Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
asus1
aktív tag
Igen teljesen külön ágon van a hifi. Órától jön egy külön tápösvény, saját HiFI-tuning biztivel, a tápösvény végén egy IEC dugó van, ami közvetlen egy elosztóba megy.
Egyébként igen, a táp hoz nagyon sokat, de a kábelek még rátesznek egy nagy lapáttal.
Nem is rossz ötlet átkondizni 🤷🏼♂️😅 -
asus1
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #89639 üzenetére
Most ezt ha hiszed, ha nem, de igenis javít a hangon egy jó tápkábel. Igen még ha a routerben is cserélem. Sőt, ha ethernet kábelt cserélgetek, akkor is hallható különbség van.
Ne a pár 100ezres kategóriájú “hifi”-re gondolj..
Az soha nem fog ilyen “apró” változtatásokat megmutatni. -
asus1
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #89633 üzenetére
Jelenlegi routeremnek 4.0x1,35mm az aljzata. Ilyen meretben nem lehet kapni minőségi csatlakozót, sőt olyat sem ami nem minőségi...
Közben egyik fórumtársunk küldött egy csatit, amivel ideiglenesen megoldható a dolog.
Úgy néz ki így marad a router.
Egyébként a terv az lett volna, hogy egy hdplex lineáris tápba dugom egy jó kábellel. (Jelenleg is a tápba van dugva, csak sima fekete szr kábellel.) Új kábelre, meg nem lehet ilyen méretben dugót szerezni. Egyik felén egy Neutric xlr dugó, aztán jön egy spéci ezüstözött kábel és a lényeg egy Oyaide dc dugó. De mivel ilyen dugó nincs ilyen méretben így vagy az aljzatcsere jöhet szóba, vagy egy másik router.
Időközben megoldottam máshogy. -
asus1
aktív tag
válasz
Dragon3000 #89631 üzenetére
Igen, tudom. Ezért is keresnék helyette valamit.
-
asus1
aktív tag
válasz
Dragon3000 #89629 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy nem sima kábel kell.
Jelenleg is egy XLR dugó van egy sima kábel végén. Ezt szeretném cserélni másra. -
asus1
aktív tag
válasz
MaCS_70 #89625 üzenetére
Ez sajnos 3,5x1,35mm
Asus 4.0x1,35mm
#89613 : Alirol rendeltem egy adaptert, de ront a hangon.
Meg akkor felesleges a drága Oyaide dugó a végére, ha elrontom egy adapterrel.
Gondolkodom, hogy lecserélem az aljzatot ebbe a routerbe, ha nem lesz másik, vagy nem tudtok másikat ajánlani, akár kicsit drágábban is. -
asus1
aktív tag
Sziasztok,
Van egy Asus AX92U routerem.
Váltani szeretnék más márkára.
Tökéletesen meg vagyok elégedve vele, viszont sajnos a dc csatlakozója 4.0x1,35mm és hifi miatt rá szeretném dugni egy hdplex külső lineáris tápra. Illetve leveleztem az Asus magyarországgal, de nem cserélik ki nekem az aljzatot 5.5x2.1 vagy 5.5x2.5mm-re(pedig eredetileg ezzel szerelték ezt a routert), illetve elég lenéző, parszt módon válaszoltak..
Így arra jutottam, hogy mennek az Asus eszközök a háztól.(csak ez a router van hál istennek.)
Ami a lényeg, hogy telekomos 1gbit/s net van az 58 négyzetméteres lakásunkban, ahhol 16 lakás van.(mármint a tömbben).
Fogyasztók: 1 tv wifin, xbox wifin(kábellel lesz előbb utóbb), 2 macbook wifin, 2 mobil, egy ipad, nyomtató, egy pc amin Roon Rock op.rendszer fut, és egy forrás(Lindemann limetree network). Pc és forrás kábellel.
Nagyon más nem szokott rajta lógni. Késöbb talán egy nas lesz még.
Lényeg, hogy most még egyik sem AX-es, viszont jövőre nézve ilyen router kellene( AX92U méltó utódja)
Ami fontos, hogy AC szabványon minel nagyobb sebesség legyen( jelenleg 650mbit/s vígan jön)
Nagy lefedettség, STABIL.
Ami a legfontosabb: 5.5x2.1mm vagy 5.5x2.5mm dc csatija legyen és max 19v kelljen neki.
Keret nagyjából ez az Asus árkategória.
Tudom nem egyszerű.
Köszi előre is! -
asus1
aktív tag
Sziasztok!
kicsit off, kicsit szokatlan kérdés, de hátha valaki.Van egy Asus ax92u routerem, amivel teljes mértékben meg vagyok elégedve.. és itt jön a DE: az Asus hozott egy elég gyökér húzást, mégpedig, hogy a DC csati 4.0x1,35mm dugót fogad. Na most én ilyen dugót a földön nem találok...
Nekem a hifi miatt kellene, hogy egy lineáris tápba dugjam egy jó tápkábellel.
Kérdésem az lenne, hogy mennyire megbízhatóak ezek a routerek?? 3 év gari van rá, de ha nem szokott baj lenni velük, akkor nem érdekel a gari és az aljzatot átcserélem egy olyanra, amihez lehet kapni normális dugót. Pl. 5.5x2.1mm-re.
Köszönöm! -
asus1
aktív tag
Na megjött a router (ax92u).
Jelenleg csak gyors beállítottam telefonon, mit javasoltok, mit kellene feltétlen állítani rajta? -
asus1
aktív tag
válasz
blakey #86163 üzenetére
Akkor a gyengébbikre csatlakoztatom a tv-t majd és a gépet meg a többit az erősebbikre
Jövőt nézve jobb választás a drágább szerintem.
#86162:
Eleve 120ezer volt a plafon, szóval elég jól megúsztam
Jó lesz nekem a 92 látom már előre
Remélem nem kell feladnom a Netgear stabilitását. Ezt még soha nem kellett újraindítani és mindig a max sebességet hozta amit csak tudott. -
asus1
aktív tag
válasz
blakey #86151 üzenetére
Későn írtál már, szóval mostmár mindegy. Jó lesz a 82u-is. 15ezer Ft. van a kettő között, viszont, ha jönnek új eszközök, akkor talán a jövőbe nézve jobb. Aztán lehet, hogy pont kidobott pénz. Lesz 14 napos elállásom, max visszaküldöm, ha azt mondjátok annyira értelmetlen a nagyobbikat venni. Akkor megrendelem az 58u-t max.
-
-
asus1
aktív tag
-
asus1
aktív tag
Sziasztok!
Nem olyan régen kérdeztem, hogy milyen routert ajánlotok, adtatok is pár ötletet.
Most volt időm megnézni amit írtatok és két router között kellene egy kis segítéség.
Asus RT-AX58U vagy AX82U.
Telekomos 1Gbit/s net van bekötve és minden vezeték nélkül lenne használva.
Lényeg, hogy vezeték nélkül is jöjjön az 1gbit.
Ami rá lenne csatlakoztatva, az egy Samsung Q80T tv, amin netflixezünk 4K-ban. Egy Xbox Series X(Ez miatt is kérdéses, hogy kell-e nekem a nagyobbik router) 2 telefon, ipad, és számítógépek.
Mostani routerem Netgear N900 ami elvileg vezeték nélkül tudja a 450Mbit/s sebességet, de a gyakorlat azt mutatja, hogy 220-nál nem mérek soha többet, semmilyen eszközzel.
Szóval, ha játékra is kellene, akkor is elég lehet egy AX58U? Xboxot, kábellel össze tudnám kötni.
20 ezer Ft van a két router között, ezért is gondolkodom el, hogy elég-e a kisebb. -
asus1
aktív tag
Félreértesz szerintem.
16 lakás van egy tömbben, szintenként 2, viszont szinteltolás van és a földszinten vagyunk.
Modem jelenleg a lakás közepen helyezkedik el és ott is maradna a routerrel együtt. A jelenlegi Netgear N900 is lefedi a lakást, ezzel nincs is baj, csak ugye az nem tudja már vezeték nelkül az 1Gbit/s-ot. (450Mbit-et tud.) -
asus1
aktív tag
Falak távolsága, típusa. Panel, válaszfalak 8-cas tégla. Nappali, fürdő, wc, konyha, háló.
Szinteltolásos a lakás, egy szinten ketten laknak.
igen él még a 120ezerig, de ha nem muszáj annyit sem adnék érte.
Kábelen max xbox lenne.
És ha támogatná a wifi6-ot, az a jövőbe nézve szerintem előny lenne. -
asus1
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #85382 üzenetére
60nm panel, 1Gbit/s Telekomos net.
Elég sok eszköz használja, tv, 2 telo, ipad, laptopok, nyomtató stb.
Viszont nem szeretném itt leélni az életemet, szóval inkább túllőnék. -
asus1
aktív tag
Sziasztok!
Milyen Routert ajánlotok, ami beton stabil és tud vezeték nélkül 1Gbit/s-ot?
Jelenleg Netgear N900 van, de vezeték nélkül ugye az csak 450Mbit/s-ot tud.
Illetve nagy legyen a sugara.
Ezzel a Netgearel nagyon megvagyok elégedve, valami hasonló kellene, ez betonstabil.
Árat direkt nem mondok, de 120ezernél nem fizetnék érte többet.
És igen, sajnos tudom, hogy a stabil routerek, amiket nem kell hetente/havonta újraindítani drágábbak.
Tapsztaltam a Netgear-el.(Ezt még soha nem kellett, pedig megvan pár éve) -
asus1
aktív tag
Sziasztok!
Megjött a router: asus 4g-ac68u.
Beleraktam a telenoros kártyát, viszont nem tudom, hogy ez router probléma vagy a sim rosszalkodik:Random megszakad az internet majd visszajön. Pl ha olyan játékkal játszom amihez kell net folyamatosan, akkor 1 percenként megáll minden, majd újra indítom a játékot és megy. Mitől lehet ez?
Router beállítási probléma lehet? Kábellel dugtam össze az asztali pc-n. Az 5megás nettel eddig nem csinált ilyet, de még csak hasonlót sem! -
asus1
aktív tag
Megrendeltem a Simes routerek közül az Asus 4g-ac68u-t, remélem beválik.
Azért is esett erre a választás, mert egy netgear n900-zat szeretnék leváltani, ha esetleg bevezetnének valami jobb netet ide az utcába.
Addig meg remélem jó lesz a telenoros 150mbites mobilnet azzal a routerrel.Stick nálam felejtős volt, mindenképpen valami egybe megoldás kellett, ezért is a választás.
Illetve egy 2 szintes családi házat kell szolgálnia, remélem elég erős lesz.. A Netgear tudja ezt.Lenne rajta 1 tv, 3 gép, 4 telefon és 2 tablet.
A mostani 5megabites neten is ezek vannak. Remélem senki nem szenved így mint itthon mi a nettel... -
asus1
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #63336 üzenetére
Köszi az infót.
Amit küldtél abból két kiszemelt maradt!
Asus 4g-AC55U és az asus 4G-AC68U.
Utóbbiról nem igazán találok sok mindent.
Nem tudod esetleg mi a különbség a kettő között?
Ami fontos lenne, hogy ha egyszer behúzzák ide az 1gbites netet, akkor azt tudja majd kezelni kábelen és wifin is. Ezek alapján melyiket ajánlanád? -
asus1
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen simkártyás routert vegyek?
Miért kellene ilyen? Azért kellene ilyen, mert az utcában ahol lakom egy szolgáltató van és ő is csak 5mbit-et tud biztosítani, amit mondjuk ki nem túl sok, inkább semmire sem jó.
Arra gondoltam, hogy bemegyek a Telenorhoz és veszek egy korlátlan netet, havi 5990Ft-ért és boldog leszek.Jelenlegi routerem egy Netgear N900 ami, mikor vettem egy nagyon nagyon jó routernek számított és még soha nem is volt vele problémám.
Arra gondoltam, akkor keresek mindjárt egy olyan routert ami ezt ki tudná váltani, ha esetleg jönne az utcába valamelyik szolgáltató nagyobb nettel.
Szóval itt jön a kérdés, hogy milyen simkártyás routert ajánlotok ami egy 2 szintes családi házat lefedne, mint a fent említett router is, illetve nem szakadozik és nagyon jó.
Árat direkt nem írok, mert a netgear sem a 30ezres kategória volt. Nyilván nem most itt keresek, ennyiért én személy szerint még nem vettem jó routert.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- GEEKOM GT1 Mega AI Mini PC
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer játékra is,core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest