-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Serpenthelm
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo G510-es laptop, kb. másfél éve vettem. Processzora i5-4200M, 2X4GB DDR3 ram, Lenovo saját alaplapjával. Szeretném kicserélni a benne lévő merevlemezt SSD meghajtóra, és véleményt szeretnék kérni, hogy szerintetek melyiket inkább (az ajánlottak közül válogattam).
-maximum ár, amit rászánnék, 25ezer Ft körül lenne+- néhány ezer.
-szeretnék nagyobb ssd-t, 240 GB körülit, hogy ne legyen probléma a méretével
-laptop, SATA3
-Garancia mindegy, bár az 5 évnek jobban örülnék, lentebb kifejtem miért
-általános felhasználásAz elméletem az lenne, hogy a most bennelévő merevlemezt egy külső házba tenném át USB-ről alkalmazva, ezt pedig bele a laptopba, így a régi merevlemez lenne a fő adatok tárolására, az SSD-re OS menne, és néhány minden nap használt adat, illetve egy-két játék (nem professzionális gép persze). Erősen tudna segíteni a vásárlásban az is, ha tudnám, hogy az SSD-t pl tudnám használni néhány év múlva egy esetleges asztali gép beszerzésénél.
Úgy tudom, érdemes a lapozófájlt letiltani az SSD meghajtókon, nem okoz problémát az, ha az SSD-re semennyi lapozófájlt nem engedek? (A használni tervezett OS: Win 10 education)
Amúgy a kiválasztott néhány SSD vagy a Samsung 850 EVO, Adata SP920, SP900 (még belefér jelenlegi árán) esetleg a Kingstonok az ajánlottak közül, amik ilyesmi áron vannak. Személy szerint a Samsung felé hajlok eléggé, viszont félek a TLC chipek tartósságától, hogy mennyi időt bírnak.Előre is köszönöm segítségeteket! (és bocsi a hosszúért)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest