-t, akkor csak 3.0 módban fog menni minden.
VGA-nál ez még nem mostanában lesz hátrány, 2080Ti-nek elég a 2.0 x16 is. 3080 az első olyan kártya, aminek már kell a 3.0.
SSD-nél meg papíron gyorsabb a 4.0-s, de hacsak nem másolsz rendszeresen 100 gigás fájlokat, akkor semmi különbséget nem fogsz észrevenni mindennapos használatra 3.0-hoz képest."Kiegészítve azzal, hogy hallottam olyat is, hogy a 2. slotba helyezett m.2 ssd eleve visszafogja a PCIe busz (?) teljesítményét."
Itt szerintem azt hallhattad, hogy mivel az új procikban x20 4.0 sáv van, az alapból úgy oszlik meg, hogy x16 a GPU-nak és x4 az SSD-nek. Ha raksz bele még egy SSD-t, akkor a GPU már csak x8 módban megy, mert nincs elég sáv különben. De 3.0 prociknál 16 sáv van CPU-ból, úgyhogy ott alapból chipsetről mennek SSD-k. -
Diego72
csendes tag
Igen a proci csak PCIe. 3.0, de ahogy olvastam ez elvileg csak minimális teljesítményvesztést okoz. Ha nagyon zavaró lenne, akkor egy procicserével ez orvosolható 5600X vagy 5800X-re.
Alaplap: ASUS ROG STRIX B550-E GAMING WI-FI
(Nem tudom mennyit szánnál az alaplapra, de ezt tudom ajánlani. Nagyon jó alaplap, stabil, sok állíthatósággal, jó VRM-el.)
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
a pcie4 ilyen magasságokban pár %, kb. hibahatáron ad pluszpontot benchmarkban.
a második m2 slotnál meg alaplapfüggő, hogy a chipset hány lane-t támogat, és milyen kizárásokkal, pl. sata5-6 nem megy, vagy többedik pcie slot 1-4x-re redukálódik.[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
-
lo_jo
senior tag
válasz gorgo #162195 üzenetére
A 4c4t szerintem kevés az élvezhető játékhoz sajnos. A CPU limit miatt pont azok a bugok fognak előjönni, amivel tele a youtube. Nálam a 6c6t 9600k épp elég, de folyamatosan 80% felett pörög mindegyik mag 4,8-ra húzva. VGA-ból NV-t jobban szereti, 3060 és felette mondanám, de ott már mehet a RT+DLSS.
-
Celithrandi
addikt
válasz gorgo #162195 üzenetére
keress youtubeon videót hogy hogy fut xy kártyával, cpunk amd vel elég szarul fut és nagyon szar az optimalizálása is így kb 3060 lenne a minimum szvsz.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest