Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Micro Four Thirds
- Azonnali notebookos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fehercsoki
aktív tag
Sziasztok, főleg ArmA 3 miatt SSD vásárlásra kényszerülök, a problémám az, hogy a HDDről nem tudja elég gyorsan beolvasni a szükséges adatokat, ezért nagyon leesik az fps, több féle SSD-t is néztem, viszont nem tudok dönteni. A lehetséges SSD-k: Kingston V300 120gb(alacsony ár miatt), Intel 530 120gb, Samsung 850 Evo 120gb. Természetesen nem ragaszkodok ezekhez, viszont ezeknél drágábbat nem tudok venni.
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD: általános, főleg játékok
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 23k
3. Mekkora SSD-re van szükség? 120gb
4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD? Windows 7 illetve ha megjelenik akkor Windows 10(dx12 miatt muszáj váltani)
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? asztali gép, SATA3
6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? Gigabyte GA-B85M-D3H -
t72killer
titán
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD -> egyvelegy: videovágás, képszerkesztés, OS, játék
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 200EUR/60kFt
3. Mekkora SSD-re van szükség? 500GB-1TB
4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD? Win 8.1/10 (ez miért kérdés? lehet gond linuxokkal?)
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? mSATA, Latitude E7450-es notiba
6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? - ld előző pontA hamarosan érkező Latitude E7450-em csiga gyári SSD-jét szeretném nagyobbra+gyorsabbra cserélni. Ahogy a képeket nézem a gépezetről, csak mSATA jöhet szóba. Eddig asztaliban nagyon jó tapasztalatom volt a 2.5" SATA OCZ Vector-ral, sebességben nem szeretném lejjebb adni.
Kérdés: az mSATA meghajtóknak van bármilyen alapvető hátrányuk a 2.5"-os nagytesókhoz képest a kisebb max kapacitást leszámítva?
Kérdés2: lehet gond a kompatibilitással, hogy a noti xy típust nem szeret?
Eddig kinézett modellek: Samsung 840 és 850 EVO (mi a különbség?), Crucial m550 v mx200, de nyitott vagyok bármilyen egyéb javaslatra. Szempontok: tartósság, sebesség.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
rup1u5
nagyúr
-
Balathruin
veterán
válasz Sergiohu #28294 üzenetére
Összefoglaló:
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik! -
Sergiohu
tag
Sziasztok, SSD problémával hova fordulhatok kérdezni?
OCZ Agility 3 60GBNa ez tényleg az utolsó, holnaptól...
-
bebe159
aktív tag
válasz bebe159 #28291 üzenetére
Bocsi, kiegészíteném az előző kérdésem:
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD// irodai programok, böngészés
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? // 17k kb.
3. Mekkora SSD-re van szükség? // 120/128 gb
4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD? win 8.1
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? // SATA 3 (mini-itx)
6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? // Asrock B85M-ITX vagy Asrock FM2A78M-ITX+Köszi előre is a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
bebe159
aktív tag
Sziasztok!
Milyen ssd-t tudnátok ajánlani 120/128 gb méretben, ami olcsó (de nem retek.)
Köszi!
-
Dugos
tag
Sziasztok!
Hp 450 G2 laptopba keresek 128 GB-os M2 sata csatlakozójú ssd-t. Win 8.1-el lesz használva, kb 25öt szánok rá, általános felhasználásra lenne, oprendszer és programok alá.
Az Adata sp900ast néztem eddig , ez megfelelő szerintetek? Egyéb ajánlások?
-
kvio1
tag
Sziasztok! Itt találtam egy új samsung 850 evo ssd-t 18 -ért, 3 év gari van rá. Szerintetek megéri megvenni?
-
SRII
őstag
hali szakik.
Erről mi a véleményetek? 60GB Corsair Force LS SSD-SATAIII (CSSD-F60GBLS)
Érdemes megvenni, gyorsaság megbízhatóság terén kérdezném, az ssd-ék tápláléklánc oszlopán hol helyezkedik el e termék?
win7 és egy vagy 2 játék lenne rajt, erre használnám
Köszönöm válaszotok.[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
Feri_1
csendes tag
Sziasztok.
Van egy ASUS asus 555LD laptopom, amibe próbálok egy 120 Gb-os Intel 530-as installálni. Az elején nem is látta, így partícionáltam (NTFS) egy másik gépen. Most már látja a Bios-ban, de ha USB-ről bootolva próbálom telepítenmi a 8.1-es windows-t, akkor nem látja az SSD-t (az eredeti winyót lehúztam).
Szerintetek hol rontom el, és hogy kéne megoldjam?
Kösz, Feri
A samsungnál semmi ilyen gondom nem volt a másik gépen, egy állat vagyok, hogy váltottam -
Tazsam01
tag
Üdv:
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD: általános, vagyis oprendszer és programok alá, de leginkább csak oprendszerhez
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? Gyakorlatilag csak az számít, hogy 2-3 évre kapjak egy megbízható típust a lehető legolcsóbban, érzékeny vagy értékes adatot nem tervezek tárolni rajta. Kifejezetten rendszer ssd lenne.
3. Mekkora SSD-re van szükség? Úgy gondolom a win 8.1 v. 10 el fog lébecolni kényelmesen egy 120-as ssd-n de javítsatok ki ha tévedek.
4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD? Win8.1 v. 10.
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Asztali gép, SATA3
6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? alaplap: asus sabertooth 990fx r2.0 / 2 * Corsair 2x4GB DDR3 1866MHz CMZ8GX3M2A1866C9 / FX-8350 gyári órajelen (néha alul feszelve, húzni nem is tervezem) -
Mankó
veterán
Úgy néz ki sikerül szereznem egy garis Samsung 840 pro 128-as ssd-t. A kérdés már csak az, hogy a meglévő Intel SLC-m helyére tegyem az asztali gépembe Gigabyte Z87M-D3H alaplapra, vagy a Lenovo T420-as laposba?
Szerintetek melyik esetben látnék releváns sebességbeli különbséget a 2 ssd között?fenergie84: Hosszú vívódás után én se mentem bele a használt, gari nélküli 840 pro vásárlásba. Igaz hogy sokat lehetne spórolni az ilyen üzletekkel, de egy esetleges meghibásodás esetén a bukás is még mindig sok.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz fenergie84 #28279 üzenetére
Bár az Intel 530 megbízható típus, és az általad említett ár is tényleg nagyon jó, de mit csinálsz ha váratlanul elromlik az SSD, mondjuk vezérlő hiba miatt?
Neked kell tudnod, hogy bevállalod-e! -
Mankó
veterán
Liteonit 256 Gb msata ssd-vel van valakinek tapasztalata? Lenovo T420-ba tenném. Van esetleg 25-ig jobb ajánlat, vagy inkább tegyek bele egy 128-as sata 3.as normál méretűt? Mert egy 128-as méretűn is vígan elférnék.
-
Emperor_
addikt
-
válasz MasterMark #28268 üzenetére
Vagyis akkor mindkét "típus" esetében kb. 111GB a hasznos kapacitás, csak egyik hozzászámolja a hasznos kapacitáshoz, másik nem?
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Régebben már érdeklődtem, most jutottam el odáig, hogy aktuális a vásárlás. A kérdésem: megéri-e az Intel 530 120GB-s verziója a 3000 forint felárat (OEM, tehát kábel is kell hozzá), vagy ADATA Premier Pro SP920 128GB?
Illetve valaki árulja már el nekem, miért van 120 és 128 gigás méretben is SSD?
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
duvi
nagyúr
válasz ToniSoprano #28264 üzenetére
Privi megy, hogy nem offoljuk szét a topicot.
-
őstag
Epp csinaltam neked egy sebesseg tesztet az M.2 ssd-rol. Erre latom valami nem oke itt. A mostani meres:[link] Mondjuk ez volt a masodik, hogy ilyet csinaltam, az elsot kozvetlenul akkor ahogy bekerult a gepbe: [link] Nos a masodikon azert sokkal jobb az irasi sebesseg nem? Semmi nem lett valtoztatva, miert csokkent le ennyire a sebesseg? Nem konkretan toled kerdem egyebkent
-
SRII
őstag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, melyiket érdemesebb megvenni.
M.2 ssd (ez valamivel gyorsabb az ssd-nél?)
vagy
SSD
?
Rendszernek kellene és átlagba 2 játék lenne rajt, (ennyi)ha gyors az nem baj, nem lenne hátrány.
Alaplap Asus Z97 pro gamer.Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
duvi
nagyúr
válasz ToniSoprano #28256 üzenetére
Én egérrel "kapcsolom be" a gépet. Mivel kikapcsolt állapotban is áram alatt van az usb és biosban engedélyeztem, ezért elég megmozdítanom az egeret és indul a gép.
-
Stirlitz
senior tag
Pont annyira megbízható, mint bármi a budget kategóriában. Az viszont igaz, hogy a gyártó lassabb NAND lapkákat használ az újabb V300-asok esetében, és ezt nem verte nagy dobra, de a dolog kiderült. Ár/értékben megjelenésekor jó volt, most nem tudom, hogy áll a dolog pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
kvio1
tag
Sziasztok! ssd vásárláson gondolkozok. A kingston v300-ról mi a vélemények? Egy másik topikban nem igazán ajánlották,mert nem valami megbízható. Ez igaz? Op. rendszer lenne rajta, meg 1-2 játék is, amennyi rá fér. Köszönöm a segítséget!
-
ToniSoprano
addikt
válasz MasterMark #28257 üzenetére
Tudom persze, a hibernálásból 8 GB memória esetén 15-16 mp amíg teljesen feláll a rendszer, alvó módból 2-3 mp, de az utóbbi nekem valahogy nem működik megbízhatóan + áramszünet parám, bár lehet ez már túlzott para.
A régi XP-nél hibernálásból nem ébredt fel billentyűvel, de a win 7-nél alapból az energiagazdálkodásnál a speciálisnál van valami olyasmi, hogy USB belállításai, USB szelektív beállításai miatt, vagy nem tudom miért, de a billentyűre is felébred. No mindegy nekem pozitív dolog, a korábbi XP-s notebooknál a bekapcsológómb nem volt probléma, de itt az asztalinál, nem jó, nehezebben megközelíthető helyen van.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
ToniSoprano
addikt
Sziasztok, szeretnék valami normális SSD-t venni, mert azért összességben gyorsabb mint egy HDD, és ez a jövő, keret is van rá, meg kábel beépítő keret már megvan. A problémám az, hogy ahogy írjátok ki kell kapcsolni a hibernálást, én ezt használom már 6-7 éve semmi bajom vele. Ennek mi az oka, tényleg ennyire tiltott a használat SSD-nél?
Az rendben van, hogy nagyon gyorsan bebootol SSD-vel kb. mintha hibernálnám, de ezzel problémám ezzel, hogyha kikapcsolom a gépet akkor elég messze van tőlem, és alul van a bekapcsológomb az asztali gépen, így kikapcsolt állapotban nem tudom feléleszteni billentyűvel, nem találtam ilyet a Biosban. Ha mindig el kell mennem a bekapcsológombhoz akkor az eléggé macera, a sarokba is tettem a gépet, tőlem 2-3 méterre, meg alul van a gomb félek hogy lábbal meglököm a gépet. Valami megoldás, hogy kikapcsolt állapotból billentyűvel fel tudjam éleszteni a gépet, az alaplapom ASUS H81M-A? (Az az érdekes, hogy az 2.0-s USB portok működnek kikapcsolt állapotban is, pl. tölteni tudok mobilt, vagy a 2.0-as hangszóró is működik, elvileg érzékelhetné a jelet a billentyűről.)
Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Murdock1981 #28253 üzenetére
ennyit tud, az oldal tetején kapcsold át 60GB-ra, lent meg láthatod a felhasználok méréseit, pont ennyi jött ki nekik is, mint neked
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz Murdock1981 #28251 üzenetére
milyen írás? szekvenciális? iso fájlokat másolsz az SSd-re?
nem a 4k-s és 4k QD32 olvasás a lényeg?
itt egy 120GB-s, aminek még gyorsabbnakk kéne lennie"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Murdock1981
tag
Üdv!
Van egy Kingston V300 60Gb-os SSD-m. Nemrég lefuttattam egy sebességtesztet és az írási sebesség 70Mb/s volt. Hibás darabot fogtam volna ki? Az 500 Gb-os Toshiba hdd-m 110-et tud. Van valakinek ötlete, vagy gariztassam? Üdv, Misi
-
h1mpi
félisten
válasz fenergie84 #28245 üzenetére
olvastam, de gondoltam játékok alatt nincs neki nagy stressz.. most eléggé felmentek az SSD árak, azért néztem olcsóbbat. Az Intel 530 240 GB is 40K fölött van a hét elején meg 36K volt...
Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
Ez a Kingston SSD mennyire ajánlott? Játékok lennének rajta.
Fully electric lifestyle!
-
paler
aktív tag
válasz lord.lakli #28240 üzenetére
Az sem gond, de melyik típusok az ajánlottak. Csatlakozása: Sata
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
paler
aktív tag
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD ( általános, vagyis oprendszer és programok alá, vagy nagyobb írási terhelést jelentő videóvágásra, vállalati szerverbe, stb.. ) - Oprendszer/általános
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? - Max.12000 Ft
3. Mekkora SSD-re van szükség? - 120-128Gb
4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD? - Win 7 / 8
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? - Laptop Dell Latitude E6530, talán mSataJBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
Soma01
veterán
válasz krisztian922 #28233 üzenetére
Intel 530: [link] Csak olyan boltot válassz, ahol megadják rá az 5 év garit!
-
krisztian922
tag
Hali,
Érdekelne milyen SSD-t ajánlanátok nekem. Főként oprendszer futtatása mellett (win8), játékok lennének rajta, ár ugyan nincs szabva (fogalmam sincs egy jó minőségű ssd mennyibe kerül, illetve mik a jó fajták), de szeretnék <40-50 között maradni nagyon max.(persze ha esetleg olcsóbb is van kompromisszumokkal nekem az is megfelel). Ahogy nézegettem méretileg pedig 256gb körülire gondoltam illetve az alaplapom asus m5a97 evo r2.0.
Előre is köszi!
Asus m5a97 evo r2.0 - AMD fx 6300 - AMD HD7850 1gb - 2x4gb Kingston hyperx black 1600mhz - Cooler Master Hyper Evo 212
-
Mankó
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #28230 üzenetére
Van rajta msata port es sata 3 is, de a rendelkezesre allo ssd csak sata2-es. Ertelemszeruen, ha egy jobb sata3 ssd es a jelenlegi intel extreme slc kozott szamottevo sebesseg kulonbseg lenne, akkor valtanek egy gyorsabb meghajtora.Kerdes, ha csak a sebesseget nezzuk, akkor erdemes e beruhazni egy sata 3asra?
-
félisten
"Egy sata 2 portra csatlakoztatható msata ssd sebessége mennyiben tér el egy sima sata 2 -es ssd sebességétől?"
Minden esetben függ tőle. Az viszont már necces, hogy SATA2-t támogató deszkán van mSATA.
Az mSATA meghajtók (nevükből is látszik = mSATA) csak SATA sebességekre képesek, viszont én még olyan alaplappal nem találkoztam, amin volt mSATA port és az csak SATA2 sebességgel ment volna.
Biztos, hogy jól mérsz? (tömörítést használó SSD-knél gyenge eredmény lehet, ha nem jól mérsz)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Mankó
veterán
Egy sata 2 portra csatlakoztatható msata ssd sebessége mennyiben tér el egy sima sata 2 -es ssd sebességétől?
Egy lenovo laptopba lenne az ssd és nem tudom eldönteni, hogy a meglévő Intel 32 gb slc-t, egy msata-sat vagy egy sata 3-ra illeszthető sata 3 ssd-t válasszak. Szerintetek?
A Samsung 850 PM851 vagy SM/PM841-es msta ssd-k pontosan milyen típusú ssd-ket takarnak, mert vélemények igen eltérőek? Illetve ezek sebessége, hogyan viszonyul a sima sata 2, 3 ssdk-hez? -
-
maxmad123
újonc
válasz Soma01 #28223 üzenetére
Köszönöm hogy segítettetek!Amúgy nálam rajta lesz valószínű a sony vegas is ezért volt annyira fontos hogy kingston jó-e arra a célra amire én használni szeretném!Így amiket elmondtatok kizártam a kingstont és maradt a Samsung evo 450 illetve az intel 530-as példánya.Innentől már csak a vásárlás tart vissza na meg a döntés .Valószínű hogy ár illetve a garancia fogja eldönteni ezt.(halkan megsúgom hogy inkább az AMD processzorokhoz húz a szívem de most is egy i-3 2120 van a gépben így inkább Samsung mint intel de oly mindegy.)Egyébként hát játékra így hogy ezt írtátok jobb lesz egy Intel vagy Samsung mint egy Kingston,illetve nem olyan mindegy az nekem.Mert olvastam és barátom is mondta hogy azért a battlefield 4-ből többet is ki tudnék hozni (fps ügyileg) egy SSD vel mint egy 5400 rpm-es 500 gb-os HDD vel.(kérlek emiatt ne piszkáljatok de a gép 2012 ben lett összerakva.)Úgyhogy emiatt sem mindegy illetve szeretném végre látni azt hogy egy SSD-vel megvan az a bűvös 60 FPS amelyről ódákat zengenek .Tehát még egyszer köszönöm nektek!!!
[ Szerkesztve ]
-
tom_tol
addikt
Igen már többször elolvastam az összefoglalót, igaz nem az összes linket. Elnézést amiért ezeket nem írtam le, most pótolom. Általában eltudom dönteni mire van szükségem, jelen esetben szeretném a lehető legjobbat választani. Az elmúlt hónapban 3x kellett újra tenni a wint, vélhetően a SSD hibái miatt.
1. általános
2. A 840 Pro ára, hacsak nincs megfelelő ok a keret emelésre.
3. 240 GB vagy nagyobb. Játékok is ezen lesznek.
4. Windows 8.1, később 10.
5-6. Asztali gép Asus M. VII Ranger, Z97 van M.2 is rajta.csak egy megjegyzés: tudom nem kell foglalkozni a boot idővel, de miután szórakozik velem a 128GB Vector-om, újra a Vertex 3 lett az system lemez és engem zavar, mennyivel lassabban indul a 8.1.
Köszönettel -
Bodor
veterán
válasz tom_tol #28224 üzenetére
Összefoglaló kinyitása
Kérés:
Ha ezt a hozzászólást és a benne lévő hivatkozásokon lévő cikkeket végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD ( általános, vagyis oprendszer és programok alá, vagy nagyobb írási terhelést jelentő videóvágásra, vállalati szerverbe, stb.. )
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
3. Mekkora SSD-re van szükség?
4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? -
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Nem tudok dönteniIntel 530 Series 2.5" 240 GB 1300kr 5 év (+) gari idő
Crucial MX200 2.5 250 GB 1300kr 3 év (+) ár, sebesség (-) gari idő
Crucial MX200 M.2 2280 250 GB 1320kr 3 év (+) M.2 nem foglal semmi helyet
Intel 535 Series 2.5" 240 GB 1420kr 5 év (+) gari idő
Samsung 850 Pro 256 GB 1500kr 10 év (+) még több gari idő
SanDisk Extreme Pro 240 GB 1590kr 10 év (+) még több gari idő
Samsung 840 Pro 256 GB 1690kr 5 év ennek a 850 Pro-val szemben annyi előnye van , hogy nem V-Nand, már ha ez előny1kr ~ 31HUF
Vagy valami más ?
Köszönöm
-
Soma01
veterán
válasz maxmad123 #28220 üzenetére
Az Intel és a 850 EVO jobbak. De amire te szeretnéd használni annál semmi különbség nem lesz érzetre. Tehát akkor ne vedd a V300-at ha nem gond több pénzt rákölteni. Amúgy megéri a több év gar. miatt a másik kettő, de az árat is nézni kell. Kinek mi a fontos. Olyan rosszul nem fogsz járni a V300-al sem, max. csak elvileg, meg ha elkezdesz sebességteszteket csinálni napi szinten többször.
-
worxland
addikt
válasz maxmad123 #28220 üzenetére
Eredetileg rendes SSD volt, majd kicserélték benne a szinkron-os csipeket aszinkronosra, amitől a sebessége a felére csökkent. Az ára meg maradt (egy ideig, csak amikor rájöttek a népek, akkor nem vette többet a kutya se, így kénytelenek voltak lenyomni az árát a többi, normálisabb SSD ára alá).
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
maxmad123
újonc
-
Sordoran
addikt
válasz maxmad123 #28216 üzenetére
Intel 530-ra 5 év garancia van, de ezt meg kell nézni megadja-e adott bolt. Samsung EVO 850 is jó, szintén 5 év, csak az nincs olyan régóta a piacon így lehetnek még később kiderülő hibák.
Barátod meg valamit nem jól csinált, mert én 1 éves 7200 rpm-es HDD-hez képest is érzek jelentős gyorsulást, pedig sata2 miatt nem is olyan gyors mint lehetne az EVO. Bármely mai SSD gyorsabb mint a különböző HDD-k, legfeljebb a különbség mértéke eltérő.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
maxmad123
újonc
válasz MasterMark #28215 üzenetére
Lehetséges az is bár úgy írja hogy a eme intel és kingston között nincsen nagy különbség.Illetve nem tudom menyi garancia jár az Intel SSD-re
-
maxmad123
újonc
Sziasztok!Szerintetek megérné egy KINGSTON SSDNow V300-at vásárolni?Ráraknám a Windows 7 64 bites Ultimate verzióját az Origin-t és azzal együtt a Battlefield 4-et és annak az összes kiegészítőjét.Bár az is meglehet hogy Windows 8.1 menne rá.Megérné vagy inkább vegyek 1 darab 7200 rpm-es HDD-t és azzal legyek boldog?Mert ugyanis 22 ezer forintnál nem szánnék többet költeni egy SSD-re.Barátom vett egy Samsung 850 EVO-t de ő azt mondta hogy semmi képpen ne azt vegyek mert nagyon rossz és neki gyorsabb a Windows 7 bebootolása az 5200 rpm-es HDD-ről mint a 850-es evo-ról.Sem photoshopban nem gyorsabb sem videóvágásban.Tehát ez a Kingston SSDNow v300 vagy egy 7200 rpm-es WD HDD?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz rup1u5 #28031 üzenetére
Follow-up - végül A-Data SP610 lett, és lebeszéltem magam a 256GB-ról, maradt 128 Az eszköz egyelőre rendesen működik (még szép...), ha valami van vele, akkor megírom - hátha lehet ez is ajánlott.
Viszont a mellé adott Acronis TrueImage HD 2013 kissé leszerepelt - a korábban remek szoftverből mostanra egy 250MB-os installal rendelkező bloatware lett, és az SSD klónozásába rögtön bele is bukott, értelmezhető hibaüzenetet pedig nem kötött az orromra. Ja, és miután egy csomót túráztatott a lincenszért, végül csak nem teljes verzió lett belőle, és minden indításnál cseszeget, hogy vegyem meg
Hibernálás: az írásterhelésen túl van egyéb oka is, hogy nem javasoljátok? 8GB RAM esetén napi 1 hibernálás az évente cca. 2TB írás, az még annyira nem tűnik vészesnek.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Bodor
veterán
válasz helltp #28207 üzenetére
Hibernálásról szerintem is szokj le.
Mindkét említett SSD-nak hasonló az írási terhelhetősége, amit igazából nehéz 10 év alatt is elérni egy átlagfelhasználónak, szóval inkább az 5 év garanciásat választanám. A gépedhez bármelyik jó.(#28209) techlock: Ha kapsz vele új, friss ropogós 3 év garanciát is, akkor csakis amiatt lenne érdemes cserélni, máskülönben nem.
-
techlock
csendes tag
Van a gépemben egy 3 éves OCZ Agility 3 120GB SATA3 SSD.
Van értelme egy az egyben kicserélni egy új HyperX FURY 120GB SATA3 SSD-re? -
helltp
aktív tag
Sziasztok!
SSD-t szeretnék vennni a laptopomba mert kezdem lassunak érezni így 3,5 év után. Egy asus k53sc -ről lenne szó amiben ha jól tudom egy intel hm61-es chipset van, de nem tudom se a sata vezérlő pontos típusát se azt hogy sata2 vagy sata3-e (aida sata3at ír, de a hdd benne sata2-es és ez nekem gyanús). Oprendszert tartanám rajta meg 2-3 fejlesztőkörnyezetet (eclipse, visual studio stb.).
Kb. 20 000Ft-ot aldoznék rá, így 120gb-os darabban gondolkozok. Utánaolvastam, amikre gondoltam, az a kingston hyperx 3k és a az intel 530. Mind a kettő 22k, az intelre 5 év gari van de a kingstonra csak 3, viszont a kingston több írást bír, mert 25nm -es nem 20. Igazából bármi mas is jöhet ilyen aron ami szerontetek jó. Nem tudok dönteni, ti melyiket vennétek? Mi jó egyáltalán a laptopomhoz (valaki tud valamit a sata portomról?)?
Van még egy kérdésem, többnyire hibernálni szoktam a gépet, ami kb 8-6gb kiírását jelenti napi max háromszor. Erre tudok valami megoldást, vagy szokjak le a hibernálásról? (HDD lesz a gépben ).
Bocs a hosszú postért.
Aki másnak vermet ás, az a stack pointer...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Kiskokó #28205 üzenetére
"Amennyiben már túl vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!"
⭐ Stella
-
Kiskokó
veterán
Hali
Na megjött a Samsung 850 EVO 250gb.
Remélem hosszútávú jó döntés volt.Kérdésem, logouton van egy cikk amiben egy kis ingyenes program van amivel áttudom egy az egybe rakni az OP-ot az SSD-re.
Most ahogy nézem ugy látom a Samsungnak a CD-jén is van egy ilyen gyári? progi!Melyiket használjam szerintetek ?
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Bodor
veterán
válasz NyuszyCaster #28201 üzenetére
Ez egy átcimkézett akármi. Van ennél olcsóbb, vagy hasonló árú, is ami ugyanezt tudja, és még több rá a garancia is. Csak kicsit kell vissza olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
NyuszyCaster
senior tag
sziasztok
erről kinek mi a véleménye?HTC desire 500
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + SD adapter új
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest