- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabimabli
csendes tag
Személy szerint én is hasonló dilemmában vagyok, fontos lenne tudni hogy milyen felbontáson játszol.
Én is a 4 gigás verziót néztem ki inkább, mert valamelyik nap egy fórumozó kolléga is említette a következőt: valószínűleg a 8 gigás verziónál sokkal előbb fogy el a kártya ereje, mint hogy a VRAM megteljen mondjuk félig.
FHD-ban ha minden igaz, csak 1-2 fps különbség van a 4 illetve 8 gigás kártyák közt, ~62 ezer JMF-ért ez egy igen jó ár egy ilyen erős kártyáért, de ami engem nagyon a 4 gigás kártya mellett tart az a következő; 1-2 éven belül tényleg megérkezik a 7nm-es generáció, kiforr az RTX, talán a NAVI is ideér valamikor majd, ráadásul lassan konzol generáció váltás is lesz, és akkor lehet, hogy sokkal erősebbek lesznek a kártyák a maiaknál.
A kérdés, hogy mégis mennyi idő telik el eddig. A lényeg a lényeg, szerintem ha találsz egy jó árú 8 gigás kártyát, akkor nyugodtan vedd meg azt, de szerintem a 4-essel sem leszel túlságosan lábon lőve.
[ Szerkesztve ]
-
sb95
csendes tag
Sziasztok,
Nézegettem én is alzán ezt az rx580-at és lenne pár kérdésem.
https://www.alza.hu/sapphire-nitro-radeon-rx-580-oc-4g-d5263470.htm
Kérdés, hogy 4gb vram elég, a következő ~3 évre (FHD felbontás)? Vagy a 8gb VRAM megéri a felárat?
Ahogy nézegettem az árakat, 8GB VRAM-al ilyen 85k körül mozognak az árak, 75-ért van msi armor is, de arról elég sok negatív véleményt olvastam, hogy hangos, meg a ventik meghibásodnak.
Illetve laptopszalonnál is ugyanennyi ez a kártya:
https://www.laptopszalon.hu/pc_alkatresz/sapphire-nitro-amd-radeon-rx-580-4gb-videokartya_32841-adatlap
Csak itt annyi a gond, hogy a termékleírás, valamint a termékkód (11265-31-20G) alapján a shappire oldalán mások a specifikációk.
http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=B7276187-9E56-4181-B2F9-1DD4DBE9BB26&lang=eng
Itt most melyik a tényleges adat? Mert személy szerint szívesebben venném a laptopszalonnál, mivel esetleges hiba esetén a garanciális javítást, cserét könnyebb érvényesíteni.
-
Pintim....
tag
válasz Pécsi gyerek #114596 üzenetére
Szerinted milyen vasar lenne ez? Palit GeForce RTX 2070 GamingPro OC HDMI 3xDP 8GB 176k
Palit GeForce RTX 2070 GamingPro HDMI 3xDP 8GB 170k[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz Pécsi gyerek #114596 üzenetére
Azt nem tudom megmondani..Nekem még nem volt ilyen hűtéssel kártyám.Bár 1x hallotam ilyet menni és nem volt hangos.
Valaki akinek volt már hasonló?Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Szabikaa20 #114595 üzenetére
Gondolom viszont cserébe hangosabb és melegebb pár fokkal...
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Szabikaa20
őstag
válasz Pintim.... #114594 üzenetére
Itt ugyan az van csak 230Euroval drágábban...
Szerintem meg joo!Ráadásul kifújja a gépházból a meleget és nem bent keringeti.Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Pintim....
tag
válasz Szabikaa20 #114593 üzenetére
nem tetszik az a burkol kartya, nem tudjak eladni azert adnak hozza ssd-t szeintem.
-
Szabikaa20
őstag
válasz Pintim.... #114592 üzenetére
SK Alzán 505Euró! És még SSD-t is kapsz mellé!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Pintim....
tag
Ez a kartya 2 ventivel jo szerintetek? Basszus ,de baj hogy szarakodnak az RTX es kartyak, pedig egy arban van a 1080 es a 2070 Kenytelen vagyok venni 1080 at
https://www.amazon.co.uk/dp/B01GCAVRSU/ref=asc_df_B01GCAVRSU55534184/?tag=pjuk-amazon.co.uk-21&creative=22374&creativeASIN=B01GCAVRSU&linkCode=df0&smid=A3P5ROKL5A1OLE
[ Szerkesztve ]
-
w44
csendes tag
sziasztok!
mi a kulonbseg az asus 1080ti oc 11gb es ugyanilyen gigabyte-kozott?
par mhz- a leiras szerint- , de arban cirka 90-100e forint.
mi indokol ekkora arkulonbseget,mindketto 3 ventis. -
syberia
veterán
válasz Morris #114588 üzenetére
Igen, de alig van különbség a 4GB és 8GB között. Főleg 1080p-ben.
https://howbad.info/
-
syberia
veterán
válasz Szepi1979 #114581 üzenetére
Az RX 580 ár/érték aránya jelenleg brutálisan jó szvsz.
1440P & 1080P | RX 580 vs R9 FURY X vs GTX 1070 vs VEGA 56 |
(#114576) Pintim....: El szerette volna tussolni a gyártó, végül csak mellébeszélni sikerült, de nyilvánvaló hogy problémás az egész rtx széria.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Pécsi gyerek #114584 üzenetére
Semmi ilyesmi nincs, ha agresszív vagyok, az nem ilyen.
Egyszerűen csak unalmas a sok off, nem ez a topik célja.
Itt nem a háttér az infó, hanem a megalapozott ajánlások. -
Pécsi gyerek
addikt
válasz Speed® #114583 üzenetére
Nem tudom mivan veled,lehet unod a banánt,vagy magánéleti gondjaid vannak,de egyre agresszívabban reagálsz a dolgokra (különben te egy segítőkész tag vagy/voltál engem is sokszor utbaigazítottál)Amúgy hogy a fenébe ne ide tartozna amit írt a tag.Nem mindenki olvassa el az utolsó hozzászólást is.Jobb ha többször megvan említve hogy jelenleg gáz az Rtx széria sajnos.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Pintim.... #114576 üzenetére
Azt esetleg olvastad valahol, hogy mi a topik címe..?
Legyen most már elég az offolásból, ez nem ide tartozik. -
Szepi1979
senior tag
-
kolopele
nagyúr
válasz Pintim.... #114578 üzenetére
Az ami eddig is volt, ott van az adatlapomon. Még marad.
-
chopin42
addikt
Aki eddig gondolkodott az ocuk-s black fridayen, gyorsan tegye...
[link]Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
kolopele
nagyúr
válasz Pintim.... #114576 üzenetére
Ezt itt már kibeszéltük, többek között én is ezért mondtam vissza egyelőre a 2080 Ti - t. Valószínűleg gondok vannak memória téren, majd javítják előbb-utóbb.
-
Pintim....
tag
Most mondta valaki, hogy az a pletyka jarja, hogy sorba viszik vissza az rtx kartyakat a boltba,mert nem futnak vele a jatekok, ez igaz? Tobb gond is van vele. Ne kovezzetek meg ha nem igy van!
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz rasotamas #114574 üzenetére
Nem, ezek jellemzően sokkal többen vannak egy rackben A szélesség szabvány, ahogy az alaplapokon is a PCIe csatik távolsága..ha az lenne, amit írsz, 3 kártya helyén 2 férne csak el..az meg nem jó biznisz, ha kell a teljesítmény
Ki van ez találva már rég, csak a felépítésen belül lehetne jobbat csinálni..hőkamrás talp pl. 1-2 típusnál volt anno, a lamellák hosszával/sűrűségével tudnak még operálnia, ill. a blower is lehetne nagyobb, de mást nem nagyon lehet variálni, az axiális venti nem tud úgy dolgozni, ahogy írtad.[ Szerkesztve ]
-
Feriboy2
aktív tag
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Pintim.... #114569 üzenetére
Van szutyok hűtés: alumínium lamellák mindenfele, semmi hőcső, pláne nem vörösréz, az egész csak a gpu-t fedi,
Meg van használható: hőcső, lehetőleg minél több db (a lamella ugyanaz), a hűtés a vrm-eket és a fet-eket is védi.
Ezek ára nem ugyanaz. Persze benne van az egyéb alkatrészek minősége is.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Acheron
őstag
MSI Gaming X, Gainward Phoenix, 2 ventis, maximálisan ajánlott kiépítések. Nem csak a vetik száma mérvadó. Van pl. 3 ventis, kitűnő konstrukció, aminél a fenti két kiépítésére némiképp jobb (vagy jobbnak ítélt)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Nem ventik száma alapján megy az ajánlás..komplett kiépítésre szól.
-
Pintim....
tag
Es a 2 ventis vga-kal mi a helyzet? Azokat se nagyon ajanljatok.
pl
https://pricespy.co.uk/computers-accessories/computer-components/graphics-cards/pci-express/inno3d-geforce-rtx-2070-twin-x2-hdmi-2xdp-8gb--p4965906[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz rasotamas #114567 üzenetére
Persze, desktop szinten ez nem szempont többnyire, ahol 1 VGA van jellemzően, de azért előfordulnak olyan szituk, ahol jól jön (kis rendszerek pl., nálam is ezért volt sokáig bloweres VGA az ITX vasban). Jók a hagyományos megoldások, de megvan a piaci igény a bloweresekre is fentiek okán.
-
veterán
válasz Speed® #114566 üzenetére
Szóval jól gondoltam, arról van szó, hogy bár valamivel kevésbé hatékonyak a vga hűtését illetően, de amit elvonnak a gpu-tól hőt azt sikeresen kijuttatják a gépházból, míg az izmosabb custom hűtések jobban lehűtik ugyan a gpu-t, de a hőt csak a házban keringetik?
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Pintim.... #114564 üzenetére
Nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását..ezeknek is megvan a maga célja. Rakj be több dbot ezekből és rájössz, hogy nem kell poroltó..míg a "hagyományos" társaik szépen megfőnek, lefojtva egymástól, ill. teletolják a házat meleggel. Szerver/WS környezetben picit más szempontok alapján épülnek fel a dolgok..
-
veterán
válasz Pintim.... #114564 üzenetére
Egyébéknt nem gondolnám, hogy gyártanák, ha nem lenne életképes. A friss levegőt beszívja a házból a ventin keresztül, átnyomja a hűtőbordán ami a kártya közepénél helyezkedik el végig és kinyomja a házból, míg a többi bent hagyja.
-
veterán
válasz Pintim.... #114562 üzenetére
Bocs, ha tévedek, de szerintem ezekhez gyártanak leginkább saját vízhűtés blokkokat, ezért veszik.
-
Pintim....
tag
Az ilyen burkolt kartyakat nem eri meg,meg venni?
https://pricespy.co.uk/computers-accessories/computer-components/graphics-cards/pci-express/zotac-geforce-rtx-2070-blower-hdmi-3xdp-8gb--p4965704
-
Peddy789
őstag
Hali, fullhdra kellene videokartya haveromnak.
rx 570 msi armor 8gb 175euro
jo vasar? Vagy varjon blackfridayig?[ Szerkesztve ]
-
Pintim....
tag
válasz Martinkiddo #114558 üzenetére
Nekem Alza bevalt, mondjuk en Alza Uk rol vasaroltam, helyben. Meg kptam a TV-t, ossze volt torve a dobozban, egyeztettunk, es hoztak az ujat, vittek a torottet. 2 het alatt leforgott a csere.
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Martinkiddo #114555 üzenetére
A proci kis piszkával bőven jó még, a táp elég, ha nincs gond vele (kondik állapota, venti, stb.), neked kell tudnod, akarsz-e frissebbet egyúttal.
VGA nem rossz tempóra, bár az Armor nem a legjobb kivitel, 570re elmegy.
Árban elég közel van a pacek kivitelű 580/4GB, ha a vRAM elég, jobb vétel,
viszont ha ezt is hosszútávon akarod használni, lehet feljebb lépnék inkább. -
syberia
veterán
válasz Martinkiddo #114555 üzenetére
SAPPHIRE NITRO+ RX 580 most 62.5K , 1080p felbontásig elég a rajta lévő 4GB memória, a sebesség szempontjából pedig lényegesebb az erősebb gpu.
-
Martinkiddo
csendes tag
Sziasztok!
Konfigom jelenleg elég koros, viszont egyelőre csak VGA fejlesztésen gondolkodtam, és ebben kérném a tanácsotokat. Alábbiak a specifikációk jelenleg:
MB: Gigabyte Z68APD3
I5 2500k, Scythe Ashura cooler
Chieftec CTG-550W
Kingston HyperX Fury 240GB
Corsair Vengeance 2x4GB
Gigabyte GTX 560
Ház: CM Elite 430Először a legfontosabb kérdés: van-e értelme csak VGA-n fejleszteni? Úgy gondolom a CPU még most is bőven megállja a helyét, húzni is tudom ha kell, szerintem amilyen kártyákban gondolkodtam bőven kihajtaná.
Ezzel szemezgetek jelenleg: https://ipon.hu/shop/termek/msi-radeon-rx-570-armor-8g-oc-rx-570-8gb-gddr5-oc-pcie/1567666Nagyon jó árúnak érzem, ár-érték arányban valami ilyesmiben gondolkodnék. Kérdés, hogy a táp elég lenne-e neki, vagy abban is érdemes lenne gondolkodni (2012-ben összerakott gépről van szó, azóta az hajtja)?
Egyébként pedig legfőkébb játékról lenne szó. Jelenleg 1680x1050-ben vagyok, de később lehet, hogy ez bővül majd, most egyelőre nem releváns.Köszi a segítségeteket!
-
ribizly
veterán
válasz syberia #114549 üzenetére
Ja, hogy a 2070-ből nem érdemes. Így már mindent értek. Én most cseréltem le a Gigabyte GTX1080 G1 Gaming-et egy MSI GTX1080Ti GamingX-re és eddig nagyon elégedett vagyok vele. De elég aggasztó, hogy ma már semmiben nem lehet megbízni és kb. lutri minden.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
kolopele
nagyúr
válasz Pintim.... #114546 üzenetére
Armort ne.
-
Pintim....
tag
válasz FollowTheORI #114545 üzenetére
oksa, tehat 2070, ezt mondtad eloszor
-
nagyúr
válasz Pintim.... #114544 üzenetére
Valamelyik 3 ventist, a márka majdnem mindegy.
Azért hogy csendes legyen és megfelelő hűtésű emellett.Esetleg ASUS Dual vagy MSI Armor a kétventisek közül... vagy még EVGA.
(#114546) Pintim....
Igen.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Pintim....
tag
válasz FollowTheORI #114543 üzenetére
ujonnan van persze, 170k, de melyiket es miert?
-
nagyúr
válasz Pintim.... #114542 üzenetére
2070... újonnan e kettő közül, főleg ha egy árban vagy nagyon közel vannak.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Pintim....
tag
Volna egy nagy kerdesem hozzatok. Gepet fogok boviteni es milyen VGA-t vegyek? GTX 1080 vagy RTX 2070? Az aruk ugyan anyibe kerul. Fajszal lila fingom sincs melyiket vegyem meg.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz scott_free #114539 üzenetére
Memóriaintenzív szituban számíthat, de a fogyasztásra/hőtermelésre jó hatással van. OCval korrigálható, ha nem kerültek gyenge ICk rá, kérdés megéri-e..határeset a hűtője így is.
-
harom.14
tag
Lecsaptam én is egy ilyen 62k-s 580-ra. Annyival jobb vételnek tűnt, mint egy használt vega/1080 és nem kell a FreeSync miatt vacillálni. Azért remélem medium-high menni fog vele a 1440p-n is elviselhetően.
Hi! I'm a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz TechN7ne #114514 üzenetére
Amikor vettem jó döntés volt. (Kb 1,5 éve) Van egy írásom róla röviden hogy mért is 42 ért vettem (Először egy Gtx 1050 ti 4 gb volt a kiszemelt, de mivel nagy kompromisszumokat is tudok kötni (meg több pénzt sem szerettem volna kiadni,fordítok nem volt ) ezért egy tizessel olcsóbban a GIGABYTE RX 460 WINDFORCE OC 4 GB lett a befutó (42 ezer, de csak azért mert pécsen akartam beszerezni, és itt drágábbak a dolgok ) A Gtx 1050 ti akkor 52-55 között ment.Az Rx 460 meg volt már 36 ért is.De mint az írásomba írtam helyben szerettem volna megvenni.A szempontjaim hosszabban...[link]
Amúgy meg hogy netezős gépbe ahhhaa [link] Használtat nem akartam venni ,pláne nem úgy hogy a Gtx 960 akkor kb 50 be ment. Nem bántam meg azóta sem a kis Rx et,de persze hogy nekem is csábító plusz 20 ezerért egy dupla erős kari. De hót mindegy,mert most úgy sincs ilyenre.Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Új konfighoz milyen VGA ajánlott a következő célokhoz:
1. WoT, FHD, high, min 60fps.
2. előző csak ultra részletességen.
Más játékot igazából nem játszok, minden másra amire a gépet tervezem használni elég lenne a R3 2200G Vega8 IGP-je is.
Egyéb paraméterek: R5 1600X proci, 2x8GB 3000-as RAM,MSI B450M Mortar Titanium lap, Corsair TX550M táp.Nem zárkózom el a használttól sem és max 100K-t gondolok VGA projektre.
Azt nem tudom hogy FHD G-Sync monitorok mennyiért fájnak mostanság, mert a FreeSync az elég olcsón elérhető már én pedig szeretném élvezni az adaptív képfrissítés előnyeit.
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
kwzatz
őstag
válasz TechN7ne #114528 üzenetére
Ahogy nézelődök neten, én is így találtam. Nekem 470-em van amúgy, ugyanilyen Nitro+, és ebből kiindulva teljesítmény szempontjából bőven elég neki az 570. Ha 8GB-os lenne az az 580 62k-ért, akkor azért nem lenne kérdés.
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
TechN7ne
nagyúr
válasz kwzatz #114527 üzenetére
Nekem személy szerint nem volt 570/580 vga m ,viszont a megjelenés idejében volt 470-em aztán lett szerencsém kiprobálni egy 480-at is és sokat mondok ha volt köztük 8-9% a 480 javára.
Hirtelen a hasamra csapok ,de sztem a 570/580 széria között sincs nagyobb eltérés mint az előző két versenyző közt. -
kwzatz
őstag
válasz Feriboy2 #114525 üzenetére
Nem csak ilyen 5% különbség van az ugyanolyan 4GB-os 570 és az 580 között? Azért fölöslegesnek érezném azt a +5k-t, így hogy öcsém amúgy sem nagyon játszik a legújabb csilli-villi játékokkal, meg az sem zavarja, ha picit visszább kell venni a grafikából.
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
nagyúr
válasz TechN7ne #114523 üzenetére
1,5 éve volt durván, jókor vettem. Vadonás újonnan.
Kellett még egy VGA gyorsan a meglévő R9 380 ment a fő gépbe (több mint 3 éve 80k volt, mintha a fogamat húzták volna, most meg nagyon max ér 40k-t (Asus Strix R9 380 4 GB OC) , 40k-ból meg ez volt a legjobb választás mikor keresgéltem.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
csubuka
addikt
Lecsaptam rá akkor . Majd valahogy átveszem a szüleimtől, ha Budapesten járok. Eleget böngésztem a használtpiacot. 40 alatt normális vételt nem találtam (se otthon, se Dániában, mint kiderült, az olcsókat nem tudtam behúzni persze, mint külföldi meg nem-nepper, hiába reménykedtem), akkor meg veszem ezt, már így is túllöttem a limiten, ami az alkalmi játékhoz dukál... Nincs szívem többet kiadni egy kártyára, az eredeti 30-as limit tarthatatlan volt persze Kis filléreskedő vagyok sajnos.
Ennél jobb BF akción sem lesz gondolom... mint az 570.
Nekem miután elhalt a GTX560-am azóta egy HD4670 mutatja az asztalt eredményesen. Másra nem jó. Legalább nem játszok....
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Most ez a nagy áresés ilyen AMD belépő és középkategória piaclenyúlás, ami még csak most indul vagy csak egyedi leárazás és most kell lépni?
-
nagyúr
válasz TechN7ne #114514 üzenetére
Persze, csak azt nem adták annyiért sosem. (nekem is az van, a 4 GB-os, Gigabyte Windforce OC).
Azért ennyire ne húzd le szegény RX460-at.
FHD és alatta el lehet vele lenni, játéktól függően high, vegyes mid-high beállításokkal.
Van RX550-em is, na az inkább való multimédiás gépbe (azért azzal is el lehet lenni, az Intel IGP-t keresztbe lenyeli csakúgy mint a GTX 1030).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
TheNewDawn
addikt
válasz Pécsi gyerek #114513 üzenetére
Én a helyedben simán kitennem a 460 at, 25 körül elmegy talán még, és pattintanek egy 570 et 20 ezer ráfizetés helyében jóval több mint 2* teljesítmény
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #114513 üzenetére
Jesszusom ,annyiért már sokkal jobb vga t találtál volna a használt piacon ,460 at egy netezős konfigba raknám max. 10k ért. Rx megjelenés napján is jobban jártál volna egy 4gb os 960 al.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz TheNewDawn #114507 üzenetére
42 ért vettem az Rx 460- am. (persze nem mostanában) Ha most lenne pénzem azonnal cserélném.
[ Szerkesztve ]
-
lEninpApA
csendes tag
Sziasztok!
Megpróbálom röviden és tömören leirni miben kellene nekem segiteni
Adott egy ilyen config amit ebben az évben hoztam össze ( leginkább használt cuccokból ) :
Asrock H81M-G alaplap
Intel i7 4770s proci
Kingston 2x8 Gb ddr3 1600mhz ram
Asus gtx 760 2gb directcu II vidkariA videokártyát átmeneti megoldásként vásároltam , hogy majd ha úgy jön össze veszek jobbat.
Gtx 970 4gb-os verzió volt kinézve eredetileg , de drágának találom most őket gari nélkül.
Igy esett volna a választásom a Gtx 1060 3gigásra mert teszteket nézve még birja a strapát , ugyanakkor egyik ismerősöm mondta , ezt a VRAM miatt felejtsem el mert a jövőt tekintve nem jó befektetés.
Ajánlotta tehát a Gtx 1060 6gb illetve az Rx 580 8 gb-os verziót , bár ezek sajnos kicsit már meghaladnák a büdzsét , de hardveraprón 65-70körül már lehet ilyen kártyákat találni garisan.
Esetleg alternativaként nézegettem még az Rx 570 8gb-os verziot ami meg lehetne úszni -10-15e Ft-ból , bár ez nyilván nem olyan teljesitményű mint a fent emlitett két kártya.Black ops 4-hez kellene inkább a VGA , mert valósznű ezzel fogok több időt eltölteni a közeljövőben , valamint ha lehetséges 3évig birja ki a vas , hogy ne kelljen hozzányúlni utána úgyis veszek a 0-ról egy teljes vadiuj konfigot Egyébként sima mezei gamer vagyok aki nem vágyik extra dolgokra , 144hz-es monitoron is gondolkodtam , de arról is azt hallottam ami 120 alatt megy azok nem jók
Előre is köszönöm a válaszokat és a segitséget!
-
syberia
veterán
válasz Pécsi gyerek #114506 üzenetére
Rendes hőcsöves hűtése van, nem sima aluminium borda.
-
kwzatz
őstag
Melyiket vennétek a kettő közül?
Radeon RX 570 ITX Pulse 4GB 47.000 Ft-ért vagy Radeon RX 570 Nitro + OC 4GB 57.700 Ft-ért
Mindkettő új 3 év garanciával.
Öcsémnek lenne, főleg ilyen játékokkal játszik, hogy Path of Exile, League of Legends, Overwatch, Gwent, szóval az a kb. 5-10% teljesítménykülönbség annyira nem számít. Inkább a backplate hiánya (Pulse), és megbízhatóság miatt kérdezem. Előre is köszi a választ!"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
TheNewDawn
addikt
45 ezerért rx 570 whaaat? Ez még durvább,mint a 62 ezres 580.Amd szépen letarolhatja az itteni középkategóriás piacot ezzel. 20-25el olcsóbbak így,mint a hasonló teljesítményű 1060 3 ill 6gb os kártyák, azért az nem gyenge.
-
Csupingo
veterán
válasz ch2onic #114503 üzenetére
A gtx 1080 topikban talán többet tudnak segíteni.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest