-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz F.B.I. #54549 üzenetére
Elmondja a videó végén, hogy lehet nem fair ilyen árkülönbség mellett összehasonlítani a kettőt, de 2020-ban ezek a legnagyobb kategóriájú 4K LCD TV-k az egyes gyártóknál. Kiemeli, hogy a különbség ugyanez lenne a többi Q TV-hez képest is.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz AssAssynn #54553 üzenetére
Mivel a CX-nek nincs háttérvilágítása.
Gondold el a difit CX és Nano között.Ideteszem ezt a képet is akkor:
[OLED vs QLED 2020 (LG CX vs Samsung Q90T/ Q95T)][ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
AssAssynn
őstag
válasz Saccco #54554 üzenetére
Van olyan videó is. (Képet én nem tudom kiszedni most.)
Gondolom ott sincs kikapcsolva a LD.
Mindegyik összehasonlításban, az egyik sokkal kifehéredettebb, mint a másik, ami azért elég fura nekem. Nem az, hogy kicsi, hanem mindig nagy különbségeket látunk."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
vlevi
nagyúr
válasz AssAssynn #54553 üzenetére
Jelentősen túl van exponalva a kép a teszt videóról, különben én IPS monitoron nem látnám a különbséget az IPS és a VA között :)
Az OLED másik nagy előnyét éppen az ilyen csillagos égés képeknek szokták mutogatni, mivel az 1-1 darab pixelnyi csillagot is ki tud "világítani" max fényerővel, erre a többi technológia nem képes.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz AssAssynn #54555 üzenetére
Nem is látni hol lehet vége a CX képének.Ezekre a képere lehet hivatkozni ajánlásnál is.
Nano90 vs CX OLED#54556 vlevi:
Nem égne be, még a kisebb képátlót is vállalnám. Amúgy a plazma tud ilyet, de már nem élő technológia.[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz Saccco #54550 üzenetére
Én nem tudtam várni, mert a Series X egy fél karú óriás 4K nélkül, ezért vettem 100K környékén egy Tu8502-t. Most még gyűjtök és tuti OLED lesz.... bár az 55Q70TAU ára is egész baráti.
Az MM-ben egy 15 percet guggoltam a Hisense U8QF előtt.... hát....baromi szép képe volt, nem sokkal volt gyengébb, mint a vele szemben lévő LGCX. Majd egy fél év múlva meglátom, addigra összejön a pénz....lehet az új LG tévék brutál jók lesznek... bár ugye a kifutó széria ára, nagyon le tud esni.
Jah és van itthon egy 8 éves Pana plazma....semminek nincs még olyan feketéje.... talán majd egy OLED-nek, pedig a 3 éves Sony LCD is VA itthon... labdába sem rúg mellette.
Én OLED-et ajánlok neked mindenképp, plazma után.[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
törölt tag
válasz F.B.I. #54558 üzenetére
Az én álláspontom szerint nem éri meg ma már felsőkategóriás LCD-t venni, mondjuk 300 ezer forint környékén, inkább az ember vegyen egy tisztességes, elfogadható középkategóriás LCD-t, de azt is akciós áron, a maradék pénzt pedig tegye félre a jövőbeli OLED tévére.
Egyébként hitelre is tudod venni, ha úgy megéri neked!
-
AssAssynn
őstag
Azt megértem, hogy mivel ezek összehasonlító videók, ezért lényeges a különbség, de ugyanakkor ezzel hamis képet is mutatnak mindig a gyengébb félről. Átlag embert jobban érdekelné szerintem, hogy milyen az adott kijelző képe "úgy ahogy látja".
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
F.B.I.
veterán
válasz #18663680 #54559 üzenetére
Szerencsére, időben rájöttem, hogy mi kell nekem, ezért is lesz OLED (hitel soha többet, kösz ). Igen, az a baj, hogy van itthon plazma, amire rákötöttem a Mi Box-ot.... hát elég komolyan néz ki rajta a Netflix. Videókon is megmutatja a régi technika erejét. A 4K az kell de egy jó kép, méginkább.
vlevi: plazmára is ezt mondták anno: ne vedd, vedd, be fog égni, xar....8 éves, még mindig megy...pedig volt rajta statikus tartalom, ezen ment a konzol, 3 éven keresztül. Bejárattam pár filmmel, meg játék után, kikapcsolás előtt, ment mindig vagy 2 percet a menüben. Hibátlan még mindig.
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
vlevi
nagyúr
válasz #18663680 #54563 üzenetére
Pl Windows taskbart, vagy az RTL logóját :(
LG 55BX ferne bele a keretbe, de arra még azt mondják, akkor már inkább a CX. A baj az, hogy középszerű IPS paneles TV-t se akarok, az előbbi okok miatt.
Samu q70 nem lenne rossz, csak annak a szélein vannak a lábai, és (számomra) rossz oldalon a csatlakozoi.AssAssynn: Be kellene tiltani az összes tesztelo oldalt, akkor mindenki hazavinne azt, ami a boltban megtetszik neki, és boldogan használná :)
Ez persze nem teljesen igaz ebben a formában, de bármilyen TV-t nézel ki magadnak, valahol írnak róla rosszat....[ Szerkesztve ]
-
t-joco
tag
Sziasztok!
Mi lehet a különbség e 2 tv között?!
Csak a kijelző? Vagy a kijelző is ugyanaz,csak a Nano kapott pluszba 1 "szűrő" réteget? melyiknek lehet jobb a kontrasztja, "szebbek" a színei?
-
törölt tag
Nyugodj meg, ha a BX belefér a keretedbe, akkor nyugodtan megveheted, az is nagyon jó készülék.
A tévé logókkal nem lesz gond: az LG OLED tévékben van egy olyan funkció, ami arra hivatott, hogy drasztikusan lecsökkentse a logók fényerejét.
A Windows taskbart-t el lehet rejteni. Az ikonokat leveszed az asztalról. A háttérképet beállítod hogy váltakozzon 30 másodpercenként mondjuk.
De ha sokat nézed a tévét, és sokat számítógépezel az OLED-en, akkor sok értelme nincs kiadni ennyi pénzt. Az RTL klub nézésére egy képcsöves tévé is megfelel. Számítógépezésre pedig egy monitor.
Tényleg csak akkor érdemes kiadni ennyi pénzt, mondjuk maradjunk az 55" méretnél, ha:
-Olyan 2,5 méter a nézési távolság, és nem több
-Mozis céljaid vannak, sok jó minőségű filmet/sorozatot nézel, és ezeket a lehető legjobb minőségben tudod beszerezni[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz t-joco #54567 üzenetére
Végigbogarászva találhatsz az összehasonlításban pár lényeges különbséget:
- Edge LED vs. Direct LED
- Dolby Vision vs. No Dolby Vision
- 3 HDMI vs. 4 HDMI
- Meg van pár apró eltérés bluetooth technika és audio lehetőségek terén.[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
t-joco
tag
válasz gulyasa #54569 üzenetére
Azóta már kiderítettem,hogy mind2 Direct Ledes,és egyik sem tudja a Dolby Visiont. Ezeket elírták a displayspecifications oldalon. Igazából a kijelző érdekelne engem,hogy egyforma-e a 2 tvben? Csak a Nano kapott 1 plusz "szűrő" réteget?! melyiknek lehet jobb a kontrasztja, "szebbek" a színei?
-
tunkiih
őstag
Sziasztok! 2015-ben vásároltam egy Sony KDL-32W705B -t javarészt játékra (akkor is a Ti tanácsotokra, köszönöm mégegyszer! ). Időközben vásároltam egy Series X-et, meg amúgy is gondoltam hogy cserélnék 1 aktuálisabb modellre ami picit nagyobb, de mivel max 2 méterről nézem az 55 colt (sajnos) nem erőltetném, pedig a C9-CX-BX elég megnyerő lenne. 43 colban amennyire tudtam nézelődni egyedül a Samsung Q60 lenne "ugrás", esetleg 49 colban az LG Nano 863 szériát néztem ki, de az már majdnem 55... de még mindig optimálisabb. Van esetleg ötlet/tipp javarészt játékra, ami felett elsiklottam (film-tv is megy de kisebb százalékban)? Nem probléma használt /nem feltétlen aktuális/ modell sem. Köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
válasz tunkiih #54573 üzenetére
SAMSUNG 55Q70TAU, ez kell neked. Kisebb méretben nem lesz HDMI 2.1, 120Hz.
Simán mehet egyébként az OLED ha van pénz, én 1.5 méterről 43"-on játszom, simán lehetne 55" is, nem sok egyáltalán méterről, itt már 4K képet nézel, sokkal jobb a dpi.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz headhunter #54564 üzenetére
Köszi!
Mégis írok felső határt mert nem akarok komoly tv-t venni oda mert erre a felhasználásra felesleges és némelyik vendégek nem vigyáznak a tv-kre sem sajnos!(meg másra sem )
Legyen 110.000 ft a max![ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz tunkiih #54575 üzenetére
Én már nem vennék 4K esetében 55"-nál kisebbet. Egyszerűen megszokja a szemed a méretet 2 méterről simán. Pont teljes mértékben kitölti a látóteredet (de még a 65 sem nagy, hidd el). Egyszerűen nem bántja a szemet, mert tűéles a kép és megfelelő a nézési szög.
Barátomnál szoktunk mozizni (1080p projektor), 3 méterről nézünk egy 2.4 méteres vásznon filmet... hibátlan. Nem lesz sok az 55" 2 méterről.
-
tunkiih
őstag
válasz F.B.I. #54578 üzenetére
Köszönöm. Az említett Samsung modell árban versenyképes szinte új is akad már 200ért, persze felmerül bennem is a dolog hogy mivel 4-5 évig biztos nem cserélem, akkor már 330ért van csomagolássérült CX is! Ördögi kör!
#54576 Csandi: Annyiért már inkább az 55 col -
F.B.I.
veterán
válasz tunkiih #54579 üzenetére
OLED! Mindenképpen, főleg a Series X miatt.
Egy kiváló angol nyelvű videó az ajánlott nézési távolság kiválasztásához.
-
harambe93
csendes tag
válasz harambe93 #54542 üzenetére
én megveszem ezt a samsungot gyerekek:
SAMSUNG QE 43 Q67TAUXXH 4K UHD Smart QLED televízió, 108 cm - Media Markt online vásárlás
165k
még a nanocellben gondolkodtam de láttam összehasonlító videót is
https://www.youtube.com/watch?v=REJplBJVp9E
úgyhogy a qled lesz a nyerő.. általában sötétben, maximum 1-2 ember nézi szemből, úgyhogy a VA jobb lenne...
[ Szerkesztve ]
-
Bubaaa
aktív tag
válasz harambe93 #54585 üzenetére
Ilyet vettem egy hete. Eddig nagyon meg vagyok elégedve vele. Most tudtam meg, hogy a 67-eshez prémium fém távirányító jár, a 60-ashoz műanyag. Meg kell szokni, de egy hét alatt megtanultam mi hol van rajta. A beállítást viszont a régi tévé távjával csináltam, azon egyszerűbb volt. Annyi még, hogy ha törölni, vagy rendezni szeretnéd a csatornákat, ha a kezdeti lépéseknél magyarországot állítod be, ott nem engedi, így én Lettországot választottam ki. Így működik az opció. Ha van kérdésed nyugodtan kérdezz.
-
félisten
Na jó, hagyjatok lógva... hogy a fenébe lehet a 9-es Samu-nak két, ennyire eltérő megjelenítése, két egymást követő tesztben?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
pinnacle
nagyúr
válasz harambe93 #54542 üzenetére
Webes vásárlásnál 14 napig lehetőség van a vásárlástól elállni, indoklás nélkül visszaküldeni. MM-ben ez 60 nap, de 14 nap után már szigorúbbak a feltételek, pl. nem lehet szakad a csomagolás. Szerintem mindig érdemes online vásárolni, mert csak egy idő után derül ki, hogy jó lesz a termék neked. Ha főleg SD, FHD anyagot nézel szerintem jobb az FHD-s TV, de ezt ki kell próbálni. Nekem TV adásnál azt tűnt fel, hogy valami furcsa beszéd közben. Közelről jobban látszódik, hogy a szájmozgást még igen, de a fogakat nem tudja felkonvertálni 4K-ra. Jobbra az FHD TV képe van. Lehet azóta már javult a technika, de szerintem egy ilyen véletlen mozgást képtelenség kiszámolni. A legjobb lenne ha egyszerre kettőt tudnál venni, egymás mellett néznéd és a rosszabbat visszaküldenéd. FHD-ban, nincs is talán más ilyen VA paneles, direkt LED-es.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AxBattler #54590 üzenetére
Semmi értelme ezekkel foglalkozni. Ez pontosan olyan, mint amikor sok ember az alapján választ hangfalat, erősítőt, hogy hogyan szól a Youtube-on egy felvételről, különféle összehasonlításokat végeznek, a saját fejhallgatójukon keresztül hallgatva.
Az a javaslatom, hogy vedd meg mindkettő terméket, és győződj meg róla a saját szemeddel.
-
Saccco
nagyúr
válasz AxBattler #54590 üzenetére
Nem ugyanazt nézed. Egyrészt nem az a kép tartalom, másrészt a kamera máshogy áll be más fényekhez. Csak egymáshoz képest adnak összehasonlítási lehetőséget.
Amúgy itt előrefelé néz Sandra:
A Samsung amúgy nagyon leveszi a fényt, van is belőle black crush jelenség.[ Szerkesztve ]
-
Defqon69
újonc
Sziaszok!
Új tv- vásárlás előtt állok, sajnos fogalmatlan vagyok a témában, elolvastam az összefoglalót de még így is vannak kételyeim. Jelenleg egy Sony KDL40R550C van napi használatban, ez átkerülne egy másik szobába másodlagosnak, így keresem udodját.
Kicsit többet szeretnék mindenből a jelenlegihez képest, átmérő, felbontás, csatalkozók számla(főleg HDMI).
1. Tévére szánt összeg, forintban?
100-150k.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Vegyesen, tervben van egy konzol a közeljövőben.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
43 col-nál nagyobb nem fér be a bútorba.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Is-is, déli oldal, de van redőny, így ez nem probléma.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Wifin szeretném használni, Netfix, YouTube napi szinten.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Legalább három HDMI-t szeretnék, konzol, hangprojektor(ez megy optikain is), Telekom beltéri egység + időnként laptop.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Falon lesz.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Nincs konkrét márka amihez ragaszkodnék.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új.
A belépőszíntű Samsung QLED-ek megérik a felárat(pl.QE43Q60T ) egy ajánlott Hisense 43A7500F-el szemben a fenti felhasználásra?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
rainman72
Topikgazda
[Gyorstalpaló: tvk next konzolok-hoz]
Bocsi nem neked szántam dj79
[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
elod22
senior tag
Sziasztok! Azt meg tudnátok mondani, hogy mekkora költség egy optikai kimenetes TV-t összekötni egy RCA bemenetű 2.1-es hangrendszerrel? És ez befolyásol-e valamit a hangminőségen? Vagy érdemesebb olyan TV-t nézni, aminek van jack kimenete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest