- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HP nyomtatók
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
carl18 #105727 üzenetére
Azért én nem mernék ilyen bátor kijelentést tenni hogy 70 ezer lesz egy 1070. Akkor vajon az én 1080 Ti - m mennyit fog érni? 150 ezret? Persze ha jól tudom ezt a kártyát a memória miatt nem szeretik a bányászok. Nekem az a meglátásom egyébként hogy ez a bányász mizéria nem fog egyhamar lecsengeni.
-
carl18
addikt
Amúgy a bányász dologra visszatérve, ha kipukad és lecseng a bányászat. Lesz annyi videókártya eladó mint a nyű, és hát egymás alá fognak menni árba csak hogy eladják
Azért ez még érdesen fog kihatni a piacra, GTX 1070 70-80E-ért?
De azért kíváncsi leszek, mert ha jön a volta alapból esni fog a jelenlegi generáció ára (Pascal)Én is gondolkozok majd egy Ugrade-ra
Jelenlegi Konfigom kisebb javítására.
I5-3470 van ami belőve 3,6 ghz-re. Jelenleg a GTX 1050-et szépen kiszolgálja, minden ment mint a karíka csapás. 2X4 gb ram társaságában, ami szép és jó de kis fejlesztés nem árt.Később Gondolkozom cseréljek-e egy GTX 2050-2060/GTX 1070-re.
A processzort ugradelném egy I7-2600-ra ( NONK) Ami kapna egy 4 ghz-es tunningot.Amúgy mennyit hozhat a Konyhára a 4 GHZ-es I7-2600 a I5-3470-hez képest?
Alaplapom Z68-as szóval tudnám járatni 4 ghz-en, a I7-3770 meg azért van kilőve mert túlárazott.
DDR4 Platformra váltás se éri meg, olyan drágák a ramok hogy ihajj. -
Csupingo
veterán
válasz
19Petya83 #105724 üzenetére
Talán pont ennyit tudhat egy gtx 1050 ti, ami nem sokkal erősebb a 270x-nél. Aztán túl nagy az űr mondjuk egy rx 470 (570), vagy 3 GB-os 1060-ig, amik már jóval erősebbek. Régebbi kártyából volt még ezek között az r9 380, 380x, vagy a gtx 970. Jelen pillanatban elég lehet a gtx 1050 ti, de ha mondjuk még 1 év múlva is high beállításokon játszanál gépigényesebb programokkal, akkor már nem biztos hogy tudná ezt a szintet tartani, kicsit erősebb kártya kéne. Tápos kérdésben itt tudnak segíteni.
Ismét 2x4 GB ramot vennék. A proci mellé azért még lehetne tenni 6 GB-os 1060-at, vagy rx 580-at is, aztán következő bővítésnél pár év múlva platform csere, vagy i7-re váltás.
-
19Petya83
tag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni. Ha nem muszáj akkor nem vennék komplett gépet és érdekelne, hogy szerintetek milyen VGA kártyát érdemes venni az alábbi konfigba, hogy az újabb FPS (CoD WWII, Far Cry 5, stb) játékok élvezhetően fussanak. Ez alatt azt értem, hogy FHD felbontással legalább magas részletesség mellett legyen min 30 fps.
Alaplap :ASRock B85M Pro4
Proci: i5-4590
Mem: Teamgroup 2x4Gb 1600 MHz
VGA: asus R9 270xA tápra nem emlékszem, de azt mindenképpen cserélném már és vennék még 8Gb RAM-ot is. Esetleg ezekre is jöhetnének javaslatok.
Költségkeretet azért nem írok, mert fogalmam sincs, hogy mennyit kellene rászánnom. Az érdekelne, hogy melyik az a kártya ami már érdemi változást hoz de nem kerül annyiba mint egy komplett közepes tudású konfig. Lehetőleg újat vennék, nem használtat.
Előre is köszi a segítséget -
SybenX
őstag
válasz
FollowTheORI #105712 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
-
-
SybenX
őstag
Sziasztok!
Bocsánat, ha off, de lenne egy kérdésem:
Tervezek venni egy LG 34UM68-P 21:9 -es ultra wide monitort és egy Intel HD Graphics 4600-al lenne használva. Szerintetek támogatná a képarányt? -
Submarine
senior tag
válasz
carl18 #105705 üzenetére
Hali!
Nekem van egy VTX HD 6850-em amit hajlandó vagyok pk-ért elküldeni (nem egészen 2eFt).
4,5-5 évesen egyszer csak két-kékcsíkozni kezdett, úgy hiszem reballos.Arra gondoltam kiveszem a forrasztó pákából a hegyet és úgy a páka testtel megmelegítem a gpu-t, hátha megjavulna. De még nem volt kedvem nekiesni. Ezt sütőben sütős dolgot nem preferálom annyira.
Imádtam, faca kis kártya. 1680x1050-ben használtam, még a GTAV-t is egész szépen vitte. Alapfeszen, picit órajel emelve, 60% körül már kicsit morgós ventivel, de hiba nélkül ment.
-
Kunci-1
csendes tag
Sziasztok,
Adott az alábbi config:
i7 950, 3.07GHz
24GB RAM
GTX 1050 TiKét monitorral használom, jelenleg a display porton egy 4k UHD monitort hajt meg, hdmi-n pedig egy sima full hd-t. Nem játékra használom, alapvetően grafikai programok, Photoshop, CorelDraw, Indesign, Acrobat, illetve alap dolgok, netezés, stb.
A full hd-s monitort szeretném lecserélni mégegy 4k-s monitorra. A kérdésem, hogy szerintetek elbírja-e az 1050 Ti a 2 db. 4k monitort. Ha nem, milyen kártya lenne az ideális választás? Hangsúlyozom mégegyszer, hogy nem játékra kellene. Köszi előre is.
-
carl18
addikt
válasz
Speed® #105704 üzenetére
Áhh ez a gép idáig 2000 ft volt, annyit tuti nem költök rá.Fölösleges alkatrészekből raktam össze. Írtam már fent van egy nagyobb gépem, ha GTA 5-őt szeretnék játszani akkor használom azt. Most is arról írok
Általában az Ac Syndicatet játszom manapság, a kis gép csak Lan Partyra lesz. De a 8500GT kevés ha pár régi játéknak odacsavarom a grafikát.
San Andreas is elég szépen elvérzik alatta ....
Itt a nagyobb gép .d Mindig ez van használva. Gépigényen is fent van a konfigom [link] -
Speed®
titán
válasz
carl18 #105701 üzenetére
Ha 1 foglalat jó rajta, tegyél bele 4GB modult minimum a mostani helyére, VGAnak meg egy GTS450/1GB nem rossz vas pl., én meg GTA5öt is simán játszottam vele. 6 körül kezd aprón..RAMbővítéssel együtt ~10k kiadás és nem téped a hajad LANozáskor. Ha meg lesz rá keret, kell bele egy i3, lassan az ember után dobálják..a kis DC Penya nem valami acélos.
-
apple87
senior tag
Sziasztok
van egy 1060 3gb os gigabite káryám.
Az miért van hogy az egyik venti forog csak, és az aida64 0% mutat?
Csak netezek... semmi játék -
carl18
addikt
válasz
Pécsi gyerek #105679 üzenetére
Hát annyira nagy játékokat nem akarok rá, ha komolyabb játékokat akarok arra ott van a nagyobb gépem
Asus Z68/8GB DDR3/I5-3470/ASUS Strix GTX 1050, ez van abba a gépbe röviden és ha komolyabb játékot akarom ezt használom. Csak a Komolyabb gépem nem szerettem hordozni, a kicsi a kokány mokány meg Kisebb Lan Partykra még jó, de azért Cod 2 esetén csak jó ha kicsit oda tudom csavarni a beállítást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kés topik
- World of Tanks - MMO
- Spórolós topik
- iPhone topik
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest