- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz koko52 #172599 üzenetére
Nem játékvizet kell venni, hanem rendes blokkot és rá a csövet. Ha van rajta [rendes fitting] akkor az még véletlenül sem fog könnyezni. 7 éve így megy.
Esetleg vehetsz hozzá 90 fokos konnektort.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
koko52
nagyúr
válasz KAMELOT #172598 üzenetére
Hát én is sokáig kardoskodtam AIO víz mellett, mert utálom ezeket a gusztustalan nagy toronyhűtőket. De amikor elkezdett könnyezni az nem volt vicces. Alatta meg a méregdrága VGA. Azóta inkább maradok a levegő mellett.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz Grave_444 #172596 üzenetére
Mert ha megvettem akkor veszik meg nagykertől. Onnan posta oda majd hozzád. Így nem buknak, mint a sok másik 600+K árazott készleten lévő boltos.
Én sem raktároznám. Így tudnak top áron lenni mindig.[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz Grave_444 #172593 üzenetére
Nem népkártya és nem is lesz. Ahogy a Ferrári sem népautó.
Én figyelem árukeresőn, azért pörögnek szépen. Kazy elől 5-öt elvittek, állításuk szerint lerabolják az 550-600k közötti kategóriát itthon."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz Grave_444 #172593 üzenetére
400 nettóba nem rossz vétel. Nemrég adtam el 3080ti-t 340-ért.
Az hogy nincs rá keret/nem adsz vga-ra ennyit/jó a gt1030 is nem azt jelenti, hogy másnak nem jó vétel.
[ Szerkesztve ]
-
-
koko52
nagyúr
Hopp, akcijó: [link] 4080 509k
-
koko52
nagyúr
válasz Hegyirabló #172588 üzenetére
Van egy vékony csavarhúzóm, arra rakok zsugorcsővet, úgy talán benyomható.
Viszont azt jelezhetnék usereknek, hogy ATX alaplapnál kisebb esetén ugrik pár funkció.[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz koko52 #172587 üzenetére
Nagy az ujjad! És akinek nagy az ujja, annak nagy a...
Viccen kívül, ez tényleg elég idiótán van csinálva. Ezek tényleg nem próbálják le a dolgokat, oda is eljutott a "- Jó lesz ez így!" mentalitás?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
koko52
nagyúr
Az anyjába tegye bele aki ezt kitalálta! Bekattant, aztán nincs az az ujj ami a hőcső és a pöcök közé befér. Ha egyszer eladom az kábellel rajta lesz. 4080 GW Phoenix gs
A hűtés ezen is valami brutál nagy. ATX M alaplap már nem is látszik. A lap alján az usb csatit rá se lehet dugni. Szerencsére nem használom.[ Szerkesztve ]
-
Bossi
őstag
Sziasztok!
AMD 6700XT vagy RTX 3060 a jobb választás? Teszteket néztem, de ugye az zöld oldalon van a nvidia dlss ezért nehezen tudok dönteni. Amire kell 1440p játék, de 90%-ban nem multizok.
köszönöm.
-
UserX
addikt
válasz UserX #172581 üzenetére
Olvastam MasterDeeJay blogját, tanulságos olvasmány, de a végső döntést még nem hoztam meg...
-
UserX
addikt
válasz UserX #172579 üzenetére
Viszont egy eredeti IBM billentyűzetnek azért van értéke/ára...
rumkola: Köszi! Az a baj, hogy én szeretem ezt az NV kártyámat is, minden sima vele, nekem elég, lehet, hogy 1-2 év múlva már nem így lesz. Csak izgat az ARC (!!!), de: 'A járt utat a járatlanért el ne hagyd!', 'Ami működik, azt nem kell megjavítani.'
Még agyalok, Googlizom...
[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
Intel ARC A770 vs. NFS Heat-el volt valakinek tapasztalata? Youtube-on A750-el tesztelték és textúra hibás volt! Bár lehet, hogy már ezt driver szinten javították...
Nagyon izgat engem ez a 1st gen. Intel kari, viszont nem vet fel a pénz...
2 gép van a háztartásban az enyémben most RTX 3060 8GB van (FHD 75HZ)
A fiaméban Arch Linux alatt átmenetileg GTX 1030 (FHD 60 Hz).
Lépni szeretnék. Két lehetőség körvonalazódik:
1. Magamnak megtartom a 3060-at, amikkel játszom, azt kiszolgállja (egyelőre), a fiamnak veszek egy használt RX 5500xt-t (~50k). Nem rizikózom...
2. Magamnak veszek egy A750-et vagy A770-et, a 3060-at átteszem a fiam gépébe.
A fiam elsősorban gamel (2600x, 16 GB) én inkább filmezek (FHD *.mkv), de néha játszom is.
Mit gondoltok?
Köszönöm!!! -
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Adott a következő konfig:
I5 10400, 2x8db DDR4 RAM, ASROCK B560M Pro4, FSP Hydro Pro 500W, KOLINK Citadel Mesh
A monitor felbontása full hd, 60 hz.Mindenképpen újat szeretnék, ár szempontjából a GTX 1650, az RX6500, illetve az Intel A380 fér bele a keretbe.
A három vga közül melyiket érdemes választani?
Ahogyan néztem a teszteket, illetve különböző youtube videókat, a GTX 1650, illetve az A380 nagyjából egy szint, bár utóbbinál a +2GB vram később még jól jöhet.
A három közül egyébként az RX 6500 a legszimpatikusabb, bár tudom, hogy a pcie 3.0 miatt néhány játéknál teljesítményvesztés lenne tapasztalható. Bár a tesztek alapján még így is a legtöbb játékban gyorsabb a másik kettőnél. -
zsotty4
tag
válasz Lorden #172571 üzenetére
Tanusítom a valóságtartalmát. Egy ideig rx 480 mellett dolgozott a 12400f, és ég és föld volt a játékélmény amit nyujtott a szarrá overclockolt 2600khoz képest.
Nem szabad alábecsülni mennyit dob egy modern proci. És pont a legkellemetlenebb framedropokat szüröd meg egy jó központi aggyal.
-
ZN1980
csendes újonc
140 rongyot úgy értettem hogy új gép mindenestül, a VGA-t meg már akkorra megvetted.
-
ZN1980
csendes újonc
Ha esetleg nem jön be az i7-es upgrade akkor új gépet veszel a régit eladod az i7-el együtt, kérsz a lapért, prociért memóriáért kb 40-50 rongyot el fogják simán vinni, a VGA-t megtarod.
Ha low budget van veszel egy AM4-es Ryzen 5 4500 procit lappal (ha lehet PCIE4-eset) és később fejleszted (kb 140e Ft)....de akkor kimaradsz az AM5-ös buliból. -
ZN1980
csendes újonc
Először vegyél egy VGA-t, max 1660 ebbe a gépbe de inkább 1660S, ha jövőtállóságot akarsz akkor 3050. De 1660(s) elég jó áron van használtan.
Utána ha nem fut jól a játék szerezz be egy i7-es procit. Kb. 25 rongy használtan.Én most cseréltem le az i5 4670-emet (10 éve megvan majdnem) egy i7 4770K-ra, a VGA-m 1660. PUBG-zni szoktam, ott az i5-ös porcival ment 60-70 fps-sel high beállításokkal de elég sokszor megakadt. Most az i7-es procival folyamatos lett meg egy picivel gyorsabb. 16 giga ramom van amúgy.
Ki lehet ebből a gépből sajtolni még valamit okozhat még bőven kellemes órákat. Bővíteni ráérsz ha lemennek az AM5 cuccok árai....intelnél nem tudom mit hoz az idő jövőtállóság tekintetében. -
diegho
nagyúr
válasz palfitom #172565 üzenetére
Alapvetően egy top hűtős használt, de 1év+ garis 6600XT-re gondoltam 100k körül. Ehhez képest a 6700 nem éri meg a 35% felárat. Nvidia oldalról pedig a 3060Ti/3070 az első igazán jó vétel 140-160k körül használtan, viszont a 6600XT ezeknél is 40-50%-al olcsóbb, viszont csak 15%-al lassabb.
Most látok aprón 100k-ért Nitro+ illetve 105k-ért Phantom Gaming-et. Mindkettő 1 év garis. Melyik legyen?
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz diegho #172564 üzenetére
Szia,
Teljesen jó gondolat, ám újonnan a "jóárasított" RX 6700 (138k) miatt nem éri meg sem 6600XT-t, sem 6650XT-t venni, hisz közel ennyibe kerülnek. (a tápod ehhez is elég)
Használtak között található jó (jobb) vétel 6600XT-ből.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
diegho
nagyúr
Sziasztok,
Csak WOT alá kellene nekem egy extra halk kártya a 3050xc black helyett. Ha kicsit gyorsabb nem baj.
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/ i3 12100f, 2x8GB DDR4 3200, Rtx 3050, SF leadex silver 550W
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? FHD
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?) Csak WOT
4. Mennyi pénzt szánsz rá? Amennyi szükséges, hogy csendes legyen
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz? MindegyElső körben 6600XT-re gondoltam és mellé egy freesync monitor a jelenlegi 5 éves gsync helyett.
-
NateDogHUN
tag
Köszi a válaszokat. Akkor ahogy látom maradt az 1k=100 e HUF trend.
http://www.natedog.hu
-
kolopele
nagyúr
válasz NateDogHUN #172559 üzenetére
Amennyiben elég a 60-80 fps akkor egy 3080 Ti is elég, ha nem akkor legalább egy 4080, de akár egy 4090 sem túlzás.
[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
válasz NateDogHUN #172559 üzenetére
Az attól függ mivel szeretnél játszani, ha új játékokkal akkor kb 4070TI/7900XT a beugró szint
-
NateDogHUN
tag
Sziasztok!
Játékra, 4k-s felbontásnak manapság milyen vga-val lehet nekiugrani? Lassan érne egy konfig csere.
http://www.natedog.hu
-
koko52
nagyúr
válasz Vismajor01 #172557 üzenetére
3070 OC = 3070ti
-
patyil
tag
Sziasztok, egy alap gépet fejlesztenék családtagnak, 1080p 60hz játékra.
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
Gigabyte H410M H
I3 10100f
2x8 gb 2666
táp minőségi 500w, házban kb bármi elfér a kategóriából.
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
Full HD, 60HZ
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
játék, kipróbálna új címeket is amennyire a proci engedi, nyilván a kellő kompromisszumokkal.
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
90k
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
használt, RX 6600 a kinézett, szerintetek elég lehet neki a cpu ilyen képfrissítésen? nem lesz monitor upgrade[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Még mindig keresem a megfelelő VGA-t. Alapvetően 1080p-ben játszom (inkább kompetitív játékokkal), ha mondjuk nézek valami használt 3070-et(~160k ez a max amit rászánnék) az mennyiben ad többet minimum fps-ben mint mondjuk egy 6600XT?
A másik kérdés, hogy az EVGA XC3 Ultra illetve a Gigabyte Eagle hűtése milyen? A kinézett kártyákból csak ezek férnek el a gépházban(~45mm a hivatalos adat de az mérés alapján inkább ilyen ~42mm).
Köszi![ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
KAMELOT
titán
-
4264adam
veterán
válasz kispesta #172548 üzenetére
[RX6700 137k]
Erre gondolt a kolléga, mert nagy ugrás van a 6600 és 6700 között, árban viszont 20k sincs[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Vismajor01 #172546 üzenetére
3070 elegendő, 3070Ti GDDR6X memória miatt gyorsabb 10-15%-al amiért cserébe melegebb is és sokkal többet fogyaszt.
-
Vismajor01
addikt
válasz kolopele #172516 üzenetére
Gondolkodtam en is a cseren, 1080ti halt le egy Corsair One Pro-ban. Veszek a helyere egy 3070et mert ugy neztem maxt ezt viszi ki. Aggodtam h bottleneck es updatelnem kell a rendszert, de megneztem és 1440pn es 4kn, amit en hasznalok ott 10900k ugyanannyit tudott mint 7700k es ezt 1% lowban nem atlagban. De 3070ti sztem nem lenne elorelepes sajnos, de errol nem találtam nagyon tesztet.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Csupingo
veterán
-
DNSx
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni VGA vásárlás kapcsán.
Adott egy viszonylag régebbi konfiguráció, az alábbi főbb paraméterekkel:
- MSI B85-G43
- Intel Core i5 4570 @ 3.2
- 2 x 8 gb DDR3 1600 RAM
- FSP hydro pro 500w
- Geforce GTX 760 2gbA gép alapvetően játékra használt, ami alatt ne a mai gamek ultra részletességen való futtatását értsétek. Most szeretnénk kicsit felturbózni a gépet, és első körben a vga csere jön szóba. A cél az lenne, hogy pl. egy Hogwarts Legacy medium beállításon játszható legyen.
Szerintetek minden egyéb alkatrész megtartása mellett melyik videókártya jöhet szóba? Egyáltalán érdemes-e beruházni cpu csere nélkül vga-ra?
-
őstag
válasz Pkc83 #172538 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ, igazàból egy i5 10400cpu 16gb ddr4 ram és egy seasonic 700 táp van a gépben. Eddig egy 1050ti volt benne ami ma megadta magát, és gyorsan kellene valami. Két alternatívát találtam egy gtx1060 6gb és egy Gtx 1650 4gb. A lényeg az lenne hogy a gtx 1050ti től ne legyen rosszabb. Elvileg attól mind a kettő jobb igaz? Köszönöm.
Csupingo neked is köszönöm , és mind a kettőtöknek szólt a válasz.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Melyik videó kártya alkalmasabb játékra, Gtx1650 vagy Gtx1060 6gb. ?Köszönöm szépen a választ
-
Hegyirabló
veterán
válasz Milka 78 #172534 üzenetére
Azt mondja kicsomagolós videóban a pasas erre a 2x8 pin to 12VHPWR kábelre, hogy 600 Wattot bír (szerintem csak 150 per ág), plusz a 75, amit a PCIe-től kap. Ez elég kellene, hogy legyen (mármint a 675), de ez reális?
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Milka 78
nagyúr
válasz Hegyirabló #172530 üzenetére
Ne is rakd fel, mert megfeszülhet a csati ami a gyártók szerint kerülendő. A kártya topickjába linkeltek 90°-os átalakítót, dobj be oda egy kérdést ezzel kapcsolatban.
Esetleg vertikálisan kell elhelyezni a vga-t már ha a ház támogatja. -
Hegyirabló
veterán
válasz arcitec #172532 üzenetére
Ennél nagyobbat?? Ebben aludni lehetne. Tényleg elég nagy, mondjuk vannak lábai is, attól is segít.
Egyébként valószínűleg problem solved, elhoztam még egy tápot, Seasonic TX-1600, és ha ez marad, ez ilyen fél ATX 3.0, van benne egy 2x8 pin to 12VHPWR kábel. Vajon a 2x8 pin elég egy 4080-nak?
Szerk: #172534 Milka 78
Szia Milka!
Sajnos oldalt szerelés csak két shield helyig lehetséges ennél a háznál. Cablemod átalakító lehet az szerintem. Csak mire megjön...
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Hegyirabló #172530 üzenetére
Szépen finoman el kell hajlítani, majd az oldal legfeljebb megtámasztja.
Vagy kell venni egy nagyobb házat...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hegyirabló
veterán
Érdekes ez a pöcök téma, nem cikizésből írom, mert tényleg, de hadd mutassak valami mást. Ez nekem nagyon nem tetszik így, és még fent sincs az oldala a gépnek. Ezt a kábelt nem meghajlítva nem fogom tudni berakni a házba, pedig nem kicsi, huszonnyolc centi széles.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz arcitec #172527 üzenetére
Gigabytenak is más a pöcök. MSI és Giga érdes és van benne ív, nem csúszik le róla a szerszám. Asus lapos és sima. Egyébként kisebb kártyákkal nekem sem rémlik, hogy lett volna ilyen gond. Csak a nagy méretűek óta.
[ Szerkesztve ]
-
kispesta
újonc
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Valami videokártyát szeretnék a gépembe.Mit ajánlotok?
CPU: Intel Core i5-10400
ALAPLAP: ASRock B460M Steel Legend
RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz kit2 16GB
TÁP: FSP Hydro GD 550W
HÁZ: Cooler Master MasterBox Q300LJátszani kéne, stratégiai játékokhoz. PL heroes 7, Age of empires 4
1920x1080 felbontásban. Max 120000ft körül. Uj kártyát szeretnék. -
arcitec
addikt
válasz Hegyirabló #172512 üzenetére
Gigabyte Z390 M Gaming lapom van, még soha nem volt gond a "pöcökkel".
Pláne, hogy 3 év után amikor kivettem a 1660-at nem is gondoltam rá. Érdekes, de ha a csavart kihajtottam és az elején megemeltem a kártyát, simán kiakadt, mondhatni kifordult a helyéről. Azt tudom, hogy többször is megcsináltam mert kellett és nem volt gond.
A 3070-et még ha minden igaz nem szedtem ki, bár lehet. Amikor meg be van rakva a helyére, simán beakad.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hegyirabló
veterán
válasz MZsoltee #172525 üzenetére
Egyébként ez sem is lenne rossz üzlet, mármint ha egy felhasználó csinálná meg!
Nyul, MSI-nél más ez a pecek, sokkal jobban hozzáférhető, mint Asusnál.
-
MZsoltee
veterán
válasz Hegyirabló #172523 üzenetére
Majd eladnak nekünk jó drágán egy célszerszámot....
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
nyul105
senior tag
hüvelykujjal vagy mutatóval oldalról alányúlni.
utána egy jó ideig fáj az ujjad, a lényeg, hogy nem szabad addig rángatni amig nem pattant ki a pecek.nekem hasonló szívás volt az ssd csavar-aljzat átrakása fogóval, azzal aokat szenvedtem.
mondjuk én csak 3080 tufot vettem ki, az a legnagyobb kartyam eddig. msi b350 lap
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz koko52 #172522 üzenetére
Ez nem rossz ötlet! Bár vettem egy ilyet is az IKEA-ban, ez egy merőkanál vége, de túl jól eddig semmivel nem sikerült hozzáférni.
-
koko52
nagyúr
válasz Hegyirabló #172515 üzenetére
Cipőkanállal nyomom le.
-
Hegyirabló
veterán
válasz PuMbA #172520 üzenetére
"Biztosan nem ellenőrizték le egyszer sem, hogy használható dolog-e, mert frusztráción kívül semmire se jó."
Szinte szó szerint ugyanerre gondoltam most, mikor szereltem, hogy aki ezt kitalálta, az gyakorlatban nem próbálta le egyszer sem.
Annak azért örülök, hogy akkor még sem én vagyok a béna (biztos az is), hanem tényleg egy elcseszett dolog ez.
-
PuMbA
titán
Nekem már letört az átlátszó műanyag bevonat róla, mert annyira erősen kell nyomni, hogy kidobja a kártyát, ráadásul csúszik rajta bármilyen pálca vagy akármi, amit odanyomsz Én RTX 3060 esetén kézzel is elérem, de az ujjam lecsúszik róla, ahogy elkezdtem erősen nyomni, annyira kicsi, szóval ez sem megoldás. Hülyék csinálták ezt az egészet. Biztosan nem ellenőrizték le egyszer sem, hogy használható dolog-e, mert frusztráción kívül semmire se jó.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz zsotty4 #172517 üzenetére
Próbáltam nézni Youtubeon videókat, de nem igazán találtam megoldást. Túl nagyok a kártyát, talán kezdenek az ATX alaplapok kicsik lenni hozzá. Vagy rossz tervezés, nem tudom.
#172518 shakti69
Bambusz evőpálcikát vettem IKEA-ban, hogy talán azzal sikerül, de egyszerűen ezekkel az eszközökkel nem tudsz akkora erőt kifejteni, hogy kidobja a kártyát, és mellette nem karistold össze a lapot és/vagy a kártyát. Pedig az evőpálcika sokkal keményebb, mint a vonalzó, egyébként azzal is próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
zsotty4
tag
Én is szívtam már vele eleget. Most aktuálisan egy b660 plus tufon. Biztos van valami technikája hogy instant ki lehessen szedni, de én eddig 3 GPUt cseréltem ezzel a megoldással és mindegyik elég szenvedős volt.
-
Hegyirabló
veterán
válasz koko52 #172513 üzenetére
Ez a gomb a PICe sín végén. Ha bent van a kártya, akkor takarja kilencven százalékban. Ki kell(ene) venni az egész alaplapot a házból, hogy ki tudd nyomni a kártyát. De amíg bent van a kártya, addig nem nagyon tudod kiszerelni az alaplapot, mert a VGA hátsó shield tüskéi nem engedik, hogy kihúzd az alaplapot, plusz a kártya letakar csatlakozókat is, amiket emiatt nem tudsz kihúzni, és ezért nem tudod az alaplapot kimozgatni, ez az igazi 22-es csapdája, kínszenvedés, és ahogy nézem az MSI lapoknál is csak egy fokkal jobb.
-
Lorden
senior tag
Nem is értem, hogy valaki minek szarakodik régi i5/i7-tel komoly pénzekért, amikor aprón egy 2600-as Ryzent 20e körül adnak, megeszi reggelire a régi inteleket a 2019 utáni címekben.
De a 3600 se sokkal több, az meg már totál más világ. -
koko52
nagyúr
Mire gondolsz?
-
Hegyirabló
veterán
válasz koko52 #172511 üzenetére
Viszont aki kitalálta az Asus alaplapoknál ezt a "VGA release", azt szeretném megkínozni, és nehezen hiszem el, hogy csak nekem okoz ez gondot, és főleg ezek a böhöm nagy kártyák óta.
-
koko52
nagyúr
válasz Hegyirabló #172479 üzenetére
-
Munkas
aktív tag
válasz kolopele #172505 üzenetére
Két éve ezek a cserék nagyon megérték. Akkoriban 100 eFt volt egy 1060, 200 eFt 1070. Most meg a negyede. A procik, ramok meg kb. maradtak.
Jelen hardver árak mellett a használt 1060-1070 kártyák nagyon megérik (a gyorsabbak már beárazódnak az újabbak számítási teljesítménye közé). Beteszi az i7 mellé, biztos sokkal gyorsabb lesz, még ha nem is fog maxra kipörögni.
Én valami 50 eFt-ért vettem egy régi szerver gépet, hogy az i7 maradványit hasznosítani lehessen. 2 db E5-2630v2 pocival (2x) 6/12, és nem vitatom tényleg gyorsabb. De ilyen egzotikus megoldásokat nem akartam javasolni. -
koko52
nagyúr
válasz kolopele #172508 üzenetére
Hulladéknak azért nevezem, mert kb 2xxx-től 7xxx-ig ugyan azt adták el. AMD miatt voltak kénytelenek lépni. Ha nem jött volna a Ryzen ma is 4/4 lenne a csúcs.
-
kolopele
nagyúr
válasz koko52 #172506 üzenetére
Hulladéknak azért nem neveznék egy 7700k - t, mert pl. egy 1060-580 - as szintig nem lenne azzal ma se gond, itt inkább az a baj, hogy többe kerül sokszor mint egy használt 10700 vagy egy 3600, 5600, stb. Ilyenkor nem értem azokat az embereket, akik inkább megveszik a 7700k - t 70-80 ezerért, mint inkább vennének annyiért pl. a már említett 10700 - at, vagy egy 5600 - at, főleg ha erősebb VGA is van mellette.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
-
koko52
nagyúr
válasz kolopele #172505 üzenetére
Így van. Egy jó proci nagyot dom a minimum FPS-en, ha például a mikrolagot megszünteti, olyan mintha erősebb kártyánk lenne. De sokan fizetnek ma is nagy pénzeket (70k) hulladék 7700k-ért.
-
kolopele
nagyúr
válasz VGNGR #172496 üzenetére
Majdnem ugyanez volt a szitu egy ismerős gyerekénél is, ugyanez a proci és VGA mint a tiéd, annyi eltéréssel hogy ő egy I5 8500 - at vett bagóért pár hete, és a kis 1060 - at mintha kicserélték volna. A ramok ugyan 2666mhz - en futnak "csak", de így amire képes ma egy 1060 azt ki is hozza.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Hegyirabló #172479 üzenetére
Ez is három helyet kér, csak csalóka, mert a rögzitőlemez miatt két helyet kell kivágni, de a hűtő ugyan olyan magas mint a konkurencián. Az inno3d ami lapos, de melegebb is, a reff kártya is leveri ez miatt teljesítményben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest