Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
windlord
őstag
Sziasztok!
Egy ősrégi AM2 lapba szeretnék SSD -t venni az XP meggyorsítására.
Sajnos Win7 drivere nincs az MSI V9VGM-V lapnak.
Vagyis csak Audio drivert látok az oldalon, de lehet rápróbálok a telepítéssel...
Sata II -t tud.Tudnátok ajánlani valamit ebbe a masinába?
Szerintem 60-64GB elég is lenne, de szerintem nincs nagy lépcső a 120-128GB irányába sem.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
Sziasztok!
Semmi tapasztalatom nincs az ssd-ket illetően. Elolvastam az első hozzászólást, de inkább kérdeznék a tapasztalt Fórumtársaktól!
ADATA SP600 és ADATA SP900-at néztem ki magamnak. Az alaplapom gigabyte h61m s2pv. Viszont mintha valahol olvastam az SP900-hoz az volt írva, hogy nem kompatibilis sata II-vel ?! De tudtommal az ssd-k úgy, mint a merevlemezek visszafele kompatibilisek?!
Az összes kiszemelt ssd:
Adata SP600
Adata SP900
Kingston V300
Sandisk ssd standard
Kingston HyperX Fury
OCZ arc 100A későbbi fejlesztések érdekében jó lenne ha sata III-as ssd működne a lapommal!!
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
bads1
aktív tag
Üdv
Melyik lenne jobb választás?
Samsung 120GB 850 EVO vagy Intel 120GB SSD 530
ASrock H81M-HDS lapba menne.
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
Micro-SATA csatlakozójú (nem mSATA hanem µSATA) legalább 120GB-os SSD-t keresek HP laptopba.
Nem most néztem, de a mérete talán 1,8"-os.
Van ötletetek, hogy milyet és honnan?
Ráadásul jó volna nem aranyárban, keretet nem tudok írni, mert drágábbnak tűnik mint a 2,5"-os társai.Előre is kösz!
[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
hentes555
senior tag
Heló!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy ilyen konfigban mennyire érezném a V300 120/HyperX Fury 120/850 EVO közti különbséget? Leginkább netezős gépnek lenne, skype, facebook, nyomtatás, ilyesmire anyumnak. Valamint a 3 közül melyik éri meg legjobban, ha az áraik így alakulnak: 15560-17485-20230
Konfig:
Asus H61M-F
G1610
4 GB Crucial 1600 MHz"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
indigo
aktív tag
válasz INTELligent #29189 üzenetére
Egyedüli meghajtóként erre kell figyelni, idézem az 1. hsz-ből:
"A tárolókapacitás kiválasztásakor figyelembe kell venni azt is, hogy a legtöbb SSD-n az optimális működéséhez körülbelül 10-15% szabad helyet kell hagynunk.
Természetes azon laptop tulajdonosoknak, akiknek a gépébe csak egyetlen tároló hely van, célszerű minél nagyobb SSD-t beszerezni, hogy ne csak az operációs rendszer és a programok férjenek el, hanem legyen némi hely a felhasználói adatok tárolására is."Tehát ha elég lesz neked (hobbi PS, videó, stb.) a kb. 220GB, akkor nem gondolkodnék rajta és megvenném.
-
INTELligent
senior tag
Még egyetlenegy kérdésem lenne: (első hsz. elolvasva, csak picit bizonytalan vagyok) a Samsung 850 EVO Basic 250 GB-os változatával akkor nem volt semmi baj, átlagfelhasználónak jó lesz, vegyem meg és boldog lehetek vele? (egyedüli laptop meghajtónak, ps hobbiszinten, ja és mellette van egy külső vinyóm is)
Tudom, hogy már-már összeesküvés-elmélet amit csinálok, de elképesztően bizonytalan vagyok.Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Dzsozi56
tag
Üdvözletem!
Érdemes-e a lenti képen szereplő két KINGSTON SSD közül a drágább, de kiegészítőket is tartalmazó bundle kit-es (tartalmaz egy 2,5 hüvelykes 3.0 USB-házat, egy 3,5 hüvelykes keretet és rögzítőcsavarokat, egy SATA-adatkábelt, merevlemez-klónozó szoftvert, egy többfejes csavarhúzót és egy 7–9,5 mm-es adaptert is) meghajtót megvenni vagy egy CM 690 III-as házban a "pucér" változatnál se lesz beszerelési gond?
-
INTELligent
senior tag
-
törölt tag
válasz INTELligent #29184 üzenetére
Hello!
Samsungnak van a legnagyobb írási és olvasási sebessége a három közül. Plusz 5 év gari. Nekem is van egy samsung ssd már lassan 3 éve és semmi baja.
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi SSD-k közül melyiket tudnátok ajánlani (laptopba), hogyha hosszútávra tervezek, tehát mindenképpen az élettartam a döntő (ez az egy meghajtó lesz a gépben). A TBW adatok ilyenkor mennyire hihetőek/valósághűek?
Crucial MX100 256GB
Kingston HyperX Fury 240GB
Samsung 850 EVO Basic 250GBBlog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
csabili74
aktív tag
Hali.
Win 7 vagy 8 ra kellene, esetleg egy két játék, de főleg filmeket nézek, netezek, képet szerkesztek max.Ezt néztem ki és egy DELL LATITUDE E6410 be menne bele. Szerintetek?
"Úgy kell nekem, minek jöttem a világra!" Rejtő Jenö
-
zsolt501
nagyúr
-
törölt tag
Sziasztok!
Ez az ssd jó választás lenne?
[link] -
Wind-Storm
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #29170 üzenetére
Elírtam, 180-ra gondoltam mint típusra.
-
Drughi
addikt
Üdv,
Egy lassúcska laptopba szeretnék egy kis életet vinni.
Egy alap 240-256GB-os ssd kellene csak.
Jól sejtem, hogy a 256-os valódi tárhelye valahol 240gb kőrül van, míg a 240es közelebb ál a reális kapacitásához?Első körben ezt néztem ki: HyperX 240GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/240G
~28.000ftVagy elég lenne nekem egy ilyen: KINGSTON 240GB SSDNow V300 SATA3 2,5" SV300S37A/240G
~24.000ftEsetleg ez lehet még: CRUCIAL 250GB BX100 SATA3 2,5" CT250BX100SSD1
~26.000ftXiaomi 14T
-
INTELligent
senior tag
válasz lord.lakli #29177 üzenetére
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
lord.lakli
őstag
válasz INTELligent #29176 üzenetére
850 EVO rufuszban 5 év garival van.
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Az első hsz. elolvasása után felvetődött bennem néhány kérdés:
Laptopba (Latitude E6430) szeretnék SSD-t (SATA3), csak gondolkodóba estem: ~250 GB SSD vagy 120 GB SSD + 320 GB HDD (optibay keretben) --Ehhez még annyit, hogy jelenleg egy 320 GB-os HDD-t használok(van rajta ~100GB szabad hely), életemben nem volt még SSD-m.
Az utóbbi esetben mennyivel lenne nagyobb a fogyasztás, ha elsősorban az SSD lenne nyúzva (oprendszernek+programoknak - PS,LR,AI,ID, Office), illetve látjátok-e értelmét, hogy ha amúgy is van egy külső HDD-m, hogy szórakozzak az optibay kerettel, vagy inkább fektessek egy nagyobb SSD-be? Élettartam szempontjából hogyan előnyösebb? (Évente egyszer előfordul, hogy videókkal foglalkozom, de ez a hobbiszint alatt van)
Amennyiben a nagyobb SSD mellett döntenék, a következőek lennének a kiszemeltek:
Crucial MX100 256 GB ~33k
Kingston HyperX Fury 240 GB ~34k
Samsung 850 EVO Basic 250 GB ~33k (erre az első hsz-ben 5 év garit írnak, de én mindenhol csak 3 évvel találom, ennek mi lehet az oka? )Ha a HDD+SSD kombót ajánlanátok, akkor az Intek 530-as sorozatából a 120GB-osra gondoltam.ű
A válaszolóknak előre is köszönöm!
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Stef@N
tag
Sziasztok,
olvasni hideget - meleget, rendszer alá érdemes egy Samsung pm851 128gb -tal foglalkozni vagy felejtős? Egy ilyenbe raknám.
-
félisten
válasz Wind-Storm #29167 üzenetére
Nem tudom hol találtál ilyen meghajtót, de Vector-ból van a "sima", 150, meg a 180. A 128 az nem modell lehet, hanem kapacitás, de ha linkeled, hogy hol találtad, akkor ránézek/ránézünk.
jawacz
Az egyetlen "gyenge" pont a chipset lehet, ami SIS M672-es, ha minden igaz. Elméletben SATA2 sebességet támogat, de AHCI-ben nem vagyok biztos(emlékeim szerint(de rég volt, hogy ilyen chipset-es géppel volt dolgom), ott nem volt a BIOS-ban AHCI üzemmód).
Sajnos már nem emléxem, de vagy régebbi Intel vagy régebbi Crucial lett beletéve akkor, ezekkel nem volt gondja. Azt, hogy egy Kingston V300-assal mit kezd majd, azt sajnos gyakorlatból nem tudom megmondani. Ha van lehetőséged, akkor mindenképp érdeklődj a vásárlás előtt(eladónál/webshop-nál stb), hogy ha véletlenül abszolút fel sem ismeri majd a BIOS(ez a legrosszabb eset és kicsi az esélye ugyan), akkor visszaveszik-e avagy cserélik másra.
Én azt mondanám látatlanba, hogy nem hiszem, hogy gond lesz vele, de azért mindig fel kell készülni ilyen esetekre is.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
tom_tol
addikt
válasz Wind-Storm #29167 üzenetére
A "128" nem típus, hanem méret. A Vector család típusai:
Vector, Vector 150, Vector 180 -
jawacz
csendes tag
Sziasztok az a kérdésem hogy egy esprimo v5535-be ez Kingston SSDNow V300 120GB SATA 3 2.5" SSD (SVP300S37A/120G)
ez menni fog-e
Köszi ... -
Wind-Storm
őstag
Helló!
OCZ Vector-ból az ajánlás csak a sima "Vector"-ra szól, vagy pl. a "Vector 128"-ra is?
-
Emperor_
addikt
válasz zozy84 #29165 üzenetére
Fury-ra 3 év a gyári gari.
HyperX Fury 641 TBW 3 év gari
850 EVO 75 TBW 5 év gari.Nem tömöríthető adatokkal ez tudja a Fury: 240GB — 470MB/s Read and 220MB/s Write
Ez sebesség viszont csak akkor számít, ha egy másik SSD-ről másolsz rá.Az EVO talán egy picit gyorsabb összességében, de ezt nem lehet észrevenni a hétköznapi használatban.
Nekem a Fury jobb vételnek tűnik. Hosszabb távon tovább fogja bírni.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Dzsozi56
tag
Kingston HyperX SAVAGE 240GB SATA3 SHSS37A/240G
Ezzel az SSD-vel van valakinek tapasztalata?
Windows 8.1 rendszeren, Asus Z97-es lappal i5 4690K-ral kellene együtt működnie. Rendszermeghajtó feladatot látna el, kisebb programok, játékok mellett.Köszönöm a válaszokat előre is!
Dzsozi56
[ Módosította: radi8tor ]
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
A múltkorában kaptam tanácsot tőletek, ha Virtuális gépeket akarok használni, akkor 850 pro-t vagy intel 530-at ajánlotok.
Az lenne a kérdésem, hogy az intel 530 az msata csatlakozóval 1,8"-os méretben is ajánlott?Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
zozy84
senior tag
250GB SSD-közül melyik a jobb? Samsung 850 vagy Kingston Fury?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
villamos
őstag
válasz Tappancs2001 #29156 üzenetére
Ez nem a megfelelő topik.
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! SSD vásárlás miatt szeretném kérdezni, hogy a Fujitsu Lifebook A532 laptopban lévő alaplapon van-e SATA III foglalat. A lap típusa: CP581562 38019943. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Vidori
tag
Sziasztok!
128gb SSD akarok venni rendszernek innen:
[PST]
Kingston vagy ADATA?
Ahogy olvastam a V300-as nem a legjobb.Köszi, üdv V
[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
Ha mázlid van, akkor megy SATA2-n, ha nem, akkor SATA1-en.
Intel 520-at már nehéz szerezni, de ha tudsz akkor abszolút ajánlott SSD.Azért nem mindegy, hogy milyen környezetben van az SSD. Nálam kb 1 perc a boot idő, 7-8 másodperc a shutdown. A progik indulása és a böngészés pörgős. A Word 2007 pld 3 másodperc alatt elindul.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Grafikai munkára (Adobe), időnként videóvágásra milyen SSD-t ajánlotok?
Rendszer meghajtónak lenne csak használva, kb. 120 GB-os méretben.Köszönöm előre is!
Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
zolikaDB
veterán
Garira figyelj, nem mindenhol adjak meg az 5 evet rajuk. Van irasi korlat a Samunal, Intelnel nincs (marmint garancia).
Szemely szerint egy 256-os Samsung 850 mellett dontottem, iponban megvan az 5 ev gari, illetve a 120-asok egy arban vannak, de az Intel ebben a meretben nekem irrealisan dragabb.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
-
OTika
aktív tag
Egyik ismerősön szeretne venni SSD-t.
Én annak idején Intel 520 120GB-t vettem, meg vagyok vele elégedve.
Most melyiket érdemes venni?
Samsung 850 Pro vagy Intel 530? A nagyság még kérdéses, hogy 120/128GB v 240/256GB.
Esetleg más alternatíva? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz snecy20 #29139 üzenetére
Fő topikban szoktak linkelni külföldi teszt oldalakat, ahol nyúzzák az SSD-ket. Keress rá.
⭐ Stella
-
snecy20
nagyúr
Most kapható jobb féle SSD-k között van lényegi különbség? Kimondottan márkákra értem. Mert ahogy látom az írási-olvasási sebességek azért nagyrészt ugyanolyanok vagy hasonlóak, de van-e kézzel fogható különsbég egy 19k-s 128-as SSD és egy 27k-s között?
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Dzsozi56
tag
Sziasztok!
Jelenthet-e előnyt, ha az alaplapi SATA vezérlő típusa megegyezik, illetve hátrányt, ha nem egyezik meg a használni kívánt SSD vezérlőével?
Ehhez kapcsolódó kérdésem, hogy milyen típusú az Asus Z97-A lap SATA vezérlője, mert a kinézett SSD-m (Crucial CT250MX200SSD1) vezérlője, ha jól tudom Marvell!Köszönettel: Dzsozi56
-
Vole
aktív tag
válasz zsoro2 #29131 üzenetére
Beszallnek en is a korkerdesbe, uj SSD vasarlas kapcsan.
A regi gepben 840 pro volt, oszinten szolva teljesen meg voltam vele elegedve.
Most egy uj gep epitese esedekes, 1-2 honapon belul.
Az uj alaplapon lesz M.2 port es SATA Express is, ugyhogy gondoltam veszek bele egy M.2 -es SSD -t, de NVMe nelkul nincs sok ertelme a dolognak, NVME -s cuccokat meg meg nehez talalni.
Szoval a kerdes:
Samsung 850 Pro 256GB vagy valamilyen M.2 -es 256GB -os SSD?
Varhato a kozeljovoben valami M.2 -es megjelenes, vagy erdemesebb venni egy jol bevalt 850 PRO -t es csak kesobb cserelni M.2 -re?
[ Szerkesztve ]
-
zsoro2
újonc
Sziasztok kedves fórumozók, egy kis segítségre lenne szükségem, ssd-t szeretnék venni. Semmi speciális elvárásom nincs az ssd-vel kapcsolatban, csak egy érezhető gyorsulást szeretnék elérni a jelenlegi gépemnél.
A gép összetétele alapjaiban ez:Alaplap: ASRock B75M R2.0
RAM: 4GB kingston 99u5471
Vidokártya : Gigabyte GeForce GTX 660
HDD: Toshiba 500GB 32MB 7200rpm SATA3 DT01ACA050A szemem a 120 GB Samsung 850 EVO Basic SSD (2,5", SATA3)-n akadt meg. Két kérdésem van, az ötlettel kapcsolatban. Az egyik hogy a 850-es EVO miért olcsóbb mint a 840-es EVO, ha a 850-nek jobbak a paraméterei. Ez valami marketing hoax? A másik kérdésem pedig hogy a 850es evo jó az alaplapomhoz, vagy tudtok valami jobbat javasolni? Jó választás ez a 850-es?
Köszönöm a segítséget!
További szép napot. -
Gabis
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Az kisöcsémnek szeretném egy kicsit felturbózni a gépét.
Egy jó öreg ABIT NF-M2 nView alaplapja van NVIDIA GeForce 6150-es chipset NVIDIA nForce 430 déli híddal.
Mire kell figyelnem SSD vásárlása előtt?
Segítőkészségeteket előre is köszönöm. -
villamos
őstag
Sziasztok!
Notebookomba (Lenovo Z585) szeretnék SSD -t vásárolni (kb már egy éve, de ez nem ide tartozik). Nagyjából belőttem, Samsung 850 -ek között vacillálok. A következő opciók vannak:1: SAMSUNG 120GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E120B/EU -21530
2: SAMSUNG 128GB 850 PRO SATA3 2,5" MZ-7KE128BW -29613
3: SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU -33850Melyik opció a legoptimálisabb? Vegyem a 10 év garanciával a kisebb Pro -t, vagy a nagyobb tárkapacitású, de nem sokkal drágább EVO -t? Vagy vegyem a legolcsóbbat a trióból?
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Bodor
veterán
válasz Tappancs2001 #29123 üzenetére
A kettő közül a Samsung éri meg jobban, de csak a 10 év garancia miatt.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Fujitsu Lifebook A532 laptopomat szeretném gyorsítani ssd beépítésével (Core i3 2370 M 2,4 GHz cpu, 4 GB DDR3 1600 Mhz RAM 320 GB HDD, alaplapi intel 3000 vga, hm76 chipset, az alaplap típusát sajnos nem sikerült kideríteni). 25-30 ezer ft-ot szeretnék rákölteni az ssd-re, 128 GB-osban gondolkodom. A Samsung 850 pro jó választás lenne? Vagy esetleg intel 530 2500 pro 120 GB Egy árban van a kettő, ha jól emlékszem. Előre is köszi a segítséget
-
Bodor
veterán
válasz Bitpalace #29118 üzenetére
De a topik tetejét ezek szerint mégsem olvastad el, mert akkor nem ide írnál továbbra is a problémáddal
Biztos, hogy SATA3-as a port, mert különben nem látnál 500 MB/s-as értéket.
Szóval ahogy az egyes pontban kérve van úgy mérj, és oda fordulj a problémával, ahova kell, és azt a képet tedd be amit kell.
Köszi(#29117) rodder76: Igen, veheted bele, de ott vedd meg, ahol megadják rá az 5 év garit.
-
Bitpalace
senior tag
Igen ezt olvastam és úgy se kaptam meg az adott eredményt, nekem úgy néz ki a dolog, hogy Dell 3542 laposba tettem a HDD helyére az SSD-t és nekem van egy olyan gyanúm, hogy nem sata3 a csatlakozója, hanem sata2. Ezt hol tudom lecsekkolni? Gyártó honlapján nem ír semmit az alaplapról, szóval nem tudom. AHCI Enable bios-ban.
üdv!
-
rodder76
tag
Sziasztok!
Van egy régebbi ACER Travelmate 4720 laptopom.
Szeretnék egy kis tuningot megejteni.Kompatibilis az alábbi SSD a laptopommal? Méretben belefér az biztos....
samsung 250Gb 850 EVO
thx
-
oleee
tag
Sziasztok!
128 GB-os mSATA SSD vásárlás előtt állok, 20 ezer Forint környékén nézelődtem, végül a Samsung 840 Evo Basic és az Intel 530 maradtak versenyben. Ezek közül melyiket ajánlanátok egy Thinkpad X220-as notebookba, amin win8 és linux egyaránt futna? Nagyjából hasonló áron, 3 év garanciával lehet hozzájutni ezekhez mostanság.
szerk.: számítana bármit is a 850-es Samsung, ami pár ezer Forinttal drágább?Sokat nem mondanak nekem a számok, köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Bitpalace #29111 üzenetére
Topik tetejét olvasd el légyszíves, de az 1. pont segít a problémádon, ha nem akkor olvass tovább.
(#29113) Tappancs2001: A felhasználó, aki írta a cikket, törölte is, szóval elég nehéz megtalálni.
Ebben és a Flash SSD topik összefoglalójában lévő cikkek nem segítenek?
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő lenne a kérdésem. Régen egy nagyon részletes összefoglalót tettek fel az ssd-k használatáról a logout.hu oldalra (SSD tudástár nagy cikk, minden amit az ssd-kről tudni kell), de sajnálattal látom, hogy eltűnt az oldalról. Ha valaki tudna abban segíteni, hogy hol lelhető fel a cikk tartalma, azt előre is nagyon szépen köszönöm.
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Ez mennyire mondható jó értéknek? Írási sebesség kicsit aggaszt Intel 530 120gb.
Dell 3542.üdv!
-
capulet75
addikt
-
-
capulet75
addikt
Sziasztok. Kis help kellene.
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD ( általános, vagyis oprendszer és programok alá, vagy nagyobb írási terhelést jelentő videóvágásra, vállalati szerverbe, stb.. ): játékok főleg.
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? - Nincs maximum de törekednék a minél olcsóbbra.
3. Mekkora SSD-re van szükség? : 240 - 500GB
4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD? : win7 esetleg majd a 10
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?: Laptop,az erősebbik Clevo-ban mSATA, a másikat nem tudom de sanszos hogy abban is.Kettő közt hezitálok épp.
6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?: Nem tudom.
Segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
szeva000
addikt
válasz Fehercsoki #29102 üzenetére
tudom,de 15e-el nem ér többet.4db SSD-nél főleg nem. Költségvetettem én anno intelekre is.kb 3évre számolva. Akkor érné meg ha biztosan ténylegesen kibírna 6-7évet. De mint tudjuk,cellák öregednek,lassulni fog az évek folyamán, mint már a force GT-ken is látom. Egyszerűbb egy új/régi ledob módszer...Persze ez valószínű csak munkánál tűnik jobban fel.
Egy átlag felhasználónál lehet egy 5év/ 10TBW is sok,ott lehet megéri a több gari. De én alapból ilyen technikai fejlődés mellett 1-2évben gondolkodok mindenben.
Természetesen itt anyagi vonzatokat is kell nézni, mert nem kevés vagy nagyjából ki kell termelni. A mai fizetések mellett érthetően nem bizta,hogy egy átlag user évente cserélgetne mindent, de sajna úgy látom 3-4évente muszáj.
A samu tlc-i meg nem véletlen nem kellenek....okai vannak...kollégák próbálkoztak....hááát zeneszerkesztésnél nem sokat ment[ Szerkesztve ]
-
sanhose
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Szeretnék vásárolni a laptopba (Asus X55A-SO223D) egy ssd-t.
Win 7 op. rendszerhez, alap programokkal (Office, Pdf, böngészők, fájlkezelő), ezért nekem 120 Gb tökéletesen elég, talán még a 64 Gb is.
Max. 23-24 ezer ft lenne a keret, mert egy RaidSonic ICY BOX is szeretnék venni.A következő SSD-k között gondolkodom:
1, A-Data Premier Pro SP600 (64 Gb)
2, A-Data Premier ProSP900 (64 Gb, 128 Gb)
3, Intel 530 (120 Gb)Ezek közül melyiket ajánlanátok?
Választ előre is köszönöm.
Blog: https://logout.hu/blog/sanhose/index.html
-
Egon
nagyúr
-
szeva000
addikt
válasz Fehercsoki #29099 üzenetére
egyértelműen számomra értelmetlen, gyakorlatilag is kb 3-4év nálam az a 60-80TBW.
Ránéztem már a crucalra is, hogy állok...3nap alatt 400GB TBW. Ha kihúzza a 3évet, le a kalappal előtte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Filmvilág
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Politika
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest