Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jerry311

nagyúr

válasz Gubek-Einste #49767 üzenetére

A szolgáltató saját márkás (felmatricázott), saját szoftveres Tenda routert adott. Átlag 15 eszköz lóg rajta vezetéken vagy WiFin. Már 13-15 packet/sec forgalom mellett is hajlamos elfelejteni DHCP-n IP-t adni, új kapcsolatok lassabban épülnek fel. A szolgáltató azt mondta, hogy kapunk új és egyben jobb routert ha kötünk új hűséget, de nem akarunk, mert valószínűleg még idén költözünk.
    A VDSL2 képesség nem fontos, csak ha már veszek valamit és a fogyasztók számát is csökkenthetem az jó lenne. Illetve amennyit eddig sikerült kibogarásznom, hogy ha modem és router egyben, akkor 99% hogy támogat mindent, amivel sikeresen kiválthatja a szolgáltatói routert.
    Egyik helyen az Asus DSL-N66U-t írták, másikon Thomson/Technicolor TG589vac. Illetve hogy MAC Encapsulated Routing (MER) és DHCP option 60, 61 mindenképpen kell, enélkül nem fog menni.
    Tudom, egyszerűbb lenne:
    - megvenni tőlük a jobbat, csak hát akkor azt nem tudom másik szolgáltató hálózatán használni később,
    - átmenni máshoz, aki nem ragaszkodik ennyire a saját routeréhez vagy újabb hűséget kötni, csak hát ugye a költözés...
    Ezért is gondoltam legalább egy router beszerzésén.

Új hozzászólás Aktív témák