-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mans20
addikt
Jó napot!
Megvenném az első satás SSD-m win 10 alá. A 860 evo 250GB megéri az árát, vagy az Crucial MX250 is van olyan jó?
-
Ribi
nagyúr
válasz
Neil Watts #56590 üzenetére
Nem a topik témája, de +1 Frawly felvetésére.
Kábel hiba néha okoz igen fura dolgokat.
"chipsettel valo inkompatibilitas" kicsit furán hangzik, akkor nem crc hibák lennének szerintem. -
CMD 87
tag
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
30k]
2. Mekkora SSD-re van szükség?
480-512
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali M.2 /ha lehet nem sata ,bár ha sokkal jobb ajánlat akkor az is jöhet/
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
[GA z270-HD3P]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
3
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos,tehát nem munka. Főleg játék, filmezés,net. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Notebookban elhasalt az SSD, év vennék helyette egy másikat.
Megbízható, olcsó, háttértárolót keresek általános célokra.
Tavaly még az ADATA SP900 tipus volt ár/érték arányban a legjobb. Ez még most is áll, vagy más típus lett a befutó azóta? -
Chaser
legenda
válasz
Frawly #56580 üzenetére
nem kell azt túlbonyolítani, ahol megadják az 5 évet sem drágább, olyanoktól kell venni, akik nem adják meg azokra rohaggyonrá' ( : sok ssd-re vsn gyári gar, de ha ktsg kiküldeni az ssd-t az már csökkenti egy kicsit az ár/érték arányt, tehát nyugodtan lehet venni a 970evo plus-t, amire szinte mindenhol megadják az 5év gart, csak drágább, mivel kb fej-fej mellett vannak, 5 évvel az adata verhetetlen olcsóbban, 3 év garral már ár/értékben nem jobb
QwErTy42
[tessék] -
Frawly
veterán
válasz
Neil Watts #56590 üzenetére
Crucial MX500. Vagy egy hangyányit lassabb (szintetikus teszteken és nagy fájlmásolásokkor), de WD Blue 3D. Persze ezt sem garantálja senki, hogy a lapoddal kompatibilisek lesznek. Ezért mindenképp online rendeld, hogy 14 napon belül vissza tudd küldeni.
De ilyen CRC hibát tud hibás kábel is okozni.
-
Sziasztok!
ASUS M5A97 EVO R2.0 alaplapomhoz keresnek a 860 EVO SATA csatolos SSD-m melle kompatilisi meghajtot, mivel a 860-on elszaporodtak a chipsettel valo inkompatibilitas miatt az Ultra ATA CRC Error Rate hibak, es felek hogy mi lesz a jovoben (Tegnaprol mara a HDS-ben a Performance ertek hosszu honapokon keresztul tarto 86%-rol 85-re esett vissza, majd ma estere 83%).
Legalabb 500 GB-os meretben keresnek kompatibilis (es legalabb ilyen sebessegu) eszkozt. Mit ajanlotok?
Koszi!
Udv. core2
-
Frawly
veterán
-
Frawly
veterán
válasz
picstike #56581 üzenetére
Ezt a Flash SSD topikba kéne részeltekkel, milyen laptop pontosan, milyen OS-t akarsz rajta futtatni. Persze, hogy nem megy, mert alapból az SSD üresen érkezik, nincs rajta semmi, se partíciós tábla, se partíció, se fájlrendszer, se operációs rendszer, se rendszerindító.
Feltételezem Win10 lesz, azt a MS oldaláról letöltöd, pendrive-ra kiírod, onnan bebootolsz, elindul a telepítő, és feltelepíted az SSD-re. Mai laptopokon már nincs is optikai meghajtó általában. CD-re már a telepítők sem férnek fel, azok is minimum DVD lemezt kívánnak, de arról meg lassú telepíteni, meg kiírogatni.
-
picstike
tag
Kivettem a Hdd a notiból és beraktam a Samsung 860evo 500 at ,de nem tudok vele csinálni semmit. Felhívtam egy ismerősőmet ő mondta,hogy van valami telepítő vagy indító cd,vagy le lehet tölteni. Most még is hogy álljak neki? Amit nem értek,ha lenne is indító cd-je de ha kiveszem a régi hdd-t berakom az ssd-t akkor mi működteti az indítót?
-
Frawly
veterán
válasz
Chaser #56578 üzenetére
Az Adatának további előnye, hogy ott a bolti garancia nem számít. Ha a bolt nem is adja meg az 5 évet, de az Adata mindenképpen, ha vásárlás után regisztrálják a terméket a weboldalukon. Ennek csak annyi a kényelmetlensége a bolti garihoz képest, hogy a vásárlónak kell visszaküldeni az Adatához külföldre, de még mindig jobb, mint ha nem lenne rá 5 év gari.
(#56577) Attila2019: nincs vele még tapasztalat. Specifikációk alapján jónak néz ki, de teszteket nem néztem róla. Sok minden az ár függvénye is, mennyivel adják olcsóbban a Samsung 970 EVO, Plextor M8/M9P, Adata SX8200/Gammix S11-hez képest.
-
silvergod
őstag
Sziasztok!
8000ft alatt keresnék ssd-t,egy lenovo t410-es laptopba lesz ami kb 4x van használva egy héten, pár óra böngészésre.
A Crucial BX500 2.5 120GB SATA3 CT120BX500SSD1 néztem ami az összefoglalóban van.
Ez a legjobb választás vagy van esetleg ennél jobb?
köszi -
Chaser
legenda
válasz
Attila2019 #56577 üzenetére
nem ismerem, az alapanyag nem rossz, de ekörüli árban, illetve olcsóbban adata sx8200 pro, az valamivel "ütősebb", illetve itthoni boltokban is megadják rá több helyen az év 5 gart, 28-9e körül sztem az a legjobb vétel 500gb-ra ha gyors kell, tesztekben 970 evo plus-pro közti szintet írnak rá
szerk:
ez a gb design jókár h itthon nem láttam 5 év garral, a gb annyit ad rá
ez a gb azokból épül fel, mint a corsair mp510, toshiba nand és phisone e12 vezérlő
adatához képest a tbw értékük sokkal nagyobb, sebességben valamivel elmaradnak - bár azt halandó ember nem érzi meg sztem-
-
Attila2019
tag
Hali.
Ismeri valaki ezt az ssd.t?
Gigabyte aorus SSD AIC PCIe 3.0 4x 512gb
Alaplap gigabyte aorus b450 pro van rajta 2 db m.2 csati de ez a vga alá férne be. Nem lenne ott lassú?
Jobban járnék ezzel vagy egy WD BLACK nvme ssd vagy Samsung evo vagy pro nvme ssd a jobb?
-
Masooo
aktív tag
Sziasztok, régi gépbe Op alá kéne valami olcsó 120as ssd.
ebből melyik lenne némileg ajánlott?
kingston a400 120 gb
gigabyte ssd 120 gb
transcend ssd220 120 gbköszönöm szépen!
-
dqdb
nagyúr
Ahogyan előre lehetett sejteni, a BIOS nem látja az SSD-t, míg a Windows a driverek betöltése után igen. Azonban mivel nem volt cél, hogy erről bootolni tudjak ezen a gépen, így ez a felállás tökéletesen megfelel nekem, a következő gépbelsőnél pedig úgyis kapok majd natív M.2 támogatást.
Mivel egy "történelmileg úgy alakult és lustaságból úgy is maradt" WD Blacket váltott, így teljesen megszűnt a seekzaj, a maradék három WD Red hangja nem szűrődik ki a házból (előbb is felszámolhattam volna azt a HDD-t
).
-
BViktor8
csendes tag
Sziasztok!
Az asztali gépemet szeretném bővíteni, mert a jelenlegi 120 GB-os SSD folyamatosan majdnem tele van.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
kb 20.000 Ft
2. Mekkora SSD-re van szükség?
480-500 GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép, sima 2,5"-os SATA3
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Gigabyte GA-H81M-S2H [link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
3 vagy 5 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos felhasználásra, rendszernek és programoknakElőre is köszönöm!
-
Gaben92
őstag
válasz
Frawly #56565 üzenetére
Ami nálam sokat mozogna rajta azok az 50-100GB közötti 4k tartalmak. Nem szeretek közvetlenül NAS-ra tölteni a windows baromságai miatt (szerencsére már nem sokáig kell vele élnem mondjuk) emiatt HDD-re jön minden és onnan mozgatom át NAS-ra. (2x3TB WD RED Raid-ben gigabites LAN-on, laptop 5GHz AC-n)
-
picstike
tag
válasz
Chaser #56504 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Vettem még egy CSX notebook memória - 8GB DDR4 (2133Mhz, CL15, 1.2V) 10év garival,igy a SSD és a DDR4 csak felerősíti a notit!Ha az optikai meghajtóba beteszem az 1tb wincsit és arra töltök nem fog belassulni a gépem? Vagy inkább ne kötyüljem,osszam meg az SSD-t
-
Frawly
veterán
válasz
Gaben92 #56552 üzenetére
Nagy baj a QVO-val sincs, de pár ember csalódik benne, mert nagy fájlmásolásoknál 100 MB/sec körüli szintre tud lassulni, ha kifogy a cache. Persze ez csak több 10 giga után jön elő. Ezért inkább a 3D TLC NAND felé terelünk mindenkit, annál ilyen nincs, és az árkülönbözet meg nem szokott nagy lenni.
-
betyarr
veterán
melyik alis passzív hűtő a leghatékonyabb egy m2-es ssd-hez?adata 8200-hoz kellene.látok többfélét is de nem tudok dönteni.
-
betyarr
veterán
félig off,sajnos az alaplapos topikban nem kaptam rá választ,hátha ti tudnátok segíteni [link]
illetve még ezt találtam a lap spec.-nél:
-
Borisz76
nagyúr
Mi lenne ?
Kiveszed, újat bele aztán Pendrive-ról mehet a rendszer telepítés vagy ahogyan én is csináltam :
Rádugtam a gépre egy USB-s házba téve az új lemezt.
Majd a rendszert klónoztam az új lemezre úgy , hogy megnöveltem a partíció méretét.Összefoglalóban benne van a klónozás menete is....
Ezt követően gép kikapcs.
Régi rendszerlemez kivesz.
Új rendszerlemezt beteszed a helyére.
Gépet bekapcsolod. -
No.01
addikt
válasz
Borisz76 #56555 üzenetére
Reg neztem mar bele, de sajna a gyari HDD felett kezd eljarni az ido es egy kis upgraddel talan konyebben eladhato lesz
Valoban SATA remlik nekem is nem pedig mSATA. Viszont mivel meg nem csinaltan hasonlot igy felmerul a kerdes, h egy SATA3-as csatlakozoval ellatott SSD-t fog-e kezelni? Illetve, h mi tortenne, ha a konkret 480GB-ost vennem meg annak elelnere, h a leirasban azt irja, h max 256GB? (Ha folosleges akkor nyilvan mas forras utan kell neznem)
-
Borisz76
nagyúr
Azt gondolom, hogy barbone PC....tehát simán kiveheted a merevlemezt és az SSD-t is , aztán pakolhatsz bele másikat.
Szedd szét és lesd meg a csatlakozókat.
Szerintem sima Sata lesz az....Nekem van itthon 2 db hasonló mini PC-m is....
A napokban cserélgettem bennük a rendszer SSD-t nagyobbakra.
-
3,5" Max. 1TB SATA III 6Gb/s (7200RPM)
2,5" Max. 1TB SATA III 6Gb/s (5400RPM)
2,5" max. 256GB SSD
Vivo DualBay : *
2,5" max. 256GB SSD + 2,5" max. 1TB HDD
2,5" max. 1TB HDD + 2,5" max. 1TB HDD
100GB ASUS Webstorage 1 év díjmentesen2,5" - ezt is írja
Az, hogy akkor 256GB-ot írtak, nem jelent semmit. Miért ne kezelné a nagyobbat?
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Kis segitseget szeretnek kerni. A kollegam vett 3db 480GB-os SANDISK Plus SSD-t.
Ebbol vegul csak 2 kell neki igy megkapnam elegge jo aron. (50EUR)A kerdesim: Ez a fajta mennyire ajanlott kategoria? Eddig Samsung 860EVO-ban gondolkodtam, de az ennel azert tobbe kerulne.
A masik kerdesem, h ez a 2 fajta belemenne-e a kis asztali mini PC-be? Asus VM65
(Itt elvileg azt irja, h SSD csak 256GB, de pl a csatlakozasrol nem ir semmit, h az M2 vagy SATA)Mit gondoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Gigabyte AORUS 2TB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- (új, bontatlan) ADATA Ultimate SU650 120GB (Foxpost:+1400Ft)
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- (új, bontatlan) 500GB Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe M.2 (Foxpost:+1400Ft)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest