Hirdetés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
HMuki13 #52995 üzenetére
Ez nem szandi vagy nem szandi kérdése.
Op rendszer és a programok is baromi sok kis fileból állnak, amit egy normál winyó lassan olvas.
SSD ebben sokkal jobb, emiatt gyorsabban bootolna a rendszer.
Mostanában nem túl drága egy 250, de már egy 500-as SSD sem. Játékok is egyre nagyobbak.
Ha nem játszol túl sok mindennel, bőven elfér pár játék is SSD-n. -
-
HMuki13
csendes tag
Sziasztok. Sandy bridge rendszerem van. A 3 TBos vinyom sokszor 100%on pörög foleg bebootolas alatt de a jatekok még relatíve mennek. Ssd beallitasa segitene ezen? Ha igen akkor csak egy kisebbet vegyek a rendszernek (c megnajto)? A jatekok nyilvan a vinyorol futnanak. Bocs nincs időm visszaolvasni. Köszi
-
törölt tag
válasz
Graphics #52993 üzenetére
Félreértés ne essék nem lehúzni akartam beraktam és aki akarja figyelembe veheti.
Semmivel sem komolytalanabb mint mikor az mx500 melegedése volt a téma és volt aki beírta,hogy az ismerősének nagyon megfelel semmi baja egy másik meg,hogy nála is minden rendben.
Ezek aztán az infók.
Ment is,hogy bizonyítva lett nincs gond vele.
M.2, SAta3 mennyi is az annyi terhelve és miben hogyan mérve mit számít az igaz? -
-
Emperor_
addikt
válasz
Emperor_ #52991 üzenetére
Itt egy ismertető SQL kiszolgáló alá ezt a tesztet kell nézni. A kérdező erre szánja.
-
devast
addikt
válasz
#20584850 #52987 üzenetére
A 660p ilyen. Csak az a vicces, hogy a kezdeti image-elés után kb soha nem fogsz olyan sebességet látni. Hacsak nem hobbid a 20-30+ gigás fájlok másolása egyik ssd-ről másikra. Videóvágásra én sem használnám, de általános használatra nincs semmi probléma vele. Túl van fújva, az emberek félnek a qlc-től, de féltek az mlc-től meg a tlc-től is, nincs ebben semmi új.
-
Emperor_
addikt
válasz
CsMarc #52984 üzenetére
Megnéztem a speckókat (intel 660p 512GB, hynix Client SSD BC501(PCIe Gen.3X2) 256GB ), szerintem elég lesz a 660p.
Az SQL server kis lapokat olvasgat, irkál.
A véletlenszerű írásban gyorsabb az intel (intel: 220000 IOPS, hynix: 150K IOPS) , olvasásban hasonlóak (intel: 90000 IOPS hynix:110K IOPS ). Viszont ezek nagyon nagy sebességek, szerintem repülni fog a cucc így.
-
-
Balmadi66
csendes tag
válasz
Graphics #52981 üzenetére
Szia! Akkor inkább nem variálok a bios frissítéssel. Régebben írtad, hogy egy Sandy bridge procis gépet is használsz ssd-vel. Azt megkérdezhetem, ha nem titok, hogy milyen op. rendszert telepítettél a gépre (win 7/10, 32/64 bit) és milyen partíciót hoztál létre az ssd-n? Előre is köszönöm a segítséget
-
-
Balmadi66
csendes tag
válasz
Graphics #52978 üzenetére
Szia! Rákerestem a kérdéses PC frissítéseire, és ott dobott ki uefi bios verziókat:
https://pcsupport.lenovo.com/us/en/products/desktops-and-all-in-ones/thinkcentre-edge-desktops/thinkcentre-edge-71/1577/1577g3g/downloads/ds019028
Bár az alaplapom típusa nem 1577g3g, hanem 1577h5g.
Szerinted ezek a bios verziók jók lennének rá? Vagy felejtsem el a bios frissítést, és így telepítsek az ssd-re, MBR partícióra? Bocsi a sok kérdésért -
-
prabhu
senior tag
válasz
gyáliSanyi #52975 üzenetére
Inkább ezt venném. Kicsit olvass vissza, volt tárgyalva pro és kontra.
-
Balmadi66
csendes tag
Sziasztok! Mint már írtam néhányszor, egy Lenovo Think Centre Edge 71 1577 (2011, AMI Bios, Core i3-2120 CPU, 500 GB HDD, GT710 videokártya) számítógépbe vennék egy BX500 240 GB ssd-t, amire win 10 pro 64 bit op. rendszer lenne telepítve. Szerintetek érdemes az AMI Bios-t, uefi bios-ra frissíteni, és uefi módban telepíteni rá az op. rendszert, vagy maradjak az mbr partíciónál? Az alaplapon lévő sata2 és sata3 csatlakozókat hogy lehet megkülönböztetni egymástól? Előre is köszönöm a segítséget
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az Kingston A400 2.5 240GB SSD-ről?
Asztali PC-be jó lehet szerintetek Windows rendszer meghajtónak?
Olvasásba csak 10%-al marad el a drágább HyperX tárasaitól. Írási sebességben meg 40%-al. De gondolom ha már feltelepítik rá a Wint. akkor az írási sebesség már nem sokat fog számítani?
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Egy 512 GB-os Intel 660p és egy 256 GB-os hynix bc501 SSD között a tárhelyen kívül milyen sebességbeli különbségek vannak nagy adatbázisokkal történő munka esetén?
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott a PC-m ( i5-760, GigaByte GA-P55-UD3L, RAM 2x4GB Kingston KCP316NS8/4).
Gyorsítónak vennék bele 250 GB SSD-t a HDD mellé, és.Win 7-et raknék rá.
Általánosan használom, néha Photoshop, 1-3 havonta 1 videóvágás.Milyen SSD-t javasoltok, 15e Ft-ig? (Ezzel gyakorlatilag az MX500-ra írtam ki a tendert, merthogy én azt néztem ki.)
A másik:
Milyen SATA kábelt kell vennem hozzá. Az alaplap vagy 8xSATA 3Gb/s vagy 6xSATA 3Gb/s + 2xSATA 6Gb/s kimenettel bír. (https://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/gigabyte/ga-p55-ud3l-p40767345/#termek-leiras vs. https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-P55A-UD3-rev-10#sp)Köszi a segítséget!
-
törölt tag
válasz
B-L-A-C-K #52970 üzenetére
100% nem tisztázott, ha nem is melegszik úgy a felépítéséből adódóan de 10 C magasabb az üzemi hőmérséklete mint a az átlagnak. ( ha ezt asztali gépben produkálta akkor notiba még többet jelenthet).
Úgy vagyok vele a pc-ben a melegedés nem barátja semminek hosszabb távon. -
B-L-A-C-K
titán
Crucial MX500 látom nem ajánlott notiba, mármint az M2-es, de a sima satas az ajánlott bele?
-
válasz
wwenigma #52968 üzenetére
Nem fogsz pontos mérőszámot kapni az SSD-kről.
Akik használják, azok visszajelzései alapján tudod megnézni egy-egy termék élettartamát, hibáit.
SU650 egy olcsóbb széria, gyártás elején feltehetőleg jó/jobb minőségben készült, utána vagy beszállítót cseréltek, vagy rev xyz jött ki, mint ahogy szokott lenni más termékeknél..
Ha van hibás, akkor azt meg lehet keresni külföldi fórumokon is ,de nem fog lejönni sehol egy olyan cikk, ami elismeri a hibát...
Lehet pl. valakinek tök jól megy, másnak megdöglik, de én pl. ekkora lutrit nem mernék bevállalni, hogy utána menjen a magyarázkodás.... Egyszerűbb stabil terméket vásárolni.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
-
Frawly
veterán
válasz
cidalain #52958 üzenetére
Ááá, az még amatőr volt
A profik úgy tolják, hogy Wordben megszerkeszti, lefotózza, kinyomtatja, amit konyhaasztalon terítővel fotóz, majd kirakra telóra a képet, azt is az asztalra teszi, és úgy fotózza le egy másik telóval. Mindezt azért, mert egyszerűbb, mint holmi Képmetsző
De azt gondolnánk, hogy aki screenshotot tud csinálni, az már haladó. Ennek ellenére a linuxos topikokban rendszeresen előjön, hogy valaki a terminálkimenetről készít screenshotot, ráadásul szép FullHD felbontásban, háttérképestől, amikor elég lenne csak kimásolni a szöveges kimenetet és a fórumba beilleszteni, akár Program tag-ek közé.
De igazából a Crystal Disk Markhoz elvileg képernyőkép sem kell, el lehet menteni az eredményeket szöveges infóként is.
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
A következő SSD-t rakattam most bele az Acer Predatoromba, mert akciós volt: Intel 660p 512GB M2
Viszont haverom említette, hogy egy Samsung 970 Pro-val sokkal jobban jártam volna.
Mennyivel jobb a Samsung teljesítménye, megéri a felárat?Nem tudom, hogy vajon kicserélik-e még nekem ráfizetéssel az üzletben ha sokkal jobb, de nagyon remélem.
Köszi a válaszokat!
-
cidalain
veterán
Jaj ne már! Printscreen, képmetsző?
Erről eszembe jut egy fazon, FB csoportban hirdet, a hirdetés egy nevjegykartya. Wordben megszerkesztette, lefotózta (kurzorral, hibajavitós hullamvonalakkal együtt), a fotót kinyomtatta, a kinyomtatott cuccot rátette a konyhaasztalra, majd lefotózta terítővel együtt, majd megosztotta a facen. -
Amazonas
senior tag
Ha van rá kereted (1 TB SATA SSD), akkor mindenképpen a 2-es opciót javaslom.
Az SSD kevésbé érzékeny a gyorsulási erőre (ami laptop esetében jelentős szempont lehet), illetve fogyasztásban is kedvezőbb az SSD, valamint a pályatöltés is gyorsabb lesz a játékok jelentős részénél.
Azonkívül oprendszer + játék kombónál nem profitálsz majd túlzottan az NVMe magas szekvenciális olvasási-írási előnyéből. -
lean
aktív tag
Sziasztok,
Bocs, ha esetleg volt már...Kicsit el vagyok bizonytalanodva...Dell 7577 noti, 128 M2 Sata ssd + 1 TB HDD. Játék teljesítmény növelés szempontjából mi lenne a jó alternativa? Jelenleg a hdd-ről futnak.
1. 128 M2 Sata csere 512 nvme-re (samu PM981 vagy 970EVO?)
2. 1Tb 2,5 hdd csere SATA3 2,5 SDD-reJelenlegi mérési adatok:
előre is köszi.
-
Treff
aktív tag
válasz
togvau #52894 üzenetére
Ehhez csak egy, de fontos megjegyzés: mivel Kingstonból adnak el a legtöbbet Magyarországon már csak az ára miatt is, értelemszerűen abból van a legtöbb tapasztalat és ott fordul elő a legtöbb garanciális dbszám is - szimplán a nagy számok törvénye alapján.
Százalékosan nézve lenne objektív, hogy mennyi hibásodik meg Kingstonból és mennyi más márkából. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sorozatok
- EA Sports WRC '23
- Láncfűrész topik
- Háztartási gépek
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest