- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
konkav
csendes tag
Sziasztok.
Kerestem volna az aprón valami videókártyát magamnak, de annyi féle fajta van, hogy na. Ezért a segítségeteket kérném. A gép, amibe menne, egy i5-6500 procis, MSI B150M alaplapú, 16GB ram-os, ssd-s, hdd-s, stb. Nemrég újra elővettem a KSP-t, és azt láttam, hogy az intel GPU a kevés, 100%-on megy játék közben, nem túl bonyolult rakétákkal. Azért látjátok, nem egy mai gép, de a grafikai teljesítményét leszámítva nekem pont elég, így nem tervezem lecserélni még egy (jó) pár évig.
Szóval kéne nekem egy (használt)videókártya, amit berakhatnék, amivel a KSP szépen menne, ezen felül elkezdtem próbálgatni a ML-t (Machine Learning, Deep Learning, még annyira nem tiszta minden, de érdekes terület), valamint a Blender is a to-do listámon van. Amit eddig a fórumok bújásából sikerült összeszednem, hogy Nvidia-t ajánlják, sok-sok memóriával. Ezen kívül én még hozzátenném, hogy ne legyen túl öreg a GPU, még akkor sem, ha teljesítményben jobb lenne, mert gyorsan eltapossa az idő, és akkor 1-2 éven belül már esetleg nem lesz kompatibilis, vagy már nem fog frissítéseket, javításokat kapni (nemrég olvastam, hogy a Blender-nél is volt ilyen, a 2.79 -> 2.8 váltásnál elég sok régebbi kártya kiesett a használható kártyák közül).
Árban olyan 30ezret gondoltam költeni rá, de elmehetek 40ezerig, ha megéri. E fölött már meg kéne gondolnom, mert az már a fájdalomküszöb körül van. Tudtok valamit ajánlani, vagy ez édeskevés videókártyára? (Ha esetleg az aprón tudtok olyan kártyáról, ami ajánlható, akkor úgy is jöhet, ha azt belinkelitek, vagy privátban külditek. Nem szeretnék napokat, heteket tölteni azzal, hogy vadászok egy kártyát.)
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Ukrajnai háború
- HP notebook topic
- Gitáros topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Windows 10
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest