- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Asztrofotózás
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
johnny_gold #18423 üzenetére
Szia!
Ment pm, inkább ott intézzük, mert ez már nem ide tartozik...
-
válasz
johnny_gold #18283 üzenetére
Mondjuk a Shibby fw-ben van "gyárilag" is transmission...
-
válasz
johnny_gold #18277 üzenetére
Ha szeretnél torrentezni vele, innentől jó hozzá az RT-N16-ra készült leírásom..
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?board=2.0
Szívesen!
Én ezért tartom rendkívül fontosnak, hogy ha egy mód van rá, olyan routert vegyünk, ami képes valamilyen, lehetőleg jó fajta moddolt fw futtatására. A gyáriban leginkább magasról tesznek a hibákra, vagy 1 év mire kijavítják, vagy soha sem, a custom fw-k pedig rendkívüli módon fejlődnek. Ezen kívül szebbek, gyorsabbak, stabilabbak, okosabbak, stb...
-
Beri
addikt
válasz
johnny_gold #18225 üzenetére
We'll see.
Tomika1981: Az ipv6-tal riogatják a népet évről évre, de addig fogják húzni a bevezetését, ameddig csak lehet. Egyrészt a szolgáltatóknak nem lenne meg húszfillérből az átállás, másrészt a tartalomszűrésüknek integethetnek messziről.
-
válasz
johnny_gold #18113 üzenetére
Igen, fel lehet!
-
válasz
johnny_gold #18109 üzenetére
Ha visszateszed a gyárit, nyomsz neki egy hard reset-et, akkor semmilyen nyoma nem marad annak, hogy más fw volt rajta!
-
válasz
johnny_gold #18106 üzenetére
Szia!
Szerintem a Shibby félét érdemes feltenni, ebbe bele van integrálva a többi ismertebb modder munkája is!
Bár E4200-ra még sosem tettem fel Tomato-t személyesen, de E2000-re simán felmegy a webes felületről. Szerintem a 4200-ra is fel fog menni simán. Ha meg nem, akkor sincs semmi baj, a Linksys-eket sem oly egyszerű brick-elni, mert tftp-vel feltolhatod rá akkor is, az fw-t, ha esetleg az előző flashelés sikertelen volt, megszakadt, stb...
Nem tudom, hogy ebben az 5GHz kérdésben mi az igazság, de nem tartom valószínűnek, hogy a 4200-ra való image ne támogatná a második frekit, az RT-N viszont igen, mikor az RT-N routerek nem is DualBand-esek!
Linksys-es E4200 leírásról nem tudok, de ha kételkedsz a dolgokban, akkor javaslom, hogy dobd fel azt a DD-WRT mini-t, majd arra tedd a Tomato-t.
Gyárira visszaállni természetesen lehet, a garancia kérdéséről ezt írtam itt régebben..
"Garancia
Gyári torrentkliens manapság csak az ASUS routerekben van, de igazából az sem ér semmit, mondhatni használhatatlan! Az egyéb szerverfunkciók, mint LAN hálózati megosztás, FTP szerver, és egyebek, szintén elég korlátozottan konfigurálhatóak a gyári szoftverekben, tehát az esetek döntő többségében a történet vége az, hogy a routerre egy moddolt firmware fog felkerülni, hogy az igényeket a lehető legjobban kielégítse, és kihozza a vasból amit lehet. Igen ám, de ez viszont elvileg, a garancia azonnali megszűnését vonja maga után. Azért elvileg, mert ha később baj van a routerrel, akkor az esetek 99%-ban vagy vissza lehet állítani a gyári firmware-t, vagy egyébként sem állapítható meg, hogy mi volt rajta, mielőtt tönkrement. Szóval a garancia megszűnése leginkább csak formai, de azért jobb ezzel is előre tisztában lenni!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Karcmentes Samsung Galaxy S24 8/128GB 2028.05.19-ig garanciával
- 16 db Intel Celeron és Celeron D processzor
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W Silver
- Gamer PC eladó, erős gép, frissen pasztázva.
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest