-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
varmi2
nagyúr
-
-
kireka
tag
Ha a halk működés a feltétel, akkor azt a 2.5"-os hdd-k is teljesítik, ugyanazok a csatlakozók, minden ugyanúgy működik, csak féltlégla helyett pehelysúly, koncert helyett csak nagyon közelről hallható zümmögés, áramfelvételben is 1/5.
Már vagy 5 éve megfogadtam, hogy nem veszek asztali vinyót, néha nehéz betartani, mert sebesség és ar/teljesítmény viszonylatban kissé jobban a 3.5"-osak.SSD esetén a nagyobb jobban bírja az írás és gyorsabb is
Az intelekről az a pletyka járja, hogy ha elérik a max irásmennyiséget akkor automatikusan a sírba szállnak, mig a legtőbb ssd a többszörösét is kibirja a megadott értéknek.
Elméletben én is osztom a véleményt, hogy szét kell írni az ssd-t, de aztán mindig megremeg a kezem, pár GB felesleges írástelheléstől
Szóval, ha emiatt majd nem használod a megszokott módon akkor nem vagy előrébb egy ssd-vel.
-
norba69
senior tag
Adata SX 930 240 GB-ra torrenteztem 2 évet, 100 TB írás van benne, köszöni szépen, jól működik.
Váltottam 500 GB Plextor M8segn-re, 50 TB van benne, semmi baja.
Torrentezek 1 TB-s 860 evo msata-ra, 70 TB van benne, semmi baja.
Nem kell ezeket félteni, mire elhasználod, úgyis lecseréled. -
Multibit
nagyúr
Ha valóban nem zavar a kapacitás csökkenése, akkor válassz olyan típust, ami jól bírja az nagy írásterhelést! Ilyenek jellemzően a PRO jelzésű MLC chipes SSD-k. Leginkább használtan lehet hozzájutni ezekhez a típusokhoz (szerencsés esetben olyan példányokhoz, amelyekre keveset írtak korábban). Pl. Samsung 840/850/860 Pro, SanDisk Extreme Pro, Intel DC S3700 stb.
-
Borisz76
nagyúr
Mi lenne ?
Kiveszed, újat bele aztán Pendrive-ról mehet a rendszer telepítés vagy ahogyan én is csináltam :
Rádugtam a gépre egy USB-s házba téve az új lemezt.
Majd a rendszert klónoztam az új lemezre úgy , hogy megnöveltem a partíció méretét.Összefoglalóban benne van a klónozás menete is....
Ezt követően gép kikapcs.
Régi rendszerlemez kivesz.
Új rendszerlemezt beteszed a helyére.
Gépet bekapcsolod. -
Borisz76
nagyúr
Azt gondolom, hogy barbone PC....tehát simán kiveheted a merevlemezt és az SSD-t is , aztán pakolhatsz bele másikat.
Szedd szét és lesd meg a csatlakozókat.
Szerintem sima Sata lesz az....Nekem van itthon 2 db hasonló mini PC-m is....
A napokban cserélgettem bennük a rendszer SSD-t nagyobbakra.
-
3,5" Max. 1TB SATA III 6Gb/s (7200RPM)
2,5" Max. 1TB SATA III 6Gb/s (5400RPM)
2,5" max. 256GB SSD
Vivo DualBay : *
2,5" max. 256GB SSD + 2,5" max. 1TB HDD
2,5" max. 1TB HDD + 2,5" max. 1TB HDD
100GB ASUS Webstorage 1 év díjmentesen2,5" - ezt is írja
Az, hogy akkor 256GB-ot írtak, nem jelent semmit. Miért ne kezelné a nagyobbat?
-
Frawly
veterán
Ha nincs Samsung 860 EVO-juk, akkor veszel máshonnan. Vagy WD Blue. Az MX500-at, 970 EVO-t nem ajánlom, melegszenek, igaz nem vészes, de a HTPC-k nem a szellőzésükről híresek, meg írtad, hogy nincs benne hűtés.
Plusz egy HTPC-be M.2 NVMe SSD-t overkillnek érzek, még ha annyira nem is melegszik, mert mikor már bebootolt róla a rendszer, akkor a HTPC nemigen dolgozik a lemezre, szóval nem hevíti az SSD vezérlőjét, ez inkább nagyobb írási műveleteknél szokott történni.
-
Raymond
titán
Akkor jo hogy nem volt mSATA 860EVO mert az nem megy bele. Az M.2-es 970 EVO viszont jo lesz. A melegedest nem kell tullihegni de mindig rakhatsz ra utolag is egy par ezer Ft-os bordat ha kene. Az enyemen nincs, nem is nez ki ugy hogy kene ra mert boven a 80 fokos limit alatt marad terheles alatt is. Az idle 50+ ami azert joval magasabb mint a sima SATA, de ez van.
-
Raymond
titán
En azt tanacsolnam hogy eloszor nezd meg mi is kell pontosan mert ha eredetileg mSATA-t akartal venni es most M.2 az opcio akkor nem a melegedestol kell felni hanem attol hogy olyat vegyel ami bele is megy a rendelkezesre allo slot-okba. Csak mert M.2 es mSATA tamogatas egyszerre nem jellemzo az alaplapokon. Sot, mSATA desktop alaplapokon egyaltalan nem az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest