Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
Graphics
Jómunkásember
SSD cserén gondolkozok, a 840-es kiszolgálta az idejét, tökéletesen működik, de hajlamos vagyok megfeledkezni a tárhelyről, és néha kevéske.
Amúgy is újra szeretném rakni az egész rendszert a laptopon, így akkor már az új SSD-re tenném meg / habár átklónozni se nehéz /
240-256GB-os SSD-t keresek, 20 ezer a lélektani határ.
Itt aztán van minden,
Sandisk Ultra Plus / Z400s / Ultra II
Adata SP550
Crucial BX200
OCZ Trion 150
TeamGroup L3 Evo
Corsair Force 3 LE
Silicon PowerKb ezek a jelöltek, van ezekből tuti tipp,?
-
Imi1981
veterán
válasz DrojDtroll #35583 üzenetére
Ok kösz! Észre se vettem .
-
Bodor
veterán
válasz DrojDtroll #35582 üzenetére
Corsair Force GT 90GB !! Gari miatt meg ne aggódj, ez ez az egyik legtartósabb darab, amit ismerek. Csapj le rá, mielőtt elviszik, mert szerintem ennél jobb, most nincs. Újat meg nem érdemes 64 GB-osban venni, mert nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz gomirat #35584 üzenetére
Sp920 limitmentes garos és az sx930 is.
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
gomirat
csendes tag
válasz Viktor81 #35578 üzenetére
A webáruházakban (aqua,ipon,pcx) néztem szét először, hogy mit és menyiért mérnek manapság és a látottak alapján nem tudtam dönteni.Az említett helyeken a 19k - 24k intervallumban kb 20 típus található vannak gyártók akiknek több tétele is, ennyiből már nem tudok választani . Akad egy-két gyártó akiknek nem nagyon látom emlegetni a termékeit a topicban pl.:Toshiba, Silicon Power.
Szóval ez nekem hirtelen túl nagy mozgástér is volt.
Egyébként az ADATA SP920 256GB szimpatikus, ennek milyen a garija ,úgy értem tartalmaz e írási limitet?Üdv.
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Nagyon low budget ssd-t keresek. 64 giga elég. Csak az os lenne rajta. Garancia nem kell sok az alacsony ár miatt.
Ascrock 980DE3/U3S3 laphoz kellene
-
Imi1981
veterán
Sziasztok!
Én elég sűrűn hibernálom a gépem kikapcsolás helyett ,ez nem baj ssd-nél?[ Szerkesztve ]
-
k.arnold
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Tőletek itt a fórumon SSD meghajtó beépítéséről, vásárlásáról.
Első kérdésem lenne, hogy egyáltalán tudok-e rá csatlakoztatni SSD meghajtót valamilyen formában.
Alaplapom típusa: Gigabyte Technology Co. Ltd. G41M-ES2L (Socket 775)Hirtelen csak ennyit tudok. :/
Köszönöm!
-
Viktor81
senior tag
válasz gomirat #35577 üzenetére
Szia !
Olyat árat szabtál, amivel nem nagy a mozgástér ekkora méreteben. (nehezen hiszem el, hogy ez véletlen... )
Fordított orrendben:
3. Kingston HyperX Fury 240 - ez a legolcsóbb, de a legkevesebb garos (3 év) - marad 2e Ft-od
2. ADATA SP920 256GB - elég megbízható vezérlő és NAND, reg. után 5 év gar
1. Intel 535 240 - 5 év gar. és Intel (bár, ha jól tudom SandForce vezérlő, aminél a teljesítmény erősen függ az adatok milyenségétől)+2 eFt-ért belefér az ADATA SX930 240GB is.
Végső soron egyikkel sem jársz rosszul.V.
-
gomirat
csendes tag
Sziasztok,
Haldoklik a rendszer HDD-m ezért elérkezett az idő SSD-re váltani, mostanáig nem érintett meg a téma így nem vagyok képben a technológia pillanatnyi állásával viszont a 2 hónapos csemetém mellet nincs időm alaposan végig olvasni a jól összeszedett infókat hogy kisüssem melyik eszköz lenne számomra a legmegfelelőbb ezért most megpróbálom a rövidebbik utat választani a segítségetekkel.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
24.000 Ft
2. Mekkora SSD-re van szükség?
240 - 256 GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
asztali gép, SATA3
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
http://www.asus.com/hu/Motherboards/M5A99X_EVO_R20/
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
3 év (persze ha van ár/teljesítményben azonos vagy nagyon hasonló 5év garos akkor az is érdekel)
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
átlagos felhasználás Win7/Win10 rendszer + WOT, CIV játékamennyiben belefér az ajánlásba egy mondat vagy link erejéig hogy miért azt ajánlod, külön imát rebegek a lelki üdvödért a következő szentmisén
válaszaitokat előre is köszönöm -
TeeJay
félisten
válasz Viktor81 #35568 üzenetére
annyit hozzáfűznék azért hogy nálam pl 2 SSD lenne már a laptopban és az 1TB-os az ODD keretben
SATA2-es portok vannak még csak az enyémben de még azon is 100x többet ér egy SSD mint a HDD
hiszen 200MB-os sebességet ott is tud produkálni míg a merevlemez sohaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Roxkex
senior tag
válasz Viktor81 #35568 üzenetére
Rendben köszi ! Így már mindent értek
Nem szerettem volna pórul járni ezért kérdeztem rá - na meg hardverek távol állnak tőlem - a samsungot fogom megvenni a silverstone kerettel és ez eszembe se jutott , hogy az SSD rakjam az opti helyére.Még 1x köszi !
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
icp1970
senior tag
Sziasztok.ADATA "XPG SX900 2.5 modelről mi az általános vélemény?Mennyire ,gyors,és megbízható ez a model?Mindjuk egy Fury hoz viszonyítva?Köszi előre is a választ.
-
ToniSoprano
addikt
válasz #95590400 #35570 üzenetére
Köszi, mondjuk én úgy olvastam akinek 2GB ramja volt, annak gyorsabb volt a 8.1-gyel, vagy 10-essel egéész jól elment és gyorsabb volt, mint a 7-essel, bár ott meg jó hogy van start menü. A memóriára nem nagyon akarok költeni első körben, mert ddr2-es memóriával ha elromolna ez a 7 éves notebook nem nagyon tudnék mit kezdeni ezzel a régi memóriával.
A Kingston hyperx fury jó választás, az árkategóriájában van jobb?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ToniSoprano #35569 üzenetére
határozottan érezni fogják az ssd-t még ők is. bootoláskor, programinduláskor, meg úgy pörgősebb is lesz. apám, pl. amikor a 7200-as notivinyót lecseréltem, elsőre észre sem vette. után meg már sshd-t követelt magának, mikor kifogyott a tárhelyből és emiatt visszacseréltem.
régi gép, win7 32 bit, + a 2 gigás rammodul, a 3 gigához még nem kell a 64 bit. nem lehetetlen, hogy elég nekik a 2 giga. de a 3 már tuti.[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
Apámék megkapták a régi notebookját a nővéremtől: [link] A gond az, hogy 2 GB ram (sajnos 2x1 GB) van benne, korábban Vista volt rajta, most Windwos 7-et tettem rá, azért elég lassúcska. (A gond az, hogy ddr2-es memória kell bele és a régi 2 GB DDR2 5700 Ft körül van, és 4 GB ramhoz kettő kellene bele.)Nyugdíjasok, alapvetően munkára kell, meg netezni, word excel, statisztikai SPSS programok ilyesmi, nem cserélgetik gyakran a gépeket, kb amíg ki nem purcan, vagy be nem lassul, addig fogják használni, 110 Gb hely nekik elég, a belső vinyőból csinálhatok külső meghajtót majd nekik mentésre.
A kérdéseim:
1. Ha beleteszek egy az ajánlottak között lévő 120 Gb-os Hyperx fury-t, ami nekik elég érezhető lesz a különbség? (13 ezer Ft-ért jó ajánlatnak tűnik, javaslat van azt is megköszönöm)
2. Emellett kell-e még 2 GB mellé memóriát is kell vennem bele és ha igen mennyit, 3 GB elég lesz?
3. Melyik rendszert telepítsem rá szerintetek? (Mivel szüleim főiskolán óraadók ezért ingyen lehet rá telepíteni win 7, win 8.1-et, vagy win 10-et is legálisan)
4. Mindegyikből van x86-os és 64 bites változat, abból melyiket? (gondolom nem kell a 64 bites, de azért gondoltam megkérdezem.)Segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz Roxkex #35564 üzenetére
Szia !
Leírtam Neked, nemde ? Azt gondoltad viccelek ? Nem szórakozásból mondtam, hogy a HDD megy az ODD helyére, az SSD pedig a HDD helyére ! Sokkal egyszerűbb lenne az SSD-t beletenni a keretbe és betolni az ODD helyére, de az ODD nek nem szoktak "gyors" SATA szabványt kiépíteni, ezért az SSD-t durván visszafogná. HDD-nek a SATA2 is sok. Mivel a SATA szabvány alapja is a kompatibilitás, menni fog benne HDD, SSD is, csak SATA2 sebességgel.
Samsung 850-et vegyél. Amennyiben mégsem azt, hanem ADATA-t, akkor a 920-at, de inkább a 930-at., vagy Intel 535-öt.Viktor
[ Szerkesztve ]
-
Roxkex
senior tag
Egy picit régebbi mit !? - Keretet ? Vagy ssd-t ? Vinyót semmiképpen se akarok újat venni , mert ez volt a laposhoz is és az úgy már sok lenne pénzben :\ Előre is köszi !
Szerk.: Az megoldható ,hogy ha ezzel a kerettel szerelembe ,hogy a ODD előlapját rá rakjam , tehát ,hogy ne nagyon üssön el a laptop stílusától
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
ló úr
őstag
válasz Roxkex #35564 üzenetére
Mindkettő jó. Samsung minőségibb szerintem Ha nem sokkal drágább akkor Samu, ha viszont sokkal akkor Adata is fasza kis ssd. Én egy Hyperx Furyt használok. Kici occo és hozza azt amit elvárok egy ssdtől Pedig a laptop nem egy erőmű. Egy 2 magos Sandy Bridge Celeron van benne 1.6 ghzen, 4GB ddr3 rammal plussz a sallangok de nincs akadás, gondolkodás semmi. Repül a picike.
Azt, h melyik winyót támogatja nemtudom, nekem jövőhéten lesz beépítve a 250-es WD Scorpion Blackem. Ez talán sataII-es de 7200 rpm. Tökéletes lesz a Fury mellé tárhelynek meg 1-2 régebbi játéknak amit a hd 3000 elvisz
Vedd meg a keretet, Silverstone nem lehet olyan fos, tedd bele a winyót és próbáld ki, ha megy megy ha nem, akkor veszel egy picit régebbit bele és ennyi. De szerintem mennie kellene"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Roxkex
senior tag
Köszi szépen !
Szerintem akkor a Samsung lesz , az szimpatikusabb (te a kettő közűl melyiket vennéd amúgy ? ).
Illetve lenne még 1 kérdésem , kinéztem egy keretet silverstone keret amelybe majd a most meglevő 1TB-os Toshiba MQ01ABD100as névre keresztelt HDDmet szeretném belerakni és azt az pedig az ODD helyére. Ez ezzel a kerettel megoldható ? Illetve a lapos támogatni fogja ? (elvileg a vinyó az 5400rpmes + 3gb/s-es - ezen oldal szerint [link] ha jól értelmezem). Mert olvastam egy helyen hogy a laposom (inspiron 3537 i7es) slotja nem feltétlen támogat minden HDD-t (elvileg ami 3gb/s fölötti).Előre is köszi ! Hardver téren nem nagyon vagyok otthon
Szerk.: Idézem : "ODD helyén lévő port nem támogatja a Sata 3-as eszközöket, vagy ha támogatja, akkor csak olyan HDD fog látni ami 3GB/s-nél lassabb (pl.: Dell Inspiron 3537, 5537, 3737, 5737)."
[ Szerkesztve ]
-
ludi85
tag
Sziasztok!
Szeretnék a gépembe egy PCI Expressz-es (M.2) SSD-t de nem vagyok benne biztos, hogy az alaplapom támogatná.
Amit szeretnék az PCI Expressz 3.0 x4-es SAMSUNG SM951 M.2, de az alaplapom (ASrock Z97 Pro4) csak a PCI Expressz Gen 2 x2-es SSD-ket támogatja. A kérdésem, hogy elmenne-e lassabban, szóval esetleg ha később cserélném az alaplapomat újabbra akkor megtarthatnám.Köszi!
Mindenhol jó fiatalon, Kivéve a ravatalon!
-
Oetker
csendes tag
Sziasztok!
SSD-t szeretnék vásárolni átlag felhasználásra, 250 GB környékén a samsung 850 evo-t és az intel 535 series-t néztem ki eddig, egy árkategóriában vannak melyik lenne jobb választás, vagy mindegy, vagy esetleg tudtok valami mást ebben az árkategóriában?
Köszönöm a segítséget! -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem 4 db ssd-t , "tetszés" szerinti sorrendbe írom be nektek. TI melyiket javasoljátok e négy közül a leginkább ? (30 az ultra plafon ár amit szeretnék rá költeni!) - Ha van esetleg aqua / ipontól / pcxtől jobb deal amit tudtok akkor szívesen meglesem :3 - De ez az elsődleges , hogy ezen négyközül melyiket javasoljátok a legjobban átlagos felhasználásra egy Dell Inspiron 3537 (i7es) laposba (ha esetleg nem rakható bele a laposba azt is jelezzétek , hardveres téren nem vagyok egy zseni xD). Leginkább az oprendszer (w10) lenne alatta , illetve iskolához a VS.
-
törölt tag
válasz Viktor81 #35554 üzenetére
663 napnyi üzemidő alatt 9,66 tera. netezés-offisz-pdf-kép jellegű dolgok, minimál letöltögetés. "napi" 14,4 giga írás. azaz ez pl. harmadolva, ha 8 óra üzemet nézünk.
jaja, így megy ez.
3,5 éves 120 gb v300, 64 TB-nyi minimum limittel.
megjegyzem, azt is nézd meg hozzá, hogy mennyi ebből a letöltés forgalma. meg fogsz lepődni, de a rendszer is rengeteget ír a meghajtóra.[ Szerkesztve ]
-
icp1970
senior tag
válasz poci76 #35550 üzenetére
Köszönöm a hozzáértő választ. sutszi:Éppen arról írtam hogy nem pusztán a sebesség számít,hanem a strapa is.Könyörgöm ilyen alapon semmi értelme nem lenne a topiknak,mert az összefoglalóba be lehetne írni,válaszd a legolcsóbbat vagy amalyik a legszimpatikusabb ,hiszen valós helyzetben nem fogod érezni a különbséget,megbízhatóság terén meg bármelyik el romolhat idó előtt mind egy hogy TLC vagy MLC.És ennyi.De már megkaptam a választ.
[ Szerkesztve ]
-
poci76
aktív tag
válasz Viktor81 #35554 üzenetére
Mióta hazaértem, a következő mennyiségű írott bájt került az SSD-re a task manager szerint:
- Firefox: 2GB
- NT kernel & system: 1,6 GB
- PSANHost.exe: 1,4 GB
- Panda_URL_Filteringb.exe: 880 MB
- schost.exe: 400 MBEz >6GB. A munkahelyemen is ez a gép ment, gondolom, ott is rákerült pár GB. Hát, így megy ez.
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Már megbocsáss, de szerintem ez esetben a hiba inkább Nálad van ! Nekem ma 1 hónaposak az SSD-im, torrentre vettem, 1 hónapja 0-24-ben töltenek le és így járok 800GB írásnál. Hogyan lett egy rendszermeghajtón 4 hónap alatt 1000GB ? (Azt már nem is mondom, hogy van egy 2009-es Intel X25M G2-m, ami csak rendszerként szolgál és 3,74 TB-nál jár...)
V.
-
ló úr
őstag
Nekem a 120 GB-os HyperX Furym 1 hetes, erről megy minden jelenleg. Rendszer, torrent, starcraft 2, half life 2, minden. 147 GB nál járok úgy h leteszteltem sebességileg is ami sok felesleges GB írást tol rá.Lesz hozzá egy optibay és egy 250-es Scorpion black, csak mivel dolgozok állandóan, esténként már nincs időm ilyeneket vásárolni.
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
TeeJay
félisten
ha 2000 programozást kibír egy 3D VNAND TLC cella akkor az 1TB-os 2PB-ot
az 500-as 1PB-ot a 250-es meg legalább 500TB-ot el kell tudjon viselni
SSD gyilkolós tesztben meg még ezt is vagy 5x túlteljesítettehavi 10TB írással is évente 120TB-ot kap, a 250-es így is kibír 4évet legalább
én nem tojnék be a 850EVO-tól, összegyűjtöm a pénzt az 1TB-os példányra és torrent alá berakom aztán ha 5évet megy akkor annyit megyMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MrSealRD
veterán
válasz icp1970 #35549 üzenetére
Egyrészt itt már inkább egyéni prioritás is számít. Az egyikre van pluszban fél év gari a másikhoz képest. Kérdés, hogy neked ez mennyire fontos. Mindegyiknél van esély a pusztulásra. Ha egy az ár és nem számít az írott mennyiség meg a gari akkor PRO, ha számít a gari akkor meg EVO.
A választás kérdés mindig attól függ... Ha sebesség oldaláról nézed a kocsikat, és ugyanolyan áron erősebb motorral szerelt kocsit is kaphatsz akkor azt választod mert az jobb. De a büdös életbe nem fogod hasznát venni, mert úgysem fogsz 200-al menni mindenhol amikor más által vagy limitálva...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
poci76
aktív tag
válasz icp1970 #35544 üzenetére
A pro memóriacellái kb. 3x annyi írási ciklust viselnek el, mint az evo cellái. A vezérlő áramkör kb. ugyanolyan megbízható. A 250 vagy 200 GB írás kb. semmi egy SSD számára. Ha valóban ezek az értékek, akkor mindkettő nullkilométeresnek számít. Egyforma ár esetén természetesen a pro sokkal jobban megéri. Csak az a kérdés, hogy mennyire valós a 250 ill. 200 GB írt adatmennyiség. Mert én januárban vettem a saját SSD-met, csak a rendszer fut róla, az adataim HDD-n vannak, és most tartok 1 TB-nál.
-
icp1970
senior tag
válasz MrSealRD #35548 üzenetére
Köszi a választ.Bocs de sokszor nem értem ezt a hozzáállást."gyakorlati oldalát úgysem fogod érezni. " Én nem azt kérdeztem hogy a drágább fel ár esetében megéri e a Pro.Azonos áron kérdeztem,és mint írtamert technológia alapján jobb a Pro.ez ugyan olyan dolog hogy hiába nem érzi az ember a normál használat során az ssd-k közötti sebesség különbséget,vagy az 1300Mhz vs 1600Mhz és ramok között sem érzékel az ember normál használatnál különbséget,akkor is ugyan annyiért a jobbat válassza.
-
MrSealRD
veterán
válasz icp1970 #35547 üzenetére
Olyasmire vagy kíváncsi aminek a a gyakorlati oldalát úgysem fogod érezni. Persze veheted a PRO változatot mert technológia alapján jobb... De az lesz a valóság, hogy mire ez érdekes lenne addigra már 2-szer kicserélted a géped ssd-vel együtt... emberi időn belül nincs ennek tétje, ha nem őrült terhelésre veszed.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
icp1970
senior tag
Értem én hogy persze minden meg történhet.De arra lennék kíváncsi hogy,úgy tudom az MLC tartósabb strapabíróbb megoldás mint a TLC .Ugye ez tény?(hiszen a topik ajánlóban is a Professzionális, nagyobb írási terhelést jelentő haszálatra MLC SSD-k az ajálottak.Tehát nem a véletrenre alapozva,hanem mint tény ként kérdezem hogy % ban ill gyári spec alapján mennyivet többet a Pro mint az evo?
-
Csorbi
addikt
válasz #59070464 #35542 üzenetére
Az adatok biztonságával kapcsolatban ne az adjon biztonságot, hogy 850 Pro-t veszel, vagy neadj'isten egy Fury-t! Biztonsági mentés, legalább 2 példányban, 2 külön helyen!
Esélyeket meg ne boncolgassunk, hogy melyiknek van nagyobb esélye arra, hogy bedöglik hamarabb, mert mi van ha mégse...akkor ki lesz a hibás? -
icp1970
senior tag
Sziasztok.haveromtól SSD-t szeretnék vásárolni.Azonos áron tudnék venni 256GB 850 EVOT ill 256 gb 850 Prot. A 850 Pro fél évvel idősebb és 250GB írás van rajta.Az evon 200 GB.Mindkét ssd garis.Melyik érné meg jobban azonos áron,kb hány %-al tartósabb az MLC 850Pro,a Tlc 850 evónál?Köszönöm előre is a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Humy
csendes tag
Sziasztok!
[link]Eme 4 típus közül van olyan amire nyugodt szívvel azt meritek mondani hogy megvehetem?
Windows, pár játék és talán picike torrentek ami menne róla. Nem akarok egy 20 ezresnél többet költeni.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
törölt tag
Ilyen jellegű endurance tesztet tud valaki linkelni 850 Evo-ról? Eldöntöttem, ma valamelyiket megveszem a ThinkPad X200-ba (C2D P8600, 8GB DDR3, Linux).
850 Pro 256 GB:
- 10 év garancia (helyett 5 év)
- 150 TBW
- nagyon jó fogyasztás
- legjobb teljesítmény
- 37k850 Evo 500 GB:
- 5 év garancia (helyett 3 év)
- 150 TBW
- legjobb fogyasztás
- nagyon jó teljesítmény
- 42kMost 850 Pro 128 GB-val lavírozok. Ha eddig el voltam vele, miért ne lenne elég a duplája? Viszont 5k difivel kétszer akkorát vehetek, nagy a kísértés. Azonban nem biztos, hogy olyan nyugodt lennék az adatok biztonsága tekintetében, mint a Pro-val (fontos dokumentumok, manual-ok, vásárolt ebook-ok, pdf-ek, jelszavak, telepítő készletek, stb.). Egyébként ha a Pro 256 150 TBW-t ad meg, ahogy már az 500-as Evo-ra is, akkor jól érzékelem, hogy ebből nem feltétlen következik az, hogy az adataim egyforma biztonságban vannak? Attól most tekintsünk el, hogy esetlegesen a Pro gyárilag hibás, vagy egy hónap után esetlegesen bedöglik.
[ Szerkesztve ]
-
d.szabolcs
csendes tag
Sziasztok!
Asus z170 pro gaming, lapom van van rajta m2 csati.Nem tudom milyen ssd-t vegyek nem értek hozzá. sata vagy m2.
SSD téren nem vagyok otthon valami jót,gyorsat, 250GB körülit.
Árban persze nem a legdrágább ,felső közép kategória mehet szerintem.
Köszi
sziasztok[ Szerkesztve ]
-
1Laci
tag
Helló, régebbi notebookba kéne:
• ADATA SSD Premier Pro SP550 480GB SATA3
• Corsair Force LE 2.5'' 480GB SATA 3 6Gb/s
• OCZ SSD Trion 150 Series, 480GB TRN150-25SAT3-480G
• SanDisk SSD PLUS 480GB SSD, 2.5” 7mm, SATA 6 Gbit/sEgy ár az összes, a Samsung 850 evo 20euróval drágább ezektől. Normális esetben azt venném, de megéri azt a +20 eurót?
Ha nem, akkor az ADATA néz ki a legjobbnak, utána OCZ, Corsair és a SanDisk a legcsicskább első ránézésre valakinek esetleg tapasztalat, vagy bármi infó ezekről? Melyiket? -
törölt tag
A csíkszélesség viszont csökken. Előbb-utóbb nem lesz semmi professzionális célra? Tudom nem így van, de a kérdést valahogy így kellett feltennem, hogy aztán megértsem a választ. Az M6 Pro 19nm.
Annyira utálom a Samut, hogy bár elismerem, ő a legjobb (850 Pro), de szerencsére 6k-val drágább ennél a Plextor-nál, amitől már csak egy hajszál választ el, hogy megrendeljem. Az Extreme Pro ára is ugrott a mai nappal vagy 6-8k-t több üzletben is.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz #59070464 #35531 üzenetére
Az SX930 egyébként miért nem szerepel az ajánlóban a "Professzionális, nagyobb írási terhelést jelentő felhasználásra" csoportban
Azért,mert csak 16nm-es csíkszélességű MLC NAND-ok vannak benne, nem pedig 20 felett.
Először a profiban volt, de kiszedtük,mert felhívták rá a figyelmet.
-
lazydog
addikt
-
kano
nagyúr
válasz #59070464 #35531 üzenetére
Adata SP920 is limitmentes, de lassabb mint az SX930.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
törölt tag
Az SX930 és az M6 Pro mellett mi van még, ami ténylegesen limitmentes? Egyébként az M6 Pro biztosan? Széttúrtam a netet, de semmi konkrét erre vonatkozót nem találtam. Az SX930-nál legalább világosan leírják a review-ba, hogy TBW mentes.
Az SX930 egyébként miért nem szerepel az ajánlóban a "Professzionális, nagyobb írási terhelést jelentő felhasználásra" csoportban, amikor ő is limitmentes és a teljesítményét is dícsérték?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
lazydog
addikt
válasz Lacielvtárs #35525 üzenetére
Ha a lassú aszinkron NAND-es változatod van, hiába frissítenél firmware-t, még ha engedné is azt.
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
lazydog
addikt
válasz Mezga Aladár #35523 üzenetére
Jelentem, igen.
És javaslom levételét a "szégyenlistáról".Óvni szoktak a Kingston V300 vételétől, nem egészen ok nélkül. Vagy két éve, titokban, olcsó és lassú NAND-ekre cseréíte a gyártó a flash memóriákat.
Viszont nemrégiben kíváncsiságból bevállaltam egy ilyet, egy hasonlóan régi SATA2-es gépembe, és kellemes meglepetésben volt részem. Olyan a teljesítménye, mint fénykorában volt. Arra gyanakszom hogy ismét változtattak, de most a jó irányba.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
válasz Mezga Aladár #35523 üzenetére
nekem is van egy ilyen otthon és engem is érdekelne rá a választ...
van értelme ezeket frissíteni?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
férfiállat
tag
Hali!
Asztali gépbe szeretnék venni egy 240gb-s ssd-t mit ajánlotok? -
Mezga Aladár
veterán
Tesztelte már valaki a Kingston SSDNow V300-ast, 608 firmware-el? Ez már ha minden igaz 15nm-es.
-
Joe fiú
senior tag
Most jött meg a 240GB Fury SSD-m, tudom, hogy nem ide tartozó kérdés,de hátha valaki segít. Szükséges beregisztrálni valahol, vagy csak simán a számla igazolja a 3 év jótállást?
-
törölt tag
Az Intel 730 miért lett az utóbbi időben kétszer drágább, mint volt? Legalább is a 240-es, de mindenhol.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
lazydog
addikt
válasz Anubris #35515 üzenetére
Nincs olyan hogy SSD játékra, vagy más egyéb célra. Ha jó akkor mindenre jó.
Létezik olyan M.2 foglalatú SSD, amelyik lényegesen gyorsabb, de ezt az alaplapnak is támogatnia kell. A Samsung 850 Evo nem gyorsabb M.2 kivitelben.
Egyértelműen a Samsung 850 EVO a jobb.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
erer1000
őstag
elfekvőben van a családban 11db 8GB microSD
http://www.ebay.com/itm/10-x-Micro-SD-TF-Memory-Card-Reader-to-SATA-SSD-Adapter-RAID-Quad-Converter-/291651919219?hash=item43e7cf1d73:g:~4QAAOSwJkJWiMOk
ha egy ilyenbe beleraknám őket, az mekkora öngól lenne?
azaz pl elérési időben hol vannak az SD-k az ssd-től? tudom sebességben sokkal alatta
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
bocsánat ha buta kérdés, de nem értek a témához.
A 850 EVO M.2 Sata és a Sata3 2,5 változat között van jelentős sebességbeli különbség?Illetve még az érdekelne, hogy játékokhoz a Hyperx Savage vagy a 850 EVO a jobb?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz joefasalasso #35506 üzenetére
Vállalati környezetbe jó választás volt. Én itthonra is azt vettem.
⭐ Stella
-
desigo
senior tag
Üdv !
Samsung 850 Evo SSD-met nem tudom regisztrálni a my.samsung.hun.
A legördülő menüben nincs Aqua és az egyéb mezőt kiválasztva és külön beírva sem sikerül.
Valakinek sikerült már Aquában vásárolt Samsung SSDt regisztrálni? -
RIC5I
tag
sziasztok
2 ssd-t szeretnék venni
1 120gb osat windowsnak maximum ilyen 15.000ft környékén garancia 3 év nekem jó szerintem annyi idő után cserélve is lenneés egy 240gb osat 23.000-25.000 ft környékén amit játékra használnék itt is jó a 3 év gari ha árban így jön ki
köszönöm a segitséget
Hatékonyság nem tetszés kérdése.
-
törölt tag
válasz joefasalasso #35506 üzenetére
"Windows lenne csak rajta, pár szkennelt doksi." - 850 Pro
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron 3537-es (i7) laposom és (most , hogy lassan vége a félévnek - már csak 2 vizsga :3) szeretnék venni egy (minimum) 250gb-os SSD-t , lehetőleg úgy , hogy a régi vinyóját is tudjam használni :3
Hogyan lehetne ezt megoldani ? Mire kell odafigyelni ,hogy be tudjam rakni a laposba ?
(Lehetőleg amúgy , aqua , ipon , pcx jöhet szóba - vagy esetleg olyan bolt ami keleti/nyugati 10-20 perces séta környékén van)Előre is köszi :3
-
lazydog
addikt
válasz Imi1981 #35502 üzenetére
Ha hosszú távon is megtartod ezt a lapot, akkor nem érdemes a leggyorsabb típusokra költened.
Óvni szoktak a Kingston V300 vételétől, nem egészen ok nélkül. Vagy két éve, titokban, olcsó és lassú NAND-ekre cseréíte a gyártó a flash memóriákat.
Viszont nemrégiben kíváncsiságból bevállaltam egy ilyet, egy hasonlóan régi SATA2-es gépembe, és kellemes meglepetésben volt részem. Olyan a teljesítménye, mint fénykorában volt. Arra gyanakszom hogy ismét változtattak, de most a jó irányba.
A magam részéről OCZ-t nem vennék többet, mivel mint sokan mások, én is controller-halál áldozata lettem. Pedig az egyik legjobbnak számító Vector-om volt.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Imi1981
veterán
válasz lazydog #35501 üzenetére
Igen azt már olvastam hogy a sata 2 300 MB/s de az is agyonveri a merevlemezem ami 50MB/s a jobbik meg 70MBs az olvasás ,az írás meg lassabb valamivel . A jelenlegi ssd-m amit most vettem használtan az 250/170 MB/s de ez is villám a merevlemezhez képest .
Gépet mostanában nem cserélek mert azt is most vettem használtan és elégedett vagyok vele (a régi gépemhez képest ez is nagy ugrás) esetleg nagyobb procit rakok bele később .
Köszönök minden segítséget neked így már tiszta minden !esetleg még annyit ha később lecserélem ezt az ssd-t milyen márkák közül válogassak? Vannak kimondottan kerülendő márkák ?
[ Szerkesztve ]
-
lazydog
addikt
válasz Imi1981 #35500 üzenetére
Nincs más választásod, de nem is szükséges mSATA egy asztali gépbe.
Viszont ,hacsak nem tervezed rövidesen lecserélni néhány generációval újabbra a jelenlegi lassú SATA2 csatlakozós géped, a leggyorsabb SSD sem fogja hozni a tőle egyébként elvárható maximumot.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Íme az új Android Auto!
- Asszociációs játék. :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest