Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Azonnali processzoros kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz ozd992 #41199 üzenetére
én úgy gondolom amelyikre több a garancia és olcsóbb.
A Samsung TLC-s de a jobbik fajtából és igaz az írás limitje az 150TBW körül van.
Az Adata az írás limit mentes és MLC-s. -
California1
őstag
Üdv urak!
2012 Novemberében vásároltam a MBP-hoz egy OCZ Agility3 240Gb-os SSD-t .
Hál isten nekem eddig semmibajom nem volt vele,csupán kicsit sebességet marad el attól amit hivatalosan az OCZ "hirdet" :-)Mivel lassan 5 éves lesz nálam és a tárhely már egy ideje kevés plusz ennyi idő távlatából vélhetően fejlődtek az SSD-k is váltanék másra.
Ajnálották a ezt a típust : Goodram CX300 480Gb mert ár/érték arányban és sebesség szempontjából jónak mondható.
Nektek mi lenne a véleményetek?
Előre is köszönöm a segítséget. -
szpali
addikt
válasz Mercutio_ #41195 üzenetére
+1
Nekem 120+500GB 850EVO van a laposomban
A kicsi 100GB-ra a nagy pedig 419-re van partícionálva
Utóbbinál már fájdalmas lemondás volt a 10%, de mind1.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
Mercutio_
félisten
Úgy emlékszem az is megoldás, ha csinálsz 2 db 120GB-s particiót az ssd számára szükséges ~10%-ot pedig particionálatlanul hagyod, így nem kell figyelned, hogy van-e még elég szabad hely
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jeni
félisten
Gondolom igen.
Lehetséges,de akkor viszont a C fő meghajtó fog lassabban dolgozni telítettség révén. Olvasásnál nincs adat felírás.Ez csak írásnál lesz gond. Fordított állásban lenne kezelhetőbb.
Azért mégis legyen 10%-10% mindkét partíción.Ha gond a 275GB SSD mérete akkor menj biztosra és vegyél egy 480GB SSD-t.
A másik megoldás vegyél egy kisebb 128GB SSD-t C főmeghajtónak amit nem osztasz meg és a 275GB meg maradjon meg másik particionálatlanul 1 partíciónak.[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Hi! Ha egy 275Gbq fizikai méretű meghajtót két partícióra osztok, első 80-100 lenne a rendszer, többi tárhely, akkor az első partíció akár teljesen tele is lehet adattal, ha az ajánlott 30% szabad hely amúgy megvan a 2.partíción?
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
ozd992
újonc
Sziasztok!
Ti melyik ssd -t vásárolnátok?
Samsung evo 850 250 gb - ~30 e Ft.
Adata xpg sx 930 240 gb ~ 32 e Ft.
Op rendszernek és pár jatekra használnám.Ugye most elég drágák vagy célszerűbb várni vele hogy lejjebb menjen az árak
, esetleg tudtok arról hogy a közeljövőben lejjebb esnek az Ssd árak?Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
LGLuke
őstag
Sziasztok!
Toshiba XG3 és XG4 mennyire ajánlottak, illetve mi a különbség?
Úgy látom az XG3 még gyorsabb is, mint az XG4, a kérdés, hogy ez csak szekvenciálisan nyilvánul meg, vagy IOPS-ban is jobb?
Melyik az újabb, és/vagy ajánlottabb?Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
-
csocs
tag
Bocsánat a láma kérdésért, ez a http://www.goplextor.com/Product/Detail/M8Pe(G)#/Spec írási limit mentes?
Nem találtam az oldalán.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Üdv!
A 2 db Samsung SSD között csak a garancia a külömbség?
[link]Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
szpali
addikt
Sziasztok!
Intel NUC-ba keresek SSD-t. A mostani laptopomban 120+500-as 850EVO Samuk vannak, ezért maradok ennél a márkánál, ha csak nincs jobb ajánlat.Rendszernek ezt néztem:
SAMSUNG 128GB SM961 MZVPW128HEGMTárolásra pedig ezt:
SAMSUNG 500GB 960 EVO MZ-V6E500BWUtóbbiról nem sok termék oldalt vagy leírást találtam.
Véleméynek?iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
makoss
veterán
Arra nem tud valaki tippet mire volna jó a régi de még működő 128GB-os belső SSD?
Tárnak kicsi, eladni sajnálom, ....az új nagyobb lenne, 250GB.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Balmadi66
csendes tag
Sziasztok! SSD vásárláshoz szeretném kérni a segítségeteket:
Az ssd mérete: 128 GB, általános felhasználásra kellene, Windows 10 pro 64 bit op. rendszer menne rá és néhány fontosabb program, a rászánt keret: 35000 Ft, Az alaplap típusa: Gigabyte Ga-H170-d3hp, a csatlakozó típusa: m2 Az alaplap gyártói oldala: http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-H170-D3HP-rev-10#ov A garancia min. 3 év, de ha belefér a keretbe, lehet 5 év is.
Előre is köszönöm a segítséget -
törölt tag
válasz #41133696 #41091 üzenetére
Megjött az első: ADATA XPG SX930 SSD 480GB SATA-III Termékkód: ASX930SS3-480GM-C
-
Emperor_
addikt
válasz Emperor_ #41170 üzenetére
Fontos hangsúlyozni, hogy tovább nem tömöríthető adatok esetén van a 120 M/s. Ugyanis a Fury-ban egy SandForce vezérlő van, ami tömörít.
Ha a CMD-ben 0Fill-t állítunk be, akkor csupa nullával (ami ugye jól tömöríthető ) mér. Ekkor látható a közel gyári adat: [link][ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Emperor_
addikt
válasz traders #41165 üzenetére
Jaja, a kisebb UV400 még lassabb.
Ezek a sebességek vannak a Fury-nál, nem tömöríthető adatok esetén:
Incompressible Data Transfer (AS-SSD and CrystalDiskMark):
120GB — 420MB/s Read and 120MB/s Write
240GB — 470MB/s Read and 220MB/s Write
480GB – 450MB/s read and 208MB/s writeXiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
traders
tag
válasz Mercutio_ #41166 üzenetére
Hát mert a V300hoz képest például a tömörítések sokkal gyorsabbak, csak nem mindegy hogy mostantól uv400-at vagy fury-t rakunk bele (mármint nem az ár miatt mert az kb azonos hanem a megbízhatóság miatt), amúgy meg pont hogy ezek a szintetikus tesztek csak egy nagy képet adnak és inkább adok a hozzáértő emberek véleményére mint akármilyen tesztre, plusz attól hogy valaki informatikával foglalkozik attól még nembizots hogy SSD nagymester
Az élet olyan nemi úton terjedő betegség, amelynél a halálozási arány 100%
-
Mercutio_
félisten
válasz traders #41163 üzenetére
Jobbra fent a keresőbe az uv400 kulcsszót ha beírod elég gyorsan találsz lassulási problémára mutató linket.
Egyébként azt se értem, ha valaki IT-val foglalkozik és tudja értelmezni a teszteket miért vár érezhető gyorsulást a v300 után
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
traders
tag
válasz Emperor_ #41164 üzenetére
Köszi ezt a tesztet még nem olvastam bár most esik le hogy a prohardveres teszten is ugyanez volt, csak azért nem tulajdonítottam ennek akkora jelentőséget mert még a drágább ssd-k is produkálják ezt
Itt jön jut egyembe két kérdés: A 120-asat is érinti ez (bár gyanítom hogy igen)? Csak ezért kérdezem mert arról alig találok tesztet illetve hogy ez oké, de de a Fury meg alapból végig 120-szal megy csak nem?Az élet olyan nemi úton terjedő betegség, amelynél a halálozási arány 100%
-
-
Emperor_
addikt
válasz traders #41161 üzenetére
Szia!
Innen nincsen továbblépés . A mai korszerű SSD-k között a napi használatban nincsen érezhető különbség (az 1-2 másodperc esetleg, amit mértetek). Az UV400-at nem is szoktuk ajánlani, mert sebesség gondok lehetnek vele...
A HyperX Fury-t azért szoktuk ajánlani, mert MLC-s és íráslimit mentes a garija. Az alacsony írási sebességének nincsen jelentősége az esetek 95%-ban, de akkor videóvágásról vagy más erőforrás igényes feladatról van szó és nem a Fury-t ajánljuk.
A cserének nem sok értelmét látom, csak esetleg azoknál akik valami ütősebb munkát (videovágás) végeznek. Oda pedig a fenti Összefoglalóban lévő típusokat ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
traders
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni mert szerintem nem látom a fától az erdőt.
Eddig mi céges laptopokban és asztali gépekbe (összesen kb 25 db) V300-at raktunk az elmúlt 3 évben és azóta is (1 db-ot kivéve) tökéletesen működnek.
Természetesen a kedves felhasználók hozzászoktak a jóhoz ami nagyon látványos volt a hdd-ről váltásnál, így most szeretnénk megint egy kicsit gyorsítani.
Az lenne a kérdésem hogy régen a V300-ról ugyanúgy rosszakat írtak de mégis mindenki elégedett velük (a titkárnőtől/adatrögzítőtől kezdve a grafikusig/videóvágóig és persze az ár miatt a főnökök is), tehát egészen pontosan most csak az "over the edge" felhasználóknak nem felel meg vagy valamit nagyon nem veszek észre a tesztekben és a leírásokban.Csak azért kérdezem mert direkt vettünk egy 120-as Savage-t hogy NA majd most jól kiteszteljük több eltérő gépen is és a tesztprogramokon mért adatokon kívül semmi érdemi változást nem vettünk észre, magyarul ha csak 1-2 másodperces gyorsulásokat tapasztalunk olyan fájlműveleteknél ami jó ha naponta egyszer előfordul akkor is rossz választás az UV400? Amúgy már van is két gépben UV400 és tény hogy jobbak a fájlműveletek mint a V300-ban de a Savage-hez képest nem érzem azt a wow faktort, illetve sokat ajánljátok a Fury-t is de annak az írása már papíron is csak 120MB/s, az pl a TBW-n kívül miért jobb mint az UV400?
Előre is köszönöm a segítséget!
Az élet olyan nemi úton terjedő betegség, amelynél a halálozási arány 100%
-
Emperor_
addikt
válasz Hedgehog87 #41153 üzenetére
Erre a célra érdemesebb egy komolyabb SSD-t venni. Mi van a számlázó progi alatt? Adatbázis? Milyen?
Az utolsó kérdést ha jól értem, akkor sebességet a CristalDiskMark-kal szoktunk mérni. Így.
2 külön gépről beszélünk?
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Megelégszem én akkor a 250-essel is, csak jó legyen!
Egyébként a régi kicsinek vélt (128GB) de még használható SSD egyéb használatára mondanátok tippet?
Külső gyors tárolónak túl kicsi...
Vagy adjam inkább el?
Még kop kop működik.... ki mire használja?[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Hedgehog87
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis egyszerű szervernek funkcionáló kis barbon pc nem bika csak egy 5400 as 1 TB WD blue 2,5" pörög benne és hálózatról szólítjuk meg a vasat és a rajta futó készletező/számlázó programot...
Kérdés az az lenne van e jelentősége komoly ssd vételére vagy egy egyszerűbb is megfelel illetve eddigi tapasztalatok alapján mely termékek tűnnek strapabírónak...(nekem Adata SP900 van 2 éve kb de csak 120 MB al tud írni olvasni holott papíron 550 et tud elvben...
Lehet valahogy tesztelni a laptopnak a lehetséges írási sebességét...?Köszönöm
-
Fitzgerald
veterán
Nálam is a 850-en van a Windows és a mindenféle alkalmazások-programok, ott is maradnak. A 960-ra mennek majd azok a kompetitív, multis játékok, amelyekkel majdnem napi szinten játszok (1-2 ilyen van mindig), illetve a nagy, nyílt világú játékok, amelyek SSD nélkül sokat töltenek (Witcher 3, Fallout 4, GTA V.), kb. ennyi.
-
makoss
veterán
Ugye ugye!
(#41146) dugø: A napokban újítanám fel a gépem, (ami elhúzódhat akár 2 hétig is a rendelések miatt) VGA, memória, ház (VGA miatt) SSD muszáj már felújítanom gépem, hogy lépést tartsak a technika fejlődésével
Először 500GB-os SSD-t néztem ki, de enyhén szólva undorító ára van! Ezért gondoltam 250 GB-ost, de lehetőleg Samsungot, mert eddig az bevált.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
inf3rno
nagyúr
válasz varmi2 #41143 üzenetére
Én úgy láttam, hogy torrent-nél is be lehet állítani már, hogy memóriában tartson, amit csak tud, és nagyobb adagokban írja ki a lemezre a fájlokat. Ezek alapján talán nincs már akkora veszélye az SSD-re, mint régebben...
Nekem mondjuk külön szerver gépre megy majd HDD-re, mert úgyis 500 megás a net, ami 62MB/s-nek felel meg. Ha maxon szedi, akkor is a HDD tud 100MB/s írni, bőven elég rá, és nem cseszteti feleslegesen a PC-t. A gyakorlat mondjuk azt mutatja, hogy 30MB/s-nél nem szokott gyorsabban letölteni semmi, csak a speed test meg a local networkon a samba fájl megosztás. Fene se érti ezt...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
csocs
tag
válasz Fitzgerald #41137 üzenetére
Az egy éves gépen, az SSD-t leginkább rendszer programokra használtam. Ha torrenteznék, az külön HDD-re menne.
Egy év alatt kevesebb mint 4 TBW -t sikerült összehoznom.[ Szerkesztve ]
-
csocs
tag
válasz makoss #41138 üzenetére
Szerintem az MX300 megfontolandó. Ugyan 40e felett van kicsivel, de eggyel nagyobb méret.
A napokban ment fel így az ára
https://ipon.hu/webshop/product/product/1510756Talán visszaesik.
-
makoss
veterán
Üdv!
1. Max 35eFt-ot költenék SSD-re.
2. 500GB-os szerettem volna, de mivel igen drága, inkább 250 GB.
3. Asztali gép.
4. ASRock Z77 Extreme4 [link]
5. 5 év.
6. Mindenre amivel a windows 10 kompatibilis, kivéve professzionális dolgokra.Én Samsungra gondoltam, azon belül erre: [link]
Ez jó, vagy tudtok jobbat?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Fitzgerald
veterán
"100TBW vagy 5év
az,hogy MLC vagy TLC ezt most nem is vettem figyelembe"Nálam jelenleg egyik sem szempont ezek közül. Valószínűleg 10 év alatt sem írnék rá 100TB-ot.
Majdnem 1 éve használok egy 250GB-os Samsung 850 Evo-t, 1.5TB-ot sem írtam még rá ez idő alatt.
2-3 év múlva meg ha úgy alakulnak az árak, valószínűleg úgyis cserélve lesz egy terrabájtos modellre, vagy még nagyobbra.
Nagyon kíváncsi vagyok már, szerda-csütörtök magasságában hozzák ki. -
jeni
félisten
válasz Fitzgerald #41133 üzenetére
egyedül ez a hátránya:
100TBW vagy 5év
az,hogy MLC vagy TLC ezt most nem is vettem figyelembe.
előnye:
a kedvező ár az adott kategóriájában és gyors.Nekem az olcsóbbik van Intel P6000 256Gb 7000Ft-al került kevesebbe és lassabb olvasás/írási értékkel 1570/560MB/s,de viszont az is 5év garis és 150TBW a limit érték.
-
Aurig@
őstag
Üdv.!
Ma megérkezett az ASUS, PCIe foglalatú, M.2 SSD adapter.
Ilyen értékek lettek:
Az előző: Corsair Neutron XT 240GB-ot váltotta le, amivel nagyon meg voltam elégedve. De ez a Plextor...
-
Fitzgerald
veterán
válasz Fitzgerald #41121 üzenetére
.....csak közben ma kiszúrtam ezt az Árukeresőn.
41300-ért be is rendeltem azonnal. Csak egy ezressel drágább a Patriot-nél, +10GB, és még annál is gyorsabb. -
flymi
addikt
+Emperor_:
Köszöntem, akkor nincs ok az aggodalomra. Párom laposába vettem tavaly gusztus legvégén, most hét elején néztem rá a hds-re és meglepett.De hogy on is legyek:
- Intel 540-es szériának van most aktualitása a piacon. Nincs az ajánlottak között. Miért?
-Lényegi különbség az 540 és az 540s között?[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
csocs
tag
Általánosságban az eggyel előtti hsz-ben belinkelt leírásból ez fontos dolog:
"Egy 10%-os kondíciójú SSD is ugyanolyan teljesítményű (helyes beállításokkal annak kell lennie), mint egy teljesen új."
Tehát ha 99%-os az nem garanciális kérdés.
Ha veszel egy úgy autót, 2 nap múlva már az sem 100%-os, ennek ellenére mégis hibátlan arra, amire használod.Persze engem is zavarna és utánajárnék, ha ezt látnám. De szerintem nincs okod az aggodalomra.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Üdv urak!
Lenne két kérdésem:
1. Az teljesen normális, ha az Intel 520 (ssdsc2cw120a3) meghajtóján az összes írt adatmennyiség naponta 5-10 gb közötti mértékben nő? Csak op rendszer futtatására.
2. Kingston Hyper X Fury (shfs37a/120g) állapota jobban aggaszt. 31 nap működési idő után (6 hónappal ezelőtt vásároltam) 1.02 TB írt adatmennyiség mellett 99%-os a kondíciója. Helyi számtech boltban vásárolt cucc (mert gyorsan kellett), csak op rendszer futtatására. Szóval ez már garanciális probléma és vigyem vissza, vagy figyeljem a következő fél évben is a kondícióját és romlás esetén vigyem csak vissza?
A gyári garancia 3 év, ez regisztrációhoz van kötve, vagy alapból jár?
Kicsit csalódtam a márkában, eredetileg a jó tapasztalatok miatt ugyanúgy Intelt akartam (535 szériásat), de az nem volt raktáron, így mivel ez a Hyper X is az ajánlottak közt van/volt, hát ezt vettem.Előre is kösz a segítséget!
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
inf3rno
nagyúr
válasz Gabesz87 #41122 üzenetére
Esetleg ezt megpróbálhatod: [link]. A win egyébként úgy tűnik nekem, hogy nézi a rendelkezésre álló helyet, és ha elég van, akkor teleszórja a meghajtót a szemetével. Most pl a HDD-n 400GB-os meghajtóra felrakott magának 200GB-ot úgy, hogy még nem is szedtem le minden frissítést. Az előzőnél csak 100GB helyet adtam neki, annál olyan 50GB-ot vagy kicsit többet tett csak rá. Imho ha újabb játékokat vagy nagyobb helyet foglaló programokat akarsz telepíteni, akkor érdemes nagyobb SSD-t venni. Ha nem, akkor egy nagytakarítás mellett maradhat a mostani. Én most vettem egy 500GB-os SSD-t, mert egy mostani játék is lazán megeszik 30-60GB-ot a nagy felbontású textúrák miatt, plusz nem akarok azzal szórakozni, hogy mindig takarítok a rendszer után.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Gabesz87
veterán
-
dugo_
veterán
válasz Gabesz87 #41122 üzenetére
Ha kevés, akkor nagyobbat kell venni. Előtte egy rendszertakarítást csinálhatsz CCleanerrel, Wise Cleanerrel vagy azzal, ami szimpatikus. Hibernálás kikapcsolása szintén jó pár giga mínusz. Ha van kellő mennyiségű ramod, akkor a lapozófájl visszanyesése is felszabadít helyet. Windows.old mappától megszabadultál a frissítés után?
Árban ott van még az Adata SX930, Goodram Iridium Pro is. Ezek szintén MLC-sek, mint a Fury, de 5 év gari van rájuk, ráadásul a Samsunggal ellentétben nincs íráslimit a feltételek között.
-
Gabesz87
veterán
Tanácsot kérnék tőletek, mert dilemmázom, hogy vegyek-e új SSD-t. Jelenleg egy 120GB-os Samsung 840-et (sima, nem az EVO) használok minden gond, probléma nélkül, amit 2013-ban vettem. Csak sajna kezd szűkös lenni a méret. Kb. 9 GB szabad hely van rajta, ami azért már az optimálisnál kevesebb. Asztali gépben használom HDD mellett, Win10+programok vannak rajta. Az az igazság, hogy régóta nem volt Win reinstall. A 10-et is a 8-at frissítve tettem fel. Szóval nekifuthatok még egy újratelepítésnek, és újra belakom az SSD-t frissen, de előbb-utóbb valószínűleg ugyanide jutok. A másik lehetőség egy nagyobb SSD. 250 GB-os Samsung 850 EVO-t néztem 29.500-ért, 5 év garival. Másik lehetőség a HyperX Fury 240GB, ami ugyan 1500 Ft-al olcsóbb, de csak 3 év gari van rá. 1500 Ft-on meg már nem problémázom, ennyiért megéri a +2 év gari, pláne, hogy a márka nekem már bevált.
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
sajnos nem tudom, hogy sérülten kaptam-e vagy csak a kocsiban nyomta meg valami, de már kibontottam. holnap felhívom őket.
-
inf3rno
nagyúr
válasz radi8tor #41116 üzenetére
Ja hát így szokott náluk menni. Nekem selejtes monitort küldtek, (az is ilyen megtaposott fajta lehetett, mint amit írsz), utána egy hónapig ment a huzavona, hogy ugyanmár cseréljék ki, aztán a végén közöltem, hogy akkor inkább elállok, mert ekkora retardáltakkal nem lehet mit csinálni. Úgyhogy kétszer szedték le rólam a szállítási költséget. Rá két hónapra kaptam meg a pénzem. Mindkettővel törvényt sértettek, de a fogyasztóvédelmet ez csöppet sem érdekelte. Hát végülis nem az ő dolguk...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
dugo_
veterán
Amíg nem így néz ki, addig nem kell aggódni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #41114 üzenetére
Továbbá az is megemlítendő, hogy csak magánszemély esetén érvényesíthető a 14 napon belüli dolog. Aki számlát kért róla az nem viheti vissza a hibátlan terméket webes vásárlás esetén sem!
inf3rno: honnan veszed hogy nem normális ilyen szempontból? Nekem szó nélkül vissza vették a megtaposott számítógép házat. Előtte emailt kell írni nekik amiben jelzi a vásárlástól való elállási szándékát! Utána meg reménykedni hogy újbóli vásárlásnál nem ugyanazt kapja meg.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
inf3rno
nagyúr
válasz smallmer #41111 üzenetére
Szerintem vidd vissza anélkül, hogy kinyitnád azzal, hogy sérültet kaptál. Tudom, hogy az ipon nem egy normális hely ilyen szempontból, de azért hátha visszaveszik. Ha kibontod és rossz, akkor szophatsz egy csomót a garanciával, ami az iponnál addig húzódik általában amíg nem kezdesz pereskedni velük. A fogyasztóvédelem meg valamiért rá se bagózik az ügyvitelükre, pedig már nem kevesen jelentették fel szerintem a céget, köztük én is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz #41133696 #41112 üzenetére
Az a baj, hogy az emberekben nagyon homályos kép él a határidők kapcsán és aztán a fals infókat adják tovább (én nem győzöm topikgazdaként irtani a topikomból a jótállás/szavatosság körüli téves infókat).
3 nap: Ez a jótállás első három napja, amikor a kereskedő nem ajánlhatja fel a kijavítást hibás teljesítés (gyk: nem a fogyasztó hibájából meghibásodott termék) esetén. Mindenképpen cserére vagy pénzvisszafizetésre jogosult a fogyasztó (ebben a sorrendben).
8 nap: Ez volt régen a 14 nap. Ezt így már el is lehet felejteni.
14 nap: Ez az elállási jog határideje minden olyan vásárlásnál, mely távollévő felek között jön létre. Nem csak webes, de telefonos vagy postai levél útján leadott megrendelésre is érvényes. Ez független attól, hogy a fogyasztó személyesen veszi-e át a terméket. A kereskedő biztosíthat hosszabb elállási időt is, de a 14 nap a törvényi minimum.
Személyes vásárlás: Erre nincs elállási jog, személyes vásárlásnak az számít, amikor besétálsz a boltba és helyben adod le a rendelést. Viszont a 3 napos csere itt is érvényes, de csak hibás teljesítés (gyk: nem a fogyasztó hibájából meghibásodott termék) esetén.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz #41133696 #41112 üzenetére
Egyáltalán nem létezik elállás személyes vásárlás esetén. A nagyobb elektronikai áruházak általában visszaveszik 3 napon belül a terméket, de törvényileg erre semmi sem kötelezi őket.
Internetes vásárlás esetén a korábbi 8 nap lett meghosszabbítva 14-re EU-s jogszabályváltozás keretében.Erre az iponos vásárlásra 14 nap elállás él, mivel interneten lett leadva a rendelés, onnantól nem számít, hogy postán vagy a fizikai üzletükben lett átvéve a termék.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz radi8tor #41101 üzenetére
Kicsit utána olvasgattam a Transcend SSD370-nek és egyik-másik tesztben említik, hogy többféle beszállítótól is jön bele NAND flash és ezek minősége ingadozó. Ki lehet fogni jobbat, meg rosszabbat is.
Nem fogok zsákba macskázni, maradok inkább a HyperX Fury mellett.
Már csak egy üveggömb kéne. Az árgrafikonokat nézve mintha megindultak volna lefelé az árak. Szívesen várnék 1-2 hetet, csak rácseszni nem akarok, nem tudom, hogy csak napi aktualitás, hogy 19k helyett már van 17,5k körül is HyperX Fury vagy tartósabb trend.
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
sikerült megvásárolnom a 480GB-os SX930-at. Sosem szokott semmi a legnagyobb rendben menni. Most sem volt másképp. Este vettem át az iponban az ssd-t. Nagyon meg sem néztem a dobozát. Ma mikor bontottam ki láttam, hogy van egy mély karc a dobozon.kivettem az ssd-t és annak a matricáján is látszik a karc legmélyebb pontja.
nem szakadt át a doboz, tehát szerintem max a műanyag nyomhatta meg az ssd-t. Lehet valami baja szerintetek ettől?
köszönöm -
szirtesp
tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes egy M.2-es Patriot Hellfire ssd-t venni a következők helyett?
240/250Gb Samsung 750 Evo, Kingston HyperX Fury, Adata SP900/SP920/SX930
(Mondjuk azt, h a +10k nem számít, ha tényleg van sebességbeli ugrás)
Intel i5-7500, Asus Prime H270-PRO (én úgy látom h ebbe a lapba bemegy ez az ssd, de hálás lennék, ha valaki ezt megerősítené )
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #41100 üzenetére
Mivel Transcend nincs a listában (talán mert nincs sok tapasztalat vele) ezért ez a kettő közül Kingston ajánlott.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest