Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• osonte

őstag

válasz tibbike01 #107093 üzenetére

Igen, amúgy szerettem az AX-4200-at kifejezetten (amúgy tesztek alapján én is azt mondanám, hogy az erősebb, de a gyakorlat/környezet néha rácáfol). Szerintem az, hogy egyszerre tudnak a Wifi 7 kliensek 2.4 és 5 GHz-en csatlakozni, ez miatt gyakorlatban gyorsabbá válik a valós kapcsolat. A 2 éves Xiaomi 13 2880Mbps linksebességgel csatlakozik alapból az 5GHz-re is, de a Honor Magic 7 Pro linksebessége alacsonyabb (néha megy 2400 fölé), viszont írja, hogy egyszerre használja mindkét frekvenciát, ezért mégis gyorsabb, a laptop meg csak Wifi 6 2402Mbps (Intel AX211) viszont ugyanaz a sebesség Wifin, mint kábelen. Ezenkívül egy 5GHz Wifi 5 TV és 2db 2.4GHz Wifi 5 (nyomtató és fogyasztásmérő) van rajta, szóval nincs agyonterhelve. A laptop majd kap egy Intel Wifi 7 kártyát és akkor 3 fő eszköz lesz, ami ki is használja a két frekvenciát egyszerre. Lehet ha lenne 10-20 eszközöm, akkor jól jönne a 3x3 vagy akár több. :)

Közben írtál, szerintem kb benne van a válasz, de minden eszközöm a routertől fixen vagy általában (mobilok) 2m-en belül vannak és most a 2 mobil Wifi7-es, a laptop is nemsokára az lesz, szóval a 3 főeszköz tudni fogja Wifi7-et. Jó lenne a 6GHz, de annyiért most nem akartam venni routert, az nincs senkinek a lépcsőházban, nem lenne zavar, de 500-as netre nem akartam 80-100 ezres vagy afeletti routert venni, majd ha lemegy az áruk esetleg. :B

Új hozzászólás Aktív témák