Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Androidos tablet topic
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz Vakegérke #42597 üzenetére
Szerintem nincs ellene indok. A Plextor S3C valószínű azért nem került még az ajánlottak közé, mert újabb modell, és nincs vele tapasztalat, amely alapján ki lehetne jelenteni, hogy ajánlott. Épp ezért írtuk múltkor is a kérdező kollégának, hogy ami nincs benne az ajánlóban, az sem feltétlenül szar, csak nincs vele tapasztalat, vagy esetleg egyik-másik ajánlott modell árban, vagy ár/érték arányban jobban megéri.
-
Frawly
veterán
válasz Raymond #42596 üzenetére
Az 525 gigásat vettem 149 fontért, ebből 10 font körül volt a kiszállítás az egyik amazonos eladónál. Az eBayen viszont az 1050 gigás 189 font. Még mindig gondolkozok rajta, mert az egy dolog, hogy nem kell sokat ráfizetni, de ha egyszer nem használom ki, akkor meg pocsékolás.
-
Vakegérke
félisten
Megint itt vagyok, srácok.
Az összefoglalóban ajánlott a Plextor S2C. Kérdésemben a Plextor S3C szerepelt. A gyári adatok szerint az újabb gyorsabb, két ponton van különbség.
A régebbinél a controller SMI SM2258, NAND Flash Hynix 16nm TLC.
Az újabbiknál a Controller SMI SM2254, NAND Flash Hynix 14nm TLC.Szóval mindkettő TLC-s.
Van rá indok, hogy a régebbi ajánlott, az újabbikat meg inkább kerülni kell?Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Raymond
félisten
válasz Frawly #42594 üzenetére
"Ráadásul az MX300 525 gigabájtos helyett szemezek az 1 terással, mert nem egészen 17 ezer forint különbözet van az 525 és az 1050 gigás között"
Nem beneztel ott valamit? Az 1TB majdnem a duplajaba kerul, inkabb olyan 40 ezer Ft a difi. Vagy ha tenyleg 17e akkor ott ahol nezted az 525GB-os lehetett tularazott.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Leon77
őstag
Sziasztok.
Új platformra váltok és mivel van a lapon m2-es port, gondoltam veszek bele egy 250 GB ssd-t. Átlagos felhasználás lenne a cél, ryzen 1700cpu és asus x370 pro lap.
Nézegettem az összefoglalót is. Én egy samsung 850 evo-t néztem ki a célra.
Mi a véleményetek erről?
Néztem a 960-ast is, de jóval magasabb az ára és gyanítom, hogy számomra nem érné meg a különbség.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Frawly
veterán
Akárhogy keresek, nem találok SATA3-as alternatívát a Crucial MX300-ra, amit a másik laposba szeretnék. Vagyis van egy, az Intel 535, de méregdrága. A többi vagy self-encryptiont nem tud (pl. az előbb szóban forgó Adata SP930, vagy a FuryX), vagy a linuxos discard TRIM támogatása nem patent (Samsung 8xx-es sorozat).
Pedig nagyon szeretnék mást is kipróbálni, de nem nagyon van. Ráadásul az MX300 525 gigabájtos helyett szemezek az 1 terással, mert nem egészen 17 ezer forint különbözet van az 525 és az 1050 gigás között, és rettenet csábító a dupla akkora tárterület (még ha nincs is szükségem ekkorára most, de legalább nem növöm ki), meg az 525-össel elégedett is vagyok.
Intel 535 480 gigásat találtam még jó áron használtan az eBayen, de mivel nem írják oda, hogy mennyi a kondíciója és az írt adatmennyiség. Vak vételt nem akarok, 37 ezerért nem olyan olcsó, hogy kidobjam a pénzt érte, vagy mert rojtosra van nyüstölve, vagy leoldhatatlan és ismeretlen ATA jelszó legyen rajta. Azért ráírok az eladóra, de nem szoktak válaszolni, az a tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
válasz Vakegérke #42591 üzenetére
Az Adata SX930 egy nagyon jó kis SSD és MLC chipes. Az MLC-t drágább eleve legyártani. Nem kell félni szerintem attól a Plextortól de abban 130%-ig biztos vagyok, h az Adata jobb minőség és sokkal tartósabb Szóval ha nem a spórolás a fő akkor azért én az Adatat venném. Mert az M6 proval ez a TLCs Plextor nem hasonlítható össze mert minőségileg sehol nincs ahhoz képest ez is 100%.
Mutteréknak csak rendszer megy rajta meg naponta kb 2 órát megy max a gép, oda kb mind1 volt mit veszek bele, magamnak viszont nem szívesen vennék TLCs SSDt max egy 850 EVOt de az meg megint egy másik történet. Szóval, ha az Adata nem sokkal drágább és belefér a költségvetésbe, vedd azt inkább.[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Vakegérke
félisten
A Plextor oldala nagyon szép dolgokat mesél róla. Érdekes, olcsóbb, mint az Adata. Persze lehet ez bevezető ár is, mivel még nem (köz)ismert ketyere.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
ló úr
őstag
válasz Vakegérke #42589 üzenetére
A TLC nem az ördög vívmánya. Több mint 1 éve hibátlanul megy egy Adata SP550 szüleim gépében. Rendszer van rajta csak, ott semmi gebaszt nem venni észre Gyanítom ez a Plextor jobbfajta is. Én speciel simán bevállalnám
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Vakegérke
félisten
válasz Frawly #42588 üzenetére
Az a helyzet, hogy van egy Plextor M6 PRO 128GB SSD-m. Semmi bajom vele. MLC-s, amit meg mutattam, az TLC-s, nincs vele tapasztalat. Ki kéne próbálni, de egy kicsit félek tőle.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
dugo_
veterán
válasz Vakegérke #42585 üzenetére
Az Adata mellett szól a tartósabb MLC memóriacella és a limitmentes 5 éves garancia. Én mindenképp azt venném a kettő közül.
A Plextor csak egy planár TLC-s alapmodell. Nincs egy hónapja, hogy piacra került, tesztek sincsenek még róla. Szerintem ne kísérletezz vele, nagyon új. -
Vakegérke
félisten
Sziasztok!
SSD-t akarok venni, amelyen szinte kizárólag rendszer futna, no persze egy-két játék is. Melyik lenne a jobb választás?
Az Adata XPG SX930 120GB, vagy a Plextor S3C 128GB? Ha lehet, indoklást is kérnék.[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz wassabi11 #42576 üzenetére
Goodram SSD-re passz, de az Aqua megbízható bolt, tizensokéve jelen vannak, mindig a Dohány utcai boltjukban vásároltam, jó pár évig még Szegedről is volt értelme feljárni (míg nem nyílt meg a szegedi Edigital), ha az embernek Bp-en akadt dolga amúgy is, bár már jó pár éve nem jártam feléjük. Korrekt kiszolgálás és garanciális ügyintézés. Az árak sem rosszak, de mióta több a webáruház, azóta egyes termékeket olcsóbban megkapni máshol. Legutóbb, mikor néztem az SSD-jeiket otthoni árfelmérés céljából, akkor csak egy dolog nem tetszett, sok a noname SSD, meg nem valami nagy a választék, azon is inkább a drágább SSD-k osztoznak, nem a belépőszint és középkategória.
-
FeZ...
aktív tag
válasz Kotomicuki #42577 üzenetére
Igen, én a 240-est néztem belőle.
Köszi, akkor megrendelem tőlük :-)
ló úr
Neked is köszi. :-)
-
Kotomicuki
senior tag
válasz FeZ... #42575 üzenetére
Akkor te a kisebbiket nézted, mert a 480asra csak 2 évet adnak!
Amúgy, csak 1x volt velük dolgom, garanciaügyileg, de akkor korrekt módon kicserélték a terméket, bár várni kellett rá pár napot, mire újat hoztak a bedöglött helyett.A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
wassabi11
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hogy 30k-ért melyik SSD lenne érdemes venni?
Alaplap: Asus strix b350-f
Én ezt a kettöt szemeltem ki:
-Samsung 750 EVO 2.5" 250GB
-ADATA SU800 256GB SATA3
Általános felhasználásra lenne. -
FeZ...
aktív tag
-
titán
válasz FeZ... #42556 üzenetére
Ha már így szóba került a garancia. Kb 7-8 éve az oáziscomputerből vásárolok és mikor kinéztem magamnak ezt az ssd-t, ott is 5 éves garanciaidőt találtam. Felvettem a kapcsolatot az üzlettel és volt lehetőség picivel drágábban 10 éves garanciával megvásárolni a terméket. Gondolom attól függ melyik disztribútortól származik a termék, de igaziból nem értek hozzá. A lényeg, hogy 120 hónap garanciával kaptam az ssd-t.
Egyébként ha kicsit számolgat az ember, 300TBW a limit vagy 10 év. Ha ezt visszaosztja az ember napra, akkor megkapom, hogy 82gb napi adatforgalommal jön ki ez a szám, ami szerintem iszonyat sok. Még torrentezni is befoghatnám simán akkor se futná meg ezt a mennyiséget, ami havi 2.5TB. A netmeter szerint a múlthavi össz adatforgalmam, ami egy húzósabb hónapnak számít, 1.82TB volt. Nyilván a windows is írkál, csak úgy számolgattam, hogy azért elég durva mit bír ez az ssd. Abban a tesztben meg 9.1 petabyte-ig bírta.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz #79563158 #42569 üzenetére
Viszont a gari miatt érdemesebb lenne kint venned. EU-ban forgalmazott cuccokra szerintem nem adnak USA-ban is érvényes garit a cégek, ahogy fordítva sem szokás
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
Kellene nekem egy viszonylag nagyobb (~500GB) SSD a notebookomba, mivel külföldre költözöm és nem lesz többet "nagygépem", viszont a virtuális gépek és a hangminták továbbra is helyet foglalnak majd.
A lehető legjobb ár-érték arányú SATA SSD kellene olyan garanciával amit szükség esetén az Egyesült Államokban is érvényesíteni tudok. Melyik gyártó termékét javasolnátok?
(Nem külföldön veszem majd, mert ahogy néztem az SSD pont nem olcsóbb Amazonon odakint) -
dugo_
veterán
válasz betyar1974 #42565 üzenetére
Ha csak rendszernek lesz, akkor 850 EVO a több gari miatt; ha masszívan torrenteznél rá, akkor Savage, mert az limitmentes.
-
Red@Arc
tag
válasz MasterMark #42561 üzenetére
Jogos, félreérthető teljesen. M.2 2280-as a foglalat, és PCIe csatolós NVMe SSD-t szeretnék. A Samsung 960 EVO vagy Pro mellett mi jöhet még szóba, ami megéri az árát?
...csak álmodni mentél! https://www.flickr.com/photos/138293221@N04/
-
CactuS
Arcképgyáros
Srácok,
Adott egy Asrock Z270 Pro 4, amin van M.2 foglalat ( ASRock Ultra M.2 (PCIe Gen3 x4 & SATA3) és ilyen paraméterekkel rendelkezik:
- 1 x Ultra M.2 Socket (M2_1), supports M Key type 2230/2242/2260/2280 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s)**
- 1 x Ultra M.2 Socket (M2_2), supports M Key type 2230/2242/2260/2280 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s)**A kérdésem az lenne, hogy érdemes M.2 csatlakozójú SSDt venni vagy nincs gyakorlatban nincs számottevő különbség és elég a SATA is? Elsősorban rendszernek lenne + a használt programoknak. Videóvágás nem lenne, főleg képek és egyéb grafikai dolgok, esetleg játékoknak, amik szóba jöhetnek.
Edit: Jelenleg van egy SP920-as SATAs SSD a gépben, de a hely kezd kevés lenni. Ha sebesség szempontjából az oprendszer nem profitál az m.2-ből, akkor az is lehet, hogy a nagyobb programokat tenném arra.
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Red@Arc
tag
Jó reggelt!
Fujitsu U747 laptopban szeretném a gyári 256-os (MZYTY256HDHP) SSD-t egy 512-sre bővíteni. Nem tudom érdemes-e M.2 PCIe változatban gondolkodnom vagy elég az mSATA is. Tudnátok egy gyors megbízható típust ajánlani? Köszönöm
...csak álmodni mentél! https://www.flickr.com/photos/138293221@N04/
-
dugo_
veterán
válasz FeZ... #42556 üzenetére
75TB. http://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/product/consumer/850evo.html
Edigitaltól nyugodtan veheted, ott meg szokták adni a Samsungokra a teljes garit. Iponban is, attól függően, hogy honnan szerezték be az akutális készletet. De ez igaz az összes nagyobb webshopra, kb naponta változik, hogy épp mennyi. Bestbyte-ban is szokott lenni 5 évvel.
Ahol három évvel hirdetik, ott az utolsó két évben neked kell megoldani az RMA-zast, ehhez az eredeti Samsung garanciapapír kell és a számla a vásárlásról. -
FeZ...
aktív tag
Sziasztok !
Úgy néz ki lassan elérkezik az idő nálam is egy SSD beszerzésére.
5 év garisat szeretnék, de jobb lenne ha a 30-hoz lenne közelebb az ára, mint a 40-hez, így 2 versenyző maradt: a Samsung 850 EVO és a Goodram Iridium Pro.
Az első kérdésem az, hogy mi kell ahhoz, hogy 5 év garit megkapja az ember pl. a Samsung-ra ? Mert ugyanazt az SSD-t látom 3 évvel és 5 évvel is hirdetni.
Persze ugyanez a kérdés felmerül a Goodram-nál is, hogy az mitől lesz legálisan 5 év garis ? Vagy annál mindegyik forgalmazó egységesen megadja azt az időt ?
A másik kérdésem, hogy tudtok-e ajánlani (feltéve ha itt lehet) megbízható boltot, ahol biztos megadják rá(juk) az 5 évet ?
(pl. Samsungot láttam az Ext...e Dig..l-nál hirdetni 5 évvel, ott pl. meg szabad venni ?)
A harmadik kérdésem pedig az, hogy honnan lehet megtudni, hogy a Samsungnál mennyi az írási limit ?
Próbáltam keresni, de nem találtam sajnos. :-( -
Kódos
aktív tag
Akkor felteszem a kérdést
Milyen ssd ajánlasz op rendszernek és játékoknak windows 10 alá egy asus prime h270 plus alaplapban?Én 120gbosnál nagyobbra nem tartok igényt de ha egy 250gb linkelsz pár 1000ft diferenciával ami megbízható akkor teljesen mindegyHa a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye
-
dugo_
veterán
Mert az NVMe előnye a magas szekvenciális sebesség. Egy oprendszernek és a szoftvereknek viszont random olvasás a fontos, amiben viszont már nincs nagyságrendi előnye a PCIe interfészt használó új típusoknak.
Nézd meg ezeket a diagramokat:
http://techreport.com/review/30813/samsung-960-pro-2tb-ssd-reviewed/5elvileg egy pcie os ssd 10 sec gyorsabban kelti életre a gépet mind a sata-s akkor ez nem igaz?
Full kamu.
[ Szerkesztve ]
-
-
Frawly
veterán
válasz pingwin92 #42534 üzenetére
Ennek jónak kell lennie, ennyiért nem drága, de én ennyit is sajnálnék rá. Be tudod szerelni a 2,5"-os SSD-t is épp úgy, mintha 3,5"-os HDD lenne. Vannak az oldalán csavarhelyek. Becsavarod a külső HDD-tartósínbe két csavarral, a másik fele meg nem fog elérni a másik tartósínig, hanem stabilan fog meredni a levegőbe. Nem kell nagyon erősen behúzgálni a csavarokat, épp csak tartsa valami, meg rá tudd dugni a kábeleket.
Ezt a két csavart húzd be, amit ezen a képen látsz, pont ezen az oldalon:
A legtöbb házban elég hasonlóak a HDD-t rögzítő sínek. A fenti képen egy diszkrét csavarhelyes változat van, van amelyik házban a csavar egy hosszúkás sínbe megy bele, így szabadságod van, hogy hová húzod be a sínen belül. Meg vannak a nagyon minőségi, spéci házak, ahol csavar nélküli pöckökkel oldják meg.
[ Szerkesztve ]
-
Kotomicuki
senior tag
Az erősen TLC-s árba hajló, de MLC-s Goodram C40-ről van vkinek tapasztalata, mert pusztán az anyagiak miatt, elgondolkodtató vétel lenne a "csúcs" Goodram Iridium Pro-hoz képest, még ha az utóbbihoz 2 évvel több garancia is tartozik - de, hogy még meddig, ha már az SX930-tól is elvették azt; ill. máshol uú 3 évet adnak az Iridium Pro-ra is (pl. a vizeseknél)?!
A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
Kódos
aktív tag
sziasztok egy olyan kerdesem lenne hogy milyen fajta ssd eri meg venni a mai vilagban? Elsosorban a windowsr tennem fel ra es az alapveto fontos programokat meg 1-2 online jateokat aminel szamitana a betoltesi ido,ennek tudataban szerintem 120gb osnal nagyobbat nem szeretnek mert a tobbi dolog elvan egy egyszeru merevlemezen is annak mindegy.Mivel mindenben kevesebet betoltesi idot "gondolkozasi"idot szeretnek igy gondolom az adatolvasasi sebbeseget kell nezni ilyenkor es a legmagasabbak minden esetben a pcie es ssdnek volt amir kineztem annak speciel 1600mb/s az szerintem magyon jo viszont ezeknek magasabbak az aruk sokkal a maradek 2 tarsuktol.meg az m.2 es ssd gondolkodtam alacsony ar viszonylag magas adatolvassal mit ajanlotok?
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye
-
Emperor_
addikt
válasz SMartin-HU #42529 üzenetére
Crucialt venném.
Esetleg a 850 EVO jöhet még szóba, 30 e Ft körül.Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
titán
válasz Frawly #42526 üzenetére
Frawly , maxxenergie , Raymond , Mercutio_ , zoltanz
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, rengeteget segítettetek! Nem is foglalkozom akkor ezzel a dologgal. Nemsokára úgy is kelleni fog a hely a hdd-nek, szóval felesleges lenne kiadni pénzt keretre, még ha nem is nagy összeg. Odacsavarozom valahova, vagy csak simán beteszem valamire a ház aljába, van hely bőven. Szellőzést pedig kap mindenhol.
-
Raymond
félisten
válasz betyar1974 #42540 üzenetére
A 840-es problemas szeria volt, a 850-el nincs gond.
-
betyar1974
senior tag
válasz Raymond #42538 üzenetére
Valóban van pár bolt, amiben az általad írt áron eladó. Ezért írtam a 'használtat', mert szerintem jobb kategóriát kapok így és jelenleg csak ez lesz a keret!
Samsung 840 evo-m már volt, nem voltam elragadtatva tőle, igaz nem 850, de nem tudom...
Intel 520 180gb is volt, na az szuper kis cucc, ha 240-es lett volna, máig is az lenne. Sajnos ez a széria már régi, ettől meg ezért tartok. -
Raymond
félisten
válasz betyar1974 #42537 üzenetére
Csak hasznalt johet szoba? 23K-ert nincs semmi abban a kategoriaban, de az egyik boltban (biztos megtalalod) 28K a Samsung 850 EVO 250GB 5 ev garival. Annyi felarat szerintem meger.
-
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
1hónapja írtam 'intel 535'-el befaragtam...
Gariban visszautalnak 23k-t, mit tudnátok javasolni helyette 240gb-ot, használtban gondolkozom.
Talán egy 180gb-os is szóban jöhetne, de nem tudom pl. a játék mentéseket, hogy át lehet irányítani az 1TB-os hdd-re?
Cuccaim a gépem! -
pingwin92
aktív tag
válasz maxxenergie #42535 üzenetére
Most nézem a kommenteket; ott ajánlják. SSD-hez (is). És még 8 csavar is jár hozzá.
-
maxxenergie
senior tag
-
pingwin92
aktív tag
válasz maxxenergie #42533 üzenetére
Na, ezen az elsőn látom, hogy hogy nézne ki a dolog, hogy az oldalsó, függőleges, egymástól kb. 10 centire lévő lyukakba menne a csavar, amivel a házhoz rögzítem, és a vízszintes, egymástól kb. 7 centire lévő lyukaknál lehetne rögzíteni az SSD-t, de annéál a másodiknál nem látom. Annál nem látok függőlegesen lukat.
Azért lenne jó amúgy a PCX-ből ,mert akkor megúsznék egy postaköltséget.
Vagy, ez, nem lenne jó?
Csak itt ilyen hosszúkás a luk, amibe csúszkálhat, ha nincs rászorítva a csavar. (Akkor nyilván rászorítanám.)
De ezen legalább látom, hogy hogy lenne a dolog.
Csak kérdés, hogy az a két hosszúkás lik milyen messze van egymástól.[ Szerkesztve ]
-
pingwin92
aktív tag
Na, ha már amúgy is a beépítő keret a téma, akkor lenne még egy kérdésem.
Amúgy is készülnék rendelni 1-2 dolgot a PCX-ből, úgyhogy innen valaki linkeljen már valamit, amivel egy Samsung 850 EVO-t be tudnék rögzíteni sima, asztali, 3,5"-os HDD polcra, mert így a képekről nem igazán akar lejönni, hogy melyikkel, hogy lehetne beépíteni.
Köszönöm!
-
Mercutio_
félisten
Nincs benne mozgó alkatrész, így bárhova bedobhatod a gépben akár egyetlen csavarral vagy 2 oldalas ragasztóval is.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok!
Ezek közül melyiket ajánlanátok? Win10 pro és a legfontosabb programjaim lennének rajta (Office, Matlab és SolidEdge). Játék nem, bár nem kizárt, hogy később felkerülne egy WoT.
CRUCIAL 275GB MX300 M.2 SATA 2280
ADATA 256GB Ultimate SU800 M.2 SATA 22801TB HDD lenne mellette.
Esetleg ha van jobb választás érdekelne az is. Max 35e
A válaszokat előre is köszönöm!
Már régen megtanultam, hogy a lehetetlen szót csak a legnagyobb körültekintéssel szabad használni. „Wernher Von Braun”
-
Raymond
félisten
válasz maxxenergie #42527 üzenetére
Nem nyitott "nezd milyen szep build vagyok" haznal (foleg ha nincs hordozva sehova) az SSD rogzites gyakorlatilag lenyegtelen. Nalam az egyik van rogzitve mert az volt az elso beepitve amikor epitettem. A masik ketto siman csak be van teve a 3.5" keretbe egymasra a kebelekkel egyutt, semmi rogzites (Cooler Master N200).
-
maxxenergie
senior tag
Akár még azt is meg lehet csinálni, hogy a keret aljára rögzíted az SSD-t ahogy előttem lévő kolléga is leírta tök mindegy milyen szögben van spec így fejjel lefelé lenne, és a keretbe meg raksz HDD-t kettő az egyben egy kerettel.
Ha annyi HDD lesz benne, hogy az összes hely foglalt talán ez a legjobb megoldás. De igazából ha nincs mozgatva a ház a rögzítése sem fontos ha esztétikailag mind1 neked.
Mondjuk én spec erős kétoldalú ragasztóval valahol fixálnám azért ne lógjon 2 kis ponton azt jónapot.
Vagy igen beépítőkeret 1000 forint aprón én a fémet 500 Ft-ért vettem spec... gyári beépítőkeretre nem költenék, egy fekete sima műanyag is megteszi úgysem látszik 3-ad annyiból.
[ Szerkesztve ]
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
Frawly
veterán
Azt írják a neten, hogy kell bele venni 2,5"-3,5"-os átalakítót, de nem csak CM-es jó bele, hanem akármilyen. Online rendelve 2-3 dollárért lehet kapni, nem egy nagy összeg, de a CM-es is csak 8-9 dollár körül van az eBayen. Szerintem meg nem kell venni, beleteszed ebbe a tálcába, amit linkeltél, és csak az egyik felén rögzíted, elég egy csavar, vagy egy pöcök, az SSD másik oldala szabadon maradhat, mivel nem ér el a 3,5 colos tálca másik széléig. Ha nagyon igénytelen vagy, akkor akár az SSD lóghat a tápkábelen is. Ez nem HDD, hogy vízszintben kell lennie, meg valaminek le kell fognia a rezonanciát, meg oda keljen szorítani a hűtéshez. Egy SSD alig pár gramm, szépen elvan, ellóg akárhol, mintha csak egy szabadon lógó molexcsatlakozó lenne. Az esztétikai igény, szerelési kényelem alapján döntsd el hogyan oldod meg.
A notimhoz járó 2,5 colos beépítőkeretet kispórolta a noti eladója, az SSD-hez meg nem adtak, ezért amíg nem jött meg a 1,5 fontért rendelt keret, addig vékonyabb kartondobozból letéptem két fecnit, abból hajtogattam két harmonikaszerűen hajtogatott papírgalacsint, és azok támasztották az SSD mindkét oldalon. Kényszermegoldás volt, lötyögött a meghajtó a HDD-tartó rekeszben, nem kapaszkodott rá stabilan a SATA táp/adatcsatlakozóra, muszáj volt valamivel kitámasztani. Teljesen jól üzemelt úgy is a meghajtó több mint egy hétig, pedig hurcibálva volt a noti. Tegnap jött meg a beépítőkeret, az is ugyanúgy tartja. Mindegy hogy van rögzítve, csak a csatlakozók stabilan legyenek rajta.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz maxxenergie #42524 üzenetére
Szia!
Találtam gyári beépítőkeretet közben, ebből rendelek majd, csak addig kellene valami, hogy tudjam használni az ssd-t.
szerk Na most látom a képet! Előbb-utóbb majd nálam is hasonló lesz, csak még ki kell találnom milyen módon. Ugyanis kell majd később a hdd-nek a hely.
Az ssd-nek tök mindegy milyen szögben van rögzítve?
[ Szerkesztve ]
-
maxxenergie
senior tag
Szia!
Igen de ebbe a gyári keretbe raktam az SSD beépítőkeretet (speciál Fém volt) és arra az SSD-t.
1:1-ben nem lehet így SSD-t berakni, kell SSD beépítőkeret is
Vagyis be lehet rakni sufni tuninggal két műanyag kereszt merevítőt ha megfúrod és arra rögzíted az SSD-t.
vagy kétoldalas ragasztóval, vagy kötegelővel[ Szerkesztve ]
-
maxxenergie
senior tag
válasz Raymond #42521 üzenetére
Köszi
Az a helyzet az van is otthon csak gondoltam ha jobb MSATA gyorsabb stb... akkor azt veszek helyette és eladom a SATA SSD-t.
De ha semmi különbség nincs sebességben egyéb előnyökben, hogy az alapra integrálom a gyári MSATA helyre akkor maradok a sima SATA SSD-nél.
Köszi.
-
titán
CM HAF932-be szereltetek már be ssd-t? Melyik beépítőkeret fele meg oda? A 3.5-es meghajtók ilyen tálcában vannak rögzítve:
Köszönöm!
-
Raymond
félisten
válasz maxxenergie #42520 üzenetére
Simat vegyel, az mSATA nagyon rovid eletu volt es teljesen levaltotta az M.2, igy mara mar csak par modell van a piacon es lassan elfogynak azok is. Zsakutca lenne azt venni, csak akkor van ertelme ha nincs mas valasztas mint pl. egy notebook-ban.
-
maxxenergie
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném abban, hogy mi a haszna egy Msata csatolós 1155-ös Z77-es lapba annak, ha a lap gyári Msata csatolójába veszek SSD-t.
Kérdés lényege az lenne, hogy van-e értelme kihasználni ezt a lehetőséget, vagy sima SATA csatolós SSD-vel ugyanott vagyok
Megéri-e az Msata SSD vagy a sima Sata csatolós SSD is ugyanazt fogja tudni, ha mondjuk egyezik mindenben az Msatával (Samsung 840 szériák) amit kinéztem és elérhető számomra használtan.
Ha nem lettem volna egyértelmű mi előnye van MSATA SSD-nek a sima SATA SSD-vel szemben azon kívül, hogy nincsenek plusz kábelek, és külön helyet így nem foglalna mert ez egyértelmű, inkább technikai dolgokban sebességben stb...
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
pingwin92
aktív tag
Üdv!
Lenne két kérdésem:
1) Ugye jól emlékszem, hogy a Samsung 840 EVO volt az a széria, ami nem sikerült valami jól, és a 850 EVO már teljesen jó, és ajánlott?
2) A Samsung 850 EVO (250GB) és az Intel 535 (240GB) közül melyik a jobb választás, melyik a strapabíróbb - ha mondjuk az ár nem számít?
Előre is
-
mhn
tag
válasz King Unique #42513 üzenetére
Rendben, köszönöm a választ, ki fogom próbálni.
Köv. fizunál meglesz az ssd, és akkor meglátjuk, hogy mit dob a gép. Mondjuk az usb házam csak 3.0-s nem 3.1-es, de majd kiderül mit tud.@Emperor_ thx
nekem is Savage volt a bejövős, szval akkor legyen az[ Szerkesztve ]
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Erről a típusról: WD Green 2280 -240GB M.2 SATA SSD mik a vélemények?Samsung Galaxy A55 5G
-
Emperor_
addikt
Ezekből a Savage-et venném.
A TRIM hiánya a kondíció korábbi romlását eredményezi, pontos adatokkal nem tudok szolgálni.Látni fogod az állapotát, ha már az SSD-n lesz a MacOs. Még az is lehet, hogy USB-n keresztül lesz TRIM, King Unique kolléga sokat foglalkozott evvel a kérdés körrel.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
King Unique
titán
A másik topikban már kaptál válaszokat: kérdések | válaszok.
Egyébként az nem feltétlen igaz, hogy egyáltalán nem működhet a TRIM semmilyen USB-szabvány esetében. Elméletileg az ATA TRIM parancs átfordítható UNMAP nevű SCSI (UASP) paranccsá. Aztán, hogy a gyakorlatban mennyire működik, az már más dolog. De egyébként egy korábbi hozzászólás kapcsán említve volt a működésre példa, illetve itt van egy másik teszt is. Továbbá korábban említette valaki, hogy macOS alatt a
trimforce
parancs elvileg megoldja USB drive-ok esetén is.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Arra figyelj, hogy klónozás után a régi rendszert húzd le az alaplapról, mert vannak állományok amit az ssd első indításakor a win az ssd-n hoz létre, de ha látja a régi rendszert nem testi meg, hanem az aton lévő régi állományojat használja ami galibát okozhat.
-
Frawly
veterán
Ezt meg tudom erősíteni. Gyorsabban rakja össze az oldalakat SSD-vel, gondolom a sok kis fájl írása és az alacsony elérési idő a lényeges itt is. Igaz én ramdrive-ot használok böngészőcache-nek, de nem azért, mert az SSD-t kímélném (nem jelent sok kímélést az a napi kevés giga), hanem vettem a gépbe 16 giga RAM-ot, ami nem használok ki (csak kb. 8-10 gigát belőle), így gondoltam ne maradjon parlagon. Swap ilyen szinten nem kell, meg a Linux kernel is imád cache-elni bármilyen ideiglenes és felcsatolt fájlrendszert, szóval nem sok memória marad parlagon
Érzetre az SSD-vel és a ramdrive-val böngészés között nincs sebességkülönbség, mindkettő nagy ugrás a HDD-hez képest. Még akkor is, ha 30k-s fordulatszámú HDD-kről van szó SCSI RAID8456729234-ben.
-
Raymond
félisten
"...a régi rendszert átklónozza macriummal és lehet is bootolni?"
Igen, a Windows tudja hogy most SSD van alatta es aszerint allitja be magat, nem kell kulon mindefele "optimalizacioval" torodni. W7 eseteben azert raneznem a dolgokra, de a tenyleg komolyak mint a defrag ott is kikapcsolnak maguktol.
-
titán
Azt olvastam, hogy még netezéskor az oldalak is sokkal gyorsabban toltödnek be. Érdekes, nem gondoltam volna, hogy ebben is van jelentősége a vinyó/ssd dolognak. Egyébként ha vesz egy ilyet az ember, a régi rendszert átklónozza macriummal és lehet is bootolni?
-
mhn
tag
Sziasztok!
Mac mini late 2014-hez akarok venni SSD-t. Mivel garanciális '18 februárig és marha macerás kicserélni a HDD-t SSD-re, ezért abban gondolkodom, hogy egy USB3-as külső házba rakom egyenlőre és szimplán beállítom, hogy az legyen a boot disk. (ez elvileg macos alatt simán működik, nem kell hozzá különösebb mókolás)
Ezeket néztem:
Kingston HyperX Savage, Corsair Neutron XT vagy Samsung 850 EVO
Vagy 240GB-s vagy 480as. Még nem döntöttem el, bár a 2xes kapacitásért nem kell 2x annyit fizetni, szval hajlok a nagyobb fele. (ráadásul idővel lehet karcsú lesz a 240GB)Felhasználás:
Munka, nodejs,angularjs,ionic,reactjs és egyéb webfejlesztés. Azaz alapvetően sok kis méretű file olvasása jön szóba.
Nagy méretű fileok mozgatása nem jellemző, kivéve, hogy biztos lesz legalább 1 virtuális gép valami windowsnak.
Torrent nem játszik.OS: MacOS
Mivel USB-n kereszül használnám, a TRIM funkciónak búcsút mondhatok.
Ebből milyen hátrányom származhat?
Teljesítmény csökkenés? Ha igen kb mennyi? 10-20% vagy sokkal több?
Élettartam csökkenés? Ha igen, kb mennyi? A felhasználásból adódóan viszonylag kevés írás lesz az ssd-n. (legalábbis egy videóvágásra használt géphez képest biztosan)Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz #16820480 #42504 üzenetére
Nem cserere gondoltam, a sima 2.5" neztem amit bele tudsz rakni pluszba. Szoval kb. azt a 26K-t raszanod valami olyasmire aminek legalabb markaja van (WD/Sandisk, Kingston, talan meg a Goodram CX300 is belefer) es veszel egyett. Vannak nem ajanlottak mint peldaul a Kingston UV400, de alacsony iras mennyiseg mellett ez gyakorlatilag mindegy. Csak minek venni azt ha van masik amivel nincs semmi potencialis problema es ugyanannyiba kerul.
-
törölt tag
válasz Raymond #42503 üzenetére
Igen, én is azt néztem, hogy a kisebbek nem annyira érik már meg.
Közben megnéztem HDSentinel mit mond, mert már elfelejtettem pontosan milyen típus van a gépben, de nem hiszem, hogy ez annyit érne használtan, hogy megérje becserélni egy 512-esre:
HDD Device 1: /dev/sdb
HDD Model ID : INTEL SSDSCIHW120A4
HDD Serial No: CVDS*******T120A
HDD Revision : LAFi
HDD Size : 114473 MB
Interface : S-ATA II
Temperature : 47 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 134 days, 2 hours
Est. lifetime: more than 1000 days -
törölt tag
válasz Mercutio_ #42501 üzenetére
Egy Thinkpad T450s a gép. Végül is ez is egy opció, csak attól tartok, hogy jóval drágábbra jönne ki, ha 512-est akarnék venni.
Ha jól emlékszem, akkor ebbe a rövidebb kell (2242 talán?). De mondjuk ha egy meghajtó lenne a gépben, az mehetne a 2,5-es slotba, nem kell feltétlen a drágább M.2-be.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz #16820480 #42500 üzenetére
Cseréld ki a 128-ast egy 256 vagy 512-esre, a 128-ast pedig add el (most, hogy felmentek az árak jó ára van annak is)
szerk.: A lapos pontos típusa kellene, hogy tudjuk milyen (sata vagy nvme) és mekkora (2280 vagy kisebb) ssd rakható bele, úgy könnyebb ajánlani.
Igen, kevésbé melegedne, és ha kiveszed a hdd-t (mehet külső házba háttértárnak) a szellőzés is lehet javulna.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest