Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Gubek-Einste #89803 üzenetére

    A TP-Link -nek még van a harmadik féle Omada megoldása is - igaz ezeknek "ára is van".

    @Ducky92, #89807

    Volt két kérdésem abban a hsz -emben amire utoljára válaszoltál, de a kérdések maguk megválaszolatlanok maradtak. Ebben tudnál segíteni?

    "Van közös fázison mind a két házban (a nagyban ott ahová a C5 -től UTP -vel oda lehet állni) konnektor?

    Koax kábel nincs a két ház között?"

    A Powerline -ból páros pakk kell(ene) igen. Azonban jelentősen megdrágítaná a projektet. A koax -os kérdés is fontos.

    Lehet ugyanakkor úgy is gondolkozni, hogy powerline vagy akár koax a kétlakásos házban levő C5 és a kisház felé néző ablak között lenne (azaz C5 és CPE210 összeköttetéshez). Gyakorlatilag magát az UTP kábelt helyettesítené.

    Persze azért lenne jobb megoldás, ha a kisházzal is lenne Powerline/koax/UTP/optika összeköttetés a C5 -ből, mert akkor magát a CPE210 -et is meg lehetne spórolni és csak egy olcsó router kellene AP módba a kisházba.

    Ahogy említettem amennyiben a nagyház egyik tulaja mindenáron routert akarna cserélni (más ok miatt), akkor megtehetné és a meglevő C5 -ösét például elboltolhatná a kisházasokkal.

    @Ali75, #89805

    Továbbra is a javaslatom az, hogy a router a HGW mellett legyen direkt UTP összeköttetésben. Aztán a távoli helyre veszel még egyet ami mondjuk a főrouterrel mesh WiFi hálózatban lenne. Persze mivel semmit nem tudunk a környezetről - így még találgatni sem tudunk mennyire lenne működőképes illetve megfelelő.

    A kábelezést azért legrosszabb esetben is a következő festés/felújítás esetére tervezd be. Sajnos a jó WiFi alapja: a megfelelő módon megtervezett és kivitelezett kábeles hálózat ... Nincs új a nap alatt és egyre inkább ebbe a világba megyünk bele ...

Új hozzászólás Aktív témák