- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
starius
tag
30k körül van most jobb vétel gtx 1050tinál játékra használtan?
-
1. Egy refurbished HP G800-ba keresek GPU-t ~300W-os a tápja.
2. Alap fHD, de azt 2 monitoron
3. Elsősorban open cl számításokra lenne használva (boinc), ill. ha besegítene az AfeterEffect(MediaEncoder) renderelésbe, az hab lenne a tortán. Most kaptam kölcsönbe egy GTX1050-et. Az open cl-el 25x gyorsabban a számolás, de a CS6-os MediaEncoder-nek nem tud besegíteni.
4. 40k fölé nem szívesen mennék, de a csendes működésért hajlandó vagyok többet fizetni
5. Használt és új is érdekel.Ez a lista nekem semmit nem mond, és nem tudom melyik kártya éri meg, használható ma is. Tudom elég régi a lista, nem tudom, hogy a frissebb kártyák mennyire tudnak alá dolgozni, de frissebb program verzióra (cc, éves előfizetés) nincs pénz.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Csupingo
veterán
válasz NEXT LP #135893 üzenetére
Az asus oldalán hirtelen annyit látok, hogy az o6g változat 30 MHz-cel többet tud alapból. Az nem sok. Ha tényleg csak ennyi az eltérés, akkor nem ér 6600 Ft-ot. Még 100-at se, mert egy kattintás és a másikat is beállíthatod ennyire.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
NEXT LP
tag
E két kártya közül melyik a jobb szerintetek (árban csak 6 600 a különbség a kettő között):
ASUS ROG STRIX GTX 1660 SUPER GAMING ADVANCED
ASUS ROG STRIX GTX 1660 SUPER GAMING OC -
Csupingo
veterán
válasz Joker88 #135889 üzenetére
Olyan videókat nézel, amihez már kevés a cpu és a hd4600? Az új kártyák, amik már a legtöbb formátumot támogatják, 25-28 körül kezdődnek. A gt 1030 és az rx 550. Ha komolyabban filmezel, akkor az amd kártyákat szokták javasolni, legalább 4 GB ram-mal.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
veterán
válasz gejala #135888 üzenetére
A dolog lényege az volt hogy DSR mint élsimítási módszer, tehát
1080p msaa 2x vagy
1440p msaa off.
Melyiknek szebb a képe, melyik gyorsabb. Nekem most utóbbi nagyon tetszik.
1060 3G-m van, Dell U2311H fullHD 60Hz@75Hz monitorral.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Joker88
őstag
Az integrált Intel videókártyát gondoltam leváltani valami kölünálló VGA-ra..
Mit ajánlatok helyette?
Semmi játék,csak multimédia, Youtube, néha videókonvertálás (ár ez inkább CPU igényesebb). Full HD-ben van a monitor HDMI porton keresztül ( ez a csatlakozó mindenképp kellene az új kártyán.. ) A keretem nagyjából 20.000 magyar forint. Akár használt,akár új, bár utóbbinak jobban örülnék..
In loving memory of Garrett Lockhart
-
gejala
őstag
válasz kolopele #135887 üzenetére
Na meg ha DSR-el megy 1440p, akkor játszhatnál 1440p monitoron is. Az sokkal jobb, mint a felskálázás. Szóval én sok értelmét nem látom. Legfeljebb annyi lehet, hogy 24" 1440p-ben egy 200% scaling megkülönböztethetetlen natív 24" 4K-tól. De ennek is max pár játékban lehet értelme.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem tartozik szorosan a topik témájához, de nem tudom hova tartozna jobban.
Tesztelgettem GTA 5-tel az nVidia DSR-t.
Azt kell mondjam az MSAA 2X -et kikapcsolva és felvéve a felbontást virtuálisan 1920x1080-ról 2560x1440-re nem csak gyorsabban fut a játék, hanem szebb is!
Szóval a Digital Super Resolution-t lehet az élsimítás alternatívájaként használni.
Lehet, hogy más játékokkal más lenne a tapasztalat, de nekem ez így bejött.https://tinyurl.com/rasoapro
-
nagyúr
válasz fcbarca #135883 üzenetére
Ár / teljesítményben valamivel jobb a sima 2060 (típustól is függ, de nem sokkal), ár / értékben nem feltétlen. A Super változaton 8GB VRAM van - jelenleg túl sok jelentősége nincs, 2 év múlva viszont lehet.
Ampere még odébb van.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
pecccccccca
őstag
válasz zetorg84 #135880 üzenetére
Szia. A PCX szerintem most nem jó vásár.
Inkább aqua. 1650 superből szerintem inkább [ez] .
1660 superből pedig inkább [ez] vagy [ez] .
Szerintem. Illetve processzorból az 1600AF amit rasotamas említett. Mondjuk aqua-nál most mintha ki lenne fogyva ez a proci.
Szerintem tehetsz 1660 supert a 3200G mellé maximum picit hagy benne. Én most rendeltem egy 1660 Supert i3 9100F mellé. Ahogy nézem a videókat meghajtja szépen. Természetesen a proci csere nálam sem marad majd el, de első körben a vga legyen jobb szerintem.[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
veterán
válasz zetorg84 #135880 üzenetére
Itt nyilván minden attól függ, meddig tudsz nyújtózkodni anyagilag.
Az a 2600 ott nagyon drága, máshol van 40ért illetve 1600af ami majdnem ugyan az még olcsóbban.
Ha ígyis-úgyis cserélsz 6 magra, és telik rá, persze mehet a 1660su. Amelyik játék kihasználja a több magot szálat ott nyilván hagy benne. Ami megelégszik 4 maggal régebbi játék ott nem annyira.
A 1650su most még fullhd 60fps-re épp elég, szintén játékfüggő, idén ill jövőre érkező játékokhoz szerintem már mediumra kell majd venni.https://tinyurl.com/rasoapro
-
zetorg84
újonc
Sziasztok! Ryzen 3 3200G CPU-val vásároltam számítógépet. Azt gondoltam játszani úgy sem lesz időm, és hát lett időm és kedvem is. A VEGA 8 teljesítménye azonban kevés. Amiben gondolkodom, hogy vásárolok első lépcsőben egy 1650 Super VGA-t [link] és talán később cserélek egy hat magos CPU-ra [link]. Amiben tanácsot kérek, hogy érdemes lenne-e esetleg 1660 [link] vagy 1660 supert [link] vennem, vagy bántóan kevés lenne hozzá a 3200G. Köszönöm a válaszokat.
Lorem ipsum dolor sit amet
-
NEXT LP
tag
1660 Super-ben milyen márkát, típust javasolnátok?
-
dj79
senior tag
Nos, ma délután bekerült a gépbe a Sapphire 5500xt. Le vagyok döbbenve. A hangereje terhelés alatt kb olyan alacsony, mint a 1050ti Strix kártyának . 69 fok fölé nem ment 29 perc fánk után se, játék alatt a CPU max hőfoka is jóval lejjebb volt, mint a korábbi amd 570 kártyával (nem fűti a házat), szóval ezt most hűtés/melegedés szempontjából tényleg eltalálta a gyártó .
-
veterán
válasz NEXT LP #135872 üzenetére
Az is szempont lenne, hogy a monitorok tudnak-e valamilyen sync-et.
Illetve hogy amivel játszol az nvidiát vagy amd-t preferál-e.
Az árkategória királya az 5600XT, bár most sokat drágult(106ról 113) így is belefér.
picit többért már van RTX2060 vagy 5700 is.
Picit kevesebbért 1660Su
AMD-nél voltak driver gondok, hogy ezek mennyire stabilan hárultak el azt nem tudom, kollégámnak bejött, ő vicserezik.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
NEXT LP
tag
Sziasztok!
Videókártya vásárláson gondolkozom, mert szeretném lecserélni a Sapphire RX580 4GB GDDR5 Nitro+ kártyámat egy olyanra, ami az új játékokat is jól bírná.
A PC-m konfigja:
Thermaltake Litepower 550W
Asus TUF B360-PRO GAMING (WI-FI)
Intel Core i5-9600K
G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 3000MHzKét darab, HDMI-s 1920x1080-as felbontású monitorral használnám (60 Hz-en), és kb. 100 ezret tudék szánni rá.
Milyen kártyát javasolnátok?
Kinéztem az Asus GTX1660 SUPER 6GB GDDR6 - ROG-STRIX-GTX1660S-O6G-GAMING-ot, erről mi a véleményetek?
Van ennél jobb hasonló áron 2 HDMI kimenettel? -
nagyúr
Az ugye szubjektív, hogy a +15% minek minősül - szerintem az elhanyagolhatónál több, a jelentősnél kevesebb, valahol az éppen észrevehető környékén van.
Amiket leírtál, arra az 5700XT a legjobb - feltéve, hogy minden rendben lesz vele driver-fronton. Nézz be a topikjába, hogy miket javasolnak a tulajok (melyik drivert érdemes használni, stb.)"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
SDG
friss újonc
Köszönöm szépen kolopele és gbors kollégáknak a választ!
A probléma ott van, hogy a kérdéses kártyák teljesítménykülönbsége nem tűnik túlságosan számottevőnek, ellentétben árban viszont jelentős különbségek vannak:
MSI RX 5700 XT Gaming X -> 155k
RTX 2070 Super Gaming OC -> 200k
RTX 2080 SUPER (akármelyik brand) -> minimum 270k ről indul (és gondolom belecsúszik a 300 ba ha a "jót" akarnám venni)ehhez képest passmark score ok 16.730 / 18.100 / 19.225 (tudom, hogy szoftver függő etc. de point of reference nek talán megfelel).
https://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.htmlEnnek megfelelően dupla annyit fizetnék a 2080 ért, azért h negligibilis teljesítménynövkedést érjek el.
Új játékokkal játszanék és csak akartam egyszerűen egy jó 1440p monitort (az LG 27GL850-t pedig a teszteken dicsérték), így lényeg nem a 100 fölötti fps, hanem tearing, torzulás, ghosting etc. nélküli szép kép és okés fps lenne.
Tehát ha jól értem:
2070 gsync je SEMMIT nem fog hozzátenni a fentiekhez és csak alig jobb radeonnál
2080 meg méregdrága és (ahogy én látom) nevetséges teljesítménytöbbletet ad az 5700 hoz képest ha figyelembe veszem 2x es árat fizetek!Kérlek javítsatok ki, ha valamit rosszul látok.
A szakmai segítségnyújtást pedig előre is köszönöm!
SDG -
fcbarca
őstag
sziasztok. Ryzen 5 2600 alá érdemes lecserélni a 1070-et 2070-re,vagy csak pénzkidobás?
-
Zicokuka
senior tag
Saját tapasztalat hogy Fhd 144-hez kell a húzott 2070 igy megvan Codban pl a feeling.Nagyobb igény még több pénzt.
-
-
kolopele
nagyúr
válasz gbors #135857 üzenetére
Kivéve, ha nem sajnálja a pénzt kártyára, mert jelenleg a legerősebb AMD az 5700XT, ami nem valószínű hogy ki fogja sajtolni magából a 144 fps - t, a 2080 super viszont már esélyes rá, a csúcskártyáról meg már ne is beszéljünk, pláne a rövidesen érkező 3080 Ti - ről.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz pecccccccca #135852 üzenetére
Jó döntés, remélhetőleg a ventikkel sem lesznek gondok.
-
kolopele
nagyúr
Mivel ellenőrzött monitor, nagy eséllyel normálisan futna rajta a zöldek kártyája is, viszont a felbontás és a HZ miatt én inkább 2080 superben gondolkoznék. Oké, drágább, de ezt a teljesítményt ki is kell hajtani, persze attól függ, milyen játékokkal játszol, mert ha régebbiekkel, meg mondjuk CSGO - zol, akkor még egy kisebb is elég, de újabb játékok esetében kell az erő. Amikor ilyen monitort vesz valaki játékra, bele kell kalkulálni a VGA - t is. A proci igény a felbontás növekedésével arányosan csökken, így nagy eséllyel azzal nem lesz komoly gondod, de húzni valószínűleg kelleni fog a 144HZ miatt.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
Újrakalkuláltam a büdzsémet és a jövőre is gondolva változtattam a rendelésemen [erre] . Gondolom ajánlott típus ez is. Utána olvastam. Elég jó a VRM és a hűtés is rajta. Ahogy néztem a tuningot is bírja, bár nem mintha szükségem lenne rá.
-
SDG
friss újonc
Tisztelt Fórumtársak!
Kérdésem, hogy egy LG 27GL850-B 27 (G-sync kompatibilis) monitorhoz milyen videokártyát érdemes vennem?
Az Nvidia geforce rtx 2070 Super és a Radeon rx 5700 xt között vacillálok.
A tesztek szerint a Radeon a better value pick (teljesítményben alig marad el a 2070-től, és árban jelentősen olcsóbb).
Ami miatt bizonytalan vagyok, hogy:
1. Intel core i7 7700k processzorom van;
2. Egyáltalán nem vagyok tisztában a különböző "sync" technológiákkal és noha a fenti monitor hardveres gsync et nem tud, de NVDIA approved kompatibilitással rendelkezik, ennek megfelelően a gsync esetleges előnyeit csak nvdia kártyával tudnám kihasználni.Ellenkező esetben marad a radeonnak az alacsony frame rate hez köthető saját technológiája. Kérdés, hogy ez mennyire para?
Felteszem 1440p ben a játékok nem 90-100 fps en fognak hasítani, hanem simán beesnek akár 40-re is, úgyhogy a screen tearing és egyéb kellemetlen hatások elkerülése végett fontos lenne, hogy a maximumot kihozzam a monitor és kártya ilyen irányú lehetőségeiből.
A válaszokat előre is köszönöm, illetőleg nézzétek el nekem, ha a fenti szöveg pontatlan technikai megállapításokat tartalmaz, évek óta nem követem e tekintetben a hardver piacot.
Üdv,
SDG -
veterán
válasz Kovács86 #135844 üzenetére
Ha számít az áramfogyasztás nem egy 10 éves géppel kéne kezdeni. Ezeknek még jó magas volt az áramfogyasztása mikor nem csinálsz semmit csak pihen.
Mit jelent a mozizás? Hdmi kábel a tévére vagy csak monitor?
Mennyi a keret? Low profile vagy normál?https://tinyurl.com/rasoapro
-
KAMELOT
titán
Néztem next gen graphics cuccokat. Elég durván meg lesz csinálva. Cpu + vga fog kelleni
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Kovács86
tag
SZiasztok!
Érdeklődöm, hogy egy folyamatosan használatban lévő (7/24) gépbe i7 860-hoz(HP Elit 8100 PCIe 2.0, 8 GB RAM) milyen VGA javasolt jó teljesítmény/(áram) fogyasztás mutatóval. Új/használt is lehet. W10, NET/Mozizás, 720p/Full HD.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Ismerősömnek van egy adott konfigja (i5 4460 proci + B85 alaplap) aminek van 8 tűs EPS csatlakozója és egy FSP350 APN táp hajtja. A tápon nincs 8 tűs EPS csak 4 tűs ATX. A gép hibátlanul megy, irodai feladatokra tökéletes.
Ismerősöm szeretné játékra is használni, jelenleg intel hd4600 a VGA. Van hozzá egy FullHD-s monitor 60Hz-es. Ilyen táppal mehetne bele egy tápcsatlakozó nélküli GTX 1050 Ti? Elbírná az alaplap a 4 tűs P4 csatival? Játékigény: Medium grafikán LOL, GTA 5 esetleg pár 2-3-4 éves játék. Keret: 35k.
[ Szerkesztve ]
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
kolopele
nagyúr
-
wihay
tag
válasz kolopele #135837 üzenetére
Mert a 70 az nagyobb, mint a 60
Viccet félretéve, amit írtál abban van is logika..
Bios-ban pl én is hiányolom hogy nem tudom manuálisan belőni az RPM-et stb,stb..Afterburnerben meg nem annyira precíz. Azért jó hogy eljutottunk olyan szintre, 50 celsius fok alatt nem kezdenek el forogni a ventilátorok.
Mint írtam nekik abszolút nem érné meg anyagilag, mért lenne a piacon egy ASUS,Sapphire,EVGA,Zotac,Asrock,PowerColor
-
kolopele
nagyúr
válasz wihay #135836 üzenetére
Nem a lapátok a fő bajok, hanem a biosban nem igazán foglalkoztak a ventik finom hangolásával. A Pascal idején ez meg volt, most nincs, tisztelet a kivételnek. Minek kell pörögni 2000 rpm - mel, hogy a kártya 60 fokos legyen? Legyen 70, és forogjanak szépen 1400 - 1500 körül. 80-90 fokig nem hal be úgysem egy kártya sem, meg ha kell, visszább vesz az órajelből.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz pecccccccca #135832 üzenetére
Az garantált. Mindenesetre a Strix 2060 1200 rpm - el tartja a 62 fokot, a Gaming X olyan 1500 - 1600 körül forog gyárilag. Anno az 1070 max. fordulata volt 2400 rpm, 1000 mellett tartotta a 70 fokot, most meg mind 3600 lett maxon, csak nem tudom miért.
[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz pecccccccca #135832 üzenetére
Az tuti
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
pecccccccca
őstag
válasz kolopele #135831 üzenetére
Az RX580 1700-2000RPM-es terhelés alatti hajtóművei után szerintem nekem nagyon fel sem tűnne az MSI és az Asus közti különbség.
Meg amúgy is fülessel játszok, hogy reagáljak az előtted levő hozzászólásra is.
Berendeltem az MSI-t szerintem nem fogom megbánni. Biztos felüdülés lesz hőfokban és zajkeltésben is az előző kártyám után. 😊Humorban nincs helye tréfának!
-
kolopele
nagyúr
válasz pecccccccca #135829 üzenetére
Finomabban indul a Strix, nem hirtelen pörög fel, sajnos a Gaming X is úgy indul, és talán picit hangosabb is. Apró különbségek ezek nagyon, de gondoltam jobb ha tudod. Lehet, fel sem tűnne neked. Nekem a 2080 Ti Trió van, azon manuálisan állítottam be a ventit, mert zavart játék közben. A gyerkőcök 2060 Strixekkel bírnak, és nem kellett hozzányúlnom a gyári beállításokhoz, 40% - os fordulat mellett 62 fok körül járnak. Az 1650 super viszont most néztem, két ventis, így elképzelhető, kicsit másabb lez mint a három ventis, de a Dual két ventise is hasonlóan finoman dolgozik a 2060 óta.
[ Szerkesztve ]
-
wihay
tag
válasz pecccccccca #135829 üzenetére
Is-is, általában mind kettőben.. 30-40% fordulat melett megál olyan 70 fok alatt..
Bár, én a 5700XT mízéra után kerülném az ASUS-t pár hónapig..
- Az igaz hogy az ASUS gyártja a legjobb hűtésű kártyákat, de a ROG Strix-et is megfizeti az ember..Ha fülesben játszól akkor MSI-t vennék annyival nem rosszabb.
-
kolopele
nagyúr
válasz pecccccccca #135824 üzenetére
A Strix hűtése a mostani szériában jobban sikerült az MSI - énél. Az MSI a Gaming X esetében a Pascalnál alkotott csodát.
[ Szerkesztve ]
-
kecsawi
senior tag
Vedd az olcsóbbat ha ugyanannyi a gari.
-
Pkc83
őstag
Én az Msi-re szavazok.
-
pecccccccca
őstag
No.
MSI GeForce GTX 1650S 4GB GAMING X <-Ez?
Vagy
ASUS GeForce GTX 1650S 4GB Rog Strix Gaming<-Ez?Úgy döntöttem bezöldülök megint.
Ezek szimpatikusak. Mindenképp jobb hütéses modellt szeretnék. Ezek gondolom a jobbak közt vannak.
Elleszek vele. 580 szintjét hozza. A 9100F procim mellé meg erősebb nem is kell.Humorban nincs helye tréfának!
-
micimacko
aktív tag
Sziasztok,
2070 Superhez milyen procit ajánlanátok AMD és Intel fronton?
Ryzen 3600 elég neki?
"Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság"
-
-
dj79
senior tag
válasz Pécsi gyerek #135818 üzenetére
Ahol én általában vásárolok, importőri garancialevél van a termékek mellé, meg nem nagyon fog megszűnni egyik pillanatról a másikra .
Amúgy köszi mindenkinek a tegnap esti diskurzust, végül 5500XT pulse lett a megrendelt vga, teszek vele egy próbát.
-
Dante684
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Jelenleg van egy B350-és alaplapon egy 1600af 16gb ram és egy rx580 Sapphire Nitro Special Edition. Full HD-n játszom 75hz-en, de néha kompromisszumot kell kötnöm beállítások tekintetében. Szerintetek megérné lecserélnem a GPU-t mondjuk egy Vega 56-rá vagy egy 1080-ra?
Hozna érdemi változást vagy a Procit is cserélném kellene ahhoz? -
dj79
senior tag
válasz Pécsi gyerek #135816 üzenetére
Amíg nem lesz egy hivatalos szerv általi vegzálás a forrásnagykerben vagy látogatás az eladóknál, mióta rámentek a netes kereskedelem ellenőrzésére.
A boltmegszűnésre annyit, hogy nem a bolt vállal garanciát a végfelhasználói felé, hanem az importőr/nagykereskedő.
-
kolopele
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #135814 üzenetére
Nem érted. Egészen addig megy a biztonságos gariztatás, ameddig az eladó elérhető. Utána?? Tudnék mondani pár nevet, aki eltűntek már innen. Az olcsóság miatt nem mindig tud egy ember racionálisan gondolkozni. Veszel egy tápot mondjuk 10 ezerért, gari előtt pár nappal meghal, nem bosszankodsz nagyon, ennyiért kiszolgált. Veszel egy kártyát 200 ezerért, gari előtt meghal pár hónappal, lesz bosszankodás? Lesz, mert inkább vettél volna közel 2-2,5 évvel azelőtt 220 ezerért egy azóta is működő rendes boltból.
[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz KAMELOT #135805 üzenetére
Igen és hova szól a gari? Biztos nem üzletbe. Tönkre megy a hw, akkor visszaadja a pénzt???
A rakás értékelések között szerepelnek olyanok is ahol leírják,hogy garanciáztatás is egyszerűen ment az ilyen eladóknál Simán vissza kell küldeni a karit mint egy boltnak,és vagy cserélik vagy javítják
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
pecccccccca
őstag
válasz kolopele #135811 üzenetére
VGA téren a szívem mindig az AMD fele húzott. Eddig egy kitérőm volt az 580 előtt egy GTX1050Ti-re. Tökéletes volt. Márciusban döntöttem úgy, hogy visszamegyek piros oldalra egy 580 “személyében”. 3 hónap alatt csak bosszankodtam. Már az FSP tápomat is lecseréltem egy Seasonic Focus Gold tápra hátha az szarakodik és amiatt vannak a fekete képernyők. Én tényleg megtettem mindent. Sajnos nem tudtam olyan beállítást, hardverkörnyezetet találni neki ami mellett jól működne. Amennyire szeretem az AMD-t vga-ban lehet most is inkább egy 5500xt 8GB lesz a választásom. Lehet kap még egy esélyt. Ha az sem válna be akkor elengedem végleg...
Bár a 1660 is tettszik... Meglátom. Köszi mindenkinek. 👍Humorban nincs helye tréfának!
-
KAMELOT
titán
-
kolopele
nagyúr
válasz pecccccccca #135806 üzenetére
1660, a keretbe ez fér akkor bele, vagy az 1650 super. Nem az AMD bántása a célom, de valahol örülök annak, hogy itteni tulaj szájából is ezt hallom driverek tekintetében, mert én általában mindig le vagyok hurrogva amikor erről írok, vagy esetleg proci fronton jegyzek meg bármit is. Nincs ebben semmi flame, nem egységes valamiért a driverek működése mindenkinél.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz chopin42 #135808 üzenetére
Nem akarok flame-et generálni, vitát indítani. Folyamatos fekete képernyők, fps droppok és egyéb más sz@rság miatt megváltam a 3 hónapos 580-tól. Driverezhettem, finomhangolhattam, indokolatlanul, szabálytalanul jöttek a fekete képernyők és a droppok egyszer ebben, egyszer abban a játékban. Egyik nap hiba nélkül másnap sorozatos hibákkal viselkedett a gép. Semmi rendszer nem volt benne, hogy a végére járhassak a dolognak.
Tényleg nem akarom itt is sokadszorra kitárgyalni a dolgot. Valami nem volt kerek driver ügyileg. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
De minek cseréled az 580-at, ha nem kell erősebb?
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Pkc83
őstag
Ebben az esetben marad az 5500xt 8Gb , 1650 super , 1660.
-
pecccccccca
őstag
Bocsi skacok. Elfelejtettem írni, hogy nem kell erősebb kártya. Sőt. Ha gyengébb az sem baj. Átalakultak a játszási szokásaim (sok a munka) és szeretnék az 580 helyett egy másikat koca játszadozásra. Sokat nem akarok költeni rá. Igazából 65-70 körül inkább fizetnék érte, mert havonta kb 5x-10x kapcsolnám be a gépet 1-1 óra csapatásra és sajnálnám, ha bent pihenne a pénzem egy drága vga-ban. De ahogy nézem a vga-kat és az árakat valahogy úgy alakították ki a teljesítmény/ár kategóriákat, hogy simán el lehet ugrálgatni egy GTX2070-ig úgy, hogy xy kártyánál csak 5-10 ezerrel drágább a picit jobb, de akkor már ott van egy megint picit jobb plusz 10-ért, viszont akkor már plusz 15-20 és egy még jobb kártya. Aztán azt veszi észre az ember, hogy 150 ezernél jár.
Szóval akkor konkrétan. 65-80 közt keresnék egy vga-t az 580 kiváltására 2560x1080 75hz freesync monitor mellé! Újat!
Köszi. 😊[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Pécsi gyerek #135794 üzenetére
Igen és hova szól a gari? Biztos nem üzletbe. Tönkre megy a hw, akkor visszaadja a pénzt???
rasotamás: evay, amazon, alliexpress. 2080ti simán veszel 500$, vagy ha többet akkor mégolcsóbb.
Igen aztán meg ott a céges számla... Majdnem annyiért adja mint az üzlet cdak éppen gari nincs rajta. Ezért nem szabad ilyenektől venni.
dj79: a céges cuccokra csak 1 év a gari. Sehogyan sem éri meg ilyen szélhámosoktól venni.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
chopin42
addikt
válasz pecccccccca #135798 üzenetére
Amiket írtál, azok érdemben nem(sokkal) gyorsabbak, mint az rx 580. Akkor már inkább 1660(s)/rx5600xt, az már előrelépés. Ezek boltból többek, mint 80k (most legalábbis, éljen a káosz.) Amit én vennék 1660s-ből, az a gaming x(105k), vagy rxc5600xt-ből a pulse (112k, volt 100 körül is, bestbuy volt). Esetleg aprón vadászd őket, sok garival, rendes boltba.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
dj79
senior tag
válasz Pécsi gyerek #135794 üzenetére
Féláfás játékkal, kb a normális bolti árak alatt 9-10 százalékkal. Mondjuk az sem normális helyzet, hogy a fél éves vga-k új ár mínusz áfa áron vannak hirdetve az oldalon
-
Pkc83
őstag
válasz pecccccccca #135798 üzenetére
Az 5500xt 8gb alig erősebb az 580 8gb-tól.
Ha érdemi ugrást is szeretnél akkor legalább egy 5600xt
kellene, bár az már inkább 110k körül kapható. Nv oldalról
meg az Rtx2060 lenne vele kb egálban de az meg 130k-tól
kezdődik.
75-80 között marad az 5500xt vagy gtx 1660, vagy 1650 super.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest