- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Serpenthelm
csendes tag
Na jó, valószínűleg amúgy a 850 EVO mellett döntök, de van még egy lényeges kérdésem, (remélem nem unjátok még
)
Laptopba (Lenovo G510) a beépítésnél számít, hogy 7 mm-es az ssd? A most benne lévő HDD egy 9,6mm-es, ennek a helyére (felfogatási pontjára) illeszkedik a vékonyabb SSD, vagy ehhez kell valamilyen átalakító? Valahol láttam, hogy az SD920-hoz elég sok tartozék van, ha ilyenen múlik, akkor inkább azt venném meg, mint a Samut. -
Serpenthelm
csendes tag
Ha nagyon röviden akarom összefoglalni, akkor engem csupán az érdekelne, hogy felhasználói szinten vajon észreveszem-e hogy hamarabb használódik el egy TLC SSD meghajtó, vagy sem, illetve mennyi ezeknek a tervezett élettartama nagyjából.
-
Serpenthelm
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo G510-es laptop, kb. másfél éve vettem. Processzora i5-4200M, 2X4GB DDR3 ram, Lenovo saját alaplapjával. Szeretném kicserélni a benne lévő merevlemezt SSD meghajtóra, és véleményt szeretnék kérni, hogy szerintetek melyiket inkább (az ajánlottak közül válogattam).
-maximum ár, amit rászánnék, 25ezer Ft körül lenne+- néhány ezer.
-szeretnék nagyobb ssd-t, 240 GB körülit, hogy ne legyen probléma a méretével
-laptop, SATA3
-Garancia mindegy, bár az 5 évnek jobban örülnék, lentebb kifejtem miért
-általános felhasználásAz elméletem az lenne, hogy a most bennelévő merevlemezt egy külső házba tenném át USB-ről alkalmazva, ezt pedig bele a laptopba, így a régi merevlemez lenne a fő adatok tárolására, az SSD-re OS menne, és néhány minden nap használt adat, illetve egy-két játék (nem professzionális gép persze). Erősen tudna segíteni a vásárlásban az is, ha tudnám, hogy az SSD-t pl tudnám használni néhány év múlva egy esetleges asztali gép beszerzésénél.
Úgy tudom, érdemes a lapozófájlt letiltani az SSD meghajtókon, nem okoz problémát az, ha az SSD-re semennyi lapozófájlt nem engedek? (A használni tervezett OS: Win 10 education)
Amúgy a kiválasztott néhány SSD vagy a Samsung 850 EVO, Adata SP920, SP900 (még belefér jelenlegi árán) esetleg a Kingstonok az ajánlottak közül, amik ilyesmi áron vannak. Személy szerint a Samsung felé hajlok eléggé, viszont félek a TLC chipek tartósságától, hogy mennyi időt bírnak.Előre is köszönöm segítségeteket!
(és bocsi a hosszúért)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Android szakmai topik
- Ukrajnai háború
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest