- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz Dany007 #32797 üzenetére
Továbbra is tartom hogy a magasabb hatásfok nem a leadható teljesítményt növeli, hanem a konnektor felől kevesebb áram felvételt jelent. Nem is offolnék tovább, van megfelelő helye a témának
https://howbad.info/
-
Dany007
veterán
válasz syberia #32795 üzenetére
Mindketten ugyanarra a végkövetkeztetésre akartok kilyukadni csak két különböző úton.
Persze legegyszerűbb megnézni az adatlapot hogy mennyit képes leadni a kérdéses ágon.
De a 85+-osok általában nagyobb teljesítményt tudnak leadni adott ágon, mint az azonos wattszámú 80+-os.Ugye, volt is erről egy PH!-s teszt, ahol pont pár 400-as tápot teszteltek. A konklúzió az volt, hogy sokmindenre elég a 400-as táp ha az jó minőségű és hatásfokú.
Vagyis volt ilyen 400-as táp ami nem hajtotta el az adott vga amit viszont egy másik 400-as meg igen.@Grave444:
Érdekes ez. Néztem 7870 és 7850 tesztet a PH!-n. Bizonyos játékokban alig van lemaradva a 7850 pár fps-sel. Ráadásul ahogy olvasom egyéb tesztekben akár 300mhz-et is lehet húzni a gpu-n. Így meg már el is éri a 660 teljesítményét. Sőt. Szóval ja, eléggé játékfüggő a dolog.
-
syberia
veterán
válasz Grave_444 #32791 üzenetére
Nem a táp hatásfoka határozza meg hogy milyen erős vga mehet a gépbe, hanem a 12V ág, a hatásfoknak a fogyasztás terén van jelentősége, de mintha nem ez lett volna a kérdés...
(#32788) Ishikoro A mostani tápod mellé én nem tennék GTX 760-nál nagyobb tdp értékű karit, 336W az nem túl acélos
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
d@minator
addikt
válasz pcguru23 #32784 üzenetére
Mostanában ezt az összesített tesztet használom, mert a többire mindig van kifogás. Igazából én csak a legerősebb játékok alapján szeretek osztályozni. De akkor meg vita van. Az összesített tesztek ellenére a magánvéleményem nekem is az és mindig is az (volt), hogy a 7870 erősebb egy kicsit.
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következőhöz. Adott egy gép (Asrock B75M-DGS, i5-3470, 8GB RAM, MSI HD7850 1GB, FSP 400-60GHN, stb.), amiből a videókártya átment az öcsém gépébe.
A kérdésem, hogy 1920x1080-ra milyen videókártyát ajánlanátok a fenti helyett? Főleg játékra használom a gépet. A keret 60-70k körül van.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
1989rigo
tag
Üdv mindenkinek!
A következő hónap elején szeretnék venni vgát ilyen 30, nagyon max 35 körül!
Ami nekem elnyerte a tetszésem az asus 560 ti sorozata! Csak Nvidia jöhet szóba!
De szeretném ha segítenétek a döntésben hogy akár milyen más vgát is válasszak ami jobban megérné!
Előre is köszönöm!
Üdv SzabolcsA megvásárolt termék értékelése után reklamációt nem fogadok el. Üdv Szabolcs
-
Dany007
veterán
válasz pcguru23 #32783 üzenetére
Köszönöm. Azért éreztem én hogy több nem megy.
És a kettő közül? Ildomos lenne egy AMD-s procit egy NV kártyával párosítani vajon? Vagy nem számít igazából? És ha nem számít akkor melyik? Vagy mindegy mert ahogy látom a tesztekben egy szinten vannak kb... (7850 kis húzással) -
-
Dany007
veterán
Üdv!
Milyen VGA-t ajánlanátok a következő APU-s konfighoz amit még maximum kitud hajtani?
A10-5800K @4,2-4,4Ghz
Asus F2A85-m
8GB Corsair 1866mhz
Seasonic HT500 tápA Trinity topikban már beszéltünk róla, ott 7850-et ajánlottak mint max amit ez a proci még ki tud hajtani. Nincs értelme erősebb kártyát venni mert CPU limites lennék úgyis...
De azért megkérdezném itt is a szakértőktől, hogy mit ajánlanak? Amit még elbír ez a proci 4,2-4,4-re húzva.
Összegbeli határt egyelőre nem írok, mert gondolom a 80-100k-s VGA-kat már úgyse bírná el a proci.
De azért kíváncsi lennék, hogy szerintetek mi lehet a max amit még kihajt. (a dual graphics most nem játszik)
Előre is köszönöm az ötleteket. -
123sylaar
aktív tag
Hali!
A kérdésem az lenne, hogy a mantle miatt komoly előnyre fognak szert tenni a radeonok? Megéri nvidiára beruházni?
Konkrétabban:[link]
Erre a gtx660-ra gondoltam, most nagyon jó cédulát kapott. Nem lesz a jövőben nagy hátrányban mondjuk egy 7850/70-hez képest?Üdv.: Krisz
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
törölt tag
üdv. Ati Radeon R9280X vagy Nvidia N770 Lightning? Tud annyival többet az nvidia amennyiért többet kérnek érte és elég belőle a 2GB verzió vagy a 4GB? Csak játékra lenne használva a VGA! köszi
-
Sondi1986
addikt
válasz kristof123 #32770 üzenetére
Semmi különbség az egy ventistől csak tettek rá kettő venti azt kész!
-
banderasz77
addikt
válasz kristof123 #32773 üzenetére
Ez mindent ver most ar ertek aranyban a kategoriaban.
-
dashed
senior tag
válasz kristof123 #32773 üzenetére
Nem lattam meg amikor irtam de valoban.
-
kristof123
őstag
EZ van a fent linkelt tesztben és szvsz nincs rossz ára, de a Zotac 660 41-ért még nyerő...
(#32772) dashed:
Ajánlom figyelmedbe a fentebb linkelt kártyát akkor, mert a GW-nek sincs rossz hűtése: "Heaven 4.0 at 2560x1440 resolution for an additional 40 to 50 minutes" = Max.: 69°C.[ Szerkesztve ]
-
dashed
senior tag
Neha befut egy-ket 2gb-os 650ti boost is jo aron.
Multkor 37E volt.. Erdemes figyelgetni, mert max fel - 1 napig tartjak az arukat aztan visszaugranak 40 fole..Pl Msi
De a zotac 2gb-os 650 ti 35E volt 1 napig aztan azota eltunt
En az msi-re kernek arfigyelot, es ha leugrik megint 37 korulre azt vennem. annak jo es halk a hutese + 2gb-os
szerk. : Gainward GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB Golden Sample
[ Szerkesztve ]
-
pcguru23
aktív tag
Igen ahogy nézem mostanában a GAINWARD-kariknak igencsak megy lefelé az ára.
[ Szerkesztve ]
-
1989rigo
tag
Üdv mindenkinek!
A következő hónap elején szeretnék venni vgát ilyen 30, nagyon max 35 körül!
Ami nekem elnyerte a tetszésem az asus 560 ti sorozata! Csak Nvidia jöhet szóba!
De szeretném ha segítenétek a döntésben hogy akár milyen más vgát is válasszak ami jobban megérné!
Előre is köszönöm!Üdv Szabolcs
[ Szerkesztve ]
A megvásárolt termék értékelése után reklamációt nem fogadok el. Üdv Szabolcs
-
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Buci21 #32757 üzenetére
2500K mellé simán mehet 7950.
Inteleket nem tesztelgettem, ahhoz kéne havi + 150 k nettó fizetés.
Nekem elég annyi, hogy az FX-8320-am (4,2 GHz-en) eléri az i7 3770-et a tesztek szerint. Szóval amit a 3770 "kihajcsa" azt az én AMD-m is.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Grave_444
nagyúr
válasz haypro #32756 üzenetére
Nem arról van szó hogy nem mertem mellé rakni, egyszerűen nem akartam inkább vettem egy kicsit erősebb procit.
Ez a saját véleményem, X4 965 mellé nem tennék egy 7850/7870-et.
Anno volt x4 965 + 5870 párosom és amikor I5 2300 + 7770-re váltottam hiába volt gyengébb a 7770 semmi különbséget nem vettem észre, sőt valahol a 7770-el több FPS volt.Aki meg vesz egy 100.000Ft-os kártyát nem 27ezres proci mellé teszi...
P.Dude Milyen felbontásra lesz a kártya? Játékra kell? Mennyi a keret rá?
[ Szerkesztve ]
-
P.Dude
őstag
Intel Core I5 2320 3,00 Ghz
Egy ilyen processzorhoz keresek videókártyát, amely nem hajtja ki és alacsony fogyasztású
Zoll
-
haypro
senior tag
válasz Grave_444 #32754 üzenetére
Istenem... Ezt egy szakmai fórumon... FullHD-ben egy FX-6300 is elég a 7970-nek.
I5 2300 mellé nem mertél 7850-et rakni?! Nevetséges...
Zsivaagoo: FX-hez kevés?! Akkor Phenomhoz is. Az X4 965 kb. az FX-6100-al egyerős, néha meg is veri. A jobbféle Phenom II X6-ok meg még az FX-6300-at is megverik minimálisan.[ Szerkesztve ]
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Askformore #32752 üzenetére
Különféle tapasztalatok.
A Giga HD 7770 OC GHz edition VGA-mat "le-bencsmárkoltam" Athlon II X4 640 (3,0 GHz); Phenom II X4 965BE (3,4-4,0 GHz), FX-8320 (4,2 GHz) procikkal is. A - P - FX sorrendben érezhető volt a pontszám különbség, FPS-ben egyre kevesebb volt, ahogy erősebb proci került alá.
A 7770 ereje "sok" az Athlonhoz, a Phenomhoz (tuninghatár közelében) és az FX-hez már "kevés".
i5-ről meg annyit, hogy bármelyikhez kicsi a HD7770.
[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Buci21
addikt
válasz Askformore #32752 üzenetére
nekem volt 955-ösöm, és sajna tud kevés lenni. 6870 alatt volt, és 4,1ghz-en volt far cry 3-ban az a pont ahonnét nem gyorsult
-
haypro
senior tag
válasz Zsivaagoo #32747 üzenetére
Khm. Példának, hogy mi hajtja ki, egy X4 965-öt mondasz?! Ez a CPU minimálisan gyengébb csak az FX-6300-nál, és egy 7870-et FullHD-ban simán kihajt.
Sondi1986: Jó ajánlat, de azért 41k-ért a 2GB-s, 2 ventis, kicsit OC-s GTX 660 ami a 7850 2GB-nál is erősebb 10-12%-kal sokkal jobb ajánlat...
[ Szerkesztve ]
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
Sondi1986
addikt
Ez is elég jó árba van: MSI R7850-1GD5/OC HD7850 1GB GDDR5
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Askformore #32741 üzenetére
Nem igazán fogja kihajtani, de annál a VGA-nál nem érdemes gyengébbet venni.
965BE csutkára kihajtja pl.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Buci21
addikt
válasz Dee Dee #32738 üzenetére
megéri aprózni, amiket linkeltem pl elég jó árban vannak és garisak. amíg a kártyán nincs külsérelmi nyom, működik, és van garipapír, addig jó vagy meg kell nézni a kártyákat mielőtt megveszed, de ennyi
(#32743) Dumm-dumm:
GTX 660 vagy HD 7870 szerintem jó lesz ide. A Zotac GTX 660-asa halkabbnak tűnik, jobb döntés szerintem[ Szerkesztve ]
-
Dumm-dumm
csendes tag
Szevasztok haveromnak rakok össze egy gépet és nem tudom hogy milyen videokártya mennyen a gépébe.Játékra használná a gépet full hd-ban.Igazából olcsón szeretne videokártyát viszont én nem szeretném azt hogy 1 év múlva azt mondja hogy hát ez egy f*ss nem megy rajta semmi.Ezeket néztem ki:
Msi GTX650tb Tf
Zotac GTX660
Msi GTX660
és végül
Asus 7850
Tudom hogy van árkülönbség a fenti kártyák közt viszont teljesítményben+ajándékokban is.Én Nvidia párti vagyok és legszívesebben az MSI Gtx 660-ást raknám a gépébe mivel tudom(tapasztalatból) hogy a driververek sokat nyomnak a latbaProcesszor vagy egy Fx 6300-as vagy egy Fx 8230 lesz.[ Szerkesztve ]
-
ZiD
tag
válasz gyuszaa #32721 üzenetére
Köszönöm Neked is. Elkezdtem nézelődni, természetesen fogalmam sincs, hogy mi a különbség a sok 7770 változat között
Ezt néztem 36 hó garanciával, ez fontos szempont. Filmre mindegy melyiket veszem? Mivel játék max később és minimális lesz, így inkább garancia, és a csendesség/alacsony fogyasztás lenne a szempont. -
Dee Dee
tag
Köszi a válaszokat!
Kicsit meglepődtem, hogy inkább nvdia-t javasoltok, azt hittem mostanság az AMD dominál. Persze nem annyira követem az eseményeket. Aprón érdemesebb venni, mint boltban? Nem lehet ráfázni?
üdv -
chewycl
tag
Sziasztok!
Tönkrement a régi VGAm és szeretnék egy másikat venni, úgy 30k a keret rá. Használtan is jöhet. Nem nagyon ismerem az újabb kártyákat, eddig egy GTX 460 1gb-om volt. Megéri venni egy ugyan ilyet megint?
Konfig:
i5 760
evga p55 ftw
4gb ram
corsair tx 650w
23" monitor 1080p[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz Dee Dee #32731 üzenetére
50 körül GTX 660Ti-t használtan lehet ki tudsz fogni, az is megéri kb annyival kapsz erősebbet, mint amennyivel többet fizetsz
ő jó vétel
ő is
és ha ennyit bevállalsz akkor ez nagyon megéri -
Dee Dee
tag
Köszi!
Ezek most minden játékhoz jók lennének? Ésss, ha mondjuk 50ezer lenne a limit, akkor mennyivel kapnék jobb cuccot? Így később kéne majd lecserélnem?
üdv -
Askformore
senior tag
Sziasztok!
Amd Athlon II X3 3,2Ghz proci, és 4GB Kingston HyperX Blu 1600Mhz ram mellé milyen videokarit ajánlotok 720p játékra?Köszi!
-
Dee Dee
tag
Sziasztok!
Addig-addig halogattam az uj kártya vételét, míg ma hugom megnyekkentette a sims-el-.- (saját illesztőprogramjára néhány apró ponttal reagál, csökkentett módban tökéletesen szuperálMit javasoltok kb 40ezerből? AMDben gondolkozok.
Két kimenetes kell, monitorok felbontását nem tudom, de az idővel változhat. Játszani is szertnék rajta néha, ütősebb játékokkal is akár. Alapvetően 3D szimulálás, néha film.Konfig:
AMD Athlon II X4 750K 3.40GHz FM2 BOX
ASROCK FM2A85X Extreme4
PATRIOT 8192MB Viper 3 DDR3 1866MHz CL11 KIT PV38G186C9K
Chieftec CTG-500-80P 500Wköszi & üdv!
-
MM
őstag
válasz h1ght3chzor #32724 üzenetére
Előbb utóbb biztos.
Kérdés, hogy ez mennyi idő...
-
Buci21
addikt
válasz h1ght3chzor #32724 üzenetére
amelyik olcsóbb lesz
-
-
Buci21
addikt
válasz h1ght3chzor #32722 üzenetére
ár függvénye, teljesítményre és hűtésre egyre mennek. amelyik jobb tetszik, és amelyiket jobb áron kapod.
-
gyuszaa
őstag
Ha egy magasabb bitrátájú filmet ráuszítasz, ne adj isten BD25/50 akkor már 2-5 szörös különbség is lehet egy átlag mkv között, ahol már csuklana. Néha egy kis játék is befigyel nem lehet rossz választás apróról használtan 20 körül egy garis 7770.
(#32716) ZiD
Bitráta különbség miatt áll ez fent, már mkv-nál is.
[ Szerkesztve ]
-
ZiD
tag
Sziasztok,
Egyenlőre érdeklődés szintjén Lenne egy konfig ezekkel a fő paraméterekkel:
Alaplap ASRock B75 Pro3 M
CPU Intel Core i3-3225
Táp: Chieftec 500W CTG-500-80PB
Játékra nem használom, most viszont vettem egy full HD 46'-os tv-ét. A TV hdmi-vel van összekötve a tv-vel, főleg MKV lejátszás céljából Alapvetően viszi az integrált videokari a filmeket, de ha lenne olyan videókártya, ami nem túl drága, de jobb minőséget ad, akkor lehet elgondolkoznék. Tudtok ilyet ajánlani? Van értelme egyáltalán? (átékra tovább sem lenne használva)Előre is köszi!
-
válasz bandi0000 #32710 üzenetére
Beraktam egy Sapphire X1950GT 256MB / 256bit -et , de sajna nem adott képet
gondolom az a baj neki, hogy 2 tápcsatis a VGA és a táp (Asus 340w ATX) kicsit gyengusz neki... nem hajtja meg rendesen (táp nem elég) am. a kártya másik ilyen régi PIII-ba gond nélkül üzemel (abba amibe van 400w -os táp van)
Gigabyte GA-6VTXD -konfigba van beépítveL
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Crucio
aktív tag
Hali!
Powercolor 7870-ről van véleménye valakinek? 1 ventis kiszerelés. Mennyire éri meg? (42500)[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
-
válasz BomiBoogie #32697 üzenetére
Esetleg tudsz ajánlani egy type / MB (AGP) a hasznnáltpiacról, ami már nem okozhat ilyen "gondokat" ?
Megköszönném !L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Köszönöm a korábbi kérdésemre adott válaszotokat....a HD7770-es mellett döntök,mert tényleg nagyon jó árban van Ujabb kérdés: ragaszkodjak csak az ATI Radeon HD7770-hez, esetleg (láttam ,van az OC kiadásában egy kis gyári tuning) a Sapphire HD7770.ese is jó, vagy az ASUS 7770 , esetleg az MSI HD7770-ese? Én személy szerint a Sapphire HD7770-re hajazok, ha a korábbiakban megemlitett konfigomnak (főleg proci) nem sok még... Vélemény?Köszi szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz banderasz77 #32706 üzenetére
Én tavaly ilyenkor 47-ért vettem a 7850-et, még mindig elég jól tartja magát teljesítményben, úgyhogy örülök.
Arról jutott csak eszembe, hogy látom, a most 41-ért, nagyon akciósan adott 660-nal csaknem pariban van.
-
banderasz77
addikt
-
sittes79
addikt
válasz banderasz77 #32703 üzenetére
Engem meg halálra rémítettél, de mindegy
A sima GTX 660-ról van valahol valami teszt?
-
AAntii
őstag
válasz banderasz77 #32703 üzenetére
Erősebb, a hűtés első blikkre nem rossz (mondjuk nekem a tf hűtés különösen bejön), és közel ugyanannyiban van. Egy évvel kevesebb gari van rá, mint az msi-re, mondjuk ez lehet hátrány, ha a 25. hónapban lesz vele valami. Az erősebbet vettem volna én is.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
banderasz77
addikt
Kicsit megkevertem itt a társaságot.
Csak megnyugtatás képpen kellett, hogy jól választottam az általam linkelt ZOTAC-ot az MSI helyett.
-
Grave_444
nagyúr
GTX650Ti Boost-ról van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest