- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz gbors #133385 üzenetére
Itt egy szép bemutató a kérdéses dologról. Nagyon durva.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Sundesz
őstag
válasz Rájmó #133397 üzenetére
A Pulse sajnos a hangosabb 5700 XT-k közé tartozik, leghalkabbak a PowerColor Red Devil, Sapphire Nitro, MSI Gaming X kártyák, illetve az ASUS ROG Strix ha jól van rögzítve a hűtése.
Ami kicsit gyorsabb lenne (kb 10%) és belefér a 200 ezer Ft-ba az a 2070 Super (Gigabyte Gaming OC, MSI Armor, Gainward Phantom, Palit Jetstream), de a jobb modellek 210-220 eze Ft körül vannak (MSI Gaming X Trio vagy siama ASUS Strix).
[ Szerkesztve ]
Hörcsög Powa'
-
Rájmó
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Sapphire 5700XT Pulse-t használok nagy megelégedésre, viszont közel maximum terhelésen megjön a hangja a kártyának, ami zavar, még fülesen keresztül is. A házam egy Meshify C, a többi alkatrész az adatlapomon megtalálható.
Van olyan kártya most, amit hozza ezt a teljesítményt vagy egy picit többet is max 200e ft körül, amivel az 1440p és 144hz is megbirkózik adott esetben? Használt vagy új kártya is jöhet, igazából mindegy, amíg a használt karin van garancia.
Vagy van valami tipp, hogyan lehetne esetleg halkabbá tenni? Fan curve-ot módosítottam, alulfeszeltem is (itt a youtube-ot, fórumokat kellett segítségül hívnom, mert annyira nem vagyok jártas benne) de 75 fokon így is közel 2800-2900 rpm-el forgott a ventillátora a kártyának ami elég nagy hanggal jár, legalábbis számomra.
Köszi előre is a segítséget!Privátra illik válaszolni :)
-
válasz konkav #133393 üzenetére
ML/DL és Blender alá is erősen ajánlott a 6GB memória, ráadásul mindkettőhöz NV videókártya az ideális.
KSP bármin el fog futni amit megveszel, a Blendernek is kb. mindegy csak NV legyen és legyen rajta 4-6GB RAM, szóval az ML/DL résznek járj utána jobban.
A Blender GPU támogatása miatt ne aggódj, GTX 200 fölött mindent támogatott a 2.80 is... azok a kártyák meg már gyengébbek az integrált Intel GPU-dnál.Amik szóba jöhetnek a feltételeid alapján, legújabbtól vissza a régebbiekig:
GTX 1060 6GB 40 ezer körül (szerintem erősen ajánlott)
GTX 980 45 ezer körül
GTX 970, az 1060-aknál olcsóbban. szerintem kb. 35-ért reális egy hibátlan darab.
Quadro K#### sorozat, ha találsz K4000-et vagy afölöttit, akkor ne habozz, 30-ig jó vétel mert neked Blenderre és ML-re is kell.
GTX 780 25 ezer körül
GTX Titan 30 ezer körül.A Quadro K sorozat, a GTX 700-ak és a GTX Titan ugyanaz a generáció, náluk eggyel újabb a Quadro M és a GTX 900 széria. A 700-as (Kepler) GPU-k jobban öregedtek profi felhasználás (ML/DL/render) terén, mint játékokkal. Ezzel együtt a 780-ak és a GTX Titan sokat fogyasztanak, szóval oda kell figyelni, hogy a tápegységed elbírja-e őket.
GTX 900-aknak járj utána, annak a generációnak a játékos(GTX) kártyái lehet nagyon gyenge teljesítményt képesek csak nyújtani ML/DL alatt.A kártyák többsége üresjárat esetén kb. észrevehetetlen, mert vagy teljesen leállítja a ventilátorait, vagy nagyon lelassítja őket (kb. a max. fordulatszám 20-30%-ára).
A blower tipusú hűtések terhelés alatt zajosabbak lesznek és üresjárat alatt nem állítják le teljesen a ventit, cserébe kifújják a meleget a PC-n kívülre.(#133395) Speed(R)
ML/DL = Nvidia.
AMD nagyon lemaradt erről a piacról, hiába jók a kártyáik képességei rá elméletben.
A legtöbb helyen Tensorflowt vagy valamilyen más NV-specifikus rendszert használnak ML/DL gyorsításra, mert ezeket gyakorlatilag konyhakészen a fejlesztők alá tolja az NV. AMD-nél meg rendszeresek voltak a hiányzó, bugos, vagy egyszerűen törött fícsörök, mert az egészet openCL-re akarták tudtommal felhúzni, ami meg nem ment nekik annyira.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz konkav #133394 üzenetére
Megoldható, de teljesítmény vesztéssel, ill. néha hibákkal is jár..nem jellemző ilyen módon a használata.
Ha kiejted a képletből a játékot, P106-100 olcsón szerezhető (1060/6GB miner edition kimenetek nélkül), alternatívaként. Mondjuk ML szempontból lehet utána kellene nézni, mely GPUk alkalmasabbak, nem minden a memória gondolom.[ Szerkesztve ]
-
konkav
csendes tag
Még egy kérdés (bocsánat a sok kérdésért). Nekem csak egy monitorom van. Ha azt hagyom bedugva az alaplapi Intel vga-ba, akkor megoldható az, hogy pl. a játéknál az Nvidia anélkül tudjon dolgozni a grafikán, hogy átdugnám? A ML-nél az a jó, ha a videókártya csak ezzel foglalkozik, és nem kell képet is kiadnia.
Köszönöm. -
konkav
csendes tag
válasz Zicokuka #133387 üzenetére
Csak a KSP (Kerbal Space Program) játék, a Blender 3D animátor.
Viszont láttam, hogy van 1060-as videókártya 6GB memóriával is. Ez főleg a machine learning-nél lenne fontos. Ezekről a kártyákról mi a véleményetek? Mennyi egyébként a reális ár értük? Van gyártó, ami kimondottan ajánlott, esetleg egyáltalán nem ajánlott?
Sajnos a régebbi AMD-k a ML-ben igen rosszul szerepelnek, legalábbis azon fórumok tanulságai szerint, amelyekbe belebotlottam.
Tényleg, terhelés nélkül ezek a kártyák mennyire csendesek? Vajon ilyenkor lekapcsolják a ventilátort, vagy a minimális fordulatszám is elég csendes? -
-
konkav
csendes tag
Sziasztok.
Kerestem volna az aprón valami videókártyát magamnak, de annyi féle fajta van, hogy na. Ezért a segítségeteket kérném. A gép, amibe menne, egy i5-6500 procis, MSI B150M alaplapú, 16GB ram-os, ssd-s, hdd-s, stb. Nemrég újra elővettem a KSP-t, és azt láttam, hogy az intel GPU a kevés, 100%-on megy játék közben, nem túl bonyolult rakétákkal. Azért látjátok, nem egy mai gép, de a grafikai teljesítményét leszámítva nekem pont elég, így nem tervezem lecserélni még egy (jó) pár évig.
Szóval kéne nekem egy (használt)videókártya, amit berakhatnék, amivel a KSP szépen menne, ezen felül elkezdtem próbálgatni a ML-t (Machine Learning, Deep Learning, még annyira nem tiszta minden, de érdekes terület), valamint a Blender is a to-do listámon van. Amit eddig a fórumok bújásából sikerült összeszednem, hogy Nvidia-t ajánlják, sok-sok memóriával. Ezen kívül én még hozzátenném, hogy ne legyen túl öreg a GPU, még akkor sem, ha teljesítményben jobb lenne, mert gyorsan eltapossa az idő, és akkor 1-2 éven belül már esetleg nem lesz kompatibilis, vagy már nem fog frissítéseket, javításokat kapni (nemrég olvastam, hogy a Blender-nél is volt ilyen, a 2.79 -> 2.8 váltásnál elég sok régebbi kártya kiesett a használható kártyák közül).
Árban olyan 30ezret gondoltam költeni rá, de elmehetek 40ezerig, ha megéri. E fölött már meg kéne gondolnom, mert az már a fájdalomküszöb körül van. Tudtok valamit ajánlani, vagy ez édeskevés videókártyára? (Ha esetleg az aprón tudtok olyan kártyáról, ami ajánlható, akkor úgy is jöhet, ha azt belinkelitek, vagy privátban külditek. Nem szeretnék napokat, heteket tölteni azzal, hogy vadászok egy kártyát.)
Köszönöm. -
koko52
nagyúr
válasz gbors #133381 üzenetére
Akkor röviden: 2x4-el 7 FPS-es minimum, 2x8-al ~60 FPS minimum. Minden más változatlan a gépben.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Csupingo
veterán
válasz szkorhetz #133378 üzenetére
Új gtx 1660 super. Használtból ilyen árban öregebb, bizonytalan előéletű kártyák vannak, amik sokszor csak kicsit erősebbek, de nem igazán olcsóbbak. Jelen esetben nem biztos, hogy azok olyan jó vételek lennének. (Ha ragaszkodsz hozzá, akkor gtx 1070, vega 56 és gtx 1070 ti van 70-90 között.)
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
MZsoltee
veterán
válasz szkorhetz #133378 üzenetére
Ha maradsz a keretnél akkor 1660 Super-t érdemes venned, vagy ha a tuning híve vagy akkor sima 1660-ast. Ezekből a legtöbb kártya jó, ár teljesítmény arányban a Gainward-ot és a Palit-ot tudom ajánlani.
Ha esetleg tudsz dobni 15k-t a kerethez, akkor az 5600XT-t tudom javasolni alza-n a Sapphire 105k. Kb 25%-al erősebb a 1660 Supernél átlagosan.
Teszt: [link][ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
nagyúr
válasz koko52 #133373 üzenetére
Az nem jelent igazán sokat, hogy a 16GB-ból elhasznál 10-et, a játékok jó régóta igen nagyvonalúan bánnak a memóriával - van egy ideális szettjük, de ha muszáj, törölnek, aztán később visszatöltik, és akkor sincs feltétlen akadás.
(#133371) kolopele: a tesztben az 1050Ti 4GB-os. Meg aztán lehet, hogy ha 5 mérfölddel odébbmész, akkor úgy elkezd köhögni, mint a veszettfene
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz TheNewDawn #133377 üzenetére
Forza Horizon 4 simán bekér 8 GB ramot egymaga, ha van 16 GB ramod.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
szkorhetz
őstag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni!
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
Ryzen 5 1600 AF (~2600), Chieftec Force 750W, 16 GB RAM
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
FULL HD
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Játék
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
Maximum 85-90 ezer
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Új, vagy gari használtKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz koko52 #133373 üzenetére
Tényleg csak megerősiteni tudom, sokadszorra is, egy dolog hogy milyen szépen mutatnak a tesztek de a saját tapasztalatom meg mást mutat. Pedig volt gamepassom folyamatosan, emlékszem mennyire bíztam benne, hogy na majd SSD vel, meg na majd RX 580 al, biztosan a régi 1050 TI miatt játszhatatlanul lassú, hát nem....
Ugyanazokat a mikrolagokat produkálta , és gyanítom 2080 TI vel se lenne más, 8 gb rammal számomra sajnos 100% ban játszhatatlan a Forza
Hiába megy 95% ban szépen, baszhatom, elég ha a 3 perces verseny alatt csak 2X szaggat be úgy 1-2 mp re hogy felnyársalom az egész háztömböt.[ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok!
Meg tudnátok saccolni, hogy egy AMD Ryzen 5 3600 gyári teljesítményével milyen Nvidia és AMD videókártya lehet összhangban? Most egy NV 1650 Super OC van mellette, de gyanítom, hogy jóval komolyabb is elférne mellette“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
koko52
nagyúr
válasz gbors #133370 üzenetére
Forza 4-nek 16 GB RAM kell, ez 100%, saját tapasztalat. Full HD-n High beállítás 10GB RAM használat úgy, hogy semmi más nem fut (RX 580 8GB).
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
nagyúr
válasz TheNewDawn #133368 üzenetére
RX 570 volt mellette.
Az 1200 és a g4600 szinte egyforma - jellemzően egyformák, kevés szál esetén az Intel gyorsabb, nagyon kiegyensúlyozottan terhelt sok szál esetén az AMD. De még ezekben az esetekben is 10%-on belül van a differencia.
A 60->15 FPS drop jellemzően nem CPU-ból jön - system RAM-ból vagy VRAM-ból kifutáskor szokott ilyesmi beugrani.(#133369) Pécsi gyerek : amennyit a Forza töltögetett, én könnyen el tudom hinni, hogy 8GB memóriával gondjai vannak.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz gbors #133367 üzenetére
Fog az menni,pl médiumon,és elég arra a 8 gb ram is... [link] Sokan akik erősebb gépet használnak azt hiszik nem lehet úgy beállítani a játékokat hogy egy ilyen gyengébb konfiggal is jó legyen.Én több évig simán eljátszottam a g4560+Rx 460+8gb rammos gépemen,kicsit (vagy jobban) visszavéve a grafikából. Na meg nem 60+ fps-el esetenként hanem 40-45-el. De közben nagyon jól éreztem magam Most annyi a különbség hogy nem kell annyit állítgatnom/finomhangolnom az i5 8400-el,meg a gtx 1060 6 gb-al.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
TheNewDawn
addikt
válasz gbors #133367 üzenetére
Jó, csak milyen kártya volt mellette ? Gondolom erősebb Egyébként meg a ryzen is erősebb, mint a g4600, ha nem is sokkal, és ez is számithat.
Hasonló erejű a procim, sajnos mint a ryzened és egy rx 580 al vállalhatatlan szaggatást produkált a játék nekem 8gb ram mellett, pedig SSD n volt a játék. Akkor uninstall lett belőle mint ide Lacháza.90% ban tartotta a 60 FPS t highon lazán.... de 10% ban olyan frame dropokat produkált, hogy ilyen 10-15 re, és hiába vettem le mediumra, nem változott a helyzet ott sem....De amúgy igazad van, nagy része valszeg a memóriának köszönhető, nem a procinak, de tényleg, a ryzen legalább 4 mag 4 szál, meg újabb sokkal
-
nagyúr
válasz TheNewDawn #133366 üzenetére
Több helyen olvastam a Forza 4-ről, hogy milyen prociigényes, ehhez képest az alapórajeles Ryzen 3 1200-zal is ment 60 FPS felett. A G4600 hasonló sebességű, azzal sem kellene gond legyen.
A 8GB memória már izgalmasabb kérdés."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz TechN7ne #133358 üzenetére
5700 nincs ennyiért.
"AMD és a nvidia is maradt a régi ,ha van régi emléked mind kettővel ,gondolj arra melyiket szeretted jobban " Gratulálok szóval ha van egy rossz emléke Nvidia-val (vagy épp Amd-vel) akkor azt ne válassza ez ám a szakmai megközelítés
[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
-
-
válasz Peace #133344 üzenetére
Mivel akarsz videót vágni?
A szoftvertől függ, hogy milyen CPU-t, GPU-t tud kihasználni.
(#133358) TechN7ne
100 ezer körül hol kapsz te RX 5700-at?
Ennyiért az RX 5600 XT-k mennek.(#133355) zuzu105
Én egyértelműen az RX 5600XT Pulse-t venném, lényegesen gyengébb az NV kínálata ebben az árkategóriában.
Ha szívesyebben vennél Nvidiát akkor inkább ne használd ki a 100 ezres keretet és vegyél egy olcsó, két ventilátoros 1660 Supert. Vagy told meg a keretet és vegyél egy 2060-at, mert a többi kártyájuk (pl. drága 1660 Superek, 1660Ti-k) nem igazán érik meg az árukat.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
zuzu105
csendes tag
Hali! 100.000 körül milyen kártyát ajánlanátok? Játékra kellene. Nehéz dönteni a 6-8 gigabájtosok közt, illetve itt olvasgatva rengeteg dolgon múlhat egy rossz döntés. Aki tud segíteni ne tartsa magában, köszi ☺️
-
Csupingo
veterán
válasz Peace #133352 üzenetére
Ha nem találsz topikot, akkor némi segítség lehet, hogy sokszor a program oldalán, a rendszerkövetelményeknél is említve vannak ezek a dolgok.
Vagy csak a külföldi, adott programmal foglalkozó fórumok maradnak.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Zicokuka
senior tag
Tapasztalatokból tanul az ember,és főleg multikban szeszélyes volt az a5700-am.Most olyan mint ha új világ jött volna:) Pedig az 5700 se lassú,de ez a kva 2070 csak tartja az erőt és nincs drop,beröccenés semmi anomália.Ma is sztem ez volna a minimum,ne legyen szo....s .
5700XT-n is agyaltam,de bevallom nem vagyok már annyira merész, csak használni akarom.
Navik legnagyobb ellensége ezek az anomáliák pedig lesöpörnék a zöldek egy részét. -
Csupingo
veterán
válasz Peace #133344 üzenetére
Sok adott programnak van külön topikja. Ott tudnak segíteni, hogy pl. a program csak cpu-erőt használ, vagy cuda-t (nvidia), vagy open cl-t (amd), esetleg mindkettőt jól kezeli, stb. Érdemesebb célirányosan keresni. Gondolom, az ebben a topikban válaszolók többsége nem foglalkozik videóvágással, így gyakorlati tapasztalattal nem nagyon szolgálhatunk, kivétel az, aki benne van a témában, vagy olvasgat ilyesmikről is.
-
mdraco
őstag
válasz Sundesz #133345 üzenetére
X570 árban túlzás.
+ gbors, Peace:
Köszönöm, hogy felhívtátok rá a figyelmemet. Így, már egyértelműen geforce marad. S ahogy nézem driver terén kevesebb panasz van rá. -
Sundesz
őstag
válasz Csupingo #133342 üzenetére
Igen, a kártyán csak 8 sávos a PCIe 4.0 a 16 helyett, ami PCIe 3.0 alaplap/CPU mellett fele sávszélességet jelent, míg PCIe 4.0 alaplap eseten (X570) a 8 sáv ugyanazt tudja mint a 16 sáv 3.0 esetén. Magyarul ha X570 alaplap mellett van a kártya akkor nem limitálja a sávszélesség.
ComputerBase teszt a témában nagyon jó, a 8 GB vram esetén nem limitál a sávszélesség. Még a 6 GB-os RX 5600 XT is veszít a teljesítményéből PCIe 3.0 alatt, pedig az x16.
[ Szerkesztve ]
Hörcsög Powa'
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan topikot, ahol kimondottan videóvágáshoz ajánlanak konfigot? Én nem találtam így elsőre. Ha nem, akkor milyen videókártya ajánlott hozzá? Maximum 300k lenne szánva magára a gépre.
-
nagyúr
válasz mdraco #133341 üzenetére
Az 5500XT 4GB-os változata képes lassulásokra olyan helyzetekben, ahol a többi 4GB-os kártya frankón megy. Ezt gondolom lehet orvosolni a textúra-részletesség csökkentésével, de ezzel együtt én azt a kártyát elkerülném, hacsak nem kiemelten jó vétel.
-
Csupingo
veterán
válasz mdraco #133341 üzenetére
Teljesítményt nézve elvileg teljesen mindegy, melyiket választanád, de a 4 GB-os 5500xt-nél szoktak lenni furcsaságok. Már nem rémlik pontosan, de talán akkor, mikor betelik a memória, nagy fps beesések, lassulás szokott előfordulni bizonyos játékoknál.
-
mdraco
őstag
válasz BerserkGuts #133339 üzenetére
Valamivel erősebb a radeon, de a tápom miatt lehet geforce fellé billeg a mérleg:
[link]+ (#133340) pengwin:
köszönöm a választ, akkor már csak meg kell próbálnom átalakítót beszereznem s akkor a radeon lesz a nyerő.[ Szerkesztve ]
-
válasz mdraco #133338 üzenetére
Két kérdés:
Amivel játszol abban az NV vagy az AMD kártyák teljesítenek jobban?
Akkor is játszanál az AMD kártya mellé kapott játékkal, ha nem adnák ingyen?Ha nem sokkal rosszabb az AMD teljesítménye a kedvenc játékaidban akkor én a Pulse-t venném, meg akkor is ha előbb-utóbb megvennéd magadnak az ingyen játékot. Így már elég komoly árelőnye van szerintem a pulse-nak, de egyik kártyával sem nyúlsz mellé.
(#133341) mdraco
Az a táp simán elbírja mindkét kártyát, ne ez legyen a szempontod. ezek a Radeonok már nem olyan Watt-temetők, mint pl. az RX 590 volt.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
-
mdraco
őstag
Sziasztok,
Szerintetek melyik legyen?
Sapphire Radeon RX 5500 XT PULSE 4GB
MSI GeForce GTX 1650 SUPER VENTUS XS OC (kb +3500 ft)
Tesztek szerint elég közel van a kettő egymáshoz, mintha geforce-nak jobb lenne a fogyasztása és radeon mellé jár egy játék ( [link] )
Megjegyezendő hogy FSP400-60APN táppal használnám, a geforce-al könnyebb dolgom lenne, mert 2 molex -> pci-e 6 pin átalakítót könnyebben kapok mint 2 molex -> pci-e 8 pin.
Ryen 5 1600AF és 2X8GB ddr4 memóriát vennék mellé.
Köszönöm a választ -
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #133335 üzenetére
Köszönjük szépen Senki nem aggódik szerintem a hőfokok miatt, inkább a hang miatt. Amíg a Strix vagy a Gaming X Trió képes 1000 rpm mellett is 65 fok körül tartani a kártyát, addig a többség ezt 1500-2000 rpm mellett teszi, ami számomra legalábbis borzasztó. A Pascal idejében sokkal kifinomultabbak voltak a hűtési megoldások azoknál is, amelyeket most csak összecsapnak.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
2060 hűtésen megy a vita?
Azt nem szoftveres méréssel kell biztosra venni ugye tudja mindenki.A founder verzót alapnak véve 62.7fok nem mondanám veszélyesnek a típust.
A legrosszabb amit találtam most a palit gaming pro 73fok nyilván +10 ha a szoba nyáron 30fok de még ezt se mondanám vészesnek.
Mert vannak 90-100fokos felsőkategóriás referencia kártyák is amik gyárilag olyan magas hőmérsékleten üzemelnek akkor minek aggódni 80fok miatt is[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
kolopele
nagyúr
válasz koko52 #133328 üzenetére
Az Asus Dual a 2060 - tól már normális hűtést csinált, az 1660 Ti meg az 1060 volt borzasztó. A Strix meg továbbra is a legjobb az MSI Gaming mellett, míg a Gainward már csak a Phantom esetében bizonyítja, hogy milyen jó hűtéseket is volt képes egykoron csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Zicokuka #133329 üzenetére
Csak nem ezekre a hűtésekre gondolsz: [link
De legalább 4 kimenete van, az a fontos.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz TechN7ne #133327 üzenetére
Köszönöm kérdésedet jól keltem. Csak egyből beugrott a profilod, mert kiugró esemény volt ez anno nekem. Van több figura akikre várok más topikokban is, ez nem rólad szól.
Visszatérve, még mindig nem értem. Akkor elzárkóztál mindentől, hogy csak az ASUS és minden más szar. Most hogy vehetsz GW-ot vagy bármi mást? Ez a lényeg nem a GPU típusa. Én ha valamit kijelentek, tartom hozzá magam, vagy bevallom hogy tévedtem. Volt már sok eset rá. Soha nem gondoltam, hogy például az Intel már nem rúg labdába nálam az AMD-vel szemebe. És tessék, ha fizetnének se kéne Intel.
Ui: attól hogy a linkelt ASUS-od szebb és drágább, még alul maradt a GW-tól: [link]
Peace és szép napot, tényleg nem akarlak cseszegetni, üdv a GW klubban![ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz koko52 #133326 üzenetére
Fél lábbal keltél ,hogy belém állsz?
1. Hogy jön a sima 2060 a 2070 Super hez?
2. Mai napig nem változott a véleményem ezen a téren ha már erőszakosan eltérsz a témától ,egy kis nézni való a két kártya között:
Gainward 2060 GS:És az régi (még a normálisabb) Asus Dual 2060:
Lehet méricskélni ,a téma meg nem ez volt ,így számomra feleslegesen off.
-
koko52
nagyúr
válasz TechN7ne #133325 üzenetére
Mi a gond? A back platte? 1x láttam 1 év után a kártyát, mikor kifújattam illetve RAM-ot cseréltem? Soha nem érdekelt a hátlap. Főleg, hogy a levegő így jobban éri. A matricák meg nem hiányoznak oda. Milyen felszereltség hiányzik? Túllóg a hűtés? Igen, jobban elvezeti a hőt (tudod 56C teljes terhelésen). Mutass hűvösebb kártyát. Én bármikor rakok fel neked mérést csak szólj!
De még mindig nem magyaráztad meg a régebbi hsz-eket. Sőt azt is írtad, hogy végeztél a játékokkal, felnőttél, apa leszel ilyesmi és elbúcsúztál, hogy ezt kinőtted, kinek milyen VGA-ja van.
Alap beállításokon ez a szar GW GS: 2010 Mhz folyamatos és 54C.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
-
koko52
nagyúr
válasz TechN7ne #133320 üzenetére
Naaa, nemrég épp a Gainwardot (GS-t is mert pont abba álltál bele) még semmibe vetted. Nyomtad hogy szar mert elég ránézni stb. Aztán kaptál tesztet az 56C-ról meg 2030-as folyamatos boostokról. Miután sokan kiosztottak eltűntél pár hónapra. Nehogymá most megalázkodj egy GW-nak! Tudod, csak az ASUS! Ilyen mikor a fagyi visszanyal
Pár szösszeneted:"Gainward ok kis nyákos kártyák ,én nem adnám Asus Dual alá...
Tudom drága ,meg jönnek majd a Gainward osok hogy király ,biztosan igazuk van ,csak hát nem mindenki egyforma ,meg hát ennyiért elvárom a normális kiszerelést.
Am az ár ,mindig nagyon sok mindent elárul."
"Persze hogy van ,mint minden gyártónak.
Ilyen 1660/1660ti ből nem is fog normális kártyát csinálni az Asus ,ők nem arrol híresek hogy a butított alkatrészeket felszerelik ,ott inkább sporolnak (lapoknál is így van náluk).
Egy 2060 Dual teljesen más világ ,azon már van minden ezért is kell megfizetni ,és közel sem egy Gainward ,annál azért bőven jobb mindenben."
"2060 gs nél ,nagyon sporolosra rakták a figurát ""Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
TechN7ne
nagyúr
Bocsánat lejárt a szerkesztés ,2016 10. havi vásárlás a táp.
-
Paxker315
addikt
válasz TechN7ne #133320 üzenetére
Én azt mondom, próbáld ki. Teljesítményvesztés nincs, sőt, a kevesebb hő miatt még jobban tartja a turbo-órajeleket is.
https://www.computerbase.de/2019-10/radeon-rx-5700-xt-geforce-rtx-2070-super-pcie-4.0-oc-uv/#abschnitt_undervoltage_bringt_mehr_fps_bei_weniger_watt
https://www.hardwareluxx.de/index.php/news/hardware/grafikkarten/47427-turing-undervolting-15-geringere-leistungsaufnahme-und-dennoch-leichtes-oc.htmlilletve az idevágó YT tutorial
Turing UV tutorial via MSI afterbürner 8:38: [link]optimalizált rendszer (GPU, CPU) esetén 450w nagyon sokmindenre elég! (nem arra bíztatom a népet, hogy vegyenek szándékosan pici tápot, de, ha már megvan, felesleges kapkodni a cserével, ha amúgy minőségi& megbízható típus!)
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Paxker315 #133318 üzenetére
Igen a régi (4 éve vettem ,még mindig van rá 1 év gari).
Ezt nem találtam hírtelen a neten ,hogy pontosan mennyit zabál ez a vga ,akkor nem keveset.
Teljesítménye elég közel van a sima 2080 hoz ,és legalább válogatott gpu van benne (GS) ,Asus al nem bírni ,pofátlan ára van a Strix nek. -
TechN7ne
nagyúr
Skacok ,ha esetleg 2070 superre adnám a fejem (nagyon szemezek a Gainward 2070 Super Phantom GS el) ,elbírná a 450w os Corsair tápom?
-
kolopele
nagyúr
válasz Grave_444 #133306 üzenetére
Mindent be lehet osztani, csak tervezés kérdése. Én is sokat játszok, de mint írtam, főleg este 21 és 3 óra között, kelni meg ráérek reggel 9 - kor is. Én lassan 53 évesen már csak ennek meg a családnak élek, baráti összejövetelek nem tudnak érdekelni, főleg a porckorong sérv óta, azóta vége a ping pong karrieremnek is. Kialakítottam otthon úgy mindent, hogy még a karantén se legyen teher, még nyaralni is lehet majd, az új fejlesztésem meg egy exatlon pálya volt a két gyereknek
-
-
Zicokuka
senior tag
válasz Pécsi gyerek #133312 üzenetére
Nitrogén vagy mivel hűthetik ?
-
Pécsi gyerek
addikt
Ehhez már mehet egy rtx 2060🤪 [link]
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz KAMELOT #133310 üzenetére
Irigyellek,én allig tudom megoldani hogy jusson heti 4 nap 1 óra edzésre.Sokszor este 9-10 kor van rá csak időm.Játszani meg van hogy 1 hétig sem tudok, peddig most fasza a gépem Sebaj tolja a gyerek a Minecraft-ot rajta
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Pécsi gyerek #133303 üzenetére
Súlyok nem maradnak el. Heti 5-6x termemben 1ó.
Grave444: majd ha ülsz kamionban 2-3 hónapot egyhuzamban és hazamész akkor te is szeretnél leülni a géphez és kikapcsolódni a kedvenc játékoddal. Természetesen haverok, nők sem maradnak el. Meg autózgatni is szoktam órákat a városban. Szeretem ha duruzsol a V8
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
4264adam
veterán
válasz KAMELOT #133301 üzenetére
Igen igen, erre gondoltam
Téged látlak mindig a csúcs config hajtással, gondoltam biztosan munkára is kell.Grave444: Azért ez durva volt még tőled is Szerintem vannak akiknek a pénzük pénzt termel, ügyesen alakították a dolgukat. Rosszindulattal senkit nem írok nem is ismerem
Egyszerűen csak jó PH kollégák vagytok és kész
[ Szerkesztve ]
-
-
Eversmann
aktív tag
válasz Grave_444 #133306 üzenetére
Mindenki arra használja a pénzét, idejét amire akarja. Most meg aztán, hogy otthon van mindenki. Olyan mindegy szerintem Na, meg nem tudhatod hogy a másiknak milyen környezete. Csak mondok valamit, vidéken már nem tudsz elmenni ezerfele, mint egy nagyobb városban, ahol minden utcasarkon szembe jön valaki... Például.
Life is better with a Titan
-
Grave_444
nagyúr
Nem akarok túlzottan személyeskedni, de
Aki naponta 5-12 órát játszik az vagy egyedül él a világban és élettelen vagy simán nem normális.Én is szoktam pubg-vel kikapcsolódni, de max napi 1-2 órát, van hogy hétvégén sokat, 10-12 órát is, van hogy napokig el se indítom.
Vannak barátaim, párom és életem.
Fura. Betudom túlzásnak inkább, ahogy ez lenni szokott.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Pécsi gyerek #133300 üzenetére
Szigorúan két slotos, normál magasságú, ITX hosszúságú kártya.
Látszik, hogy alaposan végiggondolták a PowerColornál, hogyan is kell egy ilyennek kinéznie.Gondolom azért elég meleg lesz, bár így első ránézésre sokkal bizalomgerjesztőbb mint a tipikus egy ventis kártyák.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest