Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ventilátorok nélkül érkezik a Lian Li legújabb vízhűtése
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz Gymbeam #72696 üzenetére
Nem egykutya a kettő, mivel a SanDisk Portable SSD SATA-alapú, míg a Samsung T7 NVMe-alapú külső SSD USB 3.2 Gen 2 (10 Gb/s) interfésszel, USB-C fizikai csatlakozóval és 3 év gyártói garanciával. Az utóbbi megfelelője a SanDisk kínálatában NVMe alapon a SanDisk Extreme Portable SSD V2, meg arra 5 év gyártói garancia van, + részlegesen ütés-, víz- és porálló, stb.
Ha számít az adatátviteli sebesség és van a PC-n / Macen USB 3.2 Gen 2 (USB 3.1 Gen 2), vagy Thunderbolt 3 / 4 port, valamint okvetlenül a linkelt 2 modell közül kell választani, akkor nyilván a Samsung T7 a jobb választás, mivel az gyorsabb. + A Samsung talán valamivel kiforrottabb gyártónak mondható, olyan külső SSD-ket már többen vettek itt a topikban, néhány hónapja más pont 1 TB-os T7-et (példa).
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz Gymbeam #72696 üzenetére
Sandisk felejtős.
1. Amúgy mi értelme a külső ssdnek?
2. Miért nem veszel 30ért egy sima ssd-t és 1500forintért egy tokot hozzá?i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
makoss
veterán
Üdv!
Folytatván másik topikban elkezdett kérésem, miszerint keresek egy olyan, lehetőleg Thunderbolt 3 sebességét kihasználó külső SSD-t kb olyat mint a Samsung x5 ami nem csak elméleti de gyakorlatilag is viszi a ma kapható leggyorsabb adatátviteli sebességet.
Sajnos akárhogy nézem x5 nem nagyon kapható itthon, sem hasonló, külföldi rendelés meg nem érdekel
Árban azért lehetőleg maradjunk a 80-100eFt alatt tárban viszont kellene az 1 TB legalább.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
King Unique
titán
válasz Gymbeam #72691 üzenetére
Ha gyárilag készre szerelt külső SSD kell, akkor lásd a fórum cikkjeit és egyes korábbi válaszokban leírtakat (példa) attól függően, hogy pontosan milyen külső SSD kell. Azaz gyárilag készre szerelt külső SSD vagy külön vásárolt belső SSD + külső ház = külső SSD, USB 3.0 / 3.1 / 3.2 Gen2x2 vagy Thunderbolt 3 interfészes, Micro-B - Type-A / Type-C - Type-C / Type-C - Type-A fizikai csatlakozós, 2,5" / M.2 SATA vagy M.2 PCIe NVMe alapú modell, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz HornedReaper #72689 üzenetére
Annyiért drága.
Chia-ztak vele, én pénzt nem adnék érte. Gari nincs, mert elérte a TBW-t.
A lehet részre: Lehet. De nem tudni ez mekkora degradálódást és fáradást okozott, volt-e melegedés pl.
LEgutóbb ADATA DP910 került fel 14 körül, hibátlan állapotban, az ér ennyit.
[ Szerkesztve ]
-
Czimby
addikt
Köszi mindkettőtöknek, akkor marad ez, többet nem akarok rá szánni.
Az előző kommersz sata SSD is bírta 6évig :-D HA 5-öt elmegy akkor már megérte.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
M.2 NVME SSD-t keresek 1Tb méretben, elsősorban videóvágásra!
Samsung 980 Pro-t néztem ki, de a 600TBW elég kevésnek tűnik.
Van valami jó alternatíva ami hasonló teljesítmény és több írást bír?
Árban 50-60e Ft lenne a keret.
Jelenleg Gen.3 csatlakozóba menne, de idővel nyilván vinném tovább új gépbe.
Fontos lenne a minium 5év gari is!Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
szobipeti199
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
-
HARDVERAPRÓD
válasz szobipeti199 #72677 üzenetére
Forma-forma a kettő. Cserélheted nyugodtan.
-
inf3rno
nagyúr
Az új valamivel gyorsabb lesz. [link] [link] Szerintem sem hiszem, hogy lesz érezhető különbség a benchmark adatok alapján. Az írás, ami jóval gyorsabb az újon, de ahhoz az is kell, hogy ahonnan másolsz, onnan is gyorsan eljusson az adat a géphez, a legtöbb hálózat meg nincs erre felkészülve.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Graphics
Jómunkásember
A most bent lévő szekvenciális olvasás/írás értéke: 2200/1070 MB/s
QLC-s SSD, Micron saját gyártmányAmit be szeretnél tenni közel hasonló, átlagos használatnál ugyanazt fogja tudni.
SN550 elvileg TLC, ha nem variálták, ezt nem tudom msot megmondani neked, szerintem ezzel volt kavar anno.
2400 MB/s Maximális SSD írási sebesség 1950 MB/s
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz DravenMoral #72678 üzenetére
A csere itt szerintem egyértelmű.
Valamit cserélni valamire szokás
-
DravenMoral
senior tag
Szia! Nem értem pontosan, hogy hogy szeretnéd cserélni az ssd-t.
Csak simán ki szeretnéd cserélni az 512-es modult az 1tb-os modulra, vagy mindkettőt vissza szeretnéd rakni?
Illetve leírtad, hogy a laptop acer asphire 5, de azon belül milyen típus?
Nagyon sok típusa van az 5-ös modellnek.De egyébként az esetek 99%-ban, ha ugyan attól a gyártótól veszel egy nagyobb ssd-t, az vagy ugyan olyan gyors, vagy gyorsabb az előző típusnál.
-
nagyúr
válasz DravenMoral #72671 üzenetére
Írástűrést még itt sem találok.
Gondolom a TBW értékre gondolsz, de helytelenül nevezed írástűrésnek. A TBW érték jellemzően egy marketingesek által kreált érték a konzumer termékekre, OEM/industrial SSD-knél sok jelentősége nem lenne. Régebben voltak olyan SSD-k, melyeknél valóban írástűrést jelentett a megadott TBW érték, ha azt elérték, onnantól az eszköz readonly-vá vált, Intel SSD-k voltak ilyenek például. Ma már ez sincs, ha elérné az eszköz a TBW-ben meghatározott írásmennyiséget, akkor sem történne semmi. Ez a TBW a garanciavállalás egyik jelzője csak, többnyire egyébként is a megadott év számít, mert azt éri el hamarabb a user.
Egyszóval szerintem ezt az írástűrés kifejezést nem is célszerű használni már.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
mozesapo
tag
válasz DravenMoral #72671 üzenetére
-
mozesapo
tag
válasz DravenMoral #72669 üzenetére
Tessék
[link] -
-
inf3rno
nagyúr
Próbálkozott itt már valaki PCIE Gen4 SSD-vel Gen3 slotban? Az érdekel, hogy hozza e a Gen3 max sebességet (32Gbps, 4GB/s), vagy van e értelme egyáltalán foglalkozni a kérdéssel, illetve, hogy kompatibilisek e a csatlakozók. A hálókártya 2x56Gbps-t tud, szóval ha ki tudom sajtolni a maxot az SSD-ből és csak a PCIE sávszélesség számít, akkor inkább vennék újabbat, és az SSD-nek is jobb, ha nincs maxon járatva. Úgy nézem a Gen3-as SSD-k max 3-3.5Gbps körül vannak.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
rockerkrisz
csendes tag
válasz DravenMoral #72658 üzenetére
Köszi a segítséget, elvileg tudok szerezni az egyik közeli számítástechnikai üzletből csavart.
Akkor ha jól értem akkor a megadott konfigurációba megfelelő lesz ez az SSD.
-
Orgi
addikt
válasz rockerkrisz #72656 üzenetére
Az én 6 éves lecserélt Giga lapomhoz is járt csavar és az új Giga lapomhoz is volt... annyi, hogy kerestem külön a dobozban mint az állat és a végén mindkettőnél bele volt csavarva a helyére az alaplapba.
-
DravenMoral
senior tag
Sajnos nem adnak hozzá.
Külön tudsz csak venni, m.2 ssd lefogató csavar néven.
Van itt ha-n is eladó, aki árusít, de van univerzális szettben is.
Sajnos csak egy db-ot nem láttam..
Bár ha bemész személyesen valami nagyobb pc-hez tartozó szaküzletbe, ott biztos tudnak adni, még akár ingyen is..A 980 1tb-os verzió nagyon jó, bőven elég lesz a sebessége még 10év múlva is, ha kibírna annyit.
Nem melegszik nagyon, szóval ha egy értelmes szellőzésű házban van tartva, akkor nem kell hűtés sem rá, nem fog túlmelegedni.
Illetve még annyi, ha e mellé esne a választásod, akkor majd feltétlen töltsd le hozzá a samsung magician programot, kifejezetten ehhez az ssd-hez.
Ott tudsz firmware frissítést csinálni, illetve látsz minden létező adatot róla.
Karban is tartja az ssd-t, ha a winnel együtt indul.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Nem adnak csavart hozzá
-
rockerkrisz
csendes tag
Sziasztok!
5 év garancia után 2 hónappal elromlott a merevlemezem.
Szeretnék gyorsan SSD-t venni helyette.
SAMSUNG 980 PCIe 3.0 NVMe M.2 SSD 1TB típust néztem ki, úgy látom hogy pozitív róla a vélemény a fórumon is.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
40 000 Ft2. Mekkora SSD-re van szükség?
1 TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép, M.2
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD?
ASUS PRIME B350-PLUS
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
3 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos (játék)
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
ÚjMég nem volt sose ilyen típusú SSD-m, videókat néztem a szereléséről. Elvileg az alaplaphoz adtak M.2 SSD csavart, de sehol nem találom. Gondolom ha SSD-t veszek ahhoz gyárilag nem adnak vagy tévedek?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
carr
őstag
Sziasztok!
Olyan M.2 SATA ssd-t keresek, aminek van cache-e. nézegetem, keresem, de olyan kevés infó áll rendelkezésre, hogy falnakmegyek. tudtok segíteni? Köszi360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
varmi2
nagyúr
válasz inf3rno #72652 üzenetére
Minél gyorsabban az SSD, annál többet fogyaszt, és annál jobban melegszik. Némi hűtést adhatsz neki. Mégpedig úgy hogy akkora hővezető párnát használsz hogy az ssd és a ház osszeérjen. Így a hővezető pad fog átadni némi hőt a háznak.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Hűtéssel kapcsolatban kérdeznék, de talán ide is befér. Van egy ITX házban egy mITX alaplapom. A konfig részletei itt olvashatóak, ha számít bármit is: [link] Szeretnék ebbe egy 2TB-os M2 SSD-t tenni, egész konkrétan erre vagy ilyesmire gondoltam: [link] Az a problémám, hogy azt írja hűtés kell neki, ami gondolom passzív hűtőbordás megoldást jelent. Na most az M2 foglalat az alaplap túloldalán van, ahol szinte alig jár a levegő, és abban sem vagyok biztos, hogy befér e egyáltalán oda még pluszban a hűtőborda, vagy ezeknek mik a méretei. Csinált már bárki közületek ilyesmit? Van tapasztalat azzal, hogy túlmelegszik e vagy hogy elférnek e a hűtőbordák?
Buliban hasznos! =]
-
.45
csendes tag
válasz DravenMoral #72644 üzenetére
Koszi szépen mégegyszer a kimeríto válaszokat!
970 Evo tényleg jobb lenne, sajnos ez az SSD vásárlás most nem volt betervezve és minnél olcsobban akarom megoldani. Szóval asszem maradok a 980-nál -
DravenMoral
senior tag
Még annyit tennék hozzá, hogy újonnan a 970 evo plus sem rossz választás, ugyanis abban van beépített dram. Valamivel gyorsabban tölti be a dram-ban eltárolt adatokat, játékokat, stb. Gyorsabban tölti vissza a dolgokat.
Nem annyira számottevő, ez kb. Úgx működik, mint a gyorsítótárazás.
Na, ez a technika a sima 980-ban nincs benne.
Illetve még amit írtam, a kevesebb írástűrés is a 980 ellen szól.
A 970evo plus-ra viszont, ha nem egy jól szellőző házban van, akkor legalább egy vastag hővezető padot rá kell tenni mindkét oldalára, de jobban megéri rá venni egy 3-4ezer ft-os m.2 ssd hűtést.
Nekem egy jonsbo hűtés van rajta, közepes méret kb. Bőven lehűti. Mióta rajta van, nem megy fel 40fok fölé az ssd. (Hűtés nélkül 65-ön állt meg.) -
DravenMoral
senior tag
A 980 valóban egy ár/érték bajnok ssd, bár a te rendszered támogatja már a pci e 4.0-s ssd-t is.
Amennyi a kereted, én bátran ajánlom ezt az ssd-t.
Nekem van a gépemben egy 970evo plus 1tb, illetve egy sima 980 500gb, a sima 980 közelt nem melegszik úgy, mint a 970evo plus.Bár azt is nézd, hogy a 970evo plus írástűrése 600TB, még a sima 980-nak csak 300TB.
(Bár ez is bőven több a soknál egy átlagos felhasználónak.)Viszont az biztos, hogy egy 980 nem melegszik annyira, hogy szükséges legyen rá a plusz hűtés.
A 970evo plus viszont igényli, mert játékok alatt simán eléri a 65fokot is.Ha valóban 30ezer a plafon, akkor igen, a 980 a nyerő neked.
[ Szerkesztve ]
-
.45
csendes tag
25, max 30 ezer Huf
2. Mekkora SSD-re van szükség?
500 Gb
Asztali gép, M.2
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
[link] , az M.2 Armor slotba tervezem berakni
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
5 év
átlagos
csak újTopikot visszaolvasva ez a Samsung 980 jó választásnak tunik: [link] , esetleg van más ami jobb ár/érték arányban? Elore is koszi
[ Szerkesztve ]
-
Elcan
tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a jelenlegi rendszer ssd-met egy 250-es m.2-esre.
15-20e
250 GB
M.2
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
MSI Z590-A Pro
[link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
3-5 év
Átlagos, rendszernek kell
ÚjKöszönöm előre is.
-
simron
tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy van nekem egy A520M-A PRO alaplapom és szeretnék bele venni egy Seagate FIRECUDA 530 M.2 500GB-os verziót csak hogy nekem PCI 3.0-ám van az SSD meg Gen 4-es és nem tudom hogy vissza húzná e a teljesítényét az SSD-nek.
Segítségeket előre is köszönöm -
-
Gyick
őstag
válasz DravenMoral #72633 üzenetére
De másodiknak mindenképpen 2242-es tudok csak belerakni,de ha még a gen4-et el is engedem nem sok ilyet találni..A Transcend az milyen márka?Ilyenből találtam többet
-
DravenMoral
senior tag
Ilyen kis méretben csak ennél rosszabb teljesítményt hozó ssd-ket találtam a piacon..
Amúgy add meg a keresőbe, Gen4 socket 2242 m.2 nwme ssd.Sokkal jobban ajánlom a gen 3-ból a sima Samsung 980 (500gb)-ot, less rá árukeresőn. Ár/érték bajnok.
Vagy ha több pénzt is szánnál rá, akkor egyértelműen a 980 pro. Mindkettő 2280-as kialakítású.
Ennél a gyorsaságnál már nem igen fog többet elkérni a rendszer, ahhoz már egy sokkal komolyabb kéne.
Illetve valami thermal pad-ot vegyél rá, mindkét oldalára. Jobban elvezeti majd a hőt. -
Gyick
őstag
Hali!
Egy 2022-es Lenovo Ideapad Gaming 3-ba keresek ssd-t.Ha jól tudom egy 2242 és egy 2280-ast leeht belerakni.Egy ilyen van benne: INTEL SSDPEKNW512GZL Ha jól tudom ez 2280-as.(Még nem szedtem szét) Ez pci-e gen 3-as.Elvileg a másik foglalat gen 4-es.De abba csak 2242-est lehet.Ismer valaki 2242 gen4-es nvme ssd-t lehetőleg jobb gyártótól?Ebbe a méretben elég kevés választék van.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz veber0937 #72629 üzenetére
Próbálj felülre görgetni.
De linkelem inkább.
De kérdeztél már itt, és akkor tudtál jól kérdezni, most ugyanez a feladatod.
Ja és erre a kérdésedre már tavaly kaptál választ.
Most akkor futunk felesleges köröket, vagy akkor nem olvastad el?
[ Szerkesztve ]
-
lócitrom
őstag
válasz Graphics #72627 üzenetére
alapvetően mindenre. de mivel gamer laptop így amikor nem dolgozom (a munka nem modellezés/renderelés. alap irodai) akkor éppen játékra.
[ Szerkesztve ]
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
lócitrom
őstag
nem tudom laptopos tapasztalatok mennyire vannak, de ha valakinek van konkrét megoszthatná velem. főleg így, hogy úgy látom lassan az NVME az alap.
alaphelyzet: laptopot cserélek és az újban csak M.2 van. egy árva SATA sincs, pedig az is elég lenne a mostani 4TB-os Samsung miatt... így hát marad az M.2 foglalat. egy 2TB-os Samsung 970 EVO Plus-szal már van tapasztalatom és konkrétan a rendszer lefagyásáig forrt nyaranta nem egyszer laptopban használva. terveim szerint újabb szériát vennék tehát mindenképp, csak nem világos, hogy milyet lenne érdemes azok után, hogy annak ellenére tesznek láthatóan alapból már M.2 SSD-ket, hogy tudomásom szerint van a mai lapkáknak is egy szellőzési igénye, ami a nagyobb kapacitás esetén még inkább szükséges.
kérdezem tehát, hogy bárki tud-e javasolni ideális, nem QLC SSD-t a fenti szituációhoz?
[ Szerkesztve ]
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
Graphics
Jómunkásember
válasz veber0937 #72624 üzenetére
NVME SSD-t is fogad , ezekkel a feltételekkel.
Bármit vehetsz bele, de van felül egy témaösszefoglaló, sokkal könnyebb úgy segíteni, ha azt szépen kitöltöd.
Próbáljuk újra.
[ Szerkesztve ]
-
veber0937
tag
HI
Egy Asus H97 plus alaplapba milyen m2 ssd-t ajánlanátok és milyen szabványú kell bele?
-
varmi2
nagyúr
Rosszul használod a fogalmakat. A belső ssd azt jelenti, hogy vagy m.2 vagy 2,5" sata ssd. A külső ssd pedig valami külső házban lévő, általában usb kábelen csatlakozó ssd. Az m.2 ssd-nek két csoportja van. Az m.2 sata és az m.2 nvme ssd. Az m.2 sata, és a sima 2.5" sata ssd sebessége teljesen megeggyezik. Míg az m.2 nvme ssd sebessége jelentősen gyorsabb. De ez csak speciális használat mellett vehető észre. Normál használat mellet, nem vehető észre a sebesség különbség. A külső ssd, az más téma. Nem is e topikba tartozik, úgy tudom.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
De4d
őstag
-
De4d
őstag
Van bármi "érdemi" eltérés a belső ssd és a külső között?
Minden jó, ha a vége jó!
-
Decimalis
csendes tag
válasz DravenMoral #72614 üzenetére
Köszi a választ! Elég lesz az 500Gb főleg, hogy gyorsabb is , a mostani mellett van 2 HDD is(1Tb + 2Tb) + még bent hagyom mellé a régi SSD-t, az még egy kis plusz. Tárhelyből ennyi is bőven elég a felhasználási területemnek. Emag-ról easybox-ba pont jó lesz akkor.
"Onnan fogod tudni, hogy jól vagy, ha nem találsz senkit, akinek a helyébe lennél"
-
Raymond
félisten
válasz DravenMoral #72614 üzenetére
Ha raksz egy SSD-re hutobordat es az eredmeny az hogy 10 fokkal melegebb lesz tole hasznalat kozben akkor az user error. Ha gondolod a Flash SSD topic-ban ki lehet targyalni.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
HARDVERAPRÓD
válasz DravenMoral #72613 üzenetére
De azért "akadékoskodunk", mert én pl borda nélkül (ultrabook) tettem rá thermal pad-et mindkét oldalra és sokat javult a helyzet. Ott pedig nem megy levegő. Asztali gép esetén, kizárólag akkor keletkezhet amit írsz, ha rosszul van elhelyezve, és valahonnan kap meleg levegőt. minden borda hűt valamit, thermal pad-el persze.
-
DravenMoral
senior tag
válasz Decimalis #72612 üzenetére
Ekkora összegből már tudsz egy minőségi Samsung m.2 ssd-t is venni újonnan.
Ezek tartják most az ár/kategória/tényleges értéket.Samsung 980 500gb 22.000ft,
Vagy ha hajlandó vagy esetleg egy kicsivel többet költeni, de érdekelhet az 1tb,
Akkor Kingston nv1 1tb 30.000ft.
Gondold át, hogy a későbbiekben kellhet e több tárhely, úgy válasz majd bármit is.Igazság szerint mindkettő majdnem ugyan annyit tud írni, +/-40TB eltéréssel.
Gyorsaság szerint a samsung 980 sokkal veri a kingston-t, de az utóbbi sem lassú, a 2100mb/s-es olvasásával.
Itt csak azon a +500gb-on gondolkozz el esetleg.
-
DravenMoral
senior tag
válasz PROTRON #72611 üzenetére
De szigorú valaki.
Jelen esetemben egy nyitott részen van, a videokártya alatt.
Bőven van hely szellőznie, szimplán csak nincs közvetlen hűtése.
Ha raktam oda egy rendszerhűtést, akkor egyből lehűlt bordával ilyen ~48fokra.
Ha nem, akkor sajnos egyből felforrósodott a borda, hiába méretes egy db.Arra akartam kilyukadni, hogy csak akkor vegyen rá bordát, ha meg tudja oldani a megfelelő légáramlatot is hozzá, különben csak ront a helyzeten.
-
Decimalis
csendes tag
Üdvözletem!
A régen vásárolt Samsung 850EVO - 250Gb-os SSD-m már nem mai darab(HDD Sentinel szerint se tökéletes már) és szeretnék egy újabbra váltani.
~25-28K Huf mondjuk
500Gb
asztali m.2
ASUS B560M-A: https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-B560M-A/
egy i5 10400F társaságában
3 év elegendő
Átlagos, Oprendszer + 1-2 játék
Újra lenne szükségemKöszi mindenkinek!
"Onnan fogod tudni, hogy jól vagy, ha nem találsz senkit, akinek a helyébe lennél"
-
PROTRON
addikt
válasz DravenMoral #72608 üzenetére
Mivel csak a lényeget nem írtad le, így az értékítéleted eléggé kontárkodás.
A kolléga is beleírta hogy kell légáramlat akármilyen bordát is használt, ahogy Te is beleírtad hogy kell légáramlat.
De a saját példádat mint ultimate értékítéletet a borda vásárlásról kifelejtetted leírni a pontos környezetet, mert az írásod alapján ezernyi olyan pozíciót el lehet képzelni ahogyan rosszul mérted fel Te a helyzetet. Pl alaplap mögötti teljesen zárt rész ahogy Te is írod légáramlat nélkül...ezért a borda a felelős? pláne az olcsób bordák a felelősek mert Te rosszul mérted fel a környezetet?
Valszeg a Te esetedben az is gond hogy ami eredetileg volt légáramlat az is megszűnt a borda mérete miatt, ezért ilyen rossz a hőelvezetés, ami megint csak user error...Amúgy tényleg "Flash SSD" topicba való hogy tanácsot kérjél befotózva a Te esetedben a megfelelő hűtési megoldásra.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
HARDVERAPRÓD
Az 55 fok az teljesen jó! Azért nem kellett volna borda. A borda megvétele után meg 65 lett?? Vagy mit értek félre.
De kérlek, hogy a flash topikba írd le a választ. Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik! -
veterán
Nekem a 980-on az alaplap gyári bordája van és 50-ig eddig még csak úgy ment a hőmérő, hogy CrystalMarkkal teszteltem. Olyan 40 körül elvan, de most hazudni nem akarok, mert nem a gép előtt ülök. Szerintem ez típusfüggő is. Az Axagon 2000 forintos bordáját többen dícsérték, pedig csak valami befőttes gumival felerősítendő szimpla fekete aluborda. [link]
A 970 evonál sokan panaszkodnak a magas hőfokokra. [link]
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
DravenMoral
senior tag
válasz Graphics #72606 üzenetére
2-3ezer ft-ért ne vegyen olcsó megoldást, mert ugyan úgy pórul fog járni, mint én egy 6ezres jonsbo m.2 ssd hűtéssel.
Azért vettem, mert a 970 evo plus-om játékok alatt 55fok körül mozgott.
Mióta megvettem, igényesen ráraktam, megfelelő thermal padot használtam rá, az ssd-ről még az eredeti "samsung 970evo plus" matricát is levettem, hogy jobb legyen a pad és a chipek között az átviteli felület, és mióta rajta van az említett hűtés, azóta 65fokon áll meg..Ha nincs, ami el is szívja a bordáról a forró levegőt, akkor ne is vegyél rá semmit, mert önmagát fogja felforrósítani.
Ha veszel, akkor nagyobb hűtést vegyél rá, vagy ha teheted, akkor olyan helyre rakd az ssd-t, ahol a legjobban szellőzik a körülötte lévő hely.[ Szerkesztve ]
-
Joezyka
senior tag
válasz Pyttawrx #72604 üzenetére
Köszi!
egy THERMALTAKE Versa J24 TG ARGB házam van, felülre raktam be pluszba 2 ventillátort, szóval 3+2+1 venti van a házba, akkor az így elég hűtésnek?
Felhasználás: általános irodai alkalmazások és játék.Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne.
1. Egy MSI B450 Gaming Plus MAX lapba jó lehet a Samsung 980 1 TB ?
2. Erre kell hűtőborda? Ha igen mi az ami ajánlott? (nem akarok valami gagyit venni, sose volt M2-esem, nem tudom mi kell hozzá, mi nem).Köszönöm.
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Adobe Photoshop
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- LEGO klub
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
- Samsung 860 EVO 500GB
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest